ייעוץ - מקינטה חדשה.
אהלן חברים,
לפני כשנה וחצי רכשתי את המקינטה של ביאלטי עם הראש הטרמי.
שירתה אותי נאמנה, אפילו עד עכשיו לא הייתי זקוק לשום שדרוג.
הבעיה התחילה כאשר מהכד התחילו לצאת הפרשות - מאז אני פוחד לגעת בה.
ההפרשות הן כו ריר\נזלת כזאת ממרכז הכד - וזה ממש ממש מפחיד אותי כך שאני חשבתי והגעתי למסקנה שאם רכשתי מקציף חדש (טוקנה כמו המלצתכם) אני זקוק למקינטה טובה חדשה.
לדעתי, יש 2 מתמודדות אך עדיין הדבר הסופי הוא ממישהו המכיר אותן
Brika
Moka Crem
אשמח לדעת כמה יתרונות וחסרונות אחת על השנייה..
חשוב לציין כי השימושים יהיו לקפה הפוך בעיקר, ולעתים לאספרסו רגיל.
תודה רבה,
ג'ון
לפני כשנה וחצי רכשתי את המקינטה של ביאלטי עם הראש הטרמי.
שירתה אותי נאמנה, אפילו עד עכשיו לא הייתי זקוק לשום שדרוג.
הבעיה התחילה כאשר מהכד התחילו לצאת הפרשות - מאז אני פוחד לגעת בה.
ההפרשות הן כו ריר\נזלת כזאת ממרכז הכד - וזה ממש ממש מפחיד אותי כך שאני חשבתי והגעתי למסקנה שאם רכשתי מקציף חדש (טוקנה כמו המלצתכם) אני זקוק למקינטה טובה חדשה.
לדעתי, יש 2 מתמודדות אך עדיין הדבר הסופי הוא ממישהו המכיר אותן
Brika
Moka Crem
אשמח לדעת כמה יתרונות וחסרונות אחת על השנייה..
חשוב לציין כי השימושים יהיו לקפה הפוך בעיקר, ולעתים לאספרסו רגיל.
תודה רבה,
ג'ון
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אתה בטוח שקנית מקינטה?
תצלם ונראה מה יש לך שם.
הוצאת פעם את הגומייה וניקית? אולי מה שאתה רואה זה קצת קורוזיה לבנה של האלומיוניום (לא קריטי בקיצור).
תפרק הכל תנקה טוב טוב עם מים וסבון ואם צריך תחליף גומייה אטימה.
בריקה מוציאה קפה אחר ממקינטה כי היא פועלת בלחץ גבוה יותר.
מוקה קרם - לא שמעתי מאף אחש שיש בזה משהו באמת טוב.
אבל 2 האופציות שלך גם מאלומיניום ואם אתה לא מנקה\מתחזק גם להן תהיה נזלת.
אולי תלך על משהו מנירוסטה?
תצלם ונראה מה יש לך שם.
הוצאת פעם את הגומייה וניקית? אולי מה שאתה רואה זה קצת קורוזיה לבנה של האלומיוניום (לא קריטי בקיצור).
תפרק הכל תנקה טוב טוב עם מים וסבון ואם צריך תחליף גומייה אטימה.
בריקה מוציאה קפה אחר ממקינטה כי היא פועלת בלחץ גבוה יותר.
מוקה קרם - לא שמעתי מאף אחש שיש בזה משהו באמת טוב.
אבל 2 האופציות שלך גם מאלומיניום ואם אתה לא מנקה\מתחזק גם להן תהיה נזלת.
אולי תלך על משהו מנירוסטה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
כרגע היא ממש לאחר ניקוי עם מלח לימון, סבון וקרצוף.
אני מנקה אותה בתדירות דיי גבוהה (כל פעם לאחר שימוש ניקיון קל - במים בלבד) ופעם בחודש מלח לימון כשאני רואה שהיא משנה צבע מכסוף לשחור\חום יותר.
קשה לי לתאר את הנזלת השקופה הזאת, ובטח שתמונה לאחר הניקיון אך אני ממש אחכה לרגע לצלם לכם (זה ממש ממש מוזר) כשתהיה האפשרות
התיאור הוא כזה, במרכז הכד יש כתם שחור, ממנו יוצא החומר המוזר הזה - זו הסיבה שאני ממש ממש חושש שמא המתכת נפגע וברגע שיוצאות הפרשות הדבר מעיד על פגיעה בה.
אני דיי נעול על הבריקה
מחיר לא הכי ידידותי אך על איכות לא מתפשר.
עם המלצותיכם הדבר תרם יותר לכיוון המיוחל, במיוחד שכל צמרת בפורום המליצה על הבריקה.
שוב,
תודה רבה לכם, והמשך יום נעים
אני מנקה אותה בתדירות דיי גבוהה (כל פעם לאחר שימוש ניקיון קל - במים בלבד) ופעם בחודש מלח לימון כשאני רואה שהיא משנה צבע מכסוף לשחור\חום יותר.
קשה לי לתאר את הנזלת השקופה הזאת, ובטח שתמונה לאחר הניקיון אך אני ממש אחכה לרגע לצלם לכם (זה ממש ממש מוזר) כשתהיה האפשרות
התיאור הוא כזה, במרכז הכד יש כתם שחור, ממנו יוצא החומר המוזר הזה - זו הסיבה שאני ממש ממש חושש שמא המתכת נפגע וברגע שיוצאות הפרשות הדבר מעיד על פגיעה בה.
אני דיי נעול על הבריקה
מחיר לא הכי ידידותי אך על איכות לא מתפשר.
עם המלצותיכם הדבר תרם יותר לכיוון המיוחל, במיוחד שכל צמרת בפורום המליצה על הבריקה.
שוב,
תודה רבה לכם, והמשך יום נעים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

כן, התבלבתי עם המקינטה אקספרס..Alex_Neni כתב:עופר, מוקה קרם זו מקינטה שמפיקה קפה עם קרמה עשירה.
מעבר לשינוי המרקם של המשקה, יש שינוי גם בטעם....
יש באמת הבדל בטעם של המוקה קרם? כמה כבר פמפום של רשת במוקה ישנה את הטעם שלה?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אכן טעות לנקות עם מלח לימון. זה רק מקלקל, מנסיון.
לאחר שימוש בבריקה ורכישה של בריקה שניה לפני כמה שבועות, אני מאוד לא יודע כמה אני יכול באמת להמליץ עליה.
הקפה מהבריקה אכן משמעותית יותר טוב מכל מקינטה אחרת, אבל התחזוקה פשוט בלתי אפשרית, ומהר מאוד מתחילה לגדול שם הירוקת הזו באלומניום.
בשילוב עם המחיר הגבוה שלה, זה הולך והופך להיות קשה להמליץ עליה.
לא יודע... רכשתי עוד אחת כזו, רק כי לא רציתי לוותר על איכות הקפה. אבל היום אני מוצא את עצמי משתמש יותר ויותר בפוראבר מיס אינוקס, נירוסטה, כי התחזוקה שלה קלילה והקפה מעולה, יחסית לאלטרנטיבה.
וואלה, לא יודע... זו בחירה בלתי אפשרית בין איכות הקפה לתחזוקה ומחיר גבוה של מקינטה חדשה, כל שנתיים...
לאחר שימוש בבריקה ורכישה של בריקה שניה לפני כמה שבועות, אני מאוד לא יודע כמה אני יכול באמת להמליץ עליה.
הקפה מהבריקה אכן משמעותית יותר טוב מכל מקינטה אחרת, אבל התחזוקה פשוט בלתי אפשרית, ומהר מאוד מתחילה לגדול שם הירוקת הזו באלומניום.
בשילוב עם המחיר הגבוה שלה, זה הולך והופך להיות קשה להמליץ עליה.
לא יודע... רכשתי עוד אחת כזו, רק כי לא רציתי לוותר על איכות הקפה. אבל היום אני מוצא את עצמי משתמש יותר ויותר בפוראבר מיס אינוקס, נירוסטה, כי התחזוקה שלה קלילה והקפה מעולה, יחסית לאלטרנטיבה.
וואלה, לא יודע... זו בחירה בלתי אפשרית בין איכות הקפה לתחזוקה ומחיר גבוה של מקינטה חדשה, כל שנתיים...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אני עדיין אומר בריקה ולא צריך שום ניקוי במלח לימון...
אחרי השימוש חובה לשטוף היטב עם מים ואפשר גם לעבור עם ספוג כלים רך ללא סבון כדי להוריד יותר טוב את המשקעים.
פעם בכמה שימושים אפשר קצת סבון כלים והיא מתנקה מצוין.
מנסיון שלי לאחר השטיפה כשמרבית המים יצאו לאחר כמה דקות מומלץ ליבש בעזרת מטלית נייר כדי שלא ישארו כתמים של מים...
להשאיר אותה מפורקת או לא להבריג עד הסוף כשהיא באחסון כדי שיכנס אוויר פנימה.
מעבר לזה היא בסך הכל עושה עבודה טובה וחבל שאין לה גירסת נירוסטה.
אחרי השימוש חובה לשטוף היטב עם מים ואפשר גם לעבור עם ספוג כלים רך ללא סבון כדי להוריד יותר טוב את המשקעים.
פעם בכמה שימושים אפשר קצת סבון כלים והיא מתנקה מצוין.
מנסיון שלי לאחר השטיפה כשמרבית המים יצאו לאחר כמה דקות מומלץ ליבש בעזרת מטלית נייר כדי שלא ישארו כתמים של מים...
להשאיר אותה מפורקת או לא להבריג עד הסוף כשהיא באחסון כדי שיכנס אוויר פנימה.
מעבר לזה היא בסך הכל עושה עבודה טובה וחבל שאין לה גירסת נירוסטה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

כפיר, ראה כמה הוראות ניקוי כתבת שם...
אני הקפדתי על כולן (למעט הניגוב עם נייר, יש גבול...) וזו כבר הבריקה השניה שלי שהופכת ירקרקה.
הוראות הניקוי של מקינטה מנירוסטה הן *כל כך* יותר פשוטות...
"פעם בכמה סיבובים, דחוף למדיח ולך לראות כדורגל".
הפוראבר מגיעה אפילו עם אטם סיליקון, שעמיד במיוחד בחום של המדיח.
פשוט תענוג.
אני הקפדתי על כולן (למעט הניגוב עם נייר, יש גבול...) וזו כבר הבריקה השניה שלי שהופכת ירקרקה.
הוראות הניקוי של מקינטה מנירוסטה הן *כל כך* יותר פשוטות...
"פעם בכמה סיבובים, דחוף למדיח ולך לראות כדורגל".
הפוראבר מגיעה אפילו עם אטם סיליקון, שעמיד במיוחד בחום של המדיח.
פשוט תענוג.
כפיר חשוב להשאיר אותה פתוחה. לא רק האוויר משחק תפקיד אלא גם האור.
צריך שיהיה אור מאוורר ולא לח. זו הטריאדה שצריך לשמור כדי לשמור על המקינטה הרבה זמן
זה מה שאני עושה עם שלי כבר כמה שנים וראיתם שהיא נראית סבבה.
והאמת שאני גם לא תמיד מנגב אותה. רק מנער טוב טוב כדי לוודא שכל המים יצאו מהתעלה שם מתחת לשסתום. בנוסף מוודא שלא נשארו מים בסלסלה. ומניח את הכל על הצד להתייבש או המתקן ייבוש במטבח.
צריך שיהיה אור מאוורר ולא לח. זו הטריאדה שצריך לשמור כדי לשמור על המקינטה הרבה זמן
זה מה שאני עושה עם שלי כבר כמה שנים וראיתם שהיא נראית סבבה.
והאמת שאני גם לא תמיד מנגב אותה. רק מנער טוב טוב כדי לוודא שכל המים יצאו מהתעלה שם מתחת לשסתום. בנוסף מוודא שלא נשארו מים בסלסלה. ומניח את הכל על הצד להתייבש או המתקן ייבוש במטבח.
מילה של אקסטרימיסט.
בהקפדה על תנאים נכונים, המקינטה לא מקבל ירוקת, לא תוך כמה שבועות ולא תוך שנים. פירקתי אינספור מקינטות בריקה מלקוחות ביאלטי, גם לאחר שנות שימוש, אין תופעות כפי שאתה מתאר אצל משתמשים קבועים.
אני כן מסכים לגבי היות מקינטות נירוסטה, מכל מותג ומכל איכות, גבוהה או נמוכה יותר, קלות יותר לניקוי. יחד עם זאת, טעם הקפה פשוט לא אותו דבר. האמרה היא שהאיטלקים מציגים את הנירוסטה בויטרינה בסלון, את הקפה לאורחים מגישים מהמוקה אקספרס מאלומיניום, היא לא סתם תופסת את מקומה ב-75%-80% מהבתים האיטלקיים.
את הבריקות (ברבים) הפרטיות שלי העברתי "סיוט" אמיתי, הכנת קפה מס' פעמים ביום, ללא ניגוב מהותי, בתוך תיק "ערכת קפה" למשך חודש, לא נוצר שום אפקט. אני מניח שתנאים מסויימים לא נשמרו אצלך, קשה לציין מהם. בכל אופן, אני חושב שכבעלים של מכונת אספרסו, אתה באמת הגעת למצב שבו עבודה עם מקינטה אינה נחוצה, אלא ליצירת גיוון ובמקרה הזה, עם היתכנו לאחסון ארוך עם לחות בפנים, אני בטוח שנירוסטה זו הבחירה הטובה ביותר בשבילך.
חום, לחות ושאריות קפה (גם אם אינך רואה אותן, זה לא אומר שהן לא שם) למשך זמן רב יביאו ב-100% מהמקרים לתוצאות לא רצויות.
אני כן מסכים לגבי היות מקינטות נירוסטה, מכל מותג ומכל איכות, גבוהה או נמוכה יותר, קלות יותר לניקוי. יחד עם זאת, טעם הקפה פשוט לא אותו דבר. האמרה היא שהאיטלקים מציגים את הנירוסטה בויטרינה בסלון, את הקפה לאורחים מגישים מהמוקה אקספרס מאלומיניום, היא לא סתם תופסת את מקומה ב-75%-80% מהבתים האיטלקיים.
את הבריקות (ברבים) הפרטיות שלי העברתי "סיוט" אמיתי, הכנת קפה מס' פעמים ביום, ללא ניגוב מהותי, בתוך תיק "ערכת קפה" למשך חודש, לא נוצר שום אפקט. אני מניח שתנאים מסויימים לא נשמרו אצלך, קשה לציין מהם. בכל אופן, אני חושב שכבעלים של מכונת אספרסו, אתה באמת הגעת למצב שבו עבודה עם מקינטה אינה נחוצה, אלא ליצירת גיוון ובמקרה הזה, עם היתכנו לאחסון ארוך עם לחות בפנים, אני בטוח שנירוסטה זו הבחירה הטובה ביותר בשבילך.
חום, לחות ושאריות קפה (גם אם אינך רואה אותן, זה לא אומר שהן לא שם) למשך זמן רב יביאו ב-100% מהמקרים לתוצאות לא רצויות.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אני משתמש במקינטה בד"כ כשאני "צריך" קפה ואין לי זמן להמתין למכונה.
מעבר לכך, זה בהחלט נחמד לגוון.
אלכס, אני אשמח להבין מה גורם בדיוק לתופעה הזו, כי היא נפוצה גם אצל אחרים.
מיד לאחר שהבריקה חולטת את הקפה:
- אני שופך אותו לכוס
- עוד לפני ששותה, מקרר אותה מתחת למים קרים מהברז
- מפרק את כל החלקים, שופך את הקפה לסלסלה, שוטף את כל החלקים ומניח ליבוש
- החלק העליון מונח הפוך ליבוש, כשהוא פתוח
- הסלסלה הפוכה
- החלק התחתון מונח הפוך (פעם) או על הצד (היום)
מה אני עושה לא נכון?
מעבר לכך, זה בהחלט נחמד לגוון.
אלכס, אני אשמח להבין מה גורם בדיוק לתופעה הזו, כי היא נפוצה גם אצל אחרים.
מיד לאחר שהבריקה חולטת את הקפה:
- אני שופך אותו לכוס
- עוד לפני ששותה, מקרר אותה מתחת למים קרים מהברז
- מפרק את כל החלקים, שופך את הקפה לסלסלה, שוטף את כל החלקים ומניח ליבוש
- החלק העליון מונח הפוך ליבוש, כשהוא פתוח
- הסלסלה הפוכה
- החלק התחתון מונח הפוך (פעם) או על הצד (היום)
מה אני עושה לא נכון?
זהו, שהיא לא באמת נפוצה, אלא די חריגה.
מה שכן, אתה לחלוטין צודק ואין הרבה פוסטים של "הבריקה שלי פועלת בסדר גמור, שום דבר חריג לא קורה מלבד להוציא קפה כמו שצריך, פעם אחר פעם".
מה שגורם לעובש הוא כאמור - חום, לחות ושאריות מזון או קפה. אני לא מיקרו-ביולוג, אבל זה ההסבר שלי.
מה שכן, אתה לחלוטין צודק ואין הרבה פוסטים של "הבריקה שלי פועלת בסדר גמור, שום דבר חריג לא קורה מלבד להוציא קפה כמו שצריך, פעם אחר פעם".
מה שגורם לעובש הוא כאמור - חום, לחות ושאריות מזון או קפה. אני לא מיקרו-ביולוג, אבל זה ההסבר שלי.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הנה הבעיה: אתה שם קפה בסלסלה בסוף תהליך הניקוי ונוצר עובש...moti_r כתב: - מפרק את כל החלקים, שופך את הקפה לסלסלה,
מה אני עושה לא נכון?...
אני מנגב את החלק התחתון של המקינטה עם מגבת נייר.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
ואולי זה קשור למים ?
אני למשל משתמש במים מינרליים בבריקה (לא מסוננים/בריטה), אולי זה קשור איכשהו ?
אין לי כמובן "ירוקת" כזו כמו שהיה למוטי אבל יש קצת כתמים שחורים בבסיס המקינטה (בחלק הפנימי), מעבר לכך היא ממש חדשה בשאר חלקיה ...
אני למשל משתמש במים מינרליים בבריקה (לא מסוננים/בריטה), אולי זה קשור איכשהו ?
אין לי כמובן "ירוקת" כזו כמו שהיה למוטי אבל יש קצת כתמים שחורים בבסיס המקינטה (בחלק הפנימי), מעבר לכך היא ממש חדשה בשאר חלקיה ...
אצלי קורה שפעם ל-10 בערך אני לא שוטף מייד (עצלנות)
יכול להיות שככה נוצרות הבעיות
לקח שלקחתי מהתגובות שלכם - לא לנקות הרבה עם מלח לימון, והכי חשוב - לנגב את החלק התחתון שאני מבין שהוא הבעייתי (מה שלא עשיתי אף פעם) מייד בתום השימוש.
יכול להיות שככה נוצרות הבעיות
לקח שלקחתי מהתגובות שלכם - לא לנקות הרבה עם מלח לימון, והכי חשוב - לנגב את החלק התחתון שאני מבין שהוא הבעייתי (מה שלא עשיתי אף פעם) מייד בתום השימוש.