מטחנת orbit לבריקה? כן או לא?
קניתי שבוע שעבר ביאלטי בריקה ואני ממש מבסוט מהקפה
אני משתמש בקפה טחון למקינטות של עלית כרגע ואני רוצה לקנות מטחנה ולטחון פולי קפה בבית
קראתי ובדקתי אבל לא הגעתי לתשובה חד משמעית, מצד אחד ממליצים על מטחנת האורביט אבל מצד שני קראתי שהטחינה יוצאת גסה מדי וכו'...
אז מה דעתכם? האורביט לא ממש טובה לבריקה?
אני אשמח לקבל המלצה מניסיון
אני אפילו מוכן להשקיע יותר
אני משתמש בקפה טחון למקינטות של עלית כרגע ואני רוצה לקנות מטחנה ולטחון פולי קפה בבית
קראתי ובדקתי אבל לא הגעתי לתשובה חד משמעית, מצד אחד ממליצים על מטחנת האורביט אבל מצד שני קראתי שהטחינה יוצאת גסה מדי וכו'...
אז מה דעתכם? האורביט לא ממש טובה לבריקה?
אני אשמח לקבל המלצה מניסיון
אני אפילו מוכן להשקיע יותר
לפי דעתי אין סיבה להשקיע יותר. וההבדל שתקבל מקפה שהרגע נטחן לבין קפה טחון בוואקום הוא עצום!
תקנה את האורביט ותעשה את המודינג לפי מה שמובא פה-
http://www.htcafe.co.il/vt140690.%D7%94 ... 7%99%D7%98
מעכשיו תוכל לקנות פולי קפה מבתי קלייה בארץ ותתחיל להינות מקפה איכותי ביותר!
אגב, תתחדש
אגב, תתחדש
בהחלט כן.
יש לי מטחנת סכינים,וכשאני יוצא לחופשות אני משתמש בה לבריקה.
בזמן הטחינה,אני טוחן 10 שניות,עושה הפסקה,מנער את המטחנה לשם ערבוב הקפה,וחוזר חלילה עוד 10 שניות.
אצלי זה 40 שניות בהפסקות לשם ניעור,וכך אני גם גורם לכך שהסכינים לא יתחממו יתר על המידה וישרפו את הקפה-בעיה מוכרת במטחנת סכינים.
אם לא תנער מידי פעם את המטחנה,יצטברו לך בתחתית גושים של קפה שהוא טחון מידי.
תתחדש ותהנה.
יש לי מטחנת סכינים,וכשאני יוצא לחופשות אני משתמש בה לבריקה.
בזמן הטחינה,אני טוחן 10 שניות,עושה הפסקה,מנער את המטחנה לשם ערבוב הקפה,וחוזר חלילה עוד 10 שניות.
אצלי זה 40 שניות בהפסקות לשם ניעור,וכך אני גם גורם לכך שהסכינים לא יתחממו יתר על המידה וישרפו את הקפה-בעיה מוכרת במטחנת סכינים.
אם לא תנער מידי פעם את המטחנה,יצטברו לך בתחתית גושים של קפה שהוא טחון מידי.
תתחדש ותהנה.
וואו מה זה אין לי ידיים טכניותharanza כתב:לפי דעתי אין סיבה להשקיע יותר. וההבדל שתקבל מקפה שהרגע נטחן לבין קפה טחון בוואקום הוא עצום!
אגב, תתחדש...
אני יכול לנסות אבל מפחד שאני אהרוס אותה תוך כדי
מה ההבדל בין המטחנה לפני ואחרי מודינג?
Bigwave המטחנה המדוברת פה היא מטחנת דיסקיות. אני משתמש בה בערך שנה ועשיתי לה את המודינג ממש לא מזמן.
לדעתי היא נותנת תמורה והיא טובה גם בלי המודינג!
נראה לי יש קצת שוני לפעמים בין מטחנה למטחנה ויש מטחנות שמסוגלות לטחון דק (באופן יחסי) גם בלי מודינג.
לדעתי אין לך מה להיות מודאג ותלך על זה.
לדעתי היא נותנת תמורה והיא טובה גם בלי המודינג!
נראה לי יש קצת שוני לפעמים בין מטחנה למטחנה ויש מטחנות שמסוגלות לטחון דק (באופן יחסי) גם בלי מודינג.
לדעתי אין לך מה להיות מודאג ותלך על זה.
מילה של אקסטרימיסט.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
כן לחפש מטחנה טובה יותר מיד שניה, אולי יעלה עוד קצת אבל זו השקעה מצוינת לטווח ארוך כשתחליט לקנות מכונה.bigwave כתב:סבבה ...
רק כדי שלא אתחרט אחרי שאני קונה, בטווח של עד 500 שקל יש משהו יותר טוב?...
לגבי האורביט אין לה תחליף למחירה ועם המודינג הפשוט כפי שנאמר היא הופכת למטחנה שאפילו מסוגלת לטחון למכונת אספרסו פשוטה.
uriler לא נראה לי שיש הבדל משמעותי בין המטחנות האלה. כולן טוחנות מספיק טוב למקינטה ולא מספיק טוב למכונה.
אם כבר לטפס עד 500 אז לנסות לחפש אסקאסו ביד שניה. אולי אני מגזים פה אבל אני זוכר שמתישהו אליאל אמר שהוא קנה במחיר דומה.
אבל שוב יכול להיות שאני מתבלבל
אם כבר לטפס עד 500 אז לנסות לחפש אסקאסו ביד שניה. אולי אני מגזים פה אבל אני זוכר שמתישהו אליאל אמר שהוא קנה במחיר דומה.
אבל שוב יכול להיות שאני מתבלבל
מילה של אקסטרימיסט.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
Oferot,
כפי שכבר כמה ציינו פה (כולל אותך, עובדה שעשית את המודינג) - ה orbit במצבה מהיצרן לא טוחנת דק מספיק לבריקה. ה KG 59 לעומת זאת טוחנת אפילו מעט דק מדי במצב הדק ביותר.
למי שמוכן להשקיע את ה 100 ש"ח הנוספים ולא לדאוג לגבי מודינג - למה להסתבך?
אם חושבים כבר עכשיו על שדרוג עתידי למכונה, בהחלט יש מה לחשוב על מטחנה מיד שניה - אבל אז התקציב כבר עולה פי 3.
כפי שכבר כמה ציינו פה (כולל אותך, עובדה שעשית את המודינג) - ה orbit במצבה מהיצרן לא טוחנת דק מספיק לבריקה. ה KG 59 לעומת זאת טוחנת אפילו מעט דק מדי במצב הדק ביותר.
למי שמוכן להשקיע את ה 100 ש"ח הנוספים ולא לדאוג לגבי מודינג - למה להסתבך?
אם חושבים כבר עכשיו על שדרוג עתידי למכונה, בהחלט יש מה לחשוב על מטחנה מיד שניה - אבל אז התקציב כבר עולה פי 3.