KENWOOD RETRO - ראש סתום?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
asypeer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
הצטרף: יולי 2011

שליחה

הי,
אני חדש בפורום..
לא מזמן קניתי מכונה של נספרסו אוטומטית (ואני מאוד מרוצה מהפשטות של התפעול ומאיכות הקפה..)
המכונה הקודמת שלי, קנווד רטרו (מאוד יפה, אבל מאוד מסורבלת לתפעול ולניקוי) עמדה כמה חודשים.
רציתי לנקות אותה ולתת לחבר, אבל.
כשרציתי להזרים מים דרך הראש, לא יצאה אפילו טיפת מים, דרך הסטימר יוצאים מים חמים, משמע המשאבה שואבת את המים מהמיכל (גם שומעים אותה)
אבל כשמעבירים למצב של קפה, שום דבר לא יוצא.
פירקתי את המכונה וניסיתי לראות אם יש איזושהי סתימה בצינור, אבל זה לא הגיוני שיש סתימה ומגיעים מים לסטימר. החשד שלי הוא שהרשת עצמה בראש סתומה. ניסיתי לפרק אותו אבל לא ממש הצלחתי.
פיזרתי מעט מסיר שומנים על הרשת והשריתי ללילה (אני אבדוק יותר מאוחר אם זה עובד)
יש למישהו הצעה אחרת במידה וזה לא יעבוד? לא הצלחתי לפרק את המכונה לגורמים בגלל שהידית של הסטימר לא מתפרקת לי (לא מצליח להגיע לברגים ופוחד לשבור שם משהו).

תודה!
אסף

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא

שליחה

אולי יש אבנית על הרשת ולכן צריך מסיר אבנית ולא מסיר שומנים.
בלי הרשת יוצאים מים מהראש?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
הצטרף: נובמבר 2009

שליחה

כמובן, מכונה שעמדה כמה חודשים, עם מים בדוד מן הסתם, נסתמת. בד"כ מסיר אבנית יעזור או מלח לימון. כדאי לפרק את הפילטר מהראש ולנקות הדוד: אם יוצאים מים מצינורית הקיטור זה טוב, לערבב ליטר מים עם כף מלח לימון ולשים במיכל, להפעיל את המשאבה כשהצינורית פתוחה כדי שהמים בדוד יתחלפו ומים עם מלח לימון יישאבו. אחרי שתצא בערך כוס, לכבות המכונה ולהמתין שעה. להדליק ולבדוק אם נפתח. אם לא, להוציא עוד כוס מהצינורית ושוב להמתין. בפעם השלשית או הרביעית זה בטוח יעבוד.
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא

לפעמים המשאבה רק מרעישה ולא שואבת

שליחה

אם אבנית תוקעת אותה היא יכולה לא להזרים מים בכלל ואז אפשר לפרק, לנקות ולהרכיב חזרה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
הצטרף: אפריל 2005

שליחה

אחרי ההשרייה הזו, נסה להזרים מים חמים מהסטימר, ואז לסגור את ברז האדים בלי להפסיק את זרם המים, כך שהם יעברו לצאת מראש החליטה. לפעמים כל מה שתוקע את העניין זו בועת אוויר שצריכה להשתחרר וזה הדרך לעשות זאת.

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”