ה"מס" שלוקחות המטחנות

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

היי חברים,
שימו לב לסרט חדש של הבנות מסיאטל - הפעם הן מתאכזרות למטחנות ושוקלות כמה קפה טחון יוצא לאחר שהכניסו 20 ג' של פולים.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Qv5Dz803AI
מה שיותר הדהים אותי בסרט זה ה"גיוש" של המטחנות: זה שרוקי מגיישת ידעתי - אבל עכשיו אני באמת מבין למה קוראים לה רוקי - זה מלשון ROCKS, כלומר סלעים :lol: וזה כמובן בהמשך לדיון על הWDT - שראיתי את הגושים שיצאו ממש השתכנעתי שWDT נדרש.
מה שעוד היה מעניין לראות שה-K3 מגיישת ברמה שלא רחוקה הרבה מהרוקי למרות שהיא בקטגוריה אחרת לגמרי מבחינת איכות הטחינה.

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #2 

יכול מאד להיות שהן צודקות.. אבל זה יהיה במקרה!
לפחות המסקנות הן טובות - לא נשאר כמעט כלום בתוך המטחנה.
בכל אופן אני כ"כ לא מעריך אותן (n) למה היא מרביצה למטחנה??
לפחות חצי מהדברים שהן אומרות לא מדוייקים.
כמה שטויות הנשים הללו מצלמות ואומרות.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #3 

כל מטחנה אוגרת קפה בתוך התעלה ומסביב לדיסקיות הטחינה וכמות הקפה שנאגר תלויה מאוד בסוג המטחנה.
לדוגמה המאצר מיני תאגור הרבה פחות קפה ממטחנה מסחרית כדוגמת הסופר ג'ולי בגלל שיש לה תעלה הרבה יותר צרה.

לגבי הגושים אין ספק שהרוקי אחת המטחנות שמוציאה המון גושים ולמעשה כמעט כל מטחנת דוזרלסס תוציא גושים וההבדל ינבע מתכנון (ראה לדוגמה את המאצר מיני האלק' שכמעט ואין לה גושים בגלל הרשת בפתח התעלה) וכמובן גם מסוג הקפה ורמת הקליה שלו.

קפה קלוי כהה יש לו נטיה יותר להידבק בגלל השמן שעל הפולים. כנ"ל לגבי עובי הטחינה ובטחינה דקה יותר יש סיכוי גבוה לקבל גושים.

מילה על ה k3. בתור אחד שהיה לו רוקי והיום בעלים של קומפאק אני יכול לומר שיש הבדל מהותי בין המטחנות לרבות כמות הגושים.
בקומפאק יש פחות גושים והם יותר פלאפים ולרוב מספיק מכה של הפורטפילטר על משטח והם מתפרקים אך כמובן שאף אחד לא מנצח בזה את המאצר שמחירה פי 2 מהקומפאק...

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #4 

מסקנות שלי מהסרטון:

1. רוקי באמת מייצרת "סלעים" ביחס למטחנות האחרות.
2. המאצר מיני אלקטרונית טוחנת חלק, מהר וללא גושים. אבל כנראה שנשאר קצת קפה במתקן.
3. מחלק מנות זה לא כל כך נורא - גם מפרק את הגושים וגם לא נשארות כמעט שאריות במיכל החלוקה.
4. צריך לסתום לצלמת את הפה בסרט דביק בלתי ניתן להסרה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #5 

הבחורות האלה זורעות הרס בכל מקום שהן פונות אליו.
זה באמת כבר לא מצחיק, למרות הצחקוקים הבלתי נשלטים של קייט הצלמת...

- זו לא חוכמה לדפוק על מטחנות. אף אחד לא דופק ומנענע ככה את המטחנה שלו ביומיום. מילא, אם יש דרך פשוטה להוציא את הקפה האגור (ל-K3 למשל יש לשונית כזו שאפשר להכות בה בקלות והקפה נשפך החוצה) אבל לדפוק ולנענע ככה מטחנה? זה פשוט לא הגיוני. יש מטחנות שזה יעזור להן יותר (למשל הרוקי) ויש שיעזור להן פחות (למשל המאצר שהיא הרבה יותר מאסיבית)

- פשוט לא הגיוני שמכניסים למטחנה 20 גר' ויוצאים 20 גר'. אין דבר כזה. באיזשהו שלב לקראת סוף הסרטון היא ממש בדקה את המשקל. יש לי תחושה שהוא דפוק איכשהו. גם לא ברור לי איך הוא זוכר את הטרה - היא מדליקה אותו, מניחה את הצלחת והוא מראה 20 גר'. איך זה שהוא מחסר את הצלחת?

- לא ברור לי שהמטחנות היו *נקיות וריקות* לפני שהן טחנו איתן. זו לדעתי הסיבה שהן הכניסו 20 גר' ויצאו 20 גר' - כי חלק מה-20 גר' שיצאו היה קפה ישן.

- שמוליק, זו לא חכמה להסיק מהסרטון הזה על מחלק מנות. הבעיה עם מחלק מנות מתחילה כשיש לך מיכל מלא בפולים. אתה אף פעם לא יודע בדיוק מתי לעצור את הטחינה, וגם אם אתה טוחן ומפעיל את המחלק תוך כדי - תמיד ישאר לך קפה שיזרק אח"כ.

דווקא בדיקה מעניינת. אני הייתי עושה אותה אחרת לחלוטין:
- מתחיל עם מטחנה נקיה לגמרי
- טוחן 20 גר' וזורק את הקפה
- מנקה שוב את המטחנה לגמרי, ושומר את הקפה שיצא ממנה
- שוקל את הקפה הזה על משקל מדויק (עשירית גר')

זו הדרך הנכונה לבדוק כמה קפה *נשאר* בתוך המטחנה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #6 

אני מראש מתנצל שלא ראיתי את הסרטון כי לא בא לי להתעצבן על הבוקר.
יש רק מטחנה אחת שאני מודע לה שלא צוברת שום דבר בבטן:
http://www.versalab.com/server/coffee/grindernew.html
תכין 10K ש"ח.

כמי שהיתה לו רוקי ואחריה קומפאק - הקומפאק היא ליגה אחרת מכל הבחינות.
ממה שנראה לי הרוקי והגרינטה מאוד איטיות ולכן יש שם הרבה גושים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

בטח ש היא מכניסה 20 גרם ויוצא 20 גרם הרי המטחנות האלה לא בתולות והיה בהן שאריות קפה מהטחינות הקודמות וזה מה שהשלים ל 20 גרם, הרי זה ברור ש תמיד ישאר קפה בתעלה , אז אם למשל מ20 גרם נשארים בתעלה 5 גרם ז"א ש היא טוחנת 20 גרם יוצאים קודם כל 5 גרם שהיו שם מפעם קודמת ועוד 15 גרם ממה שהיא שמה ולבסוף נשארים 5 גרם במכונה, ןהיא ייכולה לדפוק עד מחר זה לא ממש יעזור לה, אני פותח את המיני שלי ומנקה אותה בכל שבוע כשאני קולה באצ חדש ואני מוציא ממנה לפח מנת אספרסו כפולה

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #8 

moti_r כתב: שמוליק, זו לא חכמה להסיק מהסרטון הזה על מחלק מנות. הבעיה עם מחלק מנות מתחילה כשיש לך מיכל מלא בפולים. אתה אף פעם לא יודע בדיוק מתי לעצור את הטחינה, וגם אם אתה טוחן ומפעיל את המחלק תוך כדי - תמיד ישאר לך קפה שיזרק אח"כ.
...
אני אף פעם לא מכניס כמות גדולה למיכל הפולים, בשימוש ביתי זה לא הגיוני.
אני מכניס רק את הכמות המנות שאני רוצה וטוחן את כל הכמות.

למרות שחשבתי שמחלק מנות זה לא מתאים לשימוש ביתי, אני רואה דווקא שיש לזה גם יתרונות.
אם אכן ניתן לרוקן את כל הקפה במחלק המנות, נראה שזה דווקא מאוד נוח.
תחשוב שבשימוש רגיל של הכנת מנה אחת או שתיים, מגיעים לטחינה טובה עם פירוק גושים בלי יותר מידי התעסקות.
ברגע שיש אורחים ואתה צריך להכין כמה מנות ברצף, יש לזה יתרון גדול.
מכניסים כמות פולים לפי מספר המנות, טוחנים הכל בפעם אחת ומתחילים להכין קפה ברצף כמו בבית קפה.

avshalog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים

שליחה #9 

כמה דברים:
1. קוראים לה קאט ולא קייט
2. היא ממש ממש נחמדה - בשבוע שעבר הזמנתי מהם את הראש של הסטימר לסילביה V3 עם חור יחיד, וביקשתי לשלוח את זה למלון שהבוסית שלי תהיה שם השבוע. היא התכתבה איתי באימייל, בדקה בשבילי אם המלון מסכים לשמור את המעטפה - דאגה לשלוח את זה מייד ליתר בטחון כי הבוסית שלי תהיה רק יום אחד במלון וגם כתבה על המעטפה את כל הפרטים וההוראות. בקיצור אחלה שירות.
3. צריך לזכור שלמרות החובבנות משהו שלהם, בארה"ב ווי טוקינג אבאוט. הרמה של הקפה שם היא מתחת לכל ביקורת ורובם שותים את הפילטר הדלוח עם הטעם השרוף שמתבשל שם ימים שלמים. רק כדי להבין כמה המצב גרוע שהייתי בניו יורק ביולי שאלתי מקומיים איפה אפשר למצוא קפה טוב והם הצביעו על על הסניף הניו-יורקי של ארומה...
הגישה שהבנות מייצגות היא גישה שמעריכה ומקדמת תשומת לב לפרטים ושימוש בציוד וחומרי גלם איכותים וכל הסרטים שהם מפיצות כתשובה לבקשות גולשים באמת מקדמת את סצינת הקפה בארה"ב ולכן צריך לראות הכל בפרופורציה - בסופו של דבר קל לנו, כמעצמת קפה איכותי לבקר אותן.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #10 

תפתח את home-barsita או קופיגיק ותראה שלאמריקאים יש הרבה יותר ידע מאיתנו בקפה (יותר מהרבה מקומות בעולם).
הם נחמדות ואלי הם פונות לאמריקאי ווייט טראש ממוצע אבל הן עלבון לקליברים שיש שם.
(תשווה סרטון שלך לשלה ותראה כמה אתה לוקח אותה בהליכה... )

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #11 

לא אמרתי שום דבר על הנחמדות שלהן או על רמת השירות. הן באמת נראות מאוד נחמדות, וכיאה לכל עסק אמריקאי שמכבד את עצמו (ואת הלקוח שלו) ברור לי שהשירות שלהן יהיה ברמה הכי גבוהה שאפשר, בטח שבהשוואה לארץ.

אבל זה לא מוריד מהעובדה שרמת הסרטונים שלהן ממש נמוכה. ראית איך היא מסבירה על ניקוי אבנית במכונת HX?

לגבי "הרמה של האמריקאים" - אני דווקא מסכים עם avshalog. זה שיש home barista שכותבים בו כמה משוגעים, עדיין לא אומר שום דבר על רמת הקפה באמריקה. האמריקאי הממוצע לא מבין שום דבר בקפה, וחולט מי ביוב בצבע קולה לארוחת הבוקר שלו.

אם תקח את HTCafe ותכפיל אותו ב-70 (בערך ההבדל בתל"ג האמריקאי מול הישראלי) תקבל כנראה פורום בגודל של HB.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #12 

home barista הוא פורום כלל עולמי כי הוא סופר מקצועי ובאנגלית, למעשה אין אף פורום אחר באנגלית או בשפה אחרת שמתקרב אליו עד כמה שאני ראיתי.
כמה שלא תהיה טוב בעברית או בגרמנית לא תהיה לך תפוצה כלל עולמית ומילה שלך לא תזיז מגמות בשוק הקפה כמו של אמריקאי מקביל אליך.
אם מנהל בהומבריסטה יקטול באמת מכונה היא לא תחזיק מעמד ויצרן נבון ישדרג אותה.
(זה לא רק בקפה ככה - גם באופנועים פורום אמריקאי טוב יהיה יותר טוב מכל דבר אחר בכדור הארץ)
זה לא סותר מה שאמרתי - הקליברים שם הם קליברים בקנה מידה עולמי וכנראה היא פונה לעמך האמריקאי הפשוט.
כולנו מסכימים שהיא גרועה כבריסטה?

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #13 

אני ממליץ לה לנסות לדפוק אם פטיש 5 קילו על המאצר ככה יצא לה גם מעבר ל20 גרם.

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #14 

לא צריך פטיש מספיק ״ליטוף ״ מהטמפר של גונן :lol: :lol: :lol:

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #15 

רגע,אז רק אני פה נותן מקות אידוד ללליט שלי? איזה מרושע!!! ... אבל עושה תעבודה.. :lol:

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #16 

דבוטאנט, למרות אני לא מסכים איתך, אתה רק מחזק את הטענה שלי :)

רוב (אם לא כל) הכותבים הרציניים והמוערכים באמת ב-HB, עד כמה שאני ראיתי, הם אמריקאים אסליים.

אבל אם אני אסכים איתך, וחלק מהם חו"לניקים, אז עוד יותר נכון שהפורום הזה לא משקף את תרבות הקפה האמריקאית (וזה מה שניסיתי להסביר כשהשוואתי ל-HTCAFE. גם אנחנו לא משקפים את הטעם או הדעה או ההעדפה הישראלית הטיפוסית כשמדובר בקפה).

בכל אופן, אנחנו מסכימים שהן מכוונות נמוך ושהן גם לא מבינות במיוחד. אבל לדעתי המטרה שלהן טובה, והן מצליחות בוודאי להגיע להרבה אנשים שאין להם תשובה בשום מקום אחר כרגע (אני מאמין גדול בוידאו...)

blinkybill
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #17 

moti_r כתב:הבחורות האלה זורעות הרס בכל מקום שהן פונות אליו.
זה באמת כבר לא מצחיק, למרות הצחקוקים הבלתי נשלטים של קייט הצלמת...

- זו לא חוכמה לדפוק על מטחנות. אף אחד לא דופק ומנענע ככה את המטחנה שלו ביומיום. מילא, אם יש דרך פשוטה להוציא את הקפה האגור (ל-K3 למשל יש לשונית כזו שאפשר להכות בה בקלות והקפה נשפך החוצה) אבל לדפוק ולנענע ככה מטחנה? זה פשוט לא הגיוני. יש מטחנות שזה יעזור להן יותר (למשל הרוקי) ויש שיעזור להן פחות (למשל המאצר שהיא הרבה יותר מאסיבית)

- פשוט לא הגיוני שמכניסים למטחנה 20 גר' ויוצאים 20 גר'. אין דבר כזה. באיזשהו שלב לקראת סוף הסרטון היא ממש בדקה את המשקל. יש לי תחושה שהוא דפוק איכשהו. גם לא ברור לי איך הוא זוכר את הטרה - היא מדליקה אותו, מניחה את הצלחת והוא מראה 20 גר'. איך זה שהוא מחסר את הצלחת?

- לא ברור לי שהמטחנות היו *נקיות וריקות* לפני שהן טחנו איתן. זו לדעתי הסיבה שהן הכניסו 20 גר' ויצאו 20 גר' - כי חלק מה-20 גר' שיצאו היה קפה ישן.

- שמוליק, זו לא חכמה להסיק מהסרטון הזה על מחלק מנות. הבעיה עם מחלק מנות מתחילה כשיש לך מיכל מלא בפולים. אתה אף פעם לא יודע בדיוק מתי לעצור את הטחינה, וגם אם אתה טוחן ומפעיל את המחלק תוך כדי - תמיד ישאר לך קפה שיזרק אח"כ.

דווקא בדיקה מעניינת. אני הייתי עושה אותה אחרת לחלוטין:
- מתחיל עם מטחנה נקיה לגמרי
- טוחן 20 גר' וזורק את הקפה
- מנקה שוב את המטחנה לגמרי, ושומר את הקפה שיצא ממנה
- שוקל את הקפה הזה על משקל מדויק (עשירית גר')

זו הדרך הנכונה לבדוק כמה קפה *נשאר* בתוך המטחנה.
...
כן אבל זה לא אומר לך איזה קפה יוצא לך בטחינה..
אני הייתי עושה משהו אחר לגמרי:
מנקה את המטחנה, טוחן 20 גרם של פולים ממש כהים ואז טוחן 20 גרם פולים ירוקים, ואז אתה רואה את כמות הקפה הישן שיוצא לך בכל מטחנה, זה לא מדויק כי אין לך איך להפריד אותו אבל אולי יהיה אפשר לראות בעין את ההבדל בין המטחנות.

בקשר למשקל אתה יכול לאפס אותו שיוריד את המשקל של הצלוחית.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #18 

לדעתי אי אפשר לטחון פולים ירוקים. המטחנה תתקע לך. פולים ירוקים הם כמו אבן.

יש משהו במה שאתה אומר. יכול להיות שקפה ישן נתקע איפשהו בצדדים ולא באמת יוצא החוצה (זה בדיוק המצב במאצר מיני, כשחלק מהקפה נתקע ביציאה על הרשת).

הממ...

onadler
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #19 

הבעיה עם אותו מס...
המטחנה (יש לי את האסקסו Iמיני) שומרת לעצמה כל פעם כמה גרמים שלמעשה עומדים במשפך טחונים.
פרט לכך שזה מלכלך את השיש בקפה.. בחליטה הבאה תיהיה למעשה מנה מעורבת עם קפה שנטחן במקרה הטוב לפני כמה שעות אבל אם עובר יום או יומיים אז הקפה לא מספיק טרי..
לטחוף קצת הצידה ולזרוק? לדפוק על המטחנה בקטנה קצת לפני כל סיום טחינה?
מה מועצת החכמים ממליצה?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #20 

דפוק בכיף,זה עוזר.וגם שיפוד עושה עבודה לא רע..

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”