LiorDrZ כתב:1996 - לייזר דיסק של "שקרים אמיתיים" ואונקיו TX-DS939 הם שהכניסו אותי לבור ללא תחתית שאני נמצא בו עד היום. עוצמת החוויה, הסאונד וכמובן אפקט הוואו "יש לי קולנוע בתוך הבית" הם שהובילו אותי להכנס לתחום. מאז עברו כ"כ הרבה רסיברים \ מגברים רמקולים אבל את הרגע שבו שמעתי וראיתי את שקרים אמיתיים בפעם הראשונה אני לא אשכח.
...
LiorDrz אהבתי
כמוני כמוך, רק שאצלי זה התחיל עוד לפני, במיוחד כאשר קראתי כתבה בפנאי פלוס בשלהי 1990, מדור אלקטרוניקה וחדשנות, מאמר על טכנולוגיה חדישה

היכולה להפיק חיים חדשים בסרטי קולנוע בבית, בדמותו של נגן "עתידני" כך היה כתוב

...עם דיסקים בגודל של תקליט. המכשיר ידע להעביר ולנגן סרטי קולנוע בסטיראו קולנועי כפי שיש בבתי הקולנוע dolby stereo.

באותם הזמנים.
התמונה היא עם רזולוציה כפולה משל ווידאו ביתי ובהחלט הדבר הבא...אני זוכר שהראו תמונה של נגן PIONEER יוקרתי במחיר של 20,000 ש"ח.
מאז שקראתי את המאמר הזה, באותו הרגע ידעתי שיש לי שאיפה (ילד בן 13, אתם יודעים)...אז זה היה בגדר של חלום רטוב (בינהם

).
הרצון העז חזר בגדול כאשר בשלהי 1994 קמה ונפתחה חנות ללייזר דיסקים בראשל"צ סמוך לבית הוריי...לא ידעתי במה מדובר עד שמכר טוב שלי עניין אותי והלכתי לראות במו עיניי...ברגע שנכנסתי הלסת, העינים, השערות פשוט נשמטו מפניי...והגעתי ל-paradise...חנות מלאה בסרטי לייזר דיסק, פרוסים לכל..ובסוף החנות עמדה לה טלוויזיה 33 אינץ של גרונדינג (אז זה היה גדול במיוחד) על שידת עץ צרה וגבוהה מעץ מלא ומצידה של ה-TV שני רמקולים של חברת LASER (מדבקה כמובן). ובכניסה לחנות תלויים שני סאטליטים.
ההדגמה וההתנסות הראשונה (בחנות) הייתה הסרט MORTAL KOMBAT שרק הגיע למדפים, קטע הפתיחה וסצינות ההתחלה, פשוט היו ונשמעו מרהיבים, והרגשתי קולנוע אמיתי בחנות וחיוך מאוזן לאוזן היה מרוח על שפתיי. הסאונד היה ב-dolby surround prologic. הרסיבר היה YAMAHA 2090 והנגן היה נגן בסיסי של PIONEER דגם: CLD-S104.
כעבור חודשים התחדשתי עם נגן שכזה (למזלי זה היה החופש הגדול, העבדתי עצמי שעות נוספות במקום עבודתי של אמי בשביל חסוך את אותם 2800 ש"ח שהייתי חייב בשביל לרכוש את הנגן הזה), היה ברשותי סט סטיראו מאבי של חברת sherwood. בשביל להשלים את החבילה.
שני סרטי הלייזר דיסק הראשונים שרכשתי מכספי היו TERMINATOR 2 SE גרסת pan&scan שעלה 220 ש"ח ו- ALIENS SE ב-AC-3 דבר שייקר את המוצר ועלה 280 ש"ח.
הרגשתי king of the world, והייתי האדם היחיד במשפחתי ומכריי שהיה לי את הטכנולוגיה הזו בגאווה...
הזמן עבר, התחלתי לעבוד בחנות, והתחלתי לרכוש עוד סרט ועוד סרט ועוד סרט, גם סט ה-סטיראו עבר שדרוג רציני כאשר רכשתי מתצוגה את ה-YAMAHA 2090 ואת הרמקולים...וסוף סוף היה לי "PRO-LOGIC" בבית
כמובן שהנהירה הובילה אותי ל-AC-3 (כך היה רשום חותמת דולבי דיגיטל 5.1 באותם הימים), והימאהה 2090 הוחלף ל-2092 ..וכו וכו...
נוסטלגיה