KENWOOD RETRO - ראש סתום?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
asypeer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי,
אני חדש בפורום..
לא מזמן קניתי מכונה של נספרסו אוטומטית (ואני מאוד מרוצה מהפשטות של התפעול ומאיכות הקפה..)
המכונה הקודמת שלי, קנווד רטרו (מאוד יפה, אבל מאוד מסורבלת לתפעול ולניקוי) עמדה כמה חודשים.
רציתי לנקות אותה ולתת לחבר, אבל.
כשרציתי להזרים מים דרך הראש, לא יצאה אפילו טיפת מים, דרך הסטימר יוצאים מים חמים, משמע המשאבה שואבת את המים מהמיכל (גם שומעים אותה)
אבל כשמעבירים למצב של קפה, שום דבר לא יוצא.
פירקתי את המכונה וניסיתי לראות אם יש איזושהי סתימה בצינור, אבל זה לא הגיוני שיש סתימה ומגיעים מים לסטימר. החשד שלי הוא שהרשת עצמה בראש סתומה. ניסיתי לפרק אותו אבל לא ממש הצלחתי.
פיזרתי מעט מסיר שומנים על הרשת והשריתי ללילה (אני אבדוק יותר מאוחר אם זה עובד)
יש למישהו הצעה אחרת במידה וזה לא יעבוד? לא הצלחתי לפרק את המכונה לגורמים בגלל שהידית של הסטימר לא מתפרקת לי (לא מצליח להגיע לברגים ופוחד לשבור שם משהו).

תודה!
אסף

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

אולי יש אבנית על הרשת ולכן צריך מסיר אבנית ולא מסיר שומנים.
בלי הרשת יוצאים מים מהראש?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #3 

כמובן, מכונה שעמדה כמה חודשים, עם מים בדוד מן הסתם, נסתמת. בד"כ מסיר אבנית יעזור או מלח לימון. כדאי לפרק את הפילטר מהראש ולנקות הדוד: אם יוצאים מים מצינורית הקיטור זה טוב, לערבב ליטר מים עם כף מלח לימון ולשים במיכל, להפעיל את המשאבה כשהצינורית פתוחה כדי שהמים בדוד יתחלפו ומים עם מלח לימון יישאבו. אחרי שתצא בערך כוס, לכבות המכונה ולהמתין שעה. להדליק ולבדוק אם נפתח. אם לא, להוציא עוד כוס מהצינורית ושוב להמתין. בפעם השלשית או הרביעית זה בטוח יעבוד.
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

לפעמים המשאבה רק מרעישה ולא שואבת

שליחה #4 

אם אבנית תוקעת אותה היא יכולה לא להזרים מים בכלל ואז אפשר לפרק, לנקות ולהרכיב חזרה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #5 

אחרי ההשרייה הזו, נסה להזרים מים חמים מהסטימר, ואז לסגור את ברז האדים בלי להפסיק את זרם המים, כך שהם יעברו לצאת מראש החליטה. לפעמים כל מה שתוקע את העניין זו בועת אוויר שצריכה להשתחרר וזה הדרך לעשות זאת.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”