KENWOOD RETRO - ראש סתום?
הי,
אני חדש בפורום..
לא מזמן קניתי מכונה של נספרסו אוטומטית (ואני מאוד מרוצה מהפשטות של התפעול ומאיכות הקפה..)
המכונה הקודמת שלי, קנווד רטרו (מאוד יפה, אבל מאוד מסורבלת לתפעול ולניקוי) עמדה כמה חודשים.
רציתי לנקות אותה ולתת לחבר, אבל.
כשרציתי להזרים מים דרך הראש, לא יצאה אפילו טיפת מים, דרך הסטימר יוצאים מים חמים, משמע המשאבה שואבת את המים מהמיכל (גם שומעים אותה)
אבל כשמעבירים למצב של קפה, שום דבר לא יוצא.
פירקתי את המכונה וניסיתי לראות אם יש איזושהי סתימה בצינור, אבל זה לא הגיוני שיש סתימה ומגיעים מים לסטימר. החשד שלי הוא שהרשת עצמה בראש סתומה. ניסיתי לפרק אותו אבל לא ממש הצלחתי.
פיזרתי מעט מסיר שומנים על הרשת והשריתי ללילה (אני אבדוק יותר מאוחר אם זה עובד)
יש למישהו הצעה אחרת במידה וזה לא יעבוד? לא הצלחתי לפרק את המכונה לגורמים בגלל שהידית של הסטימר לא מתפרקת לי (לא מצליח להגיע לברגים ופוחד לשבור שם משהו).
תודה!
אסף
אני חדש בפורום..
לא מזמן קניתי מכונה של נספרסו אוטומטית (ואני מאוד מרוצה מהפשטות של התפעול ומאיכות הקפה..)
המכונה הקודמת שלי, קנווד רטרו (מאוד יפה, אבל מאוד מסורבלת לתפעול ולניקוי) עמדה כמה חודשים.
רציתי לנקות אותה ולתת לחבר, אבל.
כשרציתי להזרים מים דרך הראש, לא יצאה אפילו טיפת מים, דרך הסטימר יוצאים מים חמים, משמע המשאבה שואבת את המים מהמיכל (גם שומעים אותה)
אבל כשמעבירים למצב של קפה, שום דבר לא יוצא.
פירקתי את המכונה וניסיתי לראות אם יש איזושהי סתימה בצינור, אבל זה לא הגיוני שיש סתימה ומגיעים מים לסטימר. החשד שלי הוא שהרשת עצמה בראש סתומה. ניסיתי לפרק אותו אבל לא ממש הצלחתי.
פיזרתי מעט מסיר שומנים על הרשת והשריתי ללילה (אני אבדוק יותר מאוחר אם זה עובד)
יש למישהו הצעה אחרת במידה וזה לא יעבוד? לא הצלחתי לפרק את המכונה לגורמים בגלל שהידית של הסטימר לא מתפרקת לי (לא מצליח להגיע לברגים ופוחד לשבור שם משהו).
תודה!
אסף
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אולי יש אבנית על הרשת ולכן צריך מסיר אבנית ולא מסיר שומנים.
בלי הרשת יוצאים מים מהראש?
בלי הרשת יוצאים מים מהראש?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
כמובן, מכונה שעמדה כמה חודשים, עם מים בדוד מן הסתם, נסתמת. בד"כ מסיר אבנית יעזור או מלח לימון. כדאי לפרק את הפילטר מהראש ולנקות הדוד: אם יוצאים מים מצינורית הקיטור זה טוב, לערבב ליטר מים עם כף מלח לימון ולשים במיכל, להפעיל את המשאבה כשהצינורית פתוחה כדי שהמים בדוד יתחלפו ומים עם מלח לימון יישאבו. אחרי שתצא בערך כוס, לכבות המכונה ולהמתין שעה. להדליק ולבדוק אם נפתח. אם לא, להוציא עוד כוס מהצינורית ושוב להמתין. בפעם השלשית או הרביעית זה בטוח יעבוד.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לפעמים המשאבה רק מרעישה ולא שואבת
אם אבנית תוקעת אותה היא יכולה לא להזרים מים בכלל ואז אפשר לפרק, לנקות ולהרכיב חזרה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)