ההרצה אחורה לא עובדת באינובה 7002, ועוד כמה שאלות.

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
dvdscr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

טוב, הבנתי כבר שאין פה מישהו עם המדריך של ה-7002 בצורה דיגיטלית.
אז לשאלה הבאה ממומחי הממיר הזה.
ב-nowcom הייתי יכול להריץ אחורה מהשידור החי כי הוא היה מקליט כל הזמן לתוך הדיסק ואם פספסתי משהו יכולתי ללכת אחורה.
באינובה, למרות שמחובר דיסק ואני יכול לעשות Pause ולהמשיך אח"כ עוד לא הצלחתי להריץ אחורה מהשידור החי ועולה השאלה אם זה בכלל אופציה בממיר הזה.
מעבר לכך נתקלתי בעוד בעיה שבה כאשר אני מסיים הקלטה (לא משהו מה-EPG אלא הקלטה שהתחלתי ידנית) הממיר תקוע על "מסיים הקלטה, אנא המתן" ולא משתחרר (גם אחרי כמה שעות) עד שאני מוציא אותו מהחשמל.
ראיתם כבר בעיה דומה?

era1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

dvdscr כתב:טוב, הבנתי כבר שאין פה מישהו עם המדריך של ה-7002 בצורה דיגיטלית.
אז לשאלה הבאה ממומחי הממיר הזה.
ב-nowcom הייתי יכול להריץ אחורה מהשידור החי כי הוא היה מקליט כל הזמן לתוך הדיסק ואם פספסתי משהו יכולתי ללכת אחורה.
באינובה, למרות שמחובר דיסק ואני יכול לעשות Pause ולהמשיך אח"כ עוד לא הצלחתי להריץ אחורה מהשידור החי ועולה השאלה אם זה בכלל אופציה בממיר הזה.
...
זו לא אופציה. הממיר לא מסוגל לעשות את זה, למרבה הצער.
dvdscr כתב:מעבר לכך נתקלתי בעוד בעיה שבה כאשר אני מסיים הקלטה (לא משהו מה-EPG אלא הקלטה שהתחלתי ידנית) הממיר תקוע על "מסיים הקלטה, אנא המתן" ולא משתחרר (גם אחרי כמה שעות) עד שאני מוציא אותו מהחשמל.
ראיתם כבר בעיה דומה?
...
כן זה קורה. ולא רק זה, הוא יכול להיתקע גם אם משאירים אותו הרבה זמן על המסך שבוחר איזה תוכנית מוקלטת לנגן.
ואם תנסה לעשות השהיית צפייה ליותר משעה, הוא בכלל ישתגע.

בקיצור, מוצר שנראה כאילו הוא עוד עוד לא גמר את הפיתוח.

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #3 

זאת ועוד - לעתים, כאשר מריצים קדימה הקלטה (לדלג על פרסומות למשל) החזרה לניגון מתבצעת אך ללא קול.
והבעיה הכי מרגיזה: בעת הקלטה מתוזמנת וכאשר יש נתק בקליטה או הפרעות קשות, הממיר כבה אוטומטית ללא שסיים את טווח ההקלטה שהוגדרה לו. באופן הזה יצא לי להחמיץ לא מאט הקלטות.

בסופו של יום אני עושה שימוש בממיר הנ"ל רק לצורך צפייה, כאשר זה אפשרי, וזאת בשל איכות התמונה הטובה משמעותית ביחס לממיר NOWCOM הודות לחיבור ה- HDMI

ה- NOWCOM משמש אותי בעיקר עבור הקלטות וזאת בשל היציבות שלו הן בקליטה והן בעבודה ובשל העובדה שהרצה קדימה של הקלטות בממיר הזה היא הרבה יותר נוחה ביחס למאפיין זה בממיר INOVA וזאת בשל העובדה שהוא מאפשר קפיצות קדימה או אחורה בלחיצת כפתור ובטווחי זמן מוגדרים (30 שניות, דקה, 5 דקות).
נערך לאחרונה על ידי Brendan ב 11/09/2011 9:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

era1
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

ועוד משהו, כשמריצים קדימה ואחורה תוכנית, לפעמים הוא מאבד את הסנכרון בין התמונה לקול.

dvdscr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

Brendan כתב:זאת ועוד - לעתים, כאשר מריצים קדימה הקלטה (לדלג על פרסומות למשל) החזרה לניגון מתבצעת אך ללא קול.
והבעיה הכי מרגיזה: בעת הקלטה מתוזמנת וכאשר יש נתק בקליטה או הפרעות קשות, הממיר כבה אוטומטית ללא שסיים את טווח ההקלטה שהוגדרה לו. באופן הזה יצא לי להחמיץ לא מאט הקלטות.

בסופו של יום אני עושה שימוש בממיר הנ"ל רק לצורך צפייה, כאשר זה אפשרי, וזאת בשל איכות התמונה הטובה משמעותית ביחס לממיר NOWCOM הודות לחיבור ה- HDMI

ה- NOWCOM משמש אותי בעיקר עבור הקלטות וזאת בשל היציבות שלו הן בקליטה והן בעבודה ובשל העובדה שהרצה קדימה של הקלטות בממיר הזה היא הרבה יותר נוחה ביחס למאפיין זה בממיר INOVA וזאת בשל העובדה שהוא מאפשר קפיצות קדימה או אחורה בלחיצת כפתור ובטווחי זמן מוגדרים (30 שניות, דקה, 5 דקות).
...
הסיבה שנטשתי את ה-NOWCOM היא מכיוון שכבר כמה חודשים הוא נוטה להיתקע פתאום ולא להגיב.
אפשר לראות טלויזיה אבל כאשר אני מנסה להעביר ערוץ או לפתוח את ה-EPG הממיר פשוט לא עושה כלום - תקוע.

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

dvdscr כתב:
Brendan כתב:זאת ועוד - לעתים, כאשר מריצים קדימה הקלטה (לדלג על פרסומות למשל) החזרה לניגון מתבצעת אך ללא קול.

...
הסיבה שנטשתי את ה-NOWCOM היא מכיוון שכבר כמה חודשים הוא נוטה להיתקע פתאום ולא להגיב.
אפשר לראות טלויזיה אבל כאשר אני מנסה להעביר ערוץ או לפתוח את ה-EPG הממיר פשוט לא עושה כלום - תקוע.
...
היום שבו ה- NOWCOM שלי יפסיק לעבוד יהיה יום עצוב מאוד. מכשיר מעולה אבל יש לזכור כי מדובר בייצור סיני זול שלא מאריך ימים.

dvdscr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

יש משהו שאפשר לקנות ונותן את אותן התכונות כמו ה-NOWCOM.

era1
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

dvdscr כתב:יש משהו שאפשר לקנות ונותן את אותן התכונות כמו ה-NOWCOM.
...
אני לא מכיר. אם הייתי רואה משהו ל DTT עם יכולות שמזכירות למשל את ה YES MAX הייתי קונה אותו מייד.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #9 

Brendan כתב: בסופו של יום אני עושה שימוש בממיר הנ"ל רק לצורך צפייה, כאשר זה אפשרי, וזאת בשל איכות התמונה הטובה משמעותית ביחס לממיר NOWCOM הודות לחיבור ה- HDMI

...
Brendan -
אני צופה ב-DTT עם ה-Nowcom דרך פלזמה 50" FHD, האיכות לרוב מצויינת ולפעמים מ-עו-לה, תלוי במקור המשודר. כל זאת בחיבור קומפוננט - כפי שאמרת אין לממיר הזה חיבור HDMI.
לדעתי כל עוד אין שידורי HD ב-DTT אז קיום או אי-קיום של HDMI הוא פקטור שולי בהשפעה על איכות התמונה לעין בלתי מזויינת. אתה באמת מצליח לראות הבדלים באיכות בין שני הממירים (בהשוואה של תפוחים לתפוחים כמובן)?..

למותר לציין 0 למרות המקור הסיני ה-Nowcom הזה בנוי מצויין, בטח יחסית לאלטרנטיבות. ה-timeshift, הקלטות והבקרה על הנגינה עובדות כמעט ללא דופי אצלי כבר כמעט שנתיים.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

עוד בעניין ה-Nowcom

שליחה #10 

dvdscr כתב:
...
קצת מפחיד הסיפור שלך.. יהיה עצוב לאבד את ה-Nowcom ככה סתם יום אחד, בהעדר אלטרנטיבה ראויה.
מה גרם לדבר הזה שקורה אצלך, יש לך מושג? 8O

ה-Nowcom שלי יציב כמעט כל הזמן כבר שנים כאמור. הדבר היחיד שמצליח להוציא את הממיר מהיציבות שלו הוא ה-EPG - לפעמים בניווט קדימה או אחורה בין התוכניות ב-EPG (כדי לסמן תכנית להקלטה למשל) כל העסק נתקע פתאום, לא עוזר כלום מלבד כיבוי והדלקה מחדש.
קצת מזכיר את מה שאתה מתאר אבל עדיין בקטנה....

idanh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #11 

זה בדיוק כמו שאמרת... Timeshift עובד רק כאשר צריך אותו, אתה יכול לעצור את המסך, ואז באמת להעביר קדימה ואחורה בזמן... אבל בצורה ידנית למדי, אם אתה רוצה אתה יכול כל פעם שאתה מעביר ערוץ פשוט ללחוץ על Pause, להמתין כמה שניות כי לוקח לזה קצת זמן להתחיל והנה תוכל להוזיז קדימה ואחורה... אצלי אין כמעט בעיות של סנכרון סאונד ועוד חיברתי לאינובה שלי דיסק חיצוני קשיח של 500 ג'יגה... חייב לומר שאני די מרוצה מהממיר - הוא עובד נפלא.

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

gimm כתב:
Brendan כתב: בסופו של יום אני עושה שימוש בממיר הנ"ל רק לצורך צפייה, כאשר זה אפשרי, וזאת בשל איכות התמונה הטובה משמעותית ביחס לממיר NOWCOM הודות לחיבור ה- HDMI

...
Brendan -
אני צופה ב-DTT עם ה-Nowcom דרך פלזמה 50" FHD, האיכות לרוב מצויינת ולפעמים מ-עו-לה, תלוי במקור המשודר. כל זאת בחיבור קומפוננט - כפי שאמרת אין לממיר הזה חיבור HDMI.
לדעתי כל עוד אין שידורי HD ב-DTT אז קיום או אי-קיום של HDMI הוא פקטור שולי בהשפעה על איכות התמונה לעין בלתי מזויינת. אתה באמת מצליח לראות הבדלים באיכות בין שני הממירים (בהשוואה של תפוחים לתפוחים כמובן)?..

למותר לציין 0 למרות המקור הסיני ה-Nowcom הזה בנוי מצויין, בטח יחסית לאלטרנטיבות. ה-timeshift, הקלטות והבקרה על הנגינה עובדות כמעט ללא דופי אצלי כבר כמעט שנתיים.
...
בהחלט.

התמונה שמתקבל באינובה חדה יותר מזו המתקבלת ב- NOWCOM. ההבדל הוא די משמעותי. אבל אין בכך על מנת לזלזל באיכות התמונה המתקבלת ב- NOWCOM היות ומעבר ליציבות המעולה של המכשיר, הוא גם מפיק איכות תמונה טובה מאוד.

לצורך ההשוואה האינובה שלי מחוברת ל- TV גם עם HDMI וגם עם חיבור ה- 21ב פינים. ההבדל משמעותי הן בחדות התמונה המשודרת והן באיכות ו8חדות התפריטים של המכשיר כפי שהם מוצגים על המסך.

dvdscr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: עוד בעניין ה-Nowcom

שליחה #13 

gimm כתב:
dvdscr כתב:
...
קצת מפחיד הסיפור שלך.. יהיה עצוב לאבד את ה-Nowcom ככה סתם יום אחד, בהעדר אלטרנטיבה ראויה.
מה גרם לדבר הזה שקורה אצלך, יש לך מושג? 8O

ה-Nowcom שלי יציב כמעט כל הזמן כבר שנים כאמור. הדבר היחיד שמצליח להוציא את הממיר מהיציבות שלו הוא ה-EPG - לפעמים בניווט קדימה או אחורה בין התוכניות ב-EPG (כדי לסמן תכנית להקלטה למשל) כל העסק נתקע פתאום, לא עוזר כלום מלבד כיבוי והדלקה מחדש.
קצת מזכיר את מה שאתה מתאר אבל עדיין בקטנה....
...
זו בדיוק הבעיה שלי אלא שזה קורה בתדירות יחסית גבוהה, פעם ביומיים שלושה, אבל אני מעדיף את זה על פני חוסר היכולת של האינובה להריץ אחורה.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

Brendan -
איך אתה מחובר עם ה-NOWCOM, קומפוננט/קומפוזיט/S-Video? משפיע כמובן
אני רואה ב-NOWCOM טוב כל כך, מספיק טוב לפחות כדי להניח שממרחק הצפייה האופייני של 3 מטר / 50 אינץ' אני כמעט לא אצליח להבחין בהבדל אם האיכות הייתה טובה עוד יותר.

dvdscr -
ל-NOWCOM לוקח לפעמים כמה זמן להביא את האינפורמציה ב-EPG, לפעמים גם צריך להיכנס-לצאת-להיכנס ל-EPG כדי שכל האינפורמציה הקיימת תופיע שם במקום קוביות ריקות. שמתי לב שכשמנסים לזוז עם הסמן למקום שאין בו אינפורמציה אז הממיר באופן קונסיסטנטי נתקע. מקווה שאתה מודע.
בכל אופן - אני מניח שהייתי נוהג כמוך גם אם תדירות התקיעות הייתה יותר גבוהה אצלי. אין תחליף לאיכות בקרי הנגינה של הממיר הזה. ובינינו מידת הדיוק של ה-EPG במילא לא שווה את הטרחה, אה?

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

gimm כתב:Brendan -
איך אתה מחובר עם ה-NOWCOM, קומפוננט/קומפוזיט/S-Video? משפיע כמובן
אני רואה ב-NOWCOM טוב כל כך, מספיק טוב לפחות כדי להניח שממרחק הצפייה האופייני של 3 מטר / 50 אינץ' אני כמעט לא אצליח להבחין בהבדל אם האיכות הייתה טובה עוד יותר.

dvdscr -
ל-NOWCOM לוקח לפעמים כמה זמן להביא את האינפורמציה ב-EPG, לפעמים גם צריך להיכנס-לצאת-להיכנס ל-EPG כדי שכל האינפורמציה הקיימת תופיע שם במקום קוביות ריקות. שמתי לב שכשמנסים לזוז עם הסמן למקום שאין בו אינפורמציה אז הממיר באופן קונסיסטנטי נתקע. מקווה שאתה מודע.
בכל אופן - אני מניח שהייתי נוהג כמוך גם אם תדירות התקיעות הייתה יותר גבוהה אצלי. אין תחליף לאיכות בקרי הנגינה של הממיר הזה. ובינינו מידת הדיוק של ה-EPG במילא לא שווה את הטרחה, אה?
...
החיבור הוא צהוב אדום לבן. חשוב להדגיש - הממיר מייצר תמונה טובה מאוד אולם בהשוואה לאינובה התמונה פחות חדה. הדבר מקל ביטוח בעיקר בגבולות הכתוביות שהן יותר ברורות באינובה וכן בתמונה חדה יותר.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

Brendan כתב:
החיבור הוא צהוב אדום לבן. חשוב להדגיש - הממיר מייצר תמונה טובה מאוד אולם בהשוואה לאינובה התמונה פחות חדה. הדבר מקל ביטוח בעיקר בגבולות הכתוביות שהן יותר ברורות באינובה וכן בתמונה חדה יותר.
...
צהוב-אדום-לבן = קומפוזיט. זוהי האופציה הפחות איכותית האפשרית. סה להתחבר מה-NOWCOM לטלויזיה כשאתה יוצא משלישיית המחברים של הקומפוננט שמתחת (אדום-כחול-ירוק) אם יש לך כניסת כזו בטלויזיה, או לפחות דרך יציאת ה-S-VIDEO.

אם אתה מתחבר מהאינובה כמו שכתבת מתוך ה-SCART (מה שאתה קורא 21 פינים) ברור שתהיה לך שם תמונה טובה יותר, שלא לדבר על HDMI.

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

gimm כתב:
Brendan כתב:
...
צהוב-אדום-לבן = קומפוזיט. זוהי האופציה הפחות איכותית האפשרית. סה להתחבר מה-NOWCOM לטלויזיה כשאתה יוצא משלישיית המחברים של הקומפוננט שמתחת (אדום-כחול-ירוק) אם יש לך כניסת כזו בטלויזיה, או לפחות דרך יציאת ה-S-VIDEO.

אם אתה מתחבר מהאינובה כמו שכתבת מתוך ה-SCART (מה שאתה קורא 21 פינים) ברור שתהיה לך שם תמונה טובה יותר, שלא לדבר על HDMI.
...
על מנת להתחבר לקומפוננט - אפשר לעשות שימוש באותן כבלים המשמשים לחיבור הקומפוזיט?

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6111
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #18 

אכן כן.

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

benny123 כתב:אכן כן.
...
תודה.

חיברתי אולם יש עיוות קשה בצבע ובמקום סאונד אני מקבל צליל כמו של תחנת רדיו לא מכוונת.
בטלוויזיה יש לי 4 שקעים לקומפוננט, באיזה עושים שימוש?

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

אז ככה.
עיוות קשה בוידאו בצבע זה בגלל אחת מהסיבות הבאות:
1) לא חיברת את הכבלים בסדר הנכון, למשל החלפת בין ירוק לכחול
2) אחד או יותר משלושת הכבלים לא מחובר טוב
3) חיברת את יציאת הקומפוננט מהממיר לכניסת הקומפוזיט בטלויזיה?? (שים לב, בטלויזיה צ"ל כניסות באותם צבעים כמו הנ"ל)

בעניין השמע:
אם מס' 3 הנ"ל תופס אז אין פלא, חיברת יציאות וידאו מהממיר לכניסות שמע בטלויזיה. אין סיכוי שזה יישמע ממש טוב :)
כדי להבהיר, יציאת הקומפוננט כוללות 3 מרכיבי וידאו (components = מרכיבים), אשר ביציאת קומפוזיט מתורגמות לכבל אחד בלבד (ההוא בצבע צהוב), הסיבה בין השאר שמדובר באיכות נמוכה יותר. כדי לשמוע אז חוץ מחיבור שלושת הכבלים של הקומפוננט שציינתי אתה עדיין צריך לחבר, בכבל זוגי נפרד, את האדום והלבן לכניסת השמע שהשתמשת בה קודם בטלויזיה.

אין סיבה שכל זה לא יעבוד לך, הכל כמובן בתנאי שיש לך כניסה מתאימה בטלויזיה. גם אם לא אז אתה יכול לקנות בכמה שקלים מתאם SCART-קומפוננט ולפתור את הבעיה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”