אשמח לדעתכם - סטרימר או שימוש בלפטופ

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
CCHAOSS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,
יש לי מחשב נייד חדש יחסית של דל, עם יציאת HDMI שיושב בשולחן ליד הרסיבר.
ההתלבטות שלי היא האם להשתמש במחשב כסטרימר ע"י התקנת BOXEE/XBMC או לחלופין לרכוש מכשיר ייעודי כדוגמת A210.

א. האם כרטיס הקול שבמחשב הנייד מספיק טוב כדי לפענח את פורמטי האודיו? או שהוא מעביר כמו שהם והפיענוח יתבצע ברסיבר?

אשמח לשמוע להתייחסותכם בנושא..
תודה!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

לא נעים לי להודות בתור אחראי בפורום HTPC אבל אם השימושים שלך יהיו צפייה בסרטים, סדרות ושמיעת מוזיקה ואתה רוצה לעשות זאת באמצעות שלט אלחוטי תוך ניווט בממשק פשוט ובלי לשבור את הראש אז מזרימי מדיה לוקחים בגדול. גם איכות התמונה במזרימי מדיה היא בדרך כלל מצויינת.

הפער רק נפתח עוד אם יש בני בית נוספים שרוצים להשתמש במכשיר.

מחשב HTPC זה נחמד בתור תחביב, כשרוצים לעשות נסיונות בתוכנות או ממשקים שונים ולבדוק את מגוון התוספים שיש. רוב האנשים לא צריכים את זה.

העצה שלי היא שאם אתה בכל זאת רוצה לנסות HTPC בגלל האתגר או העיניין אז לך על זה אבל תעשה זאת ביושר ובלי להתאהב בקונספט. מבחן הלקמוס הוא שאם אחרי שבועיים אתה מגלה שאתה עדיין משתמש בלוח המקשים ובעכבר כדי לשלוט על ה HTPC אז זה סימן שנכשלת בפרוייקט וש HTPC זה לא בשבילך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

CCHAOSS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אהלן,
דבר ראשון תודה רבה על התגובה.
אגב - שאלתי גם בפורום HTPC כדי לקבל תשובות גם מאנשים שנכנסים לפורום ההוא ולא לכאן, אז הפתעת בתגובתך :D

אולי תוכל לעזור לי לשפוך אור על מעט נקודות-
כרגע יש לי את המחשב שכאמור מחובר בכבל למסך (אוכל לחברו לרסיבר) - האם יהיה בעיה עם פיענוח האודיו? תהיה תמיכה בכל הפורמטים החדשים כולל DOLBY HD, TRUE HD וכדומה? לא ברור לי האם כרטיס הסאונד שבמחשב יוכל להתמודד עם כאלה פורמטים או האם או פשוט מעביר אותם לרסיבר והפיענוח מתבצע ברסיבר.

אם יש ברשותי שלט אלחוטי כדוגמת HARMONY (שאגב אני מתכנן למכור כרגע, אבל אולי זה יניא אותי מכך) , מה נחוץ כדי באמת להתקין במחשב BOXEE ולהתחיל לשלוט עליו דרך השלט?

בעיקרון, חבל לי לבזבז את הסכום על הסטרימר אם אני יכול להגיע לבדיוק אותו דבר או טוב יותר בעזרת המחשב

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #4 

בשביל לשלוט במחשב דרך הארמוני, אתה צריך להוסיף להרמוני מכשיר "שלט MCE" או PC REMOTE (ככה זה רשום אצלי בDEVICES).
ולדאוג שהמחשב יקבל אותות אינפרא אדום - משמע מקלט. (אפשר לקנות גם בDEALEXTREME וגם בBUG, מחירים בהתאם, בערך 150 בבאג וזה בא גם עם שלט).

BOXEE היא תוכנה למחשב, אז להורד ולהתקין וזה פשוט עובד.

לי יש סטאפ דומה, הטלויזיה בחדר מחוברת למחשב, ויש לי ACTIVITY בשלט שמעביר את המחשב לשדר בטלויזיה, ומדליק בוקסי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

התשובה שלא תאהב לשמוע היא שאם אתה לא יודע מה אתה עושה אז תיכנס לבעיות. אני כבר נואשתי מחברים חדשים בפורום ה HTPC שחשבו שניתן להפוך מחשב רגיל ל HTPC על ידי כך שזורקים עליו מספיק חבילות קדקים כך שבדרך נס הן יקנפגו את עצמן לבד.

בתשובה לשאלתך הנוגעת לפורמטי אודיו: אז עם HTPC התשובה ההגונה ביותר שאוכל לתת לך היא שזה תלוי. צריך שהחומרה של כרטיס המסך/קול תתמוך בהעברת הפורמטים, צריך שהדרייברים יקונפגו כמו שצריך, צריך שתוכנת הנגן והקודקים שלה יותקנו בסדר הנכון ויקונפגו נכון. בסופו של דבר אתה מגיע ל 3 תוצאות אפשריות בהתאם לכל הגורמים שציינתי.

1. האודיו מועבר "כפי שהוא" ב passthrough לרסיבר ומפוענך שם
2. האודיו מפוענח במחשב ונשלח כ LPCM רב ערוצי לרסיבר
3. לא זה ולא זה. אכלת אותה. עכשיו אולי אין לך בכלל אודיו או שאתה שומע רק שני ערוצים. אני מקווה שתדע לנסח את מהות הבעיה בצורה ברורה כי אחרת לא יבינו ויציעו לך עצות אחיתופל ובסוף אתה תבצע מעשה אובדני ותפרמט את המחשב מחדש.

בקשר לשלט של Harmony אז אתה צריך ערכת שליטה MCE עם עינית מקלט שמתחברת לשקע USB במחשב. את שלט ה MCE שהגיע עם הערכה אתה מאפסן אחרי שהשתמשת בו כדי ללמד את ה Harmony ובזה נגמר עיניין. עלות משוערת: כמה מאות שקלים.

אני ממש לא מנסה לייאש אותך, רק לגרום לך להבין שאם אתה יודע מה אתה עושה אז הגדרת HTPC זה עיניין של כמה שעות לכל היותר. אם לא, אז זה תסבוכת שלא תצא ממנה והיות וזה מסוג הדברים שלתקן אותם אפשר רק בזמנך הפנוי בבית והיות והזמן הפנוי זה הדבר ההכי יקר שיש לכל אחד מאיתנו, אז אני לא בטוח שרכישת מזרים מדיה באמת יוצא יקר יותר לרוב האנשים.

CCHAOSS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

bg1987 כתב:בשביל לשלוט במחשב דרך הארמוני, אתה צריך להוסיף להרמוני מכשיר "שלט MCE" או PC REMOTE (ככה זה רשום אצלי בDEVICES).
ולדאוג שהמחשב יקבל אותות אינפרא אדום - משמע מקלט. (אפשר לקנות גם בDEALEXTREME וגם בBUG, מחירים בהתאם, בערך 150 בבאג וזה בא גם עם שלט).

BOXEE היא תוכנה למחשב, אז להורד ולהתקין וזה פשוט עובד.

לי יש סטאפ דומה, הטלויזיה בחדר מחוברת למחשב, ויש לי ACTIVITY בשלט שמעביר את המחשב לשדר בטלויזיה, ומדליק בוקסי.
...
תודה,
מה אתה אומר לגבי קידודי האודיו? איך אתה מתמודד עם הנושא?
והאם אחרי שהתנסית בקונפיגורציה שלך היית רוכש סטרימר?

אגב, סתם הערת אגב- איך בהרמוני אתה מכבה\מדליק מכשירים שלא דרך אקטיביטי? אם אני לוחץ על כפתור ה-POWER הוא פשוט מכבה\מדליק לפי האקטיבי האחרון שהייתי בו

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

יש לי כמה מחשבים בבית, אחד מהם אפילו HTPC מאוד מכובד וגם כמה סטרימרים. אני לא fanboy של שום פלטפורמה ומאמין שלא כל דבר מתאים לכולם ואני זה לא כולם כך שמה שמתאים לי כנראה מתאים רק לי. למשל ב HTPC המרכזי אני מבצע passthrough של האודיו לרסיבר. במחשב אחר אני מבצע פענוח פנימי ושליחה לזוג רמקולים.

מבחינתי החסרון היחיד שיש במזרימדיה הוא שזה בא בנוסף למחשב בבית כי צריך באיזה שהוא שלב לייצר את התוכן שהמזרימדיה מסוגל להציג.

ב Harmony אתה מגדיר לכל מכשיר אם מותר לכבות אותו כשהוא לא משתתף בשום Activity ולכן כשאתה לוחץ על ה Power זה למעשה מתחיל Activity שבה אף מכשיר לא משתתף ולכן זה מכבה את כל המכשירים.

CCHAOSS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

Catskinner כתב:התשובה שלא תאהב לשמוע היא שאם אתה לא יודע מה אתה עושה אז תיכנס לבעיות. אני כבר נואשתי מחברים חדשים בפורום ה HTPC שחשבו שניתן להפוך מחשב רגיל ל HTPC על ידי כך שזורקים עליו מספיק חבילות קדקים כך שבדרך נס הן יקנפגו את עצמן לבד.

בתשובה לשאלתך הנוגעת לפורמטי אודיו: אז עם HTPC התשובה ההגונה ביותר שאוכל לתת לך היא שזה תלוי. צריך שהחומרה של כרטיס המסך/קול תתמוך בהעברת הפורמטים, צריך שהדרייברים יקונפגו כמו שצריך, צריך שתוכנת הנגן והקודקים שלה יותקנו בסדר הנכון ויקונפגו נכון. בסופו של דבר אתה מגיע ל 3 תוצאות אפשריות בהתאם לכל הגורמים שציינתי.

3. לא זה ולא זה. אכלת אותה. עכשיו אולי אין לך בכלל אודיו או שאתה שומע רק שני ערוצים. אני מקווה שתדע לנסח את מהות הבעיה בצורה ברורה כי אחרת לא יבינו ויציעו לך עצות אחיתופל ובסוף אתה תבצע מעשה אובדני ותפרמט את המחשב מחדש.

בקשר לשלט של Harmony אז אתה צריך ערכת שליטה MCE עם עינית מקלט שמתחברת לשקע USB במחשב. את שלט ה MCE שהגיע עם הערכה אתה מאפסן אחרי שהשתמשת בו כדי ללמד את ה Harmony ובזה נגמר עיניין. עלות משוערת: כמה מאות שקלים.

אני ממש לא מנסה לייאש אותך, רק לגרום לך להבין שאם אתה יודע מה אתה עושה אז הגדרת HTPC זה עיניין של כמה שעות לכל היותר. אם לא, אז זה תסבוכת שלא תצא ממנה והיות וזה מסוג הדברים שלתקן אותם אפשר רק בזמנך הפנוי בבית והיות והזמן הפנוי זה הדבר ההכי יקר שיש לכל אחד מאיתנו, אז אני לא בטוח שרכישת מזרים מדיה באמת יוצא יקר יותר לרוב האנשים.
...
תודה,
האמת שבעבר גם עבדתי בתחום החומרה כך שהתחום הזה אינו חדש לי (כלומר, התקנות והתעסקות עם המחשב)..כך שאני מאמין שעם הכוונה מתאימה אסתדר.
אגב, קראתי באיזשהוא מקום שהתוכנה של BOXEE מגיעה כבר עם כל הקודקים הדרושים, האם אני טועה? כי זה בהחלט נשמע כמו משהו שיכול לחסוך המון כאב ראש...

לגבי השלט - האם פיתרון כזה מתאים? כי העלות שלו ממש זולה,
http://www.dealextreme.com/p/driver-fre ... -aaa-27596

אגב, מה שלא ברור לי - איך למעשה אני מתאים את כפתור הפליי בהרמוני לצורך העניין לכפתור הפליי בבוקסי?

אגב, אם אכן אלך על הסטרימר:
מתלבט אם כדאי ללכת על C200 ולשלב כונן BR או לחלופין ללכת על A210 ולקנות בעתיד נגן BR נפרד.

מה דעתכם?

CCHAOSS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

Catskinner כתב:יש לי כמה מחשבים בבית, אחד מהם אפילו HTPC מאוד מכובד וגם כמה סטרימרים. אני לא fanboy של שום פלטפורמה ומאמין שלא כל דבר מתאים לכולם ואני זה לא כולם כך שמה שמתאים לי כנראה מתאים רק לי. למשל ב HTPC המרכזי אני מבצע passthrough של האודיו לרסיבר. במחשב אחר אני מבצע פענוח פנימי ושליחה לזוג רמקולים.

מבחינתי החסרון היחיד שיש במזרימדיה הוא שזה בא בנוסף למחשב בבית כי צריך באיזה שהוא שלב לייצר את התוכן שהמזרימדיה מסוגל להציג.

ב Harmony אתה מגדיר לכל מכשיר אם מותר לכבות אותו כשהוא לא משתתף בשום Activity ולכן כשאתה לוחץ על ה Power זה למעשה מתחיל Activity שבה אף מכשיר לא משתתף ולכן זה מכבה את כל המכשירים.
...
האמת שאני עושה שימוש בHDD, הבאסה היחידה היא להתחיל להעבירו ממקום למקום :roll:

בקשר להרמוני, הכוונה שלי הייתה היא שאם אני לא רוצה להפעיל ACTIVITY, אלא פשוט נכנס לאחד ה-DEVICES אני לא מוצא איך לכבות/להדליק רק אותו...משמע, שקול לפעולה של ללחוץ על כפתור ה-ON\OFF בשלט שלו וזה מחרפן אותי, חבל שהם גם לא נותנים אופציה לסדר את הכפתורים בכל DEVICE לפי הסדר שנוח לך

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

בוודאי שהם נותנים ובוודאי שניתן להוסיף כפתור On/Off ל Devices. רק שעכשיו אני הולך לבאעס אותך כי אם אתה משתמש במסכי ה Devices לתפעול השלט ביום יום אתה מפספס שם משהו בענק.

CCHAOSS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

האמת שעשיתי ACTIVIES להכל, אבל קרא שרציתי לכבות למשל רק את המזגן ולא הצלחתי משום מה למצוא ON\OFF :lol: וזה גרם לכך שאכבה את כל מכשירי החשמל יחד...היה די מצחיק למען האמת.

אני אשמח אם תוכל להתייחס למה ששאלתי בהודעה הקודמת (משום מה הפרדתי את התגובה ל2 ההודעות ל2 תגובות נפרדות) בהקשר לבוקסי והצורך בקודקים.
אגב, זה המחשב שברשותי -
יש על מה לדבר בכלל?
http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=125434

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #12 

2 השקלים שלי לסיפור הזה:

כשרק התחלתי עם העסק, חשבתי שאם אקנה מחשב עם יציאת HDMI, אוכל להעביר HD דיגיטלי כמו שהוא לרסיבר בלי בעיה והכל יהיה ורוד.
כמה שטעיתי. מה שלמדתי אז, אחרי זמן רב של שמע דו ערוצי ירוד, זה שבשביל להתמודד עם פורמטים מתקדמים כאלה צריך בד"כ כרטיס קול איכותי יותר מזה שמגיע על לוח האם. מה שאתה יכול לעשות זה למצוא את הדגם של לוח האם שלך ולראות אם הוא תומך ב-passthrough של אודיו. הסיכוי הסביר הוא שלא.
נערך לאחרונה על ידי shayze ב 07/06/2011 7:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

CCHAOSS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה shayze
תקן אותי אם אני טועה, אם אתה מעביר את הסאונד גם מיציאת ה-HDMI האם זה לא אוטומטית בpassthrough?
קצת הלכתי לאיבוד כאן..
נתתי לינק למחשב שיש לי,
אני אשמח אם תוכלו להעיף מבט ולהגיד אם הדיון הזה בכלל רלוונטי או שקניית סטרימר זו האופציה היחידה 8) תודה (Y)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #14 

Catskinner כתב:התשובה שלא תאהב לשמוע היא שאם אתה לא יודע מה אתה עושה אז תיכנס לבעיות. אני כבר נואשתי מחברים חדשים בפורום ה HTPC שחשבו שניתן להפוך מחשב רגיל ל HTPC על ידי כך שזורקים עליו מספיק חבילות קדקים כך שבדרך נס הן יקנפגו את עצמן לבד.

...
או במילים אחרות - לך על סטרימר.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

היי CCHAOSS, הלינק של המחשב שלך צונזר :)

לשאלתך, זה גם מה שאני חשבתי, אבל מסתבר שמה שהכרטיסים הזולים עושים זה resampling (מאוד זול) לאודיו ולא מעבירים אותו דיגטלית. גם ב-HDMI. כשחקרתי את זה בזמנו, הבנתי שהסיבה לכך היא שיווקית (כדי לאפשר שוק של כרטיסי high end יקרים יותר) אבל יכול להיות שיש גם שיקול אחר (אולי תמלוגים שיש לשלם לבעלי הפורמטים או סיבות אחרות אני לא מכיר את הנושא הספציפי ממש לעומק)
נערך לאחרונה על ידי shayze ב 07/06/2011 1:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #16 

יש לי בדיוק אותה דילמה של פותח השרשור עקב מערכת חדשה שמגיעה אוטוטו ( רק שלי יש גם WD HD) אבל אני רוצה TRUE HD .
לאחר קריאת התגובות שלכם עדיין לא הצלחתי לפענח בדיוק אם הלפטופ שלי מנגן TRUE HD , האם הדרך הכי פשוטה תהיה לחבר לרסיבר (onkyo 609) ולראות אם יהיה רשום TRUE HD או שאתם ממליצים לבדוק משהו אחר?

נ.ב. ברשותי לפטופ עם geforce gt 325M אשר ע"פ הטבלה באתר אמור לנגן גם 3D , אמור להיות מספיק לא ?
http://www.nvidia.com/object/3d-vision- ... ments.html

ושנייה אחרי הפרסום שמתי לב לזה :
[4] Supports high definition 24-bit, 96 and 192 KHz multi-channel audio sampling rate support for compatible Blu-ray movies with NVIDIA Release 260 or higher driver release and compatible movie player software.

העיקר שיש לי SRS...

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

dgent,
מילת המפתח במה שציטטת פה היא:
24-bit, 96 and 192 KHz multi-channel audio sampling
...
אם לא כתוב שתומך ב passthrough, אז הכרטיס לא תומך. אשמח אם יתקנו אותי, אך למיטב ידיעתי לא קיים כרטיס onboard בלוח אם או לפטופ שתומך בpasthrough. אולי אם משדרגים איכשהו בעת רכישת הלפטופ (אף פעם לא בדקתי אם האפשרות קיימת)
נערך לאחרונה על ידי shayze ב 07/06/2011 1:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

The story of stuff

CCHAOSS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

צודה על התגובות חברה, shayze , אני שם לב שדווקא בלינק הבא כן מצויין כי הכרטיס המשולב של אינטל תומך בהעבאת אודיו, עך שבאמת אולי שווה לנסות..,

http://www.bit-tech.net/hardware/graphi ... formance/7

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אם הכרטיס המסוקר הוא זה שמגיע עם המחשב שלך, אז זה אמור להיות בסדר
If you're serious about your movie watching you'll be more pleased that the HD-audio passthrough now works
...
כנראה שצריך אבל להגדיר את המכשיר למוד הזה וזה לא יעבוד Out Of the Box. (מקריאה מרופרפת)
נערך לאחרונה על ידי shayze ב 07/06/2011 1:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

The story of stuff

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #20 

רגע, סלחו לי על הבלאגן , מה אנחנו אמורים לבדוק את
כרטיס המסך או את ה MOTHERBOARD?
ע"פ בדיקת ה MB הגעתי לאתר הבא (באינטל)
http://www.intel.com/Products/Notebook/ ... erview.htm
Support for High Definition Multimedia Interface
(HDMI)*, DisplayPort* and DVI HDMI delivers uncompressed HD video and uncompressed multi-channel audio in a single cable, supporting all HD formats including 720p, 1080i and 1080p. This chipset also supports the DisplayPort interface with up to 2560 x 1600 resolution.
אז זה כנראה אומר שכן יעבוד ? שוב , לגבי השאלה הקודמת שלי , האם יהיה ניתן לראות על הרסיבר עצמו מה הוא מקבל ?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”