שרשור תגובות: רמקולים שולחניים למולטימדיה Audioengine 2

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

למאמר: רמקולים שולחניים למולטימדיה Audioengine 2

תמונה
האם מיזעור ואיכות הולכים יד ביד? זו שאלה שבדרך כלל נשאלת לגבי סאונד הבוקע מרמקולים. מסתבר שלא אחת ניתן לשלב בין שתי הדרישות הליכאורה מנוגדות. כדי להבין ולהתוודע לביצועי הרמקולים השולחניים למולטימדיה Audioengine2, אתם מוזמנים להשאר עימי ולעיין בכתבה. -

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78838
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5387 פעמים

שליחה #2 

יפה!

תודה! (Y)

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה על הסקירה המקיפה. מצטרף ומחזק את מה שכתבת במאמר אלו באמת רמקולים נפלאים. אני בעלים של הרמקולים האלו כבר כמעט שנה ואני כל פעם מחדש נהנה מהיכולות של הרמקולים הקטנים האלו. הסאונד שלהם צלול ומדוייק והרבה יותר טוב מרמקולים פשוטים למחשב. מומלץ מאד להוסיף לרמקולים האלו את הסטנד ADS1 בשביל לבודד אותם יותר טוב מהשולחן ובשביל זווית טובה יותר.
ליאור

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

יופי של כתבה. (Y)
Need more cowbell

rib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #5 

יופי של מאמר מושקע!!
אני בדיוק מתלבט האם כדאי לרכוש את הדגם הנל כך שהמאמר הזה נפל עלי בול (Y)

ברשותך חנן מספר שאלות:

האם הרמקול רגיש למרחק מהקיר?
הנחה על משטחים שונים? רואים בתמונות מהכתבה שהם הונחו על שולחן מעץ, האם זכוכית עלולה לחסל את הרמקול?
האם כיול עבור רעש לבן זה משהו שמקובל לעשות?
האם זה אומר שהצליל שיוצא מהרמקול הוא FLAT לאחר הכיול?
האם לא יותר נכון להשתמש בFLAT אקולייזר מהמחשב לבדיקת הרמקול?
לגבי הסאונד הבוקע מקטעי הווידיאו, במיוחד של Celine Dion, האם לדעתך ההקלטה איכותית מספיק (בהקלטה אני כמובן מתכוון לצליל שיוצא מהרמקול ולא לקובץ המנוגן) שניתן יהיה להסתמך עליה?

כלכך הרבה שאלות...
לא משהו שהנחה לחברי האתר + מדיניות החזרה הוגנת לא יכולה לפתור... :wink:

תודה מראש.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #6 

איזה יופי, בדיוק קניתי אותם לפני שבוע :).

לגבי הוצאתם מהשקיקים -
לפי התמונה, היה לך עוד קצת עודף חבל בסוגר של השקיק, שאם רק היית טורח לשחרר אותו עד הסוף, זה היה מקל עליך מאוד. אני אומר זאת כי גם לי קרה אותו דבר כמו לך, ונאבקתי בהוצאת הרמקול, עד ששמתי לב שלמרות שחשבתי בתחילה שפתחתי אותו לרווחה עד הסוף, התברר שיש פתאום עוד קצת...

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

rib שאל:
האם הרמקול רגיש למרחק מהקיר?
...
לא. הסיבה נעוצה בעובדה שהוא בעל פורט קדמי תחתון. העובדה שהמתכננים מיקמו את הפורט קרוב מאוד למשטח ההעמדה (עשוי עץ בד"כ) מביאה בחשבון את "מהות" ההחזרה (באופן חיובי) גם מהמשטח. לדעתי אין בעיה להעמיד את הרמקולים על משטח כלשהו והמרחק מהקיר לא מהווה בעיה.
האם כיול עבור רעש לבן זה משהו שמקובל לעשות?
...
רק למי שברשותו SPL METER. כיול רעש לבן או ורוד (PINK) נועד לכיול מקצועי בדרך כלל. אני מניח שיש כיום באייפונים אפליקציות SPL METERS המסתמכות על המיקרופון של המכשיר. הייתי מתייחס אל המכשיר והאפליקציה בערבון מוגבל אבל זה עשוי להיות פתרון לחובב המצוי.
האם זה אומר שהצליל שיוצא מהרמקול הוא FLAT לאחר הכיול?
...
כן, אבל במגבלות הפיזיות של הרמקול להפקת תדרים נמוכים ובמודל האקוסטי של החדר בו מאזינים לרמקולים. אפשר לראות את התוצאה בגרף השני ששילבתי בכתבה. כיול בעזרת רעש לבן ו-SPL מחייב שימוש במערך פילטרים לקיזוז העוצמה בתדרים השונים או לחליפין לטפל אקוסטית בחדר (שזה הרבה יותר יקר).
האם לא יותר נכון להשתמש בFLAT אקולייזר מהמחשב לבדיקת הרמקול?
...
אכן כן. בדיקת הרמקול הראשונית ותחילת תהליך הכיול הוא במצב FLAT. תוצאות בדיקת הרמקול בחדר הספציפי במצב FLAT ברוב המקרים שונים מאוד מספציפיקציות היצרן בשל העובדה שהחדר לא מאוזן ומטופל אקובטית והיצרן בודק את הרמקולים בתנאי מעבדה.
לגבי הסאונד הבוקע מקטעי הווידיאו, במיוחד של Celine Dion, האם לדעתך ההקלטה איכותית מספיק (בהקלטה אני כמובן מתכוון לצליל שיוצא מהרמקול ולא לקובץ המנוגן) שניתן יהיה להסתמך עליה?
...
הסאונד בסרטון הוא הסאונד מתוך הרמקול עצמו כפי שנקלט במיקרופון של המצלמה. לכן הייתי מסייג מאוד את איכות השמע בסרטון. במציאות הסאונד נשמע הרבה יותר מרשים. אף על פי כן, מה שנשמע בסרטון נותן פרספקטיבה די נכונה לגבי האיכות על אף המעבר דרך מדיה שלישית וכווץ לפורמט אודיו "עלוב" יחסית.
לא משהו שהנחה לחברי האתר + מדיניות החזרה הוגנת לא יכולה לפתור...
...
זה משהו שתצטרך לסגור מול היבואן. לא נראה לי שלאתר יש פתרונים לעניין הזה.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

oreach,

כתבת:
לגבי הוצאתם מהשקיקים -
לפי התמונה, היה לך עוד קצת עודף חבל בסוגר של השקיק, שאם רק היית טורח לשחרר אותו עד הסוף, זה היה מקל עליך מאוד. אני אומר זאת כי גם לי קרה אותו דבר כמו לך, ונאבקתי בהוצאת הרמקול, עד ששמתי לב שלמרות שחשבתי בתחילה שפתחתי אותו לרווחה עד הסוף, התברר שיש פתאום עוד קצת...
...
אני מניח שמה שאתה כותב הוא נכון. מאידך הייתי מצפה ל"הנדסת אנוש" קצת יותר טובה בתפירת השקיות. חבל שמאבק מיותר בהוצאת הרמקולים מהשקית יהווה "כתם" קטן ויעיב על השאר שהוא יותר איכותי. המשתמש המצוי עלול להיות "אידיוט" כמוני שלא חיפש את ה"עוד קצת". זאת נקודה שצריכה לבוא בחשבון בהנדסת המוצר.
חנן,

תחי המחרשה !!!

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #9 

מפתיע

תודה על הכתבה
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים

יופי של כתבה.......

שליחה #10 

בהחלט מרשימים מהקצת ששמעתי אותם. לסביבת מחשב כמובן.

אני בכל זאת היתי מוסיף שליטה מרחוק.
כתבת שאין צורך..... לטעמי טוב שיש.
לפחות ברמקולים שלי CAMBRIDGE SOUNDWORKS .....יש כבל מאריך לווליום שנימצא לידי בשליטה. זה נוח ולא מצריך אותי לשלוח ידיים מיותרות לסאב מתחת לשנות את הווליום כל פעם , או לחילופין לחפש את הווליום עם העכבר.
זה פשוט נוח מאוד.

בכל מיקרה אחללה כתבתה (Y) (f)

רפי_א

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #11 

תודה על הסקירה.

המחיר קצת מרתיע.

לגבי שליטה.
כל כך הרבה מקלדות מגיעות עם שליטה על ווליום.
זה כבר מיותר
בייחוד אם זה היה מייקר.

אגב,
ברמקולים של קריאטיב זה עוד רכיב שיכול להתקלקל (ומתקלקל)
העם דורש..... כל מיני דברים

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #12 

תודה על הכתבה , כתבה טובה מאוד. רציתי רק לשאול , אם יצא לך פעם להשוות אותם לTAMP עם רמקולים מדפיים , ולטאנוי המצועי שאאל"ט יש לך

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

truejoker,

את הרמקולים הראשונים איני מכיר ולא שמעתי. לא הוגן יהיה להשוות את ה-AUDIOENGINE2 למוניטורים של TANNOY REVEAL המותקנים אצלי. זה כמו שני עולמות שונים. יש לכך בעיקר שתי סיבות. האחת - מדובר בהספקים וגודל רמקולים שונה מהותית והשניה - המגבר הדוחף את ה-TANNOY בהספק גבוה יותר והוא אנלוגי לחלוטין (CLASS AB).
הסאונד שונה לגמרי ובאיכויות שונות. כל השוואה תהיה לא הוגנת כי הרמקולים שונים בתפירה לייעוד שלהם.

אם לענות במספר מילים, ודאי שה-TANNOY נשמעים לטעמי טובים יותר אבל גם המחיר שונה מאוד. המטרה של ה-TANNOY אצלי היא שונה מהיעוד של ה-AUDIOENGINE2.
חנן,

תחי המחרשה !!!

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #14 

האם הA2 ובכלל רמקולים של AE מנסים לדמות מוניטורים אולפניים, משמע צליל "שטוח" ולא חם?

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

C0rnFlex,

הם לא בקטגוריה של מוניטור אולפני. אפילו היצרן מגדיר אותם כרמקולים שולחניים למולטימדיה.
לכן ההשוואה ל-TANNOY לא נכונה. ה-TANNOY REVEAL נחשב למוניטור אולפני (לפחות אצל חלק מהאנשים).
חנן,

תחי המחרשה !!!

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #16 

חנן - איך היית משווה אותם ל Microlab שבחנת בזמנו? הם פשוט נראים כמו תמורה יותר טובה לכסף.

Frosti7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #17 

חיכיתי לביקרות על רמקולים דומים כבר זמן מה, תודה!

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

HazooM,

חלף המון זמן מאז ה-MICROLAB. אין לי איך להשוות ואם אני אעשה השוואה בתנאים כאלה במרחק הזמן אני עלול לחטוא לאמת. אין לי ספק שהסטים נשמעים שונה ויש גוון שונה לסאונד. ההספקים גם כן די שונים 55W לעומת 15W לערוץ. הוסף לכך שבמשך הזמן שחלף הספקתי "להשכיל" מעט יותר (כמו כל אחד מאיתנו) ומן הסתם תשומת הלב גם כן די שונה ואפילו פחות "סלחנית".
בקיצור השוואה נכונה צריכה להיעשות באותו מרחב מקום, תנאים וזמן.
חנן,

תחי המחרשה !!!

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #19 

thanks hanan
always nice to read your articles
the price is a bit high but they look great and the white Glossy finish makes them impressive
(Y)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #20 

chalmh כתב:truejoker,

את הרמקולים הראשונים איני מכיר ולא שמעתי. לא הוגן יהיה להשוות את ה-AUDIOENGINE2 למוניטורים של TANNOY REVEAL המותקנים אצלי. זה כמו שני עולמות שונים. יש לכך בעיקר שתי סיבות. האחת - מדובר בהספקים וגודל רמקולים שונה מהותית והשניה - המגבר הדוחף את ה-TANNOY בהספק גבוה יותר והוא אנלוגי לחלוטין (CLASS AB).
הסאונד שונה לגמרי ובאיכויות שונות. כל השוואה תהיה לא הוגנת כי הרמקולים שונים בתפירה לייעוד שלהם.

אם לענות במספר מילים, ודאי שה-TANNOY נשמעים לטעמי טובים יותר אבל גם המחיר שונה מאוד. המטרה של ה-TANNOY אצלי היא שונה מהיעוד של ה-AUDIOENGINE2.
...
חנן, אני דיברתי על אפציות , דהיינו מגבר T amp עם רמקולים מדפיים קטנים , לעומת הAE
וכמו כן הטאנוי , המחיר של הטאנוי אמור להיות ביד שניה אאל"ט כפול מהמחיר של הAE , אבל עדיין הם מתחרים על אותה משבצת , פשוט רציתי שאם אפשר תעשה סדר ותיתן אינפורמציה היקפית שתעזור למי שרוצה , לדעת היכן הוא במרחב .
כפי שאולי שמת לב , היו די שירשורים על הנושא של רמקולים למחשב , ואם כבר הרמת את הכפפה ועשית מבחן על רמקול כזה, פשוט חשבתי שתיתן קצת א5ינפורמציה לאלו שעדיין מתלבטים .
למשל מה טוב בזה ומה טוב בזה
ד"א לגבי המגברים גם הAE הם קלאס AB , כך שאין כאן שום דבר שלא מאפשר השוואה שלהם לטאנוי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”