כפול או כפליים, זו השאלה
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
בעודי לוגם לי את הכפול שהכנתי לי בגאווה מנומנמת הבוקר, עברה במוחי שאלה מבצבצת במיוחד:
אנחנו, העם הנבחר, מכורי הקפה, הדובדבן שבמוקצפת, הלאטה שבארט, הרי מתים על הכנת קפה ולגימתו.
לרוב, לרובנו הבעיה העיקרית היא המגבלה הפיסית של כמות הקפאין שהגוף מסוגל להגיף.
אז, בעצם, למה אנחנו שותים בכלל אספרסו כפול?
הרי במקום לחלוט לי כפול, אני יכול לחלוט לי סינגל - פעמיים!
זה אומר פעמיים התעסקות (יס!), פעמיים התבוננות בקפה הנשפך (יססס!!) ופעמיים לגימה של מנת קפה (יסססססססס! יסססססססס!! יססססססססססססס!!)
אז למה, בעצם, אני מגביל את עצמי (שמוגבל גם ככה בשלל מגבלות) ושותה באבחת שלוק את שתי המנות? שהרי ניתן להפריד!
#מחשבותשלמוקדםמוקדםבבוקר
אנחנו, העם הנבחר, מכורי הקפה, הדובדבן שבמוקצפת, הלאטה שבארט, הרי מתים על הכנת קפה ולגימתו.
לרוב, לרובנו הבעיה העיקרית היא המגבלה הפיסית של כמות הקפאין שהגוף מסוגל להגיף.
אז, בעצם, למה אנחנו שותים בכלל אספרסו כפול?
הרי במקום לחלוט לי כפול, אני יכול לחלוט לי סינגל - פעמיים!
זה אומר פעמיים התעסקות (יס!), פעמיים התבוננות בקפה הנשפך (יססס!!) ופעמיים לגימה של מנת קפה (יסססססססס! יסססססססס!! יססססססססססססס!!)
אז למה, בעצם, אני מגביל את עצמי (שמוגבל גם ככה בשלל מגבלות) ושותה באבחת שלוק את שתי המנות? שהרי ניתן להפריד!
#מחשבותשלמוקדםמוקדםבבוקר
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אתה צודק, אבל לא אמרתי שאני אחלוט סינגל עם סלסלת סינגל.
אני יכול לחלוט סינגל עם סלסלה כפולה ולקבל משהו שהוא קטן יותר מריסטרטו ויהיה עוד יותר מרוכז.
אז אולי פעמיים סינגל כזה = יותר מכפול רגיל, אבל עדיין... פעמיים!
אני יכול לחלוט סינגל עם סלסלה כפולה ולקבל משהו שהוא קטן יותר מריסטרטו ויהיה עוד יותר מרוכז.
אז אולי פעמיים סינגל כזה = יותר מכפול רגיל, אבל עדיין... פעמיים!
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
לפי דעתי פתרון טוב יותר יהיה פשוט לא לסיים את הקפה, בריסטרטו יש הרבה יותר אחוזי קפאין ממנה כפולה...
חוצמזה שהשלוק האחרון תמיד משאיר טעמי לוואי ומשקעים בפה וכדאי לוותר עליו בכל מקרה...
חוצמזה שהשלוק האחרון תמיד משאיר טעמי לוואי ומשקעים בפה וכדאי לוותר עליו בכל מקרה...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כנראה היה מוקדם ולא מצאת את הנייקד עם הטריפל - אז בכלל היית בבעיה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אני מעדיף אספרסו קצר, מכיוון שחוץ מהשתייה של הקפה אני אוהב את האפטר טייסט שנשאר.
ככה אני יכול לשתות יותר כוסות ביום

ככה אני יכול לשתות יותר כוסות ביום
בשביל להכין קפה טוב צריך להיות מקצועי
בשביל להכין קפה מושלם צריך את הטאצ'
ואם כבר לעשות משהו, אז לעשות אותו על הצד הטוב ביותר.
בשביל להכין קפה מושלם צריך את הטאצ'
ואם כבר לעשות משהו, אז לעשות אותו על הצד הטוב ביותר.
קצת באיחור, אבל לא הבנתי! סינגל בדאבל? יענו 7 גרם בדאבל?moti_r כתב:אתה צודק, אבל לא אמרתי שאני אחלוט סינגל עם סלסלת סינגל.
אז אולי פעמיים סינגל כזה = יותר מכפול רגיל, אבל עדיין... פעמיים!...
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
בגלל זה הצעתי לא לשתות עד הסוף, אם תשתה רק 30 מ"ל מכפול זה יהיה פחות קפאין מלשתות ריסטרטו של 30 מ"ל.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אורי הבין נכון.
אני בסה"כ מדבר על להכין פעמיים קצר, אבל היות ואשתמש בסלסלה כפולה (כמובן עם כמות קפה כפולה) אז אקבל פעמיים ריסטרטו קצרים במיוחד.
יהיה בזה יותר קפאין, אבל לא נורא.
אני בסה"כ מדבר על להכין פעמיים קצר, אבל היות ואשתמש בסלסלה כפולה (כמובן עם כמות קפה כפולה) אז אקבל פעמיים ריסטרטו קצרים במיוחד.
יהיה בזה יותר קפאין, אבל לא נורא.
חשבתי שאתה מתכוון להשתמש בסלסלה הכפולה אבל לעשות קצר לפי הספר ואת השני להוריד שם לניקוז 
לדעתי עדיף כמו שאמרתי
ככה תהנה מ2 ריסטרטו...
נראה לי שאם תכין משהו כלכך מרוכז כמו שאתה מתכוון אז זה לא יצא משהו
חוץ מזה אם זה יצא משהו אז אחרי זה תרגיש שריסטרטו מימי מדי
ואז המצב שלך יהיה קשה
לדעתי עדיף כמו שאמרתי
ככה תהנה מ2 ריסטרטו...
נראה לי שאם תכין משהו כלכך מרוכז כמו שאתה מתכוון אז זה לא יצא משהו
חוץ מזה אם זה יצא משהו אז אחרי זה תרגיש שריסטרטו מימי מדי
מילה של אקסטרימיסט.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

נראה לי שהלכנו לאיבוד כאן איפשהו, כי אני לא מבין מה הבנתם ולא מבין למה התכוונתם בהתאם למה שהבנתם 
כמו שאני רואה את זה, יש שתי אפשרויות:
האפשרות הרגילה: 14 גר' קפה בסלסלה כפולה, חולטים אספרסו כפול ושותים
האפשרות שלי: 14 גר' קפה בסלסלה כפולה, חולטים אספרסו סינגל ושותים. אח"כ שוב 14 גר' קפה בסלסלה כפולה, חולטים אספרסו סינגל ושותים.
בסינגל שיחלט מסלסלה כפולה יהיה פחות קפאין מאשר ריסטרטו (למרות שבאחוז קפאין למ"ל יהיה יותר), אבל בשני הסינגלים האלה יהיה יותר קפאין מאשר בכפול כי בשליש השלישי של החליטה יש פחות קפאין וכאן אני מוותר על השליש הזה בשתי החליטות.
כמו שאני רואה את זה, יש שתי אפשרויות:
האפשרות הרגילה: 14 גר' קפה בסלסלה כפולה, חולטים אספרסו כפול ושותים
האפשרות שלי: 14 גר' קפה בסלסלה כפולה, חולטים אספרסו סינגל ושותים. אח"כ שוב 14 גר' קפה בסלסלה כפולה, חולטים אספרסו סינגל ושותים.
בסינגל שיחלט מסלסלה כפולה יהיה פחות קפאין מאשר ריסטרטו (למרות שבאחוז קפאין למ"ל יהיה יותר), אבל בשני הסינגלים האלה יהיה יותר קפאין מאשר בכפול כי בשליש השלישי של החליטה יש פחות קפאין וכאן אני מוותר על השליש הזה בשתי החליטות.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אני תמיד שותה סינגלים, מאז שאני זוכר את עצמי.
ואני לא חושב שיש מישהו בפורום שיעז להעליל על הקפה שלי שהוא לא טוב.
מכון שקל יותר להוציא דאבל טוב מאשר סינגל טוב, אבל עם נסיון ותשומת לב, גם סינגלים ייצאו מצויין, בייחוד אם מקפידים על טחינה ודחיסה נכונים, וכמובן לעצור בבלונד. הסינגל שלי הוא משהו בין ריסטרטו לאספרסו קצר והוא מצויין.
אגב - במכונות טובות ועם סלסלות טובות, סינגל דווקא פחות רגיש לבעיות דחיסה ופיזור - זאת בגלל הדפנות הקוניות של הסלסלה.
ואני לא חושב שיש מישהו בפורום שיעז להעליל על הקפה שלי שהוא לא טוב.
מכון שקל יותר להוציא דאבל טוב מאשר סינגל טוב, אבל עם נסיון ותשומת לב, גם סינגלים ייצאו מצויין, בייחוד אם מקפידים על טחינה ודחיסה נכונים, וכמובן לעצור בבלונד. הסינגל שלי הוא משהו בין ריסטרטו לאספרסו קצר והוא מצויין.
אגב - במכונות טובות ועם סלסלות טובות, סינגל דווקא פחות רגיש לבעיות דחיסה ופיזור - זאת בגלל הדפנות הקוניות של הסלסלה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler