עברתי ל - YES אחרי 17 שנה בערוצי זהב+הוט-אבל מאוכזב מהאינטרנט של בזק

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
AmiEfroni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1389
נתן תודות: 110 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #1 

הי חברה,

כנראה שעם הזמן בא ה"שכל" - עובדה אצלי זה קרה.

אחרי 30 שנה בהוט ( לפני כ- 15 שנה עברתי ל YES ואחרי שנה חזרתי להוט), הגיע הזמן לקבל את ההחלטה לעזוב את החברה "הגריאטרית" הזאת שלא יודעים להשתנות ולהתקדם עם השיפורים הטכנולוגיים העכשווים.
האמת שאחת הסיבות לרביצה של בהוט היה השיגור האנלוגי של ערוצי הרדיו ישירות מהקיר לרסיבר, כי אשתי לא אהבה בזמנו ביאס את הצורך להפעיל את הממיר כדי לשמוע רדיו במערכת.

אך הרי הוט הולכים ומנתקים את השידור האנלוגי ברחבי הארץ ועוד מעט יגיעו גם אלי, בשרותי ה-= VOD שלהם ממילא לא השתמשתי - כך שהיתרון האחרון שהיה להם אצלי - ירד מהפרק ואין לי מה לעשות שם.

לאחר 30 שנה בהוט, הצלחתי להתנתק מהם במהלך תקופת ההתחיבות לטריפל עקב איכות לקוייה של האינטרנט 12M שלהם שבשלושת החודשים האחרונים המהירות הייתה נופלת כל פעם, מכה פעמים ביום, לפחות מ - 1 ולא יכולתי לעבוד באינטרנט.
כמובן שהניתוק לווה במכתביי הודעות מקדימות על כוונתי לתבוע אותם על נזיקין וההפרת חוזה -אך שלר=א הייתה תגובה נאותה ממם של שיחה לעניין עם מנהל בכיר באמת ולא זוטרים שמבלבלים את המוח, שלחתי להם פקס להודעת ניתוק מידית.
ואכן אתמול-הגיע טכנאי הוט ולקח את כל הציוד שלהם, כאשר בדף הפעולה של הוט כתוב במפורש:
" סיבת הניתוק: אינטרנט-תקלות חוזרות , טלוויזיה-תקלות חוזרות, טלפון- תקלות חוזרות".

כלומר אין מצב שהוט יגבו ממני את דמי הניתוק - כי הוא באשמתם, וגם ממילא ביטלתי מידית את הוראת הקבע ואת חשבונם בכרטיס האשראי שלי.

השידורים ב YES שאני זוכה להם מאתמול מרנינים אותי מחדש גם באיכות הוידאו וגם באיכות הסאונד ובעיקר המשחקים עם הממיר המקליט.

המאכזבת בגדול היא חברת בזק - זאת המציאה את הטלפון והייתה הראשונה שסיפקה תשתית לאינטרנ ט - וראו היא נשארה בגדול מאחור וזוחלת לאט לה עם אותם פקידים שעובדים שם 40 שנה ולא מסוגלים לעבוד ביכולות ובקצב הנדרש מרמת התחרות הגבוהה בתוק התקשורת המתחדש כל דקה.

איפה שר התקשורת , מר כחלון, שממונה על בזק ועושה רבות מול חברות הניידים ומול הוט ויאס.
מסתבר שעד היום חברת בזק לא הועילה להניח את התשתית של "האינטרנט המהיר" באזור מגורי ברמץת השרון ואני מרוחק 1000 מטר בלבד מהמרכזת הגדולה שלהם פה.
להפתעתי הרבה אני מסוגל היום לקבל מבזק מכסימום של 5M - שההיתי עד עכשיו בהוט ב- 12M.
ואולי- אם ירצה השם- הם יגיעו לביתי עם ה "אינטרנט המהיר" רק בעוד חודשיים או שלושה.

ביזיון אמיתי !!!! אני ממש רותח (n) (n) (n) (6) (6) (6)
"
נערך לאחרונה על ידי AmiEfroni ב 11/03/2011 18:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

AmiEfroni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

קבלתי כמובן את הממיר מקליט עם המדבקה הצהובה והתחייבות בפני שהדיסק בפנים הוא 1T/

איך בודקים אם הוא באמת 1T ולא חצי - מבלי לפחוח את הממיר עצמו?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #3 

אתה מתלונן על זה שהפריסה של NGN איטית ? אין לך מה לעשות ההיתה מודע לזה לפני שעברת אליהם ,ההיתה יכול להשאר בHOT בשביל תשתית האינטרנט
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

joelsnet
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

ami9 כתב:קבלתי כמובן את הממיר מקליט עם המדבקה הצהובה והתחייבות בפני שהדיסק בפנים הוא 1T/

איך בודקים אם הוא באמת 1T ולא חצי - מבלי לפחוח את הממיר עצמו?
...

מצטרף לשאלה , ובכלל על מה צריך להקפיד לפני חתימה עם YES ?!?

אני במשא ומתן איתם עכשיו . . .

AmiEfroni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

IamEzio כתב:אתה מתלונן על זה שהפריסה של NGN איטית ? אין לך מה לעשות ההיתה מודע לזה לפני שעברת אליהם ,ההיתה יכול להשאר בHOT בשביל תשתית האינטרנט
...
תחסוך ממני מהציניות שלך.
נערך לאחרונה על ידי AmiEfroni ב 11/03/2011 17:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

AmiEfroni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

להקפיד שכל מה שמובטח לך בעפ - יהיה כתוב בחוזה שלך - בואדי לא לעשות עסקא בטלפון אלא רק מול איש מכירות שמגיע אליך הבייתה. אם אתה יכול גם להקליט עדיף

joelsnet
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

ami9 כתב:להקפיד שכל מה שמובטח לך בעפ - יהיה כתוב בחוזה שלך - בואדי לא לעשות עסקא בטלפון אלא רק מול איש מכירות שמגיע אליך הבייתה. אם אתה יכול גם להקליט עדיף
...

ברור שלקבל הכל בכתב - אני גם מקליט כל שיחה איתם . . .

אני שואל על מה להקפיד , כמו לדוגמא על TOTAL עם מדבקה צהובה שיש לו 1T נפח דיסק .

האם יש עוד משהו לוודא לפני החתימה ?

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #8 

קצת הרהורים על מה שכתב האדון הנכבד .

א) אפשר לקבל עד 10 מגה ממרכזיה של בזק ,גם בלי NGN ,מה גם שאתה מודה שאתה רק 1,000 מטר מהמרכזייה.

ב) הוט לא קיימת 30 שנה ,אלא בקושי 8 שנים וגם חברות הכבלים שלפנייה בקושי 20-18 שנה ולא 30

לפי מה שכתבת .

ג) אתה אולי התנתקת ,אבל דווקא הוט גודלת בכל הפרמטרים וזה מתוך הדו"ח לבורסה שפורסם , הכנסות ומנויים .

ברבעון האחרון התחברו 16 אלף מנויים חדשים ל UFI ,לטלפון עוד 12 אלף ולטלוויזיה עוד 1500 מנויים.

ד) יש סיכוי קטן שגם אני יעבור ל YES ,אבל אני שונא בזק ,כי הם לא היו ישרים שהייתי מנוי וזאת הבעיה.

AmiEfroni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

NEW-WAVE,
יכול להיות שאתה צודק - 30 שנה זאת פליטת קולמוס ואולי הרבה פחות.
אבל מאידך גם לא 8 שנים - כי לפני הוט היתה באזור שלנו "ערוצי זהב" ובשבילו הוט היא הממשיכה שלה.
אני הייתי בין המנויים הראשונים של "ערוצי זהב" והיא הוקמה בסביבות 1994. - אוקי אז קרוב ל17 שנים - זה אמצע בין הטעות שלי לטעות שלך.
בכל מקרה ץתודה על התיקון הנכון והענייני.

הינה ציטוט מהויקיפדיה:

" שנות ה-90
עשור זה התאפיין בהתפתחויות רבות בתחומי התקשורת הוותיקים בארץ ובעיקר ביצירת תחומי תקשורת חדשים כמו תקשורת סלולרית, אינטרנט, טלוויזיה מסחרית וטלוויזיה רב ערוצית.
הוקמה הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, הערוץ השני המסחרי החל לשדר ב-4 בנובמבר 1993. החל עידן הרייטינג. ימי השידור בערוץ חולקו בין 3 זכייניות כך שלמעשה לא הייתה תחרות ישירה ביניהן.
טלוויזיה רב ערוצית בישראל החלה כשהוקמו חברות הטלוויזיה בכבלים. כל חברה פעלה כמונופול באזורים מסוימים בארץ (עפ"י זיכיון שניתן לה ממשרד התקשורת). לראשונה, הציבור בארץ נחשף לעשרות ערוצים זרים מהעולם (שדחקו את מקומם של ערוצי הטלוויזיה מירדן ומלבנון), ולערוצים מקומיים חדשים בכבלים: ערוץ הילדים, ערוץ הספורט, ערוץ המשפחה, וערוץ הסרטים. המהלך הביא לחיסול כמעט מוחלט של הטלויזה בכבלים פיראטיים."

גם אני קראתי את המידע שמסרת שהוא נכון - אך אין הוא מבטל את העובדה המרה שהשרות על הפנים ( גם של יאס ובזק ואורנג וסלקום ופלאפון ונטוויז'ן ובזקבינלאומי וסמיילי ועוד חברות הענק שלנו בישראל).
כולן נחמדות איתך עד החתימה ותחילת ההתחייבות ואח,כ מוציאות לך את המיץ על בקשה קטנה שלך ועל חובתן לתקן לך ה"טעיויות" הרבות שהן מבצעות בחשבון הפתוח שלך מולן ושלא לדבר על קבלת שרות עקב תקלות חוזרות ונישנו ושולחים אליך הבייתה טכנאים זוטרים שבקושי יודעים להכנס להגדרות הרשת אלא להייפך דופקים לך את כל ההגדות הקיימות והכל עכשיו לא עובד ואתה אשם כי "הלפטופ היקר שלך שעובד באלחוטי בכל המקומות האחרים בישראל ובעולם אך דווקא ברשת האלחוטית המזורגגת שיש לך בבית מהוט - הוא הלפטופ, לא יודע לקבל אינטרנט אלחוטי , כי הוא דפוק ולא הראווטר או המודם של הוט......... וכך הלאה" ועל כל דבר צריך להמתין שעות בטלפון אחרי ששיגעו אותך אם "ל...=תלחץ1 ....תלחץ2 ל.... תמתין.....ל....תלחץ 0" למענה אנושי ואח,כ מתווכים איתך בעזות מצח עד כמה אתה לא צודק והם צודקים.

אצלי במקרה של האינטרנט - בזבזתי יותר מ - 20 שעות נטו בתקלות חוזרות יעשרות פעמים במשך 3 חודשים רצופים, על כל ההמתנות בטלפון והשיחות עם כל מיני אנשי שירות לקוחות שלא קראו את כל התרשומת של כל השיחות הקודמות כפי שרושמים במחשב שלהם/או מוחקים לאחר תום השיחה אית, שלא מבינים כלום רק מדקלמים לך את מה שאמרו להם להגיד - ובשום אופן לא יעבירו אותך למנהל בכיר יותר ולא לדבר "על מנהל שרות לקוחות שהוא בשום אופן לא מדבר עם לקוחות" ולא מוכנים לשלוח את מה שהבטיחו בטלפון בכתב למייל שלך וכך הלאה והלאה.
נערך לאחרונה על ידי AmiEfroni ב 11/03/2011 18:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #10 

new wave, כמה לקוחות התנתקו מהוט?? ואז תראה שהשנה של הוט היתה אומנם מוצלחת אבל הלקוחות שלה [רוב לקוחות האנלוגי] עברו לDTT.

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

nimrodg כתב:new wave, כמה לקוחות התנתקו מהוט?? ואז תראה שהשנה של הוט היתה אומנם מוצלחת אבל הלקוחות שלה [רוב לקוחות האנלוגי] עברו לDTT.
...

נכון ,אבל מהם לא בא הכסף וזה מה שסופרים במדרגות .

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #12 

איך 30 שנה בהוט, לא יכול להיות.

AmiEfroni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

asaf23 כתב:איך 30 שנה בהוט, לא יכול להיות.
...
תוקן תראי את הכותרת המתוקנת

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #14 

ami9 כתב:
IamEzio כתב:אתה מתלונן על זה שהפריסה של NGN איטית ? אין לך מה לעשות ההיתה מודע לזה לפני שעברת אליהם ,ההיתה יכול להשאר בHOT בשביל תשתית האינטרנט
...
תחסוך ממני מהציניות שלך.
...
לא הייתי ציני ,אני בעצמי חיכיתי שנה + עד שפרסו באזור שלי בב"ש NGN כדי לשדרג מ5Mbps ל10 (זאת אומרת רק בקיץ הזה NGN נפרס אצלי) .
לפני שעברת לבזק ידעת בדיוק מהי מהירות האינטרנט המקסימלית שהם יכולים לספק לך באזור ואף אחד לא הכריח אותך להתנתק מכול השירותים של הוט ,להרבה אנשים יש את בזק בתור תשתית אינרטנט ואת HOT בתור חברת הכבלים או ההפך .

זה כמו לקנות SLR ואז להתלונן שהיא לא נוסעת ב407 קמ"ש כמו בוגטי ויירון .

AmiEfroni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אם רצית לחכות שנה ולעבור רק אחרי שיפרסו לך את NGN - זה שיקול שלך.
דע לך שלפעמים רצוי קצב איטי יותר אך יציב ואמין מאשר גבוהה עם פיקים כל כך נמוכים - מתחת ל1 - שאתה לא מסוגל בכלל לגלוש ו/או להעלות/להוריד וזה משבש לך את החיים ואת העבודה - אם עבודתך באינטרנט.
כן ידעתי לאן אני הולך , במקרה גם עבדתי שנים רבות כבכיר בסביבה של בזק והיו לי גם שיחות עם אגף ההנדסה בתל אביב עם קולגות בעבר.
אך השיקול היה מחושב וזה לא מוריד מרמת ההאכזבה שעד היום לא פרסו רשת NGN ברמת השרון ואצלכם כבר הגיעו - לא שלא מגיע לכם, אחי ובני גרים בבאר שבע.

לגבי יתר השרותים של הוט - כן הייתי חייב להתנתק כי הייתי בטריפל וכול יציאה מאחד מהשלושה גורם לך שמחייבים אותך עכשיו בתעריפים גבוהים יותר על השרותים שנשארת בהוט.

בנוסף למה להשאר !!!! ????
- הטלוויזיה שלהם טובה יותר מיאס?
-יש להם ממיר HD מקליט שהם כול הזמן מזבלים בשכל שאותות הם מוצאים כזה?
- כמה ערוצי HD אתה מקבל בטריפל של הוט וכמה ערוצי HD אתה מקבל בחבילה של YES ?
-הטלפון שלהם יותר זול או יותר טוב מהטלפון של בזק?
לדוגמא: עכשיו שהשר כחלון הוריד את דמי הקישוריות - שיחה לנייד בבזק=15 אג' ובהוט=20אג'

אתה מבין, ברוך , שבורחים בורחים קומפלט ביחוד שעוברים למשהוא יותא טוה - וכל החבילה החדה עלתה לי בדיוק כמו החבילה שהייתה בהוט.
רק בעיית קצב האינטרנט הוא סיפור של חודשיים-שלושה, גג - לפי ההבטחה מבכיר מבזק שזה תחום אחריותו- זה אפשר לסבול בתנאי כמובן שיהיה זמין ויציב.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #16 

כ-20000 לקוחות עזבו את שירות הטלויזיה של הוט בשנה החולפת. עדיין הרווחים עלו משמעותית משום שרבים הצטרפו לשירותי הטלפוניה והאינטרנט.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #17 

ami9 כתב:הי חברה,

אחרי 30 שנה בהוט ( לפני כ- 15 שנה עברתי ל YES ואחרי שנה חזרתי להוט), הגיע הזמן לקבל את ההחלטה לעזוב את החברה "הגריאטרית" הזאת שלא יודעים להשתנות ולהתקדם עם השיפורים הטכנולוגיים העכשווים.
האמת שאחת הסיבות לרביצה של בהוט היה השיגור האנלוגי של ערוצי הרדיו ישירות מהקיר לרסיבר, כי אשתי לא אהבה בזמנו ביאס את הצורך להפעיל את הממיר כדי לשמוע רדיו במערכת.

אך הרי הוט הולכים ומנתקים את השידור האנלוגי ברחבי הארץ ועוד מעט יגיעו גם אלי, בשרותי ה-= VOD שלהם ממילא לא השתמשתי - כך שהיתרון האחרון שהיה להם אצלי - ירד מהפרק ואין לי מה לעשות שם.

לאחר 30 שנה בהוט, הצלחתי להתנתק מהם במהלך תקופת ההתחיבות לטריפל עקב איכות לקוייה של האינטרנט 12M שלהם שבשלושת החודשים האחרונים המהירות הייתה נופלת כל פעם, מכה פעמים ביום, לפחות מ - 1 ולא יכולתי לעבוד באינטרנט.
כמובן שהניתוק לווה במכתביי הודעות מקדימות על כוונתי לתבוע אותם על נזיקין וההפרת חוזה -אך שלר=א הייתה תגובה נאותה ממם של שיחה לעניין עם מנהל בכיר באמת ולא זוטרים שמבלבלים את המוח, שלחתי להם פקס להודעת ניתוק מידית.
ואכן אתמול-הגיע טכנאי הוט ולקח את כל הציוד שלהם, כאשר בדף הפעולה של הוט כתוב במפורש:
" סיבת הניתוק: אינטרנט-תקלות חוזרות , טלוויזיה-תקלות חוזרות, טלפון- תקלות חוזרות".

כלומר אין מצב שהוט יגבו ממני את דמי הניתוק - כי הוא באשמתם, וגם ממילא ביטלתי מידית את הוראת הקבע ואת חשבונם בכרטיס האשראי שלי.

השידורים ב YES שאני זוכה להם מאתמול מרנינים אותי מחדש גם באיכות הוידאו וגם באיכות הסאונד ובעיקר המשחקים עם הממיר המקליט.

המאכזבת בגדול היא חברת בזק - זאת המציאה את הטלפון והייתה הראשונה שסיפקה תשתית לאינטרנ ט - וראו היא נשארה בגדול מאחור וזוחלת לאט לה עם אותם פקידים שעובדים שם 40 שנה ולא מסוגלים לעבוד ביכולות ובקצב הנדרש מרמת התחרות הגבוהה בתוק התקשורת המתחדש כל דקה.

איפה שר התקשורת , מר כחלון, שממונה על בזק ועושה רבות מול חברות הניידים ומול הוט ויאס.
מסתבר שעד היום חברת בזק לא הועילה להניח את התשתית של "האינטרנט המהיר" באזור מגורי ברמץת השרון ואני מרוחק 1000 מטר בלבד מהמרכזת הגדולה שלהם פה.
להפתעתי הרבה אני מסוגל היום לקבל מבזק מכסימום של 5M - שההיתי עד עכשיו בהוט ב- 12M.
ואולי- אם ירצה השם- הם יגיעו לביתי עם ה "אינטרנט המהיר" רק בעוד חודשיים או שלושה.

"
...
תגיד,
איך הגעת למסקנה שבעיות המהירות שלך קשורות בספק התשתית ולא בחברת האינטרנט עצמה ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

YardenBenlulu
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #18 

ami9 כתב:הי חברה,

"
...

שלום לך,
אני מאוד רוצה להגיע אותך ולומר לך נכון יש המון מקומות שלא עולים אפילו על 2.5 מגה אבל אתה בתור לקוח צריך להתחשב ולהבין, אתה רוצה לקבל איכות שירות ב 5MB או 12MB עם בעיות וזמני המתנה מפלצתיים

לידיעתך בלבד, המצב בעיר דימונה הוא שכ 59,691 תושבים אינם יכולים לעבור את מהירות 2.5 מגה.
בקרוב מאוד (שנה זו) בזק תסיים את פריסת רשת ה NGN ואתה תוכל לגלוש על מהירויות של 25 מגה ומעלה.

דעתי האישית היא שעדיף לך לשבת על הגדר במהירות הזו במשך הזמן הזה ולהמתין אני מבטיח שהסבלנות תשתלם, אל תשכח אולי בהוט קיבלת 12 מגה אבל מניסיון בתחום בהוט קיימות בעיות קשות באינטרנט בעיות פורטים עם תוכנות רבות לעומת בזק שיודעת לעבוד עם זה, תזרום עם זה כמו שאומרים רק אתה תרוויח

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

YardenBenlulu איך תסביר את העלייה במתחברים ל UFI ב 2010, כ 45-50 אלף מצטרפים חדשים,הרבה יותר מבזק

,מה הם לא שמעו על הניתוקים או שפשוט הם גולשים כמוני בלי בעיות.

AmiEfroni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

YardenBenlulu אני אתך,
מקבל את הצעתך לשבת על הגדר למרות שזה כואב וחודר - אך אין לי ברירה אלא לחכות שיגיע NGN אלי עד יוני-יולי כפי שהובטח.
האמן לי לא יהיה להם רגע של שלווה - באגף ההנדסה של בזק שבמקרה מכיר שם כמה- עד שאזור מגורי יכנס לשנות ה- 2010 ולא כפי שקיבלנו שרות לפני 5-6 שנים.

מעניין מתי יהיה לנו 100M כפי שהשר כחלון שואף אבל במחיר של 10M שאנו משלמים היום?

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”