איזה רמת רסיבר מתאימה לסט הרמקולים שלי?
-
liorparente
- עוסק בתחום

- תגובות: 575
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
אהלן, כרגע אני במצב שיש לי בתור קידמיים את הBX2 הנהדרים של מוניטור אודיו ובתור סנטר יש את הLCR. אחורים כרגע הם וורפידל 9RS. הסאב וופר שלי הוא הSW 150 של וורפידל.
התיכנון הוא להביא את הBX5 או BX6 בעתיד הקרוב-רחוק בשילוב עם רסיבר חדש.
השאלה שלי האם הפיוניר 520 שכרגע ברשותי מספיק עבור הסט הנ"ל? האם כדאי בכלל להשקיע ברכישת רסיבר חדש כדוגמת 671 של ימאה או 609 של אונקיו?
בנוסף, האם לדעתכם אני אעשה עוול לBX2 אם אשתמש בהם בתור סראונד בלבד?
ושאלה אחרונה, האם כדאי לשקול קפיצת מדרגה לפחות בקידמיים לסדרת הסילבר של מוניטור אודיו ?
התיכנון הוא להביא את הBX5 או BX6 בעתיד הקרוב-רחוק בשילוב עם רסיבר חדש.
השאלה שלי האם הפיוניר 520 שכרגע ברשותי מספיק עבור הסט הנ"ל? האם כדאי בכלל להשקיע ברכישת רסיבר חדש כדוגמת 671 של ימאה או 609 של אונקיו?
בנוסף, האם לדעתכם אני אעשה עוול לBX2 אם אשתמש בהם בתור סראונד בלבד?
ושאלה אחרונה, האם כדאי לשקול קפיצת מדרגה לפחות בקידמיים לסדרת הסילבר של מוניטור אודיו ?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
1. אני מחזיק את סדרת הברונזה של מוניטור אודיו (רצפתיים מלפנים) בשילוב עם אונקיו 608 והם נשמעים נהדר. בכל מקרה, קפיצה גם בשנת הדגם וגם ברמה מה-520 ל-609 או 671 בהחלט תהיה משמעותית לדעתי!
2. ה-520 כנראה יסתדר עם ה-BX2, אבל אם אתה חושב על שדרוג ל-BX5 או BX6 בעתיד, אני חושב שבהחלט שווה לשקול גם את שדרוג המגבר במקביל... אני במקומך הייתי עושה כמה מבחני האזנה בחנות מתמחה כדי להשוות בין הרסיברים השונים.
3. לעניות דעתי, חבל "לבזבז" את ה-BX2 בתור אחוריים - אתה תמיד יכול להעביר אותם לחדר אחר בתור זוג סטריאו או למכור אותם כדי להקטין עלויות שדרוג
4. תמיד כדאי לשקול קפיצת מדרגה בקדמיים, בטח כשמדובר על זוג רמקולים משובח כמו ה-RX2
מה שכן, קח בחשבון שאם אתה משתמש במערכת בשביל ק"ב, אז כנראה שתצטרך לחשוב גם על שדרוג של הסנטר לאותה סדרה כמו הקדמיים...
2. ה-520 כנראה יסתדר עם ה-BX2, אבל אם אתה חושב על שדרוג ל-BX5 או BX6 בעתיד, אני חושב שבהחלט שווה לשקול גם את שדרוג המגבר במקביל... אני במקומך הייתי עושה כמה מבחני האזנה בחנות מתמחה כדי להשוות בין הרסיברים השונים.
3. לעניות דעתי, חבל "לבזבז" את ה-BX2 בתור אחוריים - אתה תמיד יכול להעביר אותם לחדר אחר בתור זוג סטריאו או למכור אותם כדי להקטין עלויות שדרוג
4. תמיד כדאי לשקול קפיצת מדרגה בקדמיים, בטח כשמדובר על זוג רמקולים משובח כמו ה-RX2
מה שכן, קח בחשבון שאם אתה משתמש במערכת בשביל ק"ב, אז כנראה שתצטרך לחשוב גם על שדרוג של הסנטר לאותה סדרה כמו הקדמיים...
-
liorparente
- עוסק בתחום

אני מאוד מבסוט על הBX2 ועל הסנטר של אותה סדרה..מה גם שהם מאוד חדשים.
פשוט אין ספק שהמעבר העתידי אל רמקול ריצפתי יתן ישדרוג אדיר הן לסטריאו והן לק"ב.
בכל מקרה אצטרך לשקול את המשך הדרך בעניין זה - אולי לשדרג רק רסיבר - אך לאחד כזה שיתן לי מענה למשך תקופה רצינית..
פשוט אין ספק שהמעבר העתידי אל רמקול ריצפתי יתן ישדרוג אדיר הן לסטריאו והן לק"ב.
בכל מקרה אצטרך לשקול את המשך הדרך בעניין זה - אולי לשדרג רק רסיבר - אך לאחד כזה שיתן לי מענה למשך תקופה רצינית..
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הכלל בד"כ הוא 30% רסיבר, 60% רמקולים 10% כבילה.
בגדול כמובן.
בגדול כמובן.
- epony
- חבר במועדון 10K

Itay_Pollak כתב:הכלל בד"כ הוא 30% רסיבר, 60% רמקולים 10% כבילה.
בגדול כמובן....
-
liorparente
- עוסק בתחום

בנוגע לכבילה - כמה זה כבר חשוב ואמור לעזור? האם זה לא כמו בטלוויזיה שאות דיגטלי עובר על כל כבל?
- epony
- חבר במועדון 10K

לרמקולים לא עובר אות דיגיטלי אלא אנאלוגי, ולכן יש איזושהי משמעות לאיכות הכבילה לרמקולים. כמובן שכמו בכמעט כל תת-תחום בתעשייה, השמיים הם הגבול ואפשר למצוא כבלים שעולים עשרות אלפי דולרים למטר(!!!)
ההמלצה הכללית למערכות סבירות ואנשים נורמליים היא ללכת על כבלים בעובי 2.5 מ"מ עבור כל הרמקולים - הנה דוגמה: http://mediagalaxy.co.il/rec/612-%D7%9B ... 7%9E%D7%9E
קח בחשבון שבסלון ישראלי סטנדרטי צריך משהו כמו 25-30 מ' כבל (1-2 מטר לסנטר, 3-5 מטר לקדמיים וכ-20 מטר לאחוריים...), ותמיד כדאי לקנות קצת יותר ממה שאתה חושב שאתה באמת צריך, ליתר ביטחון
חוצמזה, מומלץ להשקיע בכבל קואקסיאלי סביר עבור הסאבוופר (אם יש), כאשר חשוב להקפיד על כבל בעל התנגדות של 75 אוהם - הנה דוגמה: http://mediagalaxy.co.il/rec/454
נ.ב. הסיבה שמומלץ לכלול את הכבילה בתקציב היא שבהרבה מקרים אנשים נוטים להזניח את הנושא הזה, ואז בסוף נגמר להם הכסף והם מחברים את הרמקולים והרסיבר שהם קנו באלפי ש"ח ממיטב כספם עם איזה סרח עודף בעובי 75 מ"מ שהם "שתו" מאיזה מערכת מיני מצ'וקמקת שהם מצאו בבוידעם...
ההמלצה הכללית למערכות סבירות ואנשים נורמליים היא ללכת על כבלים בעובי 2.5 מ"מ עבור כל הרמקולים - הנה דוגמה: http://mediagalaxy.co.il/rec/612-%D7%9B ... 7%9E%D7%9E
קח בחשבון שבסלון ישראלי סטנדרטי צריך משהו כמו 25-30 מ' כבל (1-2 מטר לסנטר, 3-5 מטר לקדמיים וכ-20 מטר לאחוריים...), ותמיד כדאי לקנות קצת יותר ממה שאתה חושב שאתה באמת צריך, ליתר ביטחון
חוצמזה, מומלץ להשקיע בכבל קואקסיאלי סביר עבור הסאבוופר (אם יש), כאשר חשוב להקפיד על כבל בעל התנגדות של 75 אוהם - הנה דוגמה: http://mediagalaxy.co.il/rec/454
נ.ב. הסיבה שמומלץ לכלול את הכבילה בתקציב היא שבהרבה מקרים אנשים נוטים להזניח את הנושא הזה, ואז בסוף נגמר להם הכסף והם מחברים את הרמקולים והרסיבר שהם קנו באלפי ש"ח ממיטב כספם עם איזה סרח עודף בעובי 75 מ"מ שהם "שתו" מאיזה מערכת מיני מצ'וקמקת שהם מצאו בבוידעם...
-
liorparente
- עוסק בתחום

רב תודות, לשמחתי מדובר על חדר שינה של 20 מטר מרובע ולא 30 ולכן לא אצטרך כבלים של 50 מטר.
אלו הכבלים שאני משתמש בהם כעת ורכשתי לפני כ3 שנים - האם הם טובים?
http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=1397
לסאב וופר אני משער שיש לי כבל סביר מינוס, בהחלט בא בחשבון לרכוש את הכבל שהצעת לי.
אלו הכבלים שאני משתמש בהם כעת ורכשתי לפני כ3 שנים - האם הם טובים?
http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=1397
לסאב וופר אני משער שיש לי כבל סביר מינוס, בהחלט בא בחשבון לרכוש את הכבל שהצעת לי.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9062
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
אני בטח אפתח פה עכשיו מלחמת עולם על מי שאני הולך לרשום אבל מבחינת כבילה זה ממש פחות חשוב כאשר יש לרסיבר אפשרות לכיול אוטומטי עם מיקרופון...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
liorparente
- עוסק בתחום

כיצד הכיול האוטומטי משפיע על האיכות הכבלים? מצטער שזה נראה לי שני עולמות שונים..
- epony
- חבר במועדון 10K

עדיף כבל קצת יותר עבה מזה, אבל לא נראה לי שתהיה לך בעיה עם הכבל הזה...
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

לא צריך להתעצבן, רק אמרתי שזה 'פחות חשוב" כאשר יש כיול אוטומטי...עופרפולק כתב:אין מה לעשות מלחמת עולם ומצידי ועוד הרבה פה אתה יכול לקנות את הכבלים אם אדום צהוב לבן . בגלל זה איתי כתב לך 10 אחוז כבלים אבל איך שאתה רוצה ....
זה ממש לא אומר שאי אפשר לזרוק כמה גרושים על נושא הכבילה, פשוט לא להתפרע ובטח לא לקנות בחנויות שלוקחות על כבל 2.5 מ"מ 5-7 שקלים למטר
אם קונים את הכבילה בחו"ל אז אפשר לסגור את כל הסיפור ב 200-300 שקל שבפנים נכנס לנו:
50 מטר כבל רמקולים
כבל HDMI 1.4 מהרסיבר לטלוויזיה
ועוד כבל מתאים לסאב
אם הוא קונה "אחרי חיפוש טיפה מעמיק יותר" אז אפשר גם על הדרך לקנות גם את הקונקטורים לרמקולים באותו תקציב.
לשאלתך - יש לי גם לי כבלים טובים ולא האדום, צהוב, לבן...
ולנושא הכיול האוטומטי ולמה ואיך הוא משפיע הנה ההסבר: http://faq.yamaha.com/us/en/article/aud ... e_the_same
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

-
liorparente
- עוסק בתחום

איתי - מעניינת אותי דעתך -האם להרכיב בהמשך את הBX2 בתור סראונד יעשה להם עוול נוראי ועדיף למכור אותם ולהשתמש באחרים בתור סראונד?
-
liorparente
- עוסק בתחום

אצלי המקורות הם בעיקר PS3 וHTPC. כמעט ואין חשיבות לסאונד שיוצא מהממיר.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מצחיק ארז מצחיק.
אני אישית ממליץ לאנשים לקחת רמקולים ביפולאריים.
גם מדפיים יעשו את העבודה כמובן.
אני אישית ממליץ לאנשים לקחת רמקולים ביפולאריים.
גם מדפיים יעשו את העבודה כמובן.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

למה אין קשר ? תסביר...Itay_Pollak כתב:אין שום קשר בין הכיול לאיכות הכבלים....
אם הכיול האוטומטי יודע למדוד את אורכי הכבלים, ההתנגדות שקיימת בדרך, הדיילי וכו' ובסוף הוא מבצע את ההתאמה הנדרשת אז לא משנה אם נשים לו כבל דק או כבל עבה. התוצאה תהיה אותה תוצאה בסוף - אופטימיזציה של הסאונד.