אשמח לדעתכם - סטרימר או שימוש בלפטופ
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה תלוי אם אתה מעביר את האודיו דרך ממשק ה S/PDIF שעל לוח האם או דרך ה HDMI של כרטיס המסך.
לאמיתו של דבר אין פה שום קסם. בכרטיסי המסך החדשים יש גם כרטיס אודיו והוא מתמשק עם יציאת הוידאו כדי לשלוח דרך ה HDMI גם אודיו וגם וידיאו. למעשה אם תפתחו את התקני השמע של המחשב תראו שכרטיס ה HDMI מזדהה שם כיציאת אודיו נוספת לכל דבר.
לאמיתו של דבר אין פה שום קסם. בכרטיסי המסך החדשים יש גם כרטיס אודיו והוא מתמשק עם יציאת הוידאו כדי לשלוח דרך ה HDMI גם אודיו וגם וידיאו. למעשה אם תפתחו את התקני השמע של המחשב תראו שכרטיס ה HDMI מזדהה שם כיציאת אודיו נוספת לכל דבר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
עשיתי השוואה בין ה-BOXEE לסטרימר שלי HDX-1000
וה-BOXEE לוקח בגדול. בעיקר בזכות מקודד התמונה.
סרטי XVID נראים מעולה ...סצנות חשוכות נהשחור הוא שחור ללא מריחות ולא גווני סגול כמו ב-HDX וסטרימרים שונים שראיתי ...בנוסף למריחות כמו ב-VLC בסצינות חשוכות יש פיקסולים למיניהם שב-BOXEE אין לי.
עשיתי השוואה בסרט PRIEST שיצא לא מזמן ברשת והייתי בהלם מההבדלים. סרט די חשוך.
פשוט כיביתי את ה-HDX ועכשיו עובד רק עם BOXEE
בנוסף היום עם אפליקציה על האנדרואיד\אייפון...אפשר לשלוט על ה-BOXEE דרך ה-WIFI...שלט לכל דבר
סרטי XVID נראים מעולה ...סצנות חשוכות נהשחור הוא שחור ללא מריחות ולא גווני סגול כמו ב-HDX וסטרימרים שונים שראיתי ...בנוסף למריחות כמו ב-VLC בסצינות חשוכות יש פיקסולים למיניהם שב-BOXEE אין לי.
בנוסף היום עם אפליקציה על האנדרואיד\אייפון...אפשר לשלוט על ה-BOXEE דרך ה-WIFI...שלט לכל דבר
Cats תודה שוב , מזל שקניתי שני כבלים ל SUBwoofer (אחד עם 3 כניסות השני עם 2 ) , מסתבר שאחד מהם S PDIF
נבדוק מחר.
נבדוק מחר.
tאבל הבוקסי לא תומך ב TRUE HD (אלא עושה Downmix) .minime כתב:עשיתי השוואה בין ה-BOXEE לסטרימר שלי HDX-1000
בנוסף היום עם אפליקציה על האנדרואיד\אייפון...אפשר לשלוט על ה-BOXEE דרך ה-WIFI...שלט לכל דבר...
dgent,
SPDIF לא יעביר לך TrueHD על סוגיו.
Catskinner הסביר היטב את נושא כרטיס קול/וידאו.
אתה חייב לודא שהוא תומך ספציפית ב passthrough, לדוגמא כמו שכתוב בציטוט למעלה:
אתה חייב לודא שהוא תומך ספציפית ב passthrough, לדוגמא כמו שכתוב בציטוט למעלה:
אחרת הוא פשוט יעשה resampling לאות.HD-audio passthrough...
נערך לאחרונה על ידי shayze ב 07/06/2011 1:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
אבל זה העניין , לא מצאתי באתר של אינטל יותר מדי פרטים לגבי זה (ככל הנראה הכרטיס מסך לא יוכל להציג) , ולכן השאלה ,האם הרסיבר ירשום לי את מה שהוא באמת מקבל או שהוא יכול ל"שקר" ולרשום TRUE HD שעבר סימפול?shayze כתב:dgent,
אתה חייב לודא שהוא תומך ספציפית ב passthrough, לדוגמא כמו שכתוב בציטוט למעלה:אחרת הוא פשוט יעשה resampling לאות.HD-audio passthrough......
ושוב, תודה על העזרה.
מניסיוני לא רואים TrueHD ברסיבר.
בשביל להוציא את הפורמט TrueHD היצרן צריך לשלם תמלוגים.
גם תחשוב על המסלול שהשמע עובר: TrueHD->resample->Analog->A2D->Digital->HDMI.
לדעתי זה נראה טיפה השקעה מוגזמת בעיקר כי אפשר לוותר על 2 המרות מיותרות בדרך.
לא נראה לי הגיוני להשקיע כסף/להעלות את מחיר המוצר רק בשביל לבלף...
בשביל להוציא את הפורמט TrueHD היצרן צריך לשלם תמלוגים.
גם תחשוב על המסלול שהשמע עובר: TrueHD->resample->Analog->A2D->Digital->HDMI.
לדעתי זה נראה טיפה השקעה מוגזמת בעיקר כי אפשר לוותר על 2 המרות מיותרות בדרך.
לא נראה לי הגיוני להשקיע כסף/להעלות את מחיר המוצר רק בשביל לבלף...
נערך לאחרונה על ידי shayze ב 07/06/2011 1:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
אגב לשאלת האשכול המקורית,
אני מסכים עם Catskinner לחלוטין. מחשב זה השקעה וצריך להעשות כתחביב וכמובן דורש נכונות להעסקויות טכניות.
בסטרימר אתה מקבל קופסה מוכנה שרק צריך לחבר ולהפעיל.
פעם לא היתה ברירה, היום הסטרימרים כבר נותנים חלופה טובה ואיכותית למחשבי HTPC.
כמובן שיש לHTPC הרבה יתרונות, כמו למשל היכולת להפוך את המחשב לסוג של ממיר מקליט באמצעות כרטיס טלוויזיה, ולכן חשוב מאוד להגדיר היטב מה הצרכים שלך ומה הפתרון המתאים לך במסגרת תקציב נתונה.
אם יש לך לפטופ שלא אכפת לך לחבר לרסיבר כל פעם שבא לך לראות סרט, זה בהחלט יכול להספיק.
אם אתה רוצה מכשיר יעודי סטייל plug & play, עדיף לך סטרימר.
ואם אתה משתמש מתקדם שלא אכפת לו "ללכלך" את הידיים, HTPC יכול להיות אופציה טובה עבורך.
מילה אחת ירוקה: תכנון נכון ובדיקה מקדימה של המוצרים והתאמתם לצרכיך, גם תחסוך לך כסף וגם תחסוך לסביבה פסולת אלקטרונית וזיהום, כשתצטרך לרכוש מוצר או מוצרים נוספים כתוצאה מכך.
אני מסכים עם Catskinner לחלוטין. מחשב זה השקעה וצריך להעשות כתחביב וכמובן דורש נכונות להעסקויות טכניות.
בסטרימר אתה מקבל קופסה מוכנה שרק צריך לחבר ולהפעיל.
פעם לא היתה ברירה, היום הסטרימרים כבר נותנים חלופה טובה ואיכותית למחשבי HTPC.
כמובן שיש לHTPC הרבה יתרונות, כמו למשל היכולת להפוך את המחשב לסוג של ממיר מקליט באמצעות כרטיס טלוויזיה, ולכן חשוב מאוד להגדיר היטב מה הצרכים שלך ומה הפתרון המתאים לך במסגרת תקציב נתונה.
אם יש לך לפטופ שלא אכפת לך לחבר לרסיבר כל פעם שבא לך לראות סרט, זה בהחלט יכול להספיק.
אם אתה רוצה מכשיר יעודי סטייל plug & play, עדיף לך סטרימר.
ואם אתה משתמש מתקדם שלא אכפת לו "ללכלך" את הידיים, HTPC יכול להיות אופציה טובה עבורך.
מילה אחת ירוקה: תכנון נכון ובדיקה מקדימה של המוצרים והתאמתם לצרכיך, גם תחסוך לך כסף וגם תחסוך לסביבה פסולת אלקטרונית וזיהום, כשתצטרך לרכוש מוצר או מוצרים נוספים כתוצאה מכך.
The story of stuff
The story of stuff
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תופעת ה Resample או בשמה העברי "דגימה חוזרת" מתרחשת בכל פעם שיש חוסר התאמה בין הקצב של השעון הפנימי בכרטיס הקול לבין הקצב שבו נדגם והוקלטה המוזיקה/פס קול במקור.
אודיו בדרך כלל נופל בשתי קטגוריות של קצב דגימה: 44.1Khz עבור מוזיקה דו ערוצית, כמו CD למשל ו 48KHz עבור פס קול בסרט או DVD (נתעלם כרגע מ 96KHz במוזיקה שהוא פחות נפוץ).
כרטיסי קול זולים או אלו המובנים בלוחות האם של מחשבים מגיעים בדרך כלל עם שעון שיש לו גביש בודד המקובע לתדר יחיד שהוא על פי רוב 48KHz, מה שמאלץ אותם לדגום מחדש כל אודיו שהופק במקור ב 44.1KHz ולהמיר אותו ל 48KHz. זה לא בהכרח בעיה כל הזמן שמדובר במוזיקה דו ערוצית - מקסימום זה יעצבן את האוזן של חדי השמיעה - אבל זה הופך לצרה צרורה כשמנסים להשמיע מוזיקה שבמקורה הוקלטה לפורמטים מרובי ערוצים כמו DVD-A נשמרה בקבצי DTS היות וזה מחסל כל אפשרות להשמיע אותה וגורם לתופעת הרעש הלבן והצפצופים שייתכן וחלק מכם נתקל בו.
לכרטיסים טובים יותר יש בדרך כלל יותר מגביש אחד בשעון והם מסוגלים להעביר את האודיו מבלי לבצע דגימה חוזרת אבל הם גם יקרים יותר והופכים לנדירים ומופנים בעיקר לקהל היעד של חובבי המוזיקה ולכן לפעמים לא תמצאו בהם תמיכה באודיו רב ערוצי.
כרטיסי מסך עם יציאת HDMI כוללים בתוכם גם כרטיס קול ושם ההתמקדות היא כמובן בקולנוע ביתי ואודיו רב ערוצי ולכן התמיכה בפורמטי האודיו החדשים יותר כמו DTS-HD או Dolby TrueHD היא סטנדרטית ובכל מקרה פסי הקול נדגמים ומוקלים ב 48KHz (למרות שעם HDMI ניתן להגיע גם לקצב דגימה של 192KHz) כך שבעיית הדגימה החוזרת אינה קיימת כרגע עם פסי קול של סרטים.
אודיו בדרך כלל נופל בשתי קטגוריות של קצב דגימה: 44.1Khz עבור מוזיקה דו ערוצית, כמו CD למשל ו 48KHz עבור פס קול בסרט או DVD (נתעלם כרגע מ 96KHz במוזיקה שהוא פחות נפוץ).
כרטיסי קול זולים או אלו המובנים בלוחות האם של מחשבים מגיעים בדרך כלל עם שעון שיש לו גביש בודד המקובע לתדר יחיד שהוא על פי רוב 48KHz, מה שמאלץ אותם לדגום מחדש כל אודיו שהופק במקור ב 44.1KHz ולהמיר אותו ל 48KHz. זה לא בהכרח בעיה כל הזמן שמדובר במוזיקה דו ערוצית - מקסימום זה יעצבן את האוזן של חדי השמיעה - אבל זה הופך לצרה צרורה כשמנסים להשמיע מוזיקה שבמקורה הוקלטה לפורמטים מרובי ערוצים כמו DVD-A נשמרה בקבצי DTS היות וזה מחסל כל אפשרות להשמיע אותה וגורם לתופעת הרעש הלבן והצפצופים שייתכן וחלק מכם נתקל בו.
לכרטיסים טובים יותר יש בדרך כלל יותר מגביש אחד בשעון והם מסוגלים להעביר את האודיו מבלי לבצע דגימה חוזרת אבל הם גם יקרים יותר והופכים לנדירים ומופנים בעיקר לקהל היעד של חובבי המוזיקה ולכן לפעמים לא תמצאו בהם תמיכה באודיו רב ערוצי.
כרטיסי מסך עם יציאת HDMI כוללים בתוכם גם כרטיס קול ושם ההתמקדות היא כמובן בקולנוע ביתי ואודיו רב ערוצי ולכן התמיכה בפורמטי האודיו החדשים יותר כמו DTS-HD או Dolby TrueHD היא סטנדרטית ובכל מקרה פסי הקול נדגמים ומוקלים ב 48KHz (למרות שעם HDMI ניתן להגיע גם לקצב דגימה של 192KHz) כך שבעיית הדגימה החוזרת אינה קיימת כרגע עם פסי קול של סרטים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.