מצאתי תקציב נוסף! רמקולים + סנטר- לבחירתכם :lol:

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
shiranaway פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 129
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אחרי שיש קצת תקציב נוסף להשתוללות, אני הולכת על המכה השלישית :lol:
כרגע אני בחיפוש אחר רמקולים (אומנם לחדר, אבל לא לזמן ארוך) ואם התקציב יאפשר גם סנטר.
השימושים בעיקר סרטים והופעות חיות (תקציב 3,500 ש"ח). :lol:

יש ברשותי כרגע פלזמה 50 אינץ VT20 + סטרימר Med8ter 500x + פלייסטיישן 3 (אבל זה רק לתענוג 8) )

כמו כן, אשמח לקבל המלצות/דעות איך לבצע לד אחורי לטלוויזיה בצורה יפה.

כן כן, בורה בתחום, אבל מתקדמת להבנה.. בזכותכם :lol:

תודה,
שירנוואי (למתבלבלים, אני בחורה :twisted:)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

איזה רסיבר יש לך? באופן כללי בתקציב שלך האופציות האלה יתנו לך סאונד מצויין:
רמקול סנטר MONITOR AUDIO BRONZE BX LCR
זוג רמקולים MONITOR AUDIO BRONZE BX2
או
רמקול סנטר WHARFEDALE DIAMOND 10 CM
זוג רמקולים WHARFEDALE DIAMOND 10.2

אם את רוצה רק זוג רמקולים בלבד אז ה WHARFEDALE DIAMOND 10.5 הוא הרמקול הרצפתי הכי טוב שיש לדעתי ברמת הכניסה (יש כאלה שמעדיפים את ה10.6 אבל אני אישית העדפתי את הדגם הזה בגלל המיד המצוין) או MONITOR AUDIO SILVER RX1, רמקול מדפי שתופס לך את כל התקציב אבל הוא בהחלט שווה את ההשקעה ואם תקחי אותו תוכלי לחסוך עוד כסף ולקנות את הסנטר התואם ואז יהיה לך סאונד ברמה גבוהה יותר משאר האופציות.

הערה: אל תערבבי בין סוגי הרמקולים, אם תיקחי סנטר שהוא לא מאותה הפירמה כמו הקדמיים יש סיכויי גדול שיהיה לך סאונד לא מאוזן (לכל רמקול יש את הסאונד שמאפיין אותו, היות ורוב הזמן הערוצים הקדמיים והסנטר עובדים ביחד הסאונד חייב להיות מאוזן אחרת זה נשמע רע).
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 29/09/2011 12:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

shiranaway פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

zeev78 כתב:איזה רסיבר יש לך? באופן כללי בתקציב שלך האופציות האלה יתנו לך סאונד מצויין:
או

אם את רוצה רק זוג רמקולים בלבד אז ה WHARFEDALE DIAMOND 10.5 הוא הרמקול הרצפתי הכי טוב שיש לידעתי ברמת הכניסה (יש כאלה שמעדיפים את ה10.6 אבל אני אישית העדפתי את הדגם הזה בגלל המיד המצוין) או MONITOR AUDIO SILVER RX1, רמקול מדפי שתופס לך את כל התקציב אבל הוא בהחלט שווה את ההשקעה ואם תקחי אותו תוכלי לחסוך עוד כסף ולקנות את הסנטר התואם ואז יהיה לך סאונד ברמה גבוהה יותר משאר האופציות.

הערה: אל תערבבי בין סוגי הרמקולים, אם תיקחי סנטר שהוא לא מאותה הפירמה כמו הקדמיים יש סיכויי גדול שיהיה לך סאונד לא מאוזן (לכל רמקול יש את הסאונד שמאפיין אותו, היות ורוב הזמן הערוצים הקדמיים והסנטר עובדים ביחד הסאונד חייב להיות מאוזן אחרת זה נשמע רע).
...
יש לי רסיבר ישן נורא.. מה שגורם לי לחשוב שעדיף אולי במקום הסנטר לקחת רסיבר ובעתיד להשלים את הסדרה.
אף פעם לא שמעתי על החברות האלה... 8O

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

:חפש:

shiranaway פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

zeev78 כתב:איזה רסיבר יש לך? באופן כללי בתקציב שלך האופציות האלה יתנו לך סאונד מצויין:
או

אם את רוצה רק זוג רמקולים בלבד אז ה WHARFEDALE DIAMOND 10.5 הוא הרמקול הרצפתי הכי טוב שיש לדעתי ברמת הכניסה (יש כאלה שמעדיפים את ה10.6 אבל אני אישית העדפתי את הדגם הזה בגלל המיד המצוין) או MONITOR AUDIO SILVER RX1, רמקול מדפי שתופס לך את כל התקציב אבל הוא בהחלט שווה את ההשקעה ואם תקחי אותו תוכלי לחסוך עוד כסף ולקנות את הסנטר התואם ואז יהיה לך סאונד ברמה גבוהה יותר משאר האופציות.

...
אז עשיתי קצת שיעורי בית (וואו, הרבה זמן מאז שזה קרה :lol:
אתה צודק.
כרגע יש לי התלבטות בין MONITOR AUDIO SILVER RX1 ובין DALI LEKTOR 2 ולהוסיף סנטר.
הבעיה שלי אם הזוג רמקולים של מוניטור יצליחו לתת לי סאונד מספיק טוב ללא הסנטר וללא אחוריים.
אני כמובן אלך מחר לשמוע הכל באוזן.

אשמח לקבל המלצה לרסיבר באזור ה-3.5.

SHLOMIS1Z
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #6 

מוזר קצת לראות שיש גם בנות שיש להם את המחלה הזו .
מה לא ??? :lol: :lol:
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #7 

SHLOMIS1Z כתב:מוזר קצת לראות שיש גם בנות שיש להם את המחלה הזו .
מה לא ??? :lol: :lol:
...
(Y) (Y) (Y) אני בעד :D

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

הצורה הכי טובה להגיע לסט ברמה גבוהה אם אין לך תקציב הוא לקנות את הכל בשלבים, ככה את בסופו של דבר תגיעי לרמת ביצועים שלא תשעמם אותך ותגרום לך לזנוח את כל הסיפור. גם הDALI LEKTOR הוא רמקול מצוין אבל הוא לא מוזיקלי ולא דינמי כמו הRX1 . אם כבר יש לך התלבטות היא צריכה להיות בין הRX1 לBX2 +סנטר תואם (קנייה שעשויה להיות מספיק טובה בשבילך, אני אישית מאוד התלהבתי ממנו ). לגבי רסיבר הייתי הולך על האונקיו 608, הרסיבר הכי טוב לדעתי שאת יכולה לקנות בתקציב שלך ותבדקי כמה עולה הימאהה 671 שהוא גם רסיבר מצוין, כמובן שיש גם אופציות ביד 2 אבל אם את לא מבינה בתחום עדיף לך לא להתעסק עם זה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #9 

BX2 + סנטר עכשיו מול RX1 וסנטר בהמשך הדרך זו אכן התלבטות ראוייה...

העניין הוא שלפחות בתפיסה שלי, ה-RX1 הם קדמיים זמניים בלבד, עד שיהיה מספיק כסף להחליף אותם ב-RX2 מלפנים ;)

לעומת זאת, אם הולכים על BX2 + סנטר אז אפשר יחסית מהר לחסוך מספיק כסף בשביל זוג BX1 מאחורה...

בקיצור זה עניין של כמה סבלנות יש לך, וכמה מהר את יכולה לחסוך 1,500 ש"ח לזוג BX1 לעומת משהו כמו פי 4-5 מזה לזוג RX2 ו-RX סנטר. 8O

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

יש פער באיכות בין הדגמים, אני אישית הייתי מעדיף ללכת על הRX1 אבל במקרה שלה עדיף לה ללכת על הBX2 +סנטר, לא צפויה להיות חריגה בתקציב ובאמת יהיה יותר קל ויותר מהר להגיע לסט רמקולים שלם.

shiranaway פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

zeev78 כתב:יש פער באיכות בין הדגמים, אני אישית הייתי מעדיף ללכת על הRX1 אבל במקרה שלה עדיף לה ללכת על הBX2 +סנטר, לא צפויה להיות חריגה בתקציב ובאמת יהיה יותר קל ויותר מהר להגיע לסט רמקולים שלם.
...
גם ככה אין לי מקום כרגע לשים רמקולים אחוריים (אני בחדר שלי כרגע, ומתכננת לעבור לדירה משלי בשנה הקרובה).
כך שהאופציה השנייה שלי היא לקנות רמקולים RX1 וסנטר BX. או שזה יהיה זוועתי ועדיף לחכות עם הסנטר?

קראתי כמה ביקורות לא משהו על ה-608. יש עוד המלצה?

תודה רבה רבה רבה!!! :D

akira
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #12 

ממליץ ללכת לחנויות ולבצע השוואות A/B... וככה לדעת הכי טוב. בייחוד אם מדובר ברמקולים של אותו יצרן, כך שאותה חנות צריכה להחזיק את כולם.
בנוסף, איזה רסיבר ישן יש לך? לא בטוח שרסיבר חדש ייתן שדרוג ברמת איכות האודיו, אלא רק ברמת הטכנולוגיה...

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

הRX הוא רמקול שונה מהBX, יש הבדלים ברמת הסאונד ואת תרגישי בזה תוך זמן קצר וסתם תתבאסי שהסנטר לא עומד בקצב ונשאר מאחור (צוואר בקבוק). איפה קראת ביקורות לא משהו על רסיבר השנה בWHAT HIFI בשנת 2010 :? ?

shiranaway פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

שינוי בתכניות.... אחרי ששיגעתי אתכם.. כנראה לא מספיק... :twisted:

החלטתי לעשות יבוא מחו"ל.
הבעיה הינה שהמוניטור אודיו לא עושים קניה אונליין ולכן אין מוצרים שלהם.
אשמח להמלצה לחברה ודגם אחר :)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

:איי:

shiranaway פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

zeev78 כתב::איי:
...
יש לי דבר אחד לומר:
נשים.... :בבקשה:

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #17 

לבת שלי קוראים שירן ויש לה את הנחישות העיקביות שלך כך שהתגובה שלי היא :roll:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #18 

יאללה בקטנה ;)

מומלץ בחום רב לשמוע אותם באופן אישי בחנות מתמחה בארץ (רצוי מחוברים לרסיבר כמו שלך) לפני שמחליטים על קנייה שלהם, אבל לקליפש יש רמקולים פנטסטיים לקולנוע ביתי:
- מדפיים RB-51 II או RB-41 II
- סנטר RC-42 II או RC-52 II

השילוב של ה-51 עם ה-42 יעלה לך (באמאזון - בהחלט יכו ללהיות שיש דילים יותר טובים) משהו כמו $770, ויבוא אישי יעלה בסה"כ (אחרי שילוח ומיסים) משהו כמו $1,200 שהם כ-4,000 ש"ח. זה טיפה מעבר לתקציב, ולכן ציינתי גם את ה-41 הזולים יותר - שילוב של 41 ו-42 צריך לעלות משהו כמו $1,000 בסה"כ, שזה פחות או יותר נכנס לתקציב שלך.

עוד אופציה זה רמקולים מבית היוצר של פולק אודיו (גם להם ניתן ורצוי להקשיב בארץ...):
- זוג RTi A1 או RTi A3
- סנטר CSi A4 או CSi A6

שילוב של ה-RTi A3 וה-CSi A4 יעלה משהו כמו $490 באמאזון בסה"כ, ומשהו כמו $1,000 עלות שילוח כוללת לארץ - בדיוק בתקציב שלך..!

אופציה אחרונה ששווה לציין היא לקנות סט 5.1 מלא בתקציב הזה, כי בחו"ל אפשר כבר למצוא כמה אלטרנטיבות שנותנות לא מעט תמורה למחיר, למשל:
- אנרג'י RC-Micro
- קליפש HDT500 או קליפש HDT1000
נערך לאחרונה על ידי epony ב 01/10/2011 19:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

shahar1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #19 

עוד שיקול חשוב בין הBX ל RX הוא שלBX יש פורט קדמי ואם הרמקול באמת ימוקם בחדר ואין יותר מידי מקום להרחיק את הרמקול מהקיר אז זה קריטי.
דרך אגב את BX2 +סנטר תואם בודאות אפשר לקנות בפחות מ3000 שח בארץ

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9062
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #20 

באתר NEWEGG יש מחירים זולים יחסית לרמקולים של פולק אודיו. הם משתנים תדיר אחת ליומיים בערך ובגלל אטרקטיביות המחירים לא תמיד יש מלאי זמין. צריך סבלנות לחכות לדיל טוב: http://www.newegg.com/Product/ProductLi ... lk%20Audio
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”