truejoker כתב:כן, חוץ מזה שהדגם הכי קומפקטי של הreveal מגיע עם וופר כפול מזה של הAE2, מחיר שכפול ליד שנייה והעובדה שהAE2 בפירוש לא מיועדים לשימוש אולפני... או שהתבלבת עם הAE5 או שאתה מנסה חזק להצדיק את הכינוי שלך.chalmh כתב:truejoker,
ד"א לגבי המגברים גם הAE הם קלאס AB , כך שאין כאן שום דבר שלא מאפשר השוואה שלהם לטאנוי......
שרשור תגובות: רמקולים שולחניים למולטימדיה Audioengine 2
תודה על הסקירה הממצה הזו, הגיע הזמן שאלה יזכו לקצת הכרה שלה זוכה הדגם הבכיר במשפחה. רכשתי בזמנו את הAE5, בדיעבד זו הייתה טעות מרה בגלל שלא הבחנתי בין סוגי פורטים ולא הייתה (ועדיין אין) לי אפשרות למקם אותם בהתאם, אילו הייתי קורא את הכתבה אז בהחלט הייתי מעדיף את אלה.
-
chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
truejoker,
ה-TANNOY שלי הם מוניטורים ללא מגבר פנימי ומוגברים עם מגבר חיצוני (תפור לסט) לעומת הרמקולים AE2 שמגיעים עם הגברה פנימית. אני לא בטוח שבממדים הקטנים הללו של הרמקולים המגבר הפנימי הוא CLASS AB. אני כמעט משוכנע שההגברה היא CLASS D.
המחיר של ה-TANNOY ביד שניה לא רלוונטי לאיכותם לעומת מחירם במקור. אם לא הובנתי נכון אז במצב הנוכחי ה-TANNOY נשמעים טוב יותר. זה לא בגלל שה-AE2 גרועים. זה בגלל הפיזיקה הפשוטה, גודל הדרייברים והתיבות, איכות הדרייברים וההגברה. קנה המידה של הבמה נשמעת שונה. כמו כן אם נשווה את המחיר של סטים חדשים משני המותגים בקונפיגורציה הנוכחית יתקבל יחס מחירים של בערך 1:6 אם לא למעלה מכך. שני הסטים ברמות מחיר שונות ולכן ה-ROI נמצא בסקלות אחרות.
AE מייצרים גם מוניטורים אבל דגם ה-2 שלהם הוא לא מוניטור. לעומת זאת הוא רמקול למולטימדיה ומחשב ורמקול טוב מאוד. בטח בהשוואה לרמקולי הפלסטיק האפורים ב-100 שקל. אם אתה מעוניין להאזין למוזיקה בסביבת העבודה ואתה מוגבל בשטח שולחן הפתרון של ה-AE2 הוא התשובה. אם אתה מחפש משהו אודיופילי אולטימטיבי - הפיזיקה מדברת ואין קיצורי דרך.
ה-TANNOY שלי הם מוניטורים ללא מגבר פנימי ומוגברים עם מגבר חיצוני (תפור לסט) לעומת הרמקולים AE2 שמגיעים עם הגברה פנימית. אני לא בטוח שבממדים הקטנים הללו של הרמקולים המגבר הפנימי הוא CLASS AB. אני כמעט משוכנע שההגברה היא CLASS D.
המחיר של ה-TANNOY ביד שניה לא רלוונטי לאיכותם לעומת מחירם במקור. אם לא הובנתי נכון אז במצב הנוכחי ה-TANNOY נשמעים טוב יותר. זה לא בגלל שה-AE2 גרועים. זה בגלל הפיזיקה הפשוטה, גודל הדרייברים והתיבות, איכות הדרייברים וההגברה. קנה המידה של הבמה נשמעת שונה. כמו כן אם נשווה את המחיר של סטים חדשים משני המותגים בקונפיגורציה הנוכחית יתקבל יחס מחירים של בערך 1:6 אם לא למעלה מכך. שני הסטים ברמות מחיר שונות ולכן ה-ROI נמצא בסקלות אחרות.
AE מייצרים גם מוניטורים אבל דגם ה-2 שלהם הוא לא מוניטור. לעומת זאת הוא רמקול למולטימדיה ומחשב ורמקול טוב מאוד. בטח בהשוואה לרמקולי הפלסטיק האפורים ב-100 שקל. אם אתה מעוניין להאזין למוזיקה בסביבת העבודה ואתה מוגבל בשטח שולחן הפתרון של ה-AE2 הוא התשובה. אם אתה מחפש משהו אודיופילי אולטימטיבי - הפיזיקה מדברת ואין קיצורי דרך.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עם הזמן אני מגלה שאני מבלה כמות מאוד גדולה מזמני הפנוי מול המחשב בפינת העבודה. אני לא יכול להעביר את המערכת האודיופילית לעניים שלי מהחדר הנוסף, מערכת הקולנוע הביתית מותקנת בקצה השני של הסלון ומערכת ה JVC הקטנה כבר לא מספקת את הסחורה. ה AE2 נשמעים לי פתרון נחמד מאוד אילו רק היה גם פתרון 5.1 למשחקים...
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46358
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
יופי של מאמר נוסף מאת chalmh 
ההשקעה והירידה לפרטים מוסיפה עניין רב לקריאה.
ההשקעה והירידה לפרטים מוסיפה עניין רב לקריאה.
Ilyan כתב:תודה על הסקירה הממצה הזו, הגיע הזמן שאלה יזכו לקצת הכרה שלה זוכה הדגם הבכיר במשפחה. רכשתי בזמנו את הAE5, בדיעבד זו הייתה טעות מרה בגלל שלא הבחנתי בין סוגי פורטים ולא הייתה (ועדיין אין) לי אפשרות למקם אותם בהתאם, אילו הייתי קורא את הכתבה אז בהחלט הייתי מעדיף את אלה.
אני יודע שלא קראת את הפוסט שלי בצורה מעמיקה , כי אחרת היית שם לב שדיברתי על הבדלי מחיר ביד שניה , ושם הטאנוי עולים בערך כמו הAE5 , ורק קצת יותר מהAE2 . וכן אני בהחלט ידעתי שהאיכות של הטאנוי צריכה להיות בסדר גודל אחר (בלי ששמעתי אותם )truejoker כתב:כן, חוץ מזה שהדגם הכי קומפקטי של הreveal מגיע עם וופר כפול מזה של הAE2, מחיר שכפול ליד שנייה והעובדה שהAE2 בפירוש לא מיועדים לשימוש אולפני... או שהתבלבת עם הAE5 או שאתה מנסה חזק להצדיק את הכינוי שלך.chalmh כתב:truejoker,
ד"א לגבי המגברים גם הAE הם קלאס AB , כך שאין כאן שום דבר שלא מאפשר השוואה שלהם לטאנוי......
הנקודה באה , כי בפעם הבאה מישהו ישאל על AE , ומישהו יפנה אותו לסקירה ולשירשור , והיות והמחירים די דומים רציתי שיהיה קנה מידה להערכה, אם ללכת על AE2 או על ה 5 או על מוניטור מקצועי...
-
chalmh
- חבר מביא חבר

jean-paul,
שאלת:
שאלת:
אין לי משחקי מחשב כך שנושא זה לא נבדק. מאידך להבנתי משחקי מחשב הם בד"כ מוזיקה "אלקטרונית" כך ש"מידת" עיוות הרמקולים את הסאונד לא מהווה נקודת משקל משמעותית לנושא זה. לטעמי אם הרמקולים עומדים בקריטריונים חזקים של HIFI לא אמורה להיות להם בעיה עם משחקים אלא אם כן אתה רוצה סמולציה מוגזמת של פיצוצים (ואז בכל מקרה תתקין סאב בריא).איך הוא במשחקי מחשב?...
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
שלום,
רכשתי את הרמקולים האלה לפני מספר ימים וראיתי שבסקירה כתוב שכדי להפיק יותר מהרמקולים, הופעל תיקון ספקטראלי ע"י הוספת איקווילייזר המובנה בממשק כרטיס הקול ושכתוצאה מכך האיקווילייזר איזן בצורה יפה את הספקטרום ושיפר אותו.
השאלה שלי היא כיצד עליי לכוון את האיקווילייזר על מנת שיאזן בצורה האופטימלית ביותר ואוכל להנות מהשיפור? ניסיתי "לשחק" עם האיקווילייזר אבל לא הגעתי לתוצאה אופטימלית.
תודה.
רכשתי את הרמקולים האלה לפני מספר ימים וראיתי שבסקירה כתוב שכדי להפיק יותר מהרמקולים, הופעל תיקון ספקטראלי ע"י הוספת איקווילייזר המובנה בממשק כרטיס הקול ושכתוצאה מכך האיקווילייזר איזן בצורה יפה את הספקטרום ושיפר אותו.
השאלה שלי היא כיצד עליי לכוון את האיקווילייזר על מנת שיאזן בצורה האופטימלית ביותר ואוכל להנות מהשיפור? ניסיתי "לשחק" עם האיקווילייזר אבל לא הגעתי לתוצאה אופטימלית.
תודה.
-
chalmh
- חבר מביא חבר

כדי לאזן את הספקטרום אתה חייב להשתמש ב-SPL METER ולמדוד את עוצמת הסאונד בכל תדר ותדר כאשר לבכניסה לכרטיס הקול מוזן רעש לבן או וורוד.
אם לא הגעת לתוצאה בהאזנה, תן לרמקולים ולעצמך עוד זמן עד שתתרגל לסאונד. אז נסה שוב לעבוד עם האיקווילייזר. מאידך לא כל ממשקי האיקווילייזר של אפליקציית כרטיס הקול איכותיים דים.
אם לא הגעת לתוצאה בהאזנה, תן לרמקולים ולעצמך עוד זמן עד שתתרגל לסאונד. אז נסה שוב לעבוד עם האיקווילייזר. מאידך לא כל ממשקי האיקווילייזר של אפליקציית כרטיס הקול איכותיים דים.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
תודה על התגובה חנן.chalmh כתב:כדי לאזן את הספקטרום אתה חייב להשתמש ב-SPL METER ולמדוד את עוצמת הסאונד בכל תדר ותדר כאשר לבכניסה לכרטיס הקול מוזן רעש לבן או וורוד.
אם לא הגעת לתוצאה בהאזנה, תן לרמקולים ולעצמך עוד זמן עד שתתרגל לסאונד. אז נסה שוב לעבוד עם האיקווילייזר. מאידך לא כל ממשקי האיקווילייזר של אפליקציית כרטיס הקול איכותיים דים....
הסאונד דווקא מדוייק אבל הבעיה היא בסוג של הד מוגזם שבוקע מהרמקולים, בעיקר בקולות ווקאליים נמוכים. איך אפשר לשפר זאת לדעתך? יכול להיות שזה קשור לסוג המדף עליו הרמקולים מונחים?
- Cable_Guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 612
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 97 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
רכשתי את הרמקולים לפני מספר ימים, נכון שעדיין הם בהרצה ואני לומד אותם אבל אני חייב להסכים עם כל מילה שנכתבה בכתבה!
הרמקולים מפתעים מאוד לגודלם (למרות שבאתי עם צפיות גבוהות), הסאונד איכותי מאוד!
תענוג!
תודה לביקורת שהובילה אותי לקניה איכותית שכזו
הרמקולים מפתעים מאוד לגודלם (למרות שבאתי עם צפיות גבוהות), הסאונד איכותי מאוד!
תענוג!
תודה לביקורת שהובילה אותי לקניה איכותית שכזו
קראתי על הרמקולים ומצוין המון פעמים שיש להם איזשהו קרבה לאפל, זה לא בהכרח אומר שהם יעבדו לא טוב על ווינדוס, נכון?
אני שוקל לקנות אותם, ב200$, או Cerwin Vega Xd3, ב100$, יש המלצה לאיזה עדיף?(חדר קטן, מוזיקה אלקטרונית, ישירות למחשב ללא הגברה\רסיבר\DAC(כרגע))
במידה ואני יתחדש על רמקולים בסגנון הזה, מומלץ להוסיף DAC כגון הAudioengine D1?
תודה.
אני שוקל לקנות אותם, ב200$, או Cerwin Vega Xd3, ב100$, יש המלצה לאיזה עדיף?(חדר קטן, מוזיקה אלקטרונית, ישירות למחשב ללא הגברה\רסיבר\DAC(כרגע))
במידה ואני יתחדש על רמקולים בסגנון הזה, מומלץ להוסיף DAC כגון הAudioengine D1?
תודה.
תודה רבה !Cable_Guy כתב:אצלי הם עובדים בלי בעיות עם ווינדוס.
אני רק יכול להמליץ על הדגם הזה אבל אני לא מכיר את הדגם השני.
אין צורך להוסיף DAC לדגם זה, ההגברה היא פנימית....
אבל זה לא מה שDAC עושה,
DAC - Digital to Analog Converter .
ובד"כ הDAC שיש במחשב הוא לא משהו אז מומלץ להוסיף DAC חיצוני אז אני שואל אם הוא מומלץ.
- Cable_Guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 612
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 97 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
צודק, טעות שלי - לרגע חשבתי שאתה מתכוון למשהו אחר.
לשאלתך, יש ביקורת לרמקולים באתר, לא זכור לי שהשתמשו ב DAC, (אבל אולי זכרוני מטעה אותי אולי יש שם התייחסות).
אין לי ניסיון עם DAC ולכן קטונטי מלעזור לך.
בהצלחה!
לשאלתך, יש ביקורת לרמקולים באתר, לא זכור לי שהשתמשו ב DAC, (אבל אולי זכרוני מטעה אותי אולי יש שם התייחסות).
אין לי ניסיון עם DAC ולכן קטונטי מלעזור לך.
בהצלחה!