חיבור שני מקורות לזוג רמקולים דרך מפצל - הפרעות לסאונד או סיכון לרכיבים?

איך משהו עובד? למה זה ככה?
gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1151
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

שלום יש לי הפרעת סאונד משונה
אז ככה
תכננתי קומבינת חיבורים שמה שהיא תעשה זה תחבר את כל הקונסולות בחדר + המחשב לאותם הרמקולים.
הקומבינה עובדת

פירוט על הקומבינה:
הלפטופ מוציא סאונד אנלוגי דרך כרטיס קול שמחובר בחיבור USB . הכרטיס קול מוציא סאונד דרך כבל בננות אדום לבן. בצד הראשוון של הכבל הכבל מתחבר לכרטיס קול ישירות דרך חיבורי בננות בלי מתאם ובצידו ההשני של הכבל הכבל מחובר למתאם שחור שנראה ככה:
תמונה
תמונה

הכבל מתחבר לצד של המתאם איפה שיש בו שתי כניסות אוזניות אז הכבל הזה מחובר לאחת הכניסות של האוזניות דרך מתאם חיבור של בננות -> אוזניות

במקביל הטלוויזיה מחוברת לכניסת אוזניות השנייה שבמתאם הזה דרך כבל אוזניות שבשתי הצדדים שלו יש חיבור אוזניות. צד אחד של הכבל מחובר לכניסת אוזניות של הטלוויזיה וצידו השני מחובר לכניסת אוזניות השנייה במתאם.

המתאם מחובר דרך צידו השני ישירות לרמקולים דרך מתאם שני של בננות -> אוזניות.

כך הצלחתי לחבר את הכל לרמקולים.
ה PS3 וה XBOX 360 מחוברים לרמקולים דרך הטלוויזיה וה PC מחובר בנפרד

הבעיה:
הפרעת סאונד מהמחשב כאשר שתי חיבורי האוזניות מחוברים למתאם.
כאשר המחשב שולח אות VGA ולטוויזיה במצב שבו מחוברים למתאם גם הטלוויזיה עצמה וגם המחשב אז נוצרת הפרעת סאונד שקשורה באות הכבל של ה VGA .
כאשר רק המחשב מחובר למתאם בלי הטלוויזיה אז אין הפרעת סאונד.

ההפרעת סאונד משנה את הצליל שלה בהתאם למה שאני מראה על הטלוויזיה מהמחשב.
כלומר אם למשל אני אשים צבעים כהים על המסך אז ההפרעת סאונד תהיה טיפה חזקה יותר ואם אני אחליף תמונה לתמונה עם צבעים בהירים אז ההפרעת סאטנד תהיה חלשה יותר

השאלה שלי היא האם יש דרך לפתור את ההפרעת סאונד הזאת מבלי להחליף את כבל ה VGA לכבל HDMI (כי אין לי את האפשרות הזאת מאחר שהמחשב לא תומך בזה) ולהשאיר את המצב שהגעתי אליו שהכל יהיה מחובר לאותם הרמקולים?

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #2 

באמת שניסיתי לעזור לך אבל לא הבנתי כלום 8O
מה מחובר למה? או למי?

קראתי את זה פעמיים וזה פשוט נשמע לי כמו אורגיית כבלים שכולם מתחברים לכולם....
של כל דבר עם 4 גלגלים!

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

המחשב והטלוויזיה מחוברים למתאם שמחובר לרמקולים

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #4 

מה זה הסלט הזה?
לא הבנתי כלום.
אולי תנסה לחבר בצורה נורמלית וללא קומבינות? תתחיל ממשהו ידוע לפני שאתה פונה ללא ידוע ולא מובן.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #5 

chalmh כתב: מה זה הסלט הזה?
...
זה סלט כבלים ברוטב מתאמים... :lol:

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

gil900 כתב:המחשב והטלוויזיה מחוברים למתאם שמחובר לרמקולים
...
אם הצלחתי להבין משהו מהסלט הזה , אז הבעיה היא בחיבור מקורות שונים לרמקולים כאשר אין שום מכשיר שבורר ביניהם.
מתאם זה לא בורר. ברגע שאתה מחבר שני מקורות שונים דרך מתאם, אז הרמקולים מקבלים אינפורמציה או השראות משני מקורות שונים.
בשביל לחבר במקביל שני מקורות אתה צריך מפצל שיש לו בורר כניסות - פעם אחת הבורר יעביר את המחשב בלבד ופעם שניה הוא יעביר את הטלביזיה בלבד.

ארז

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

ארז_וחני כתב:
gil900 כתב:המחשב והטלוויזיה מחוברים למתאם שמחובר לרמקולים
...
אם הצלחתי להבין משהו מהסלט הזה , אז הבעיה היא בחיבור מקורות שונים לרמקולים כאשר אין שום מכשיר שבורר ביניהם.
מתאם זה לא בורר. ברגע שאתה מחבר שני מקורות שונים דרך מתאם, אז הרמקולים מקבלים אינפורמציה או השראות משני מקורות שונים.
בשביל לחבר במקביל שני מקורות אתה צריך מפצל שיש לו בורר כניסות - פעם אחת הבורר יעביר את המחשב בלבד ופעם שניה הוא יעביר את הטלביזיה בלבד.

ארז
...
אבל במצב הנוכחי אני יכול לשמוע בו זמנית גם את המחשב וגם את הקונסולות ומה שאתה מציע זה שזה לא יהיה ככה ושאני אצטרך לשנות כל פעם?

הפרעת סאונד הזאת היא רק אם מגבירים את הרמקולים עד הסוף אז חשבתי על פתרון שבמקום שאני אצטרך להגביר את הרמקולים עד הסוף בשביל המחשב אזזזאני פשוט אוריד איזה משהו לווינדוס שיאפשר לי להגביר במחשב את הסאונד לרמה יותר גבוהה מהמקסימום וככה אפשר לפתור את הבעיה בקלות

יש משהו כזה? אם כן אז איך קוראים לזה?

וזה באמת סלט כבלים ועוד לא תיארתי את כל רשתות הכבלים בין המחשב לטלוויזיה ולשאר הבית

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

gil900 כתב:

אבל במצב הנוכחי אני יכול לשמוע בו זמנית גם את המחשב וגם את הקונסולות ומה שאתה מציע זה שזה לא יהיה ככה ושאני אצטרך לשנות כל פעם?
...
מדוע שתרצה לשמוע בו זמנית גם את המחשב וגם את הקונסולות?
זה כמו לשמוע טלביזיה יחד עם רדיו, כל אחד בתחנה אחרת...בשביל מה זה טוב? :מבולבל:

אני לא מבין איך אתה מצליח לשמוע ביחד את המחשב והטלביזיה מאותם הרמקולים ואיך אתה מצפה שלא יהיו הפרעות הדדיות ביניהם 8O .

ציינת שההפרעה מתרחשת כאשר אתה מגביר את הרמקולים עד הסוף.
באיזה רמקולים מדובר?
רמקולים מוגברים קטנים של מחשב?

ארז

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #9 

תשמע, אתה חייב לעשות סדר בכל החוטיאדה שיש לך שם.

לפי מה שאני מצליח להבין (וזה לא הרבה בינתיים) כל המקורות שלך מחוברים לדבר הזה שאתה קורא לו מתאם שהוא בעצם מפצל (או יותר נכון מאחד) וממנו יוצאים חוטים לרמקולים, נכון? :roll: 8O
זה חלק מהתפקיד של מגבר.

לפי איך שזה נשמע, הרעשים (הפרעות) שיש לך בסאונד ממקור אחד יכולים לנבוע מהשראות של מקורות אחרים (גם אם הם כבויים לפעמים או במצב סטנדביי).

כשאתה מחבר כמה מקורות למגבר הוא משמש כבורר, מנתק מקור אחד ומגביר מקור אחר.

כמו שהציע chalmh מעליי, תנסה לחבר כמו שצריך קודם ותראה אם זה עובד ואין הפרעות.
אם אין, אז כנראה שהבעיה במתאם הזה (שלא נראה שיא האיכות) ואתה צריך פתרון אחר - בורר אקטיבי כמו שציין ארז וחני או לחילופין לרכוש מגבר (אפילו פשוט- לא יודע מה הדרישות ואיזה רמקולים...)
של כל דבר עם 4 גלגלים!

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

tvholic כתב:תשמע, אתה חייב לעשות סדר בכל החוטיאדה שיש לך שם.

לפי מה שאני מצליח להבין (וזה לא הרבה בינתיים) כל המקורות שלך מחוברים לדבר הזה שאתה קורא לו מתאם שהוא בעצם מפצל (או יותר נכון מאחד) וממנו יוצאים חוטים לרמקולים, נכון? :roll: 8O
זה חלק מהתפקיד של מגבר.

לפי איך שזה נשמע, הרעשים (הפרעות) שיש לך בסאונד ממקור אחד יכולים לנבוע מהשראות של מקורות אחרים (גם אם הם כבויים לפעמים או במצב סטנדביי).

כשאתה מחבר כמה מקורות למגבר הוא משמש כבורר, מנתק מקור אחד ומגביר מקור אחר.

כמו שהציע chalmh מעליי, תנסה לחבר כמו שצריך קודם ותראה אם זה עובד ואין הפרעות.
אם אין, אז כנראה שהבעיה במתאם הזה (שלא נראה שיא האיכות) ואתה צריך פתרון אחר - בורר אקטיבי כמו שציין ארז וחני או לחילופין לרכוש מגבר (אפילו פשוט- לא יודע מה הדרישות ואיזה רמקולים...)
...
הבנת נכון.
מה שלא הבנת זה את פרטים הקטנים של איך הצלחתי לחבר את החוטים למאחד ואיך השתמשתי במאחד בתור מאחד אבל הפרטים קטנים לא חשובים אז הבנת את מה שצריך להבין.

אבל כל זה כבר לא משנה.
אני מעדיף שתהיה לי אפשרות להגביר את הווליום במחשב למעל המקסימום ואז אני לא אהיה חייב להסתבך ולשלם על מגבר.

ולמי ששאל למה אני רוצה לשמוע גם מהקונסולה וגם מהמחשב בו זמנית אז זה בגלל שככה יש לי אפשרות לשים שיר במחשב ולשמוע אותו ברמקולים ובו זמנית לשמוע את המשחק באותם הרמקולים.

ב PS3 אין אפשרות לנגן שיר בזמן משחק וזה ממש שימושי
וגם אם שולחים לי הודעה במסן ואני באמצע משחק אז אני שומע את הצליל שקיבלתי הודעה מהרמקולים שמהם אני שומע את המשחק

הקומבינה עושה עבודה יותר טובה ממגבר אם אתם אומרים שמגבר היה רק מחליף מקורות אודיו ולא משלב אותם.
רק צריך לתקן אותה טיפה עם תוכנה במחשב שתגביר את הווליום למעל המקסימום כדי שאני לא אהיה חייב להגביר דרך הרמקולים.
אם מגבירים דרך הרמקולים אז מגבירים גם את הרעש של ההפרעה ואם מגבירים דרך המחשב אז מגבירים רק את מה שצריך להגביר.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

gil900,
תבין - לא מדובר רק בהפרעה - אתה גורם פה נזק לציוד.
הרמקולים אומנם "חושבים" שהם מקבלים רק מקור אודיו אחד, אבל למעשה אתה דוחף למחשב ולטלויזיה סיגנל ממקום שהם לא אמורים לקבל אחד (ה"מאחד" שלך הוא למעשה מפצל סטנדרטי, בו הכל זורם לכל הכיוונים).

הרמקולים מהווים רק מטרה אבל הסיגנל שהמחשב מוציא מגיע גם לטלויזיה - לנקודה שאמורה להוות רק יציאה (ולהפך).
אם תגביר את המחשב יותר מדי (ואני מתפלא שזה עוד לא קרה), אתה יכול לשרוף בטעות רכיבים בטלויזיה - ושוב, זה נכון גם לפעולה ההפוכה (ווליום גבוה יותר במקרה הזה הוא גם הזרמה של יותר "כוח").

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

uriler כתב:gil900,
תבין - לא מדובר רק בהפרעה - אתה גורם פה נזק לציוד.
הרמקולים אומנם "חושבים" שהם מקבלים רק מקור אודיו אחד, אבל למעשה אתה דוחף למחשב ולטלויזיה סיגנל ממקום שהם לא אמורים לקבל אחד (ה"מאחד" שלך הוא למעשה מפצל סטנדרטי, בו הכל זורם לכל הכיוונים).

הרמקולים מהווים רק מטרה אבל הסיגנל שהמחשב מוציא מגיע גם לטלויזיה - לנקודה שאמורה להוות רק יציאה (ולהפך).
אם תגביר את המחשב יותר מדי (ואני מתפלא שזה עוד לא קרה), אתה יכול לשרוף בטעות רכיבים בטלויזיה - ושוב, זה נכון גם לפעולה ההפוכה (ווליום גבוה יותר במקרה הזה הוא גם הזרמה של יותר "כוח").
...
הפחדת אותי
איך בדיוק הסינגל שיוצא מהמחשב יכול להגיע לטלוויזיה?
הטלוויזיה מחוברת למאחד דרך יציאת אוזניות שלה שתוכננה רק להוציא אות ולא לקבל אות אז איך בדיוק זה יכול להגיע לטלוויזיה?
גם המחשב מחובר למאחד והרמקולים מחוברים לחלק השני של המאחד שמוציא את שתי המקורות

עריכה:
יש חלק אחר שלא היה עושה את זה אלה היה רק נותן את האות לרמקולים? ואני לא מדבר על מגבר אלה על מאחד.
חוץ מזה אני לא חושב שהרכיבים האלה בטלוויזיה תוכננו להיות כלכך פגיעים. אני חושב שדאגו שהם יוכלו לספוג כמות מסוימת של זרם הפרעות סאונד אלה אם כן אתה מדבר מניסיון בתחום הזה ויצא לך לראות רכיבים שנשרפו מהפרעות סאונד אבל קשה לי להאמין שזה אפשרי.

אם אתה לא מומחה בתחום הזה אז אני צריך שמישהו בעל ניסיון שמומחה בתחום יאשר שזה אפשרי...

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #13 

קודם כל, תפסיק לקרוא לזה מאחד, אין מונח כזה...
זה מפצל רק שחיברת אותו הפוך.

לגבי הפעולה - כן, ראיתי כבר רכיבים שנשרפו בעקבות פעולה כזו. במקרה שראיתי, רק כרטיס הקול של המחשב נשרף.

כפי שציינו, כדי למנוע את זה אתה צריך להשתמש בממתג ולא במפצל (בממתג יש כפתור, מכני או דיגיטלי, שמחליף בין המקורות).

אני לא מכיר דרך פשוטה לאחד צליל כפי שאתה רוצה בלי לסכן משהו.

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אני יודע שזה לא מאחד אלה מפצל
אבל כל הקומבינה היא שהפכתי אותו למאחד

האם יש דרך לדעת האם הרכיבים בטלוויזיה שלי רגישים או לא?
אני מבין שלא ראיתה מקרה שרכיבים בטלוויזיה נשרפים.
ולא נראה לי גם הגיוני שהרכיבים בטלוויזיה לא תוכננו מראש לעמוד בזרמי הפרעות
כי בטלוויזיה יש הרבה אלקטרוניקה ואני כמעת בטוח שהרכיבי סאונד שבטלוויזיה מתמודדים מול מתחים קלים מהמסך למשל

ועוד משהו
אני בכלל לא מבין איך אמור להגיע זרם שישרוף את הכרטיס קול או את הרכיבים של הטלוויזיה מכיוון שאני לא רואה מאיפה אמור להגיע זרם כזה בכלל. בצד השני של כל החיבור הזה יש רמקולים והם מין הסתם לא מוציאים זרם למאחד
אז מאיפה זרם כזה יכול להגיע?? 8O

אשמח אם תסביר לי

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #15 

מצטער, אני לא רואה בזה "קומבינה" אלא סתם שימוש לא הגיוני במיוחד... אבל זה אני.

הזרם מגיע לא מהרמקולים כי אם משני המקורות במקביל - ובגלל שהם "מתאחדים" הזרם גם חוזר למקורות עצמם (אין לזרם כתובת - הוא הולך לאן שיש לו את האפשרות ובמקרה זה, ממקור אחד לשני במקביל להגעה לרמקולים. זו כל המשמעות של מפצל לעומת ממתג).

הדרך היחידה לעשות מה שאתה מבקש ללא שום סיכון, לדעתי לפחות, היא לחבר את הטלוויזיה ל Line In של המחשב ואת הרמקולים לחבר ל Line Out של המחשב בלבד.
כך, זה יהיה עניין של הגדרה במחשב לקבוע כי הוא משמיע את מה שנכנס ב Line In במקביל לצלילים שהוא מייצר (MSN, מוזיקה וכו').

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

הזרם מגיע לא מהרמקולים כי אם משני המקורות במקביל - ובגלל שהם "מתאחדים" הזרם גם חוזר למקורות עצמם (אין לזרם כתובת - הוא הולך לאן שיש לו את האפשרות ובמקרה זה, ממקור אחד לשני במקביל להגעה לרמקולים. זו כל המשמעות של מפצל לעומת ממתג).
...
אני לא מבין את ההגיון הזה
הרי אם הזרם מוזרם מהמחשב ל"מאחד" ובמקביל מוזרם מהטלוויזיה ל"מאחד" אז אין לזרם מקום גם לחזור לכיוון ההפוך וגם מבחינת ההתנהגות זה לא נראה לי הגיוני הרי אם הזרם הולך לכיוון המאחד אז הוא לא יכול בו זמנית ללכת לכיוון המקור שמוציא אותו ואם זה היה המצב אז לא נראה לי שהייתי יכול בכלל לשמוע משהו מהמחשב אלה רק רעשים בלי סאונד בכלל.. אבל אפילו הרעשים שאני אכן שומע מהמחשב הם בכלל בגלל האות מהכבל VGA . אם אני סוגר את השידור תמונה מהכבל VGA אז אין בכלל רעשים כך שאל תתייחס לרעשים שאני שומע בתור הוכחה לזה שזה אכן מה שקורה ואני לא חושב שהחוט היה עומד בזה.
אם כבר הייתי אומר שהרמקולים הם הקורבן שהיה סופג זרם כפול אבל הם בנויים לזה

לא משנה אם אתה אומר אז כנראה שאתה מבין בזה וכנראה שזה הרבה יותר מעניין ממה שחשבתי

בכל מקרה
אז אני אכח את הסיכון הזה
אפשר תוכנה להגברת הסאונד למעל המקסימום?
לפי מה שהבנתי אני מסימום הולך לשרוף את הכרטיס קול של המחשב ולא את הטלוויזיה כי בטח הזרם מהכרטיס קול יחזור חזרה רק לכרטיס קול

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

יש תת פורום בשם "נושאים טכניים".
מציע לך לשאול שם לגבי הסיכון של הסידור הזה שאתה עושה.

לא יהיה לך חבל אם זה יגרום לך להוצאה כספית מיותרת?

ארז

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אני לא מכיר את התת פורום הזה
יהיה עדיף אם יעבירו את השרשור לשם כי הדיבור פה כבר הפך לעניין טכני ועדיף שיראו את כל הסיפור

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

לחץ על כפתור "דווח" ובקש שיעבירו את השרשור הזה לשם.

ארז

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #20 

באנלוגיה לחשמל - האם היית מחבר שתי פאזות שונות או שלוש פאזות לחוט אחד דרך מפצל/מאחד ולמנורה בודדת?
לא מציע לך לעשות את זה, גם לא כניסוי.
אולי עכשיו יפול האסימון?
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”