טרולים בפונטה וקיו
מישהו מכיר את התופעה שיש בוידאו כאן (נראה בבירור במשיכה השניה של הידית), שבה הידית חוזרת לאט עם התנגדות יציבה ואז לפתע מזנקת למעלה?
מה גורם לזה?
אגב זה לא עקבי, לפעמים קורה ולפעמים לא.
מה גורם לזה?
אגב זה לא עקבי, לפעמים קורה ולפעמים לא.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בדרך כלל זה יקרה אם חסר גריז בבוכנה.
בבוכנה יש 3 גומיות אטימה שאמורות להיות מגורזות מהמפעל - לפעמים הן לא והיו דגמים שהיו אטמים לא נכונים.
מה שאתה יכול לעשות כטיפול מיידי זה לשמן את הציר של הבוכנה העליון.
ההוראות הן פעם בשבוע אבל מאוד תלוי איזה שמן.
אני קניתי ספריי סיליקון מפריד מגעים מאושר מזון מ texma בפתח תקווה (זה עלה 80 ש"ח והוא מצוין)
אני מקפיד לשמן ולנקות כל שבוע וזה לא קורה יותר.
אבל - אם אתה עושה מעל 7 שוטים רצוף הבוכנה מתחממת ואז זה גם יכול לקרות - עוד שפריץ עוזר.
אם אתה משמן וזה עדיין קורה כשהמכונה חמה - מחכה לך הרפתקאה...
צריך לפרק את הבוכנה, לנקות לגרז ולהחזיר.
על הדרך אפשר לבדוק צריך לנקות קצת אבנית בחלל הצילינדר.
אם תצטרך לפרק יש לך כמה אפשרויות:
1. ללכת לאבגי.
2. לנסות לבד - אבל אתה צריך לבנות ג'יג שבעזרתו תוכל להחזיר את הבוכנה למקום. חוץ מזה ה c clip שתופש את ציר הבוכנה הוא חד פעמי וכדאי להזמין אחד מראש מ orphan espresso.
3. בגלל שעברתי את זה זילבר התחיל להכין לי כלי מיוחד לחלוץ את הבוכנה שמבוסס על קליבה.
אם באמת תצטרך לפתוח הכל אז מקפוץ לזילבר ונשלים את המלאכה.
יש הרבה תיאורים בהומבריסטה ובאורפןאספרסו איך לעשות דברים דומים.
בבוכנה יש 3 גומיות אטימה שאמורות להיות מגורזות מהמפעל - לפעמים הן לא והיו דגמים שהיו אטמים לא נכונים.
מה שאתה יכול לעשות כטיפול מיידי זה לשמן את הציר של הבוכנה העליון.
ההוראות הן פעם בשבוע אבל מאוד תלוי איזה שמן.
אני קניתי ספריי סיליקון מפריד מגעים מאושר מזון מ texma בפתח תקווה (זה עלה 80 ש"ח והוא מצוין)
אני מקפיד לשמן ולנקות כל שבוע וזה לא קורה יותר.
אבל - אם אתה עושה מעל 7 שוטים רצוף הבוכנה מתחממת ואז זה גם יכול לקרות - עוד שפריץ עוזר.
אם אתה משמן וזה עדיין קורה כשהמכונה חמה - מחכה לך הרפתקאה...
צריך לפרק את הבוכנה, לנקות לגרז ולהחזיר.
על הדרך אפשר לבדוק צריך לנקות קצת אבנית בחלל הצילינדר.
אם תצטרך לפרק יש לך כמה אפשרויות:
1. ללכת לאבגי.
2. לנסות לבד - אבל אתה צריך לבנות ג'יג שבעזרתו תוכל להחזיר את הבוכנה למקום. חוץ מזה ה c clip שתופש את ציר הבוכנה הוא חד פעמי וכדאי להזמין אחד מראש מ orphan espresso.
3. בגלל שעברתי את זה זילבר התחיל להכין לי כלי מיוחד לחלוץ את הבוכנה שמבוסס על קליבה.
אם באמת תצטרך לפתוח הכל אז מקפוץ לזילבר ונשלים את המלאכה.
יש הרבה תיאורים בהומבריסטה ובאורפןאספרסו איך לעשות דברים דומים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מי עושה מעל 7 שוטים משוגע?
אתה יכול לתת לי קישור לספריי או את שמו שאחפש באזור פה?
אם אני אראה שלא עוזר נמשיך לפתרונות הרציניים יותר.
תודה עׂפר
(נו תגיד פעם אחת, עם ו' או בלי ו'?)
אתה יכול לתת לי קישור לספריי או את שמו שאחפש באזור פה?
אם אני אראה שלא עוזר נמשיך לפתרונות הרציניים יותר.
תודה עׂפר
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה בדרך כלל בלי ו - לא יודע למה ככה יצא לי.
אני קניתי ב texma בחנות מפעל.
זה נקרא סיליקון ספריי ספרטור.
אבגי הציע לי בזמנו ספריי סיליקון של אופניים אבל הוא לא מאושר למאכל.
מה שטוב בו לפחות זאת צינורית שיכולה להשפריץ בלחץ מדויק לחיבורים.
באיטליה משתמשים בשמן זית...
אני קניתי ב texma בחנות מפעל.
זה נקרא סיליקון ספריי ספרטור.
אבגי הציע לי בזמנו ספריי סיליקון של אופניים אבל הוא לא מאושר למאכל.
מה שטוב בו לפחות זאת צינורית שיכולה להשפריץ בלחץ מדויק לחיבורים.
באיטליה משתמשים בשמן זית...
קפצתי עם אבא של אשתי לסדנה של רם ולאחר האירוח האיטלקי הידוע שלו שכלל טעימות מכמה סוגי אספרסו, הוא גירז את הציר הראשי של הבוכנה (חיצוני, ללא פירוק).

למרות שהמכונה קצת אחרי האחריות שלה הוא טיפל בה ללא עלות (וזו לא הפעם הראשונה שהוא עשה את זה עם המכונות שלנו).
בינתיים נראה שזה פתר את הבעיה. כשהגעתי הביתה מיד בדקתי והבעיה חזרה, אבל אחרי שוט אחד שכנראה החדיר את הגריז לאיפה שצריך, זה פסק ובכל השוטים אחרי זה הידית לא קפצה.
כמובן שיצאנו משם עם עוד הרבה הפתעות... אי אפשר בלי זה. עכשיו יש לנו חביתוש ממונע וכמה סוגי קפה שלא מצאתי במקומות אחרים (זמביה, זימבבואה, אורגני גוואטמלה, תערובת מוקה ג'אווה).
תמונות של החביתוש החדש ועוד כמה:

הזמנתי את רם לבקר קצת בפורום הזה (כי פה כיף!), אז אם הוא בא תוציאו לו את הקפה הטוב

למרות שהמכונה קצת אחרי האחריות שלה הוא טיפל בה ללא עלות (וזו לא הפעם הראשונה שהוא עשה את זה עם המכונות שלנו).
בינתיים נראה שזה פתר את הבעיה. כשהגעתי הביתה מיד בדקתי והבעיה חזרה, אבל אחרי שוט אחד שכנראה החדיר את הגריז לאיפה שצריך, זה פסק ובכל השוטים אחרי זה הידית לא קפצה.
כמובן שיצאנו משם עם עוד הרבה הפתעות... אי אפשר בלי זה. עכשיו יש לנו חביתוש ממונע וכמה סוגי קפה שלא מצאתי במקומות אחרים (זמביה, זימבבואה, אורגני גוואטמלה, תערובת מוקה ג'אווה).
תמונות של החביתוש החדש ועוד כמה:

הזמנתי את רם לבקר קצת בפורום הזה (כי פה כיף!), אז אם הוא בא תוציאו לו את הקפה הטוב
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יפה, איזה גריז יש לך שם? מאושר מאכל?
מה קרה לו שנעלמה חצי כרס?
מה קרה לו שנעלמה חצי כרס?
קצת התפתחויות:
אחרי שהחזרתי את המכונה הבעיה המשיכה, לסירוגין. לא ברור לי מתי ולמה זה מסתדר והידית עולה חלק.
החזרתי לאיבגי והשארתי לבדיקה, הם בדקו ואמרו שאין מה לתקן, אצלם הכל עובד בסדר ושכנראה מדובר בהצטברות קלה של אבנית מחוסר שימוש (אכן קניתי אותה ממישהו שהיא עמדה אצלו קצת).
חשוב לי לציין שמעבר ליושרה (שלא עשו טיפול שלא ראו בו צורך) החזירו אותה אלי עד הבית ללא עלות.
אבל פה זה לא נגמר.. שוב אצלי זה קורה. כבר ממש בהפעלה הראשונה כשהיא חזרה הביתה.
לפני שאני משגע את רם שוב ושוב, האם יש סיכוי שאני עושה משהו אחרת? אולי הטחינה יכולה להשפיע על כך (רוקי, 9-10)? אולי משהו אחר? אני לא מבין למה אצלם זה לא קרה ואצלי כן.
אחרי שהחזרתי את המכונה הבעיה המשיכה, לסירוגין. לא ברור לי מתי ולמה זה מסתדר והידית עולה חלק.
החזרתי לאיבגי והשארתי לבדיקה, הם בדקו ואמרו שאין מה לתקן, אצלם הכל עובד בסדר ושכנראה מדובר בהצטברות קלה של אבנית מחוסר שימוש (אכן קניתי אותה ממישהו שהיא עמדה אצלו קצת).
חשוב לי לציין שמעבר ליושרה (שלא עשו טיפול שלא ראו בו צורך) החזירו אותה אלי עד הבית ללא עלות.
אבל פה זה לא נגמר.. שוב אצלי זה קורה. כבר ממש בהפעלה הראשונה כשהיא חזרה הביתה.
לפני שאני משגע את רם שוב ושוב, האם יש סיכוי שאני עושה משהו אחרת? אולי הטחינה יכולה להשפיע על כך (רוקי, 9-10)? אולי משהו אחר? אני לא מבין למה אצלם זה לא קרה ואצלי כן.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יכול להיות שאתה מוריד את השוט יותר לאט מהם - אני מוריד שוט לפעמים 45 שניות ואז הכל מתחמם יותר.
אני לא מוריד עד טיפה ראשונה ועוזב אלא מוריד ל 10 15 שניות, מעלה עד לטיפטוף ואז מוריד המנוף עוד פעם - זה לריסטרטו.
אם צריך להכפיל אז מורידים מנוף עוד פעם.
חוצמזה - אולי הם מגרזים למעלה ומריצים וזה מספיק רק לכמה הפעלות.
אני לא מוריד עד טיפה ראשונה ועוזב אלא מוריד ל 10 15 שניות, מעלה עד לטיפטוף ואז מוריד המנוף עוד פעם - זה לריסטרטו.
חוצמזה - אולי הם מגרזים למעלה ומריצים וזה מספיק רק לכמה הפעלות.
עפר מה הכוונה מוריד שוט 45 שניות?דבוטאנט כתב:יכול להיות שאתה מוריד את השוט יותר לאט מהם - אני מוריד שוט לפעמים 45 שניות ואז הכל מתחמם יותר.
חוצמזה - אולי הם מגרזים למעלה ומריצים וזה מספיק רק לכמה הפעלות....
אנסה גם את השיטה של הריסטרטו בכל מקרה.
יוסי סחטיין על הזיהוי, זה אכן היה נראה גריז בצבע נחושת אז אני חושב שזיהית נכון.
גונן - תודה, אקנה את הספריי שעפר המליץ עליו אם כך.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מאור - יש גריז סיליקון לגומיות בתוך הבוכנה, בזה משתמשים כשמפרקים הכל.
הספריי הוא לתחזוקה שוטפת שבועית.
אם שמים גריז למעלה זה עוזר אבל הוא פחות חודר, למרות שיש גומיות לחץ עדיין יזלוג משהו בלחץ אחריהן וכדאי שזה לא יהיה רעיל מדי.
פסקל שם גריז נחושת - שאלתי אותו אם זה לא רעיל והוא ענה: האימפריה הרומית התבססה על קווי מים עם עופרת אז נחושת קטן עלי...
(הוא שכח שהאימפריה הרומית כבר נכחדה מזמן... )
אולי אתה צריך פירוק מלא, ככה גם אפשר לנקות את הצילינדר.
הספריי הוא לתחזוקה שוטפת שבועית.
אם שמים גריז למעלה זה עוזר אבל הוא פחות חודר, למרות שיש גומיות לחץ עדיין יזלוג משהו בלחץ אחריהן וכדאי שזה לא יהיה רעיל מדי.
פסקל שם גריז נחושת - שאלתי אותו אם זה לא רעיל והוא ענה: האימפריה הרומית התבססה על קווי מים עם עופרת אז נחושת קטן עלי...
(הוא שכח שהאימפריה הרומית כבר נכחדה מזמן... )
אולי אתה צריך פירוק מלא, ככה גם אפשר לנקות את הצילינדר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

כל התהליך מרגע שאתה מחבר את הידית ומוריד המנוף