איזה רמת רסיבר מתאימה לסט הרמקולים שלי?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #21 

עופרפולק כתב:הכיול לא מודד את אורך הכבלים הוא מודד את המרחק בין הרמקול לנקודת הישיבה .
...
(Y)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #22 

מודד את ההתנגדות? הלכת רחוק מאוד.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9066
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #23 

Itay_Pollak כתב:מודד את ההתנגדות? הלכת רחוק מאוד.
...
הי, קראת את הלינק שצירפתי ?
רשום במפורש שנבדק הדיילי (שהוא נגזרת של ההתנגדות) - אז מה אני מפספס פה או מבין לא נכון ע"פ מה שימהה כותבים ? :מבולבל:
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #24 

מה הקשר בין התנגדות לדיליי?
דיליי נבדק כמובן.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9617
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #25 

DELAY הכוונה למרחקים בין הרמקולים השונים למאזין ...
כלומר אם רמקול מסויים רחוק יותר מרמקול B לדוגמא מהמאזין
הרסיוור יתן DELAY לרמקול הקרוב יותר כדי לתת לצליל להגיע מהרמקול הרחוק יותר בזמן שווה למאזין בעת ובעונה אחת...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #26 

Itay_Pollak כתב:מה הקשר בין התנגדות לדיליי?
דיליי נבדק כמובן.
...
או שאני מצפה ממך יותר מדיי או שאני אמור להבין משתי שורות "מידע" במקסימום שאתה כותב כל פעם... :P
ברור שיש קשר בין התנגדות לדיילי: אם יש התנגדות קטנה יותר "המידע לרמקול" עובר יותר מהר ולהפך.
"עוצמת ההתנגדות" מושפעת מסוג הכבל, העובי שלו וההרכב הכימי (נחושת, ברזל וכו').
ולכן ע"פ השכל הישר - ברגע שיש כיול אוטומטי אז אין באמת השפעה מהותית של סוג הכבל.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #27 

אתה מדבר על אלקטרונים שנעים על חומר מוליך כן?
כמה דיליי יכול להיות מושפע מסוג הכבל? מה אנחנו מריצים כבלים מהרסיבר לכמה ק"מ? זה כ"כ שולי, אני לא מאמין שזה בא בחשבון של הכיול.
מעבר לזה - אני עדיין לא רואה הסבר שלך ללמה התנגדות גורמת לאות החשמלי לעבור לאט יותר?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #28 

כפי שאיתי אמר, אין קשר בין התנגדות המוליך לדיליי בסיגנל בהקשר של כיול רמקולים.

הכיול מתבסס על צלילים בתדרים ספציפיים שמושמעים מכל רמקול למיקרופון ייעודי שמחובר לרסיבר. אומדן המרחקים של הרמקולים מתבצע לפי "השמיעה" של המיקרופון את הצלילים הנ"ל, כל שבכל מקרה אין קשר להולכה חשמלית, התנגדות וכיו"ב...

למעשה, הכיול בד"כ "מוסיף" דיליי לרמקולים האחוריים (כלומר מעכב טיפה את יציאת המידע מהרסיבר לרמקולים האחוריים, ומדובר פה בכל מקרה על מילי-שניות...) על מנת להביא את האפקטים של הסראונד לאופטימום בתנאי החדר.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #29 

אין קשר לאורך הכבל אלא לסוג החומר שמרכיב אותו. יכול להיות כבל קצר עם מוליכות נמוכה לעומת כבל ארוך ומוליכות גבוהה.
מהות הגדרת ההתנגדות זה מידת היכולת של זרם חשמלי לעבור בגוף כלשהו (והסבר מפורט יותר יש כאן): http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7% ... 7%99%D7%AA)

בסוף לא נשכח את העובדה שגם אם נריץ בין הרסיבר לרמקול כבל 2.5 מ"מ עדיין בחיבור הפנימי אחרי הבננה יושבת חתיכת "מתכת" בעובי של 0.5 מ"מ במקסימום שמחוברת ללוח. ואת עיקרון צוואר הבקבוק כולנו מכירים.
לא ראיתי שום רסיברים שיש בהם בפנים כבלים עבים (כפי שהרוב פה ממליצים שיהיה), אלא פסי נחושת דקים ביותר בעובי של שערת אדם על לוח האלקטרוניקה. זה לא אומר שהמוליכות שלהם פחות טובה מכבל עבה. ולכן אם זה טוב בתוך הרסיבר אין שום סיבה שלא יהיה טוב גם בחוץ.

סה"כ מה שאני אומר זה שכל "נושא הכבלים העבים והמומלצים" זה פיקציה אחת גדולה שלא באמת מחזיקה מים וזו סתם פרה קדושה שאף אחד לא רוצה לשחוט. ושלא תבין אותי לא נכון - אני גם חוטא בהנחת היסוד הזאת וגם אצלי הרמקולים מחוברים עם כבלים "עבים".

דבר נוסף ואחרון - חייב להיות קשר בין שמיעת המיקרופון את הצלילים כי האות יוצא מהרסיבר והוא עובר "דרך" עד שהוא מגיע לרמקולים.
המעבר ב"דרך" מושפע מאיזה כבל מחובר, מה ההרכב שלו, המוליכות וכו'... ולאלה יש השפעה על הכיול: >>> האם לייצר הרבה דיילי לדוגמא עקב מוליכות גבוהה מדיי או מעט דיילי עקב מוליכות נמוכה.

ואגב כל הדיון עלה לי רעיון הזוי לראש (שאולי יוכל להיות סטארט אפ ביום מן הימים) - צריך לייצר חיבורים אופטיים לרמקולים... 8O
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #30 

avihuli כתב: ואגב כל הדיון עלה לי רעיון הזוי לראש (שאולי יוכל להיות סטארט אפ ביום מן הימים) - צריך לייצר חיבורים אופטיים לרמקולים... 8O
...
עזוב אותך מאופטיים, חבר את הרמקולים ישר ב-HDMI 8)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #31 

כל מה שאתה מתייחס אליו אי אפשר למדוד בכלל - לא בכלים ביתיים לפחות.
הדיליי מושפע בעיקר מכך שמרגע שהאודיו בוקע מהרמקול - אז העניינים מתחילים לזוז "לאט" - כי הקול נע רק ב-300 מ' לשנייה, בניגוד ל300000 ק"מ לשנייה של האור (והאלק' בקירוב לכך).
הרסיברים ככל הנראה גם מודדים זאת בשביל התאמה - LIPSYNC.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #32 

Itay_Pollak כתב:כל מה שאתה מתייחס אליו אי אפשר למדוד בכלל - לא בכלים ביתיים לפחות.
הדיליי מושפע בעיקר מכך שמרגע שהאודיו בוקע מהרמקול - אז העניינים מתחילים לזוז "לאט" - כי הקול נע רק ב-300 מ' לשנייה, בניגוד ל300000 ק"מ לשנייה של האור (והאלק' בקירוב לכך).
...
ולכן הצעתי את הסטארט אפ של כבלים אופטיים כי המידע נע במהירות האור בלי שום איבודים ועיכובים בדרך... :D
(ובמאמר מוסגר גם בכבל HDMI המוליך הוא מאוד דק והוא מעביר גם אודיו וגם וידיאו וזה נחשב לצורת החיבור הטובה שיש כיום (חוץ מצורת חיבור אחרת שנידונה פה באחד הפורומים האחרונים ואני לא זוכר את שמה שנחשבת לדבר הבא ואפילו מישהו כאן כתב על זה איזה מאמר בנושא).

ואגב התחמקת באלגנטיות מכל מה שרשמתי לגבי העובי של הכבלים 8) אבל נראה לי נשאיר את זה ככה לפחות לעת עתה לשעה מאוחרת זו של הלילה. מניח שמה שרציתי להגיד הוסבר והובן לנושא ההמלצות פה שחייבים לקנות כבלים של 4 צול ומעלה... :lol:
שזה בניגוד מוחלט לכל שאר ההמלצות האחרות המאוד טובות על סוגי רסיברים, רמקולים, התאמה בינהם, פיצ'רים, ייבוא מחו"ל וכו'.
בקיצור - נעים לי מאוד פה בפורום !!!

shmliagdol1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

דרך אגב, גם בתוך הרמקולים הכבלים הם דקים בד"כ

שליחה #33 

avihuli כתב:אין קשר לאורך הכבל אלא לסוג החומר שמרכיב אותו. יכול להיות כבל קצר עם מוליכות נמוכה לעומת כבל ארוך ומוליכות גבוהה.
מהות הגדרת ההתנגדות זה מידת היכולת של זרם חשמלי לעבור בגוף כלשהו (והסבר מפורט יותר יש כאן): http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7% ... 7%99%D7%AA)

בסוף לא נשכח את העובדה שגם אם נריץ בין הרסיבר לרמקול כבל 2.5 מ"מ עדיין בחיבור הפנימי אחרי הבננה יושבת חתיכת "מתכת" בעובי של 0.5 מ"מ במקסימום שמחוברת ללוח. ואת עיקרון צוואר הבקבוק כולנו מכירים.
לא ראיתי שום רסיברים שיש בהם בפנים כבלים עבים (כפי שהרוב פה ממליצים שיהיה), אלא פסי נחושת דקים ביותר בעובי של שערת אדם על לוח האלקטרוניקה. זה לא אומר שהמוליכות שלהם פחות טובה מכבל עבה. ולכן אם זה טוב בתוך הרסיבר אין שום סיבה שלא יהיה טוב גם בחוץ.

סה"כ מה שאני אומר זה שכל "נושא הכבלים העבים והמומלצים" זה פיקציה אחת גדולה שלא באמת מחזיקה מים וזו סתם פרה קדושה שאף אחד לא רוצה לשחוט. ושלא תבין אותי לא נכון - אני גם חוטא בהנחת היסוד הזאת וגם אצלי הרמקולים מחוברים עם כבלים "עבים".

דבר נוסף ואחרון - חייב להיות קשר בין שמיעת המיקרופון את הצלילים כי האות יוצא מהרסיבר והוא עובר "דרך" עד שהוא מגיע לרמקולים.
המעבר ב"דרך" מושפע מאיזה כבל מחובר, מה ההרכב שלו, המוליכות וכו'... ולאלה יש השפעה על הכיול: >>> האם לייצר הרבה דיילי לדוגמא עקב מוליכות גבוהה מדיי או מעט דיילי עקב מוליכות נמוכה.

ואגב כל הדיון עלה לי רעיון הזוי לראש (שאולי יוכל להיות סטארט אפ ביום מן הימים) - צריך לייצר חיבורים אופטיים לרמקולים... 8O
...
(Y)

בתוך הרמקולים האורך בין הבננות המוזהבות ב 14 קרט לקרוסובר ומהקרוס לרמקולים הוא במצטבר יכול להגיע עד ל 1.50 מטר. ובכל זאת הכבלים לא עבים במיוחד וסטנדרטיים לחלוטין.
צוואר בקבוק לא צוואר בקבוק לא יהיו חסרים הפראיירים שישקיעו בכבלים סכומי כסף גבוהים יותר מעלות של מערכת קולנוע בינונית של האדם הסביר.

כבלי כסף טהור 2.50 מ"מ מצופים בזהב טהור בעלי בידוד פחמי ומעטפות של חומרים בשימוש נאסא :lol:

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #34 

avihuli כתב:
...
למה לך להניח הנחות כאשר אתה פשוט יכול לקחת כבלים שונים, לחבר ולתת לאוזניים שלך להחליט?

ארז

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

Re: דרך אגב, גם בתוך הרמקולים הכבלים הם דקים בד"כ

שליחה #35 

shmliagdol1 כתב: בתוך הרמקולים האורך בין הבננות המוזהבות ב 14 קרט לקרוסובר ומהקרוס לרמקולים הוא במצטבר יכול להגיע עד ל 1.50 מטר. ובכל זאת הכבלים לא עבים במיוחד וסטנדרטיים לחלוטין.
צוואר בקבוק לא צוואר בקבוק לא יהיו חסרים הפראיירים שישקיעו בכבלים סכומי כסף גבוהים יותר מעלות של מערכת קולנוע בינונית של האדם הסביר.
...
מה ההבדל בין אדם שהחליט להשקיע בתחביב הזה לעומת אדם שהחליט להשקיע בצילום או ברכב?

לא חסרים פראיירים שקונים רכב במיליון ש"ח ואיתו עומדים בפקק....
האם זה נראה לך סביר? מדוע?

אתה שוכח עובדה פשוטה - מי שקונה כבלים יקרים זה אדם ששאר חלקי המערכת שלו הם גם מאוד יקרים.
זה שבמחיר שלהם אפשר לקנות מערכת ק"ב ממוצעת לא מהווה שום שיקול רלוונטי או ענייני לגביהם.
אתה יכול להיות בטוח שברמה הזאת לא קונים כבל לפני שמנסים אותו ומגיעים למסקנה שהוא "שווה" לרכישה או לא. כמובן שמדובר בהחלטה סוביקטיבית לחלוטין, בדיוק כפי שיש אנשים שמוכנים להשקיע ברכב חדש מאות אלפי ש"ח ויש כאלה שלא.
עניין של סדר עדיפויות וגם יכולת.

ארז

grifin
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #36 

avihuli כתב:
Itay_Pollak כתב:כל מה שאתה מתייחס אליו אי אפשר למדוד בכלל - לא בכלים ביתיים לפחות.
...
ולכן הצעתי את הסטארט אפ של כבלים אופטיים כי המידע נע במהירות האור בלי שום איבודים ועיכובים בדרך... :D
(ובמאמר מוסגר גם בכבל HDMI המוליך הוא מאוד דק והוא מעביר גם אודיו וגם וידיאו וזה נחשב לצורת החיבור הטובה שיש כיום (חוץ מצורת חיבור אחרת שנידונה פה באחד הפורומים האחרונים ואני לא זוכר את שמה שנחשבת לדבר הבא ואפילו מישהו כאן כתב על זה איזה מאמר בנושא).

ואגב התחמקת באלגנטיות מכל מה שרשמתי לגבי העובי של הכבלים 8) אבל נראה לי נשאיר את זה ככה לפחות לעת עתה לשעה מאוחרת זו של הלילה. מניח שמה שרציתי להגיד הוסבר והובן לנושא ההמלצות פה שחייבים לקנות כבלים של 4 צול ומעלה... :lol:
שזה בניגוד מוחלט לכל שאר ההמלצות האחרות המאוד טובות על סוגי רסיברים, רמקולים, התאמה בינהם, פיצ'רים, ייבוא מחו"ל וכו'.
בקיצור - נעים לי מאוד פה בפורום !!!
...
נו באמת שכחת דבר אחד הכבלים לא מעבירים מידע כמו בכבל HDMI הם מעבירים כוח
הרסיבר הוא מה שמניע את הרמקולים אם היית רוצה להעביר רק מידע היית צריך מגבר לכל רמקול על הרמקול
ואז היית יכול להעביר בכבל HDMI בכבל אופטי או בכל צורה אחרת שאתה רוצה כל מה שאתה צריך זה מפענח ומגבר בצד שמקבל את האות.

ואחרי שאמרתי את זה ולמרות שברור שיש השפעה לעובי ואיכות הכבלים על ההגברה
אני גם חושב שכבלים איכותיים זה קצת אוברייטד אבל זה אני

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”