pid to hx
מאז שהתתלתי למדוד טמפרטורה לוקח לי יותר מדי זמן לעשות קולינג פלאש
כדקה בערך, אמנם הדוד גדול (5 ליטר) אבל זה נראה לי מוגזם
כיוונתי את הפרסוסטט על מינימום ופירקתי אותו על מנת לראות שהכול תקין ועדיין
הטמפרטורה מתחילה ב110 ולוקח לה דקה לרדת ל95
לכן עלתה בי המחשבה להתקין בקרת טמפרטורה לדוד .
השאלה האם זה כדאי או שפשוט עדיף להחליף לפרסוסטט רגיש יותר?
כדקה בערך, אמנם הדוד גדול (5 ליטר) אבל זה נראה לי מוגזם
כיוונתי את הפרסוסטט על מינימום ופירקתי אותו על מנת לראות שהכול תקין ועדיין
הטמפרטורה מתחילה ב110 ולוקח לה דקה לרדת ל95
לכן עלתה בי המחשבה להתקין בקרת טמפרטורה לדוד .
השאלה האם זה כדאי או שפשוט עדיף להחליף לפרסוסטט רגיש יותר?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
נראה לי שיהיה יותר זול לקנות קיט PID מאשר פרסוסטאט מיוחד.
(באלקטרה T1 של כפיר גם יש PID במקום פרסוסטאט)
(באלקטרה T1 של כפיר גם יש PID במקום פרסוסטאט)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
למה זה משנה? הלחץ והטמפרטורה למיטב ידיעתי קשורים ישירות. גם אם הוא מודד לחץ אפשר לדעת מזה את הטמפרטורה וההיפך. כל עוד הוא מדוייק וניתן לכוונון מלא, זה לא אמור לשנות.dorso כתב:השאלה אם הבקרה היא על טמפרטורה או על לחץ .דבוטאנט כתב:נראה לי שיהיה יותר זול לקנות קיט PID מאשר פרסוסטאט מיוחד.
(באלקטרה T1 של כפיר גם יש PID במקום פרסוסטאט)...
אפשר לחבר חישן לחץ לבקר PID או חישן טמפרטורה...
מבחינתי זה משנה בגלל צורת החיבור
לטרמוקפל צריך לקדוח קדח ולעשות הברגה או להשתמש בהברגה קיימת בדוד ,למשל במקום שסתום הבטיחות.
ולחישן לחץ צריך איזה מתאם בין ההברגות .
אני משער שחיישן לחץ עמיד לטמפרטורה יותר יקר אבל אולי אני טועה.
לטרמוקפל צריך לקדוח קדח ולעשות הברגה או להשתמש בהברגה קיימת בדוד ,למשל במקום שסתום הבטיחות.
ולחישן לחץ צריך איזה מתאם בין ההברגות .
אני משער שחיישן לחץ עמיד לטמפרטורה יותר יקר אבל אולי אני טועה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
הבקרה באלקטרה היא כמובן על טמפרטורה כי אין פרסוסטאט בכלל.
לדעתי במקרה שלך שווה להחליף לסיראי חדש שיהיה הרבה יותר מדויק ממה שיש לך היום.
אגב גם אצלי הדוד בנפח דומה ומחליף החום דיי גדול וקולינג פלא נע בין 10-15 שניות גג.
המכונה שלי מכוונת לטמפרטורה שמקבילה לטווח של 0.8-0.9 לחץ בדוד ואולי אתה צריך גם להוריד אצלך את הלחץ לטווח הזה - הדוד ענק ואין בעיה של לחץ הקצפה גם בטמפרטורה כזו.
אגב גם אצלי הדוד בנפח דומה ומחליף החום דיי גדול וקולינג פלא נע בין 10-15 שניות גג.
המכונה שלי מכוונת לטמפרטורה שמקבילה לטווח של 0.8-0.9 לחץ בדוד ואולי אתה צריך גם להוריד אצלך את הלחץ לטווח הזה - הדוד ענק ואין בעיה של לחץ הקצפה גם בטמפרטורה כזו.
באיזה טמפרטורה אתה מתחיל את הקולינגפאש?כפיר_ש כתב:הבקרה באלקטרה היא כמובן על טמפרטורה כי אין פרסוסטאט בכלל.
המכונה שלי מכוונת לטמפרטורה שמקבילה לטווח של 0.8-0.9 לחץ בדוד ואולי אתה צריך גם להוריד אצלך את הלחץ לטווח הזה - הדוד ענק ואין בעיה של לחץ הקצפה גם בטמפרטורה כזו....
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

אין לי מד טמפרטורה במכונה, יש מד לחץ שנועד רק לתצוגה בלבד כי למעשה הוא תרגום של הטמפרטורה בדוד לצורך כיוונון ה PID.
כפי שאמרתי הדוד מכוון לטמפרטורה שמתאימה ללחץ שנע בין 0.8 - 0.9 באר כלומר סביב 100-105 מעלות בערך ואני מבצע קולינג פלאש גג 15 שניות, מחכה 30 שניות וחולט.
התוצאות עקביות מאוד והמכונה מאוד צפויה ותוך דקה אחרי חליטה היא משווה טמפרטורה במחליף החום עם הדוד ואז מבצעים את התהליך שוב באותה צורה ומקבלים אותן תוצאות שוב ושוב.
כפי שאמרתי הדוד מכוון לטמפרטורה שמתאימה ללחץ שנע בין 0.8 - 0.9 באר כלומר סביב 100-105 מעלות בערך ואני מבצע קולינג פלאש גג 15 שניות, מחכה 30 שניות וחולט.
התוצאות עקביות מאוד והמכונה מאוד צפויה ותוך דקה אחרי חליטה היא משווה טמפרטורה במחליף החום עם הדוד ואז מבצעים את התהליך שוב באותה צורה ומקבלים אותן תוצאות שוב ושוב.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הלחץ של הדוד נובע מטמפרטורת האדים - זה אותו דבר מבחינתך.
מה הבעיה להחליף את הפרסוסטאט בתרמוקאפל? לא צריך לקדוח שום דבר חדש.
במקום הפרסוסטאט מבריגים תרמוקאפל שיורד עד למים.
מה הבעיה להחליף את הפרסוסטאט בתרמוקאפל? לא צריך לקדוח שום דבר חדש.
במקום הפרסוסטאט מבריגים תרמוקאפל שיורד עד למים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קולינג פלאש אפשר לקצר ע"י הורדת הלחץ, זה צריך להספיק.
לא צריך להחליף את הפרסוסטאט למדויק יותר ובטח שלא צריך PID.
אם תעבוד על 0.8 עד 1.0 באר יהיה לך מספיק קיטור להקצפה ביתית וקולינג פלאש קצר יותר.
בכל אופן, עם דוד של 5 ליטר, גם ה-HX גדול מאוד. לא יעזור לך מה שלא תעשה, הקולינג פלאש יהיה ארוך משמעותית יותר ממכונת HX ביתית, כי יש המון מים חמים ב-HX.
איזו מכונה זו?
מה הלחץ בדוד?
לא צריך להחליף את הפרסוסטאט למדויק יותר ובטח שלא צריך PID.
אם תעבוד על 0.8 עד 1.0 באר יהיה לך מספיק קיטור להקצפה ביתית וקולינג פלאש קצר יותר.
בכל אופן, עם דוד של 5 ליטר, גם ה-HX גדול מאוד. לא יעזור לך מה שלא תעשה, הקולינג פלאש יהיה ארוך משמעותית יותר ממכונת HX ביתית, כי יש המון מים חמים ב-HX.
איזו מכונה זו?
מה הלחץ בדוד?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
כרגע השעון לחץ של הדוד לא עובד אבל כשהוא עבד הוא עמד על 1 באר
מאז הורדתי את הפרסוסטט למינימום האפשרי ועדיין הקולינג ארוך ויש לחץ טוב להקצפה
אף פעם לא ראיתי בבית קפה שעושים קולינגפלאש יותר מכמה שניות ושם הדוד הרבה יותר גדול משלי
יכול להיות שהפרסוסטט לא תקין , אפילו שפתחתי ניקיתי ורואים שהוא עובד , אולי הרגישות שלו ירדה
אף פעם לא ראיתי בבית קפה שעושים קולינגפלאש יותר מכמה שניות ושם הדוד הרבה יותר גדול משלי
יכול להיות שהפרסוסטט לא תקין , אפילו שפתחתי ניקיתי ורואים שהוא עובד , אולי הרגישות שלו ירדה
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

דקה זה הרבה זמן, אני מניח שה HX אצלו לא גדול מאצלי ואני מסתפק ב 15 שניות גג והמים זורמים חלק (כבר מהשניה ה 12).
לדעתי הוא צודק בחשש שלו שהמים בדוד אצלו חמים מידי, הייתי עושה בדיקה אם הבעיה בפרסוסטאט ומחליף/מכוון אותו ללחץ נמוך יותר.
לדעתי הוא צודק בחשש שלו שהמים בדוד אצלו חמים מידי, הייתי עושה בדיקה אם הבעיה בפרסוסטאט ומחליף/מכוון אותו ללחץ נמוך יותר.
כפיר ניסית לימדוד טמפרטורה ? נראה לי שלדוד גדול זה לא מספיק 15 שניות .כפיר_ש כתב:דקה זה הרבה זמן, אני מניח שה HX אצלו לא גדול מאצלי ואני מסתפק ב 15 שניות גג והמים זורמים חלק (כבר מהשניה ה 12).
....
גם אצלי הם זורמים חלק אחרי כמה שניות אבל זה עדיין בתחום של ה100 מעלות
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
ברוב בתי הקפה זה שני דוודים לא ?dorso כתב:כרגע השעון לחץ של הדוד לא עובד אבל כשהוא עבד הוא עמד על 1 באר
יכול להיות שהפרסוסטט לא תקין , אפילו שפתחתי ניקיתי ורואים שהוא עובד , אולי הרגישות שלו ירדה...
או שאני טועה