rib שאל:
האם הרמקול רגיש למרחק מהקיר?
...
לא. הסיבה נעוצה בעובדה שהוא בעל פורט קדמי תחתון. העובדה שהמתכננים מיקמו את הפורט קרוב מאוד למשטח ההעמדה (עשוי עץ בד"כ) מביאה בחשבון את "מהות" ההחזרה (באופן חיובי) גם מהמשטח. לדעתי אין בעיה להעמיד את הרמקולים על משטח כלשהו והמרחק מהקיר לא מהווה בעיה.
האם כיול עבור רעש לבן זה משהו שמקובל לעשות?
...
רק למי שברשותו SPL METER. כיול רעש לבן או ורוד (PINK) נועד לכיול מקצועי בדרך כלל. אני מניח שיש כיום באייפונים אפליקציות SPL METERS המסתמכות על המיקרופון של המכשיר. הייתי מתייחס אל המכשיר והאפליקציה בערבון מוגבל אבל זה עשוי להיות פתרון לחובב המצוי.
האם זה אומר שהצליל שיוצא מהרמקול הוא FLAT לאחר הכיול?
...
כן, אבל במגבלות הפיזיות של הרמקול להפקת תדרים נמוכים ובמודל האקוסטי של החדר בו מאזינים לרמקולים. אפשר לראות את התוצאה בגרף השני ששילבתי בכתבה. כיול בעזרת רעש לבן ו-SPL מחייב שימוש במערך פילטרים לקיזוז העוצמה בתדרים השונים או לחליפין לטפל אקוסטית בחדר (שזה הרבה יותר יקר).
האם לא יותר נכון להשתמש בFLAT אקולייזר מהמחשב לבדיקת הרמקול?
...
אכן כן. בדיקת הרמקול הראשונית ותחילת תהליך הכיול הוא במצב FLAT. תוצאות בדיקת הרמקול בחדר הספציפי במצב FLAT ברוב המקרים שונים מאוד מספציפיקציות היצרן בשל העובדה שהחדר לא מאוזן ומטופל אקובטית והיצרן בודק את הרמקולים בתנאי מעבדה.
לגבי הסאונד הבוקע מקטעי הווידיאו, במיוחד של Celine Dion, האם לדעתך ההקלטה איכותית מספיק (בהקלטה אני כמובן מתכוון לצליל שיוצא מהרמקול ולא לקובץ המנוגן) שניתן יהיה להסתמך עליה?
...
הסאונד בסרטון הוא הסאונד מתוך הרמקול עצמו כפי שנקלט במיקרופון של המצלמה. לכן הייתי מסייג מאוד את איכות השמע בסרטון. במציאות הסאונד נשמע הרבה יותר מרשים. אף על פי כן, מה שנשמע בסרטון נותן פרספקטיבה די נכונה לגבי האיכות על אף המעבר דרך מדיה שלישית וכווץ לפורמט אודיו "עלוב" יחסית.
לא משהו שהנחה לחברי האתר + מדיניות החזרה הוגנת לא יכולה לפתור...
...
זה משהו שתצטרך לסגור מול היבואן. לא נראה לי שלאתר יש פתרונים לעניין הזה.