פטיפון Akai - AP-004

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Tamirb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב!
הרבה זמן שלא נכנסתי לכאן, וכבר הספקתי קצת להתעדכן, אין כיף מזה :)

קיבלתי זה עתה פטיפון כנראה ישן מאוד אך במצב מושלם, של Akai מדגם AP-004.
אני די בטוח שזוהי מחרשה וממש לא פטיפון בסקאלה האודיופילית, אבל רציתי לשאול אתכם מה אתם יודעים עליו.

כך נראה הפטיפון:

[img2=550x412]http://nsm03.casimages.com/img/2010/06/ ... 307347.jpg[/img2]

הוא מאוד כבד יחסית (8 קילו) והוא במצב פיזי מצוין. חסרה לו מחט ורצועה.
אני שוקל אם הוא שווה את ההוצאה הזו, רשום על הפטיפון שהוא צריך מחט מסוג APN-2, האם יש להשיג מחט כזו או חלופית?
אני גר בבת ים, ניסיתי להתקשר לרדיו הכוכב כדי לברר אבל הם כבר כמה ימים לא עונים שם :)

אשמח אם תשתפו את דעתכם :)

נ.ב, יש לי כרגע Technics SL-5 שאני למרות הרמות הגבות שנאספות עכשיו נהנה ממנו מאוד, האם הפטיפון הנ"ל נחשב לירידה או לעליה ברמה מהטכניקס? :)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

קודם כל, אף אחד - לפחות לא אף אחד שמבין - לא מרים גבה למשמע השם Technics SL-5 מאחר שמדובר בדגם מצוין ומבוקש מאד בחו"ל.
לגבי השאלה אם האקאי הנ"ל איכותי יותר מהטכניקס, בשליפה מהשרוול הייתי אומר שלא אבל עם הסתייגות הנובעת מהעובדה שהטכניקס האמור הוא ליניארי, והשוואת פטיפון ליניארי לפטיפון רדיאלי היא לא ממש לעניין. נדמה לי גם שלטכניקס הזה יש הנעה ישירה וזה גם לא כ"כ לעניין להשוות בין פטיפון עם הנעה ישירה לאחר עם הנעת רצועה. נכון שאקאי לא היו מאסטרים גדולים בפטיפונים, אבל הדגם הזה נראה חביב (הזרוע דווקא לא נראית משהו) ובהחלט עשוי להישמע טוב. הייתי מציע לך להשמיש אותו ואז לבחון אותו בעצמך מול הטכניקס.
לגבי השמשה, אני מציע לך לפנות ל"אדר" ברח' החשמונאים 105 ת"א. יש להם מגוון רצועות שביניהן וודאי תימצא אחת מתאימה (עניין של כ-20 שקל), ולגבי המחט, יש להניח שהמודל הרשום מתייחס לראש המקורי שהגיע עם הפטיפון ונושא מן הסתם את השם "אקאי" אבל למעשה הוא של אודיו-טכניקה (הם סיפקו את הראשים ה"מקוריים" להרבה מאד יצרנים בעבר). מציאת מחט חדשה עבורו לא אמורה להיות קשה, גם אם היא לא תישא בדיוק את אותו מספר דגם (כי אותה מחט מן הסתם שימשה גם בראשים אחרים עם מספרי דגם שונים). אגב, הראשים המקוריים האלה לא היו ברמה גבוהה כך שאם יש לך בצד איזה ראש יותר טוב עדיף להחליף.
בכל אופן, אם הפטיפון שבתמונה שלך הוא זה שקיבלת אז הוא באמת נראה שמוא מאד, ואהבתי גם את זרוע הניקוי (נוסטלגיה...). איזה כיף לקבל מתנות כאלה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Tamirb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה והעניינית! :)

הנחתי שהטכניקס לא נחשב למשהו טוב במיוחד מכיוון שקניתי אותו לפני כמה שנים בשוק הפשפשים ב300 ש"ח, הוא הגיע במצב מושלם אבל אני ציני מדי כדי להאמין שאני אהיה מהאנשים שנפל להם זהב טהור לידיים (;
זה נחמד לשמוע שהוא נחשב לטוב ממה שחשבתי, למרות שזה פחות מעניין אותי כי אני נהנה ממנו וזה מספיק לטעמי :)

יכול להיות שזה באמת יהיה רעיון טוב להשמיש אותו, רצועה אני מניח שאני אשיג לו בדרך כזו או אחרת, לגבי המחט - אני לא מעוניין להשקיע במשהו טוב מדי כרגע, מכיוון שאני לא מכיר את הפטיפון ואת יכולותיו ואני לא רוצה לזרוק את הכסף. הייתי רוצה לקנות משהו מינימלי, מה המחירים בהם אני יכול להשיג מחט סבירה?

אני מניח שאני אקח את הראש ואת הצלחת לחנות עצמה כדי לבוא כמה שיותר מוכן :)
הפטיפון הספציפי שבתמונה הוא לא שלי, זו תמונה מגוגל, אבל הפטיפון שקיבלתי נמצא במצב זהה מלבד מכסה הפלסטיק שיש עליו קצת שריטות, אבל זה קוסמטי לחלוטין ויכול להיות שארצה בכלל לפרק אותו :)

תודה רבה רבה! אשמח לשמוע עוד דעות!

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #4 

לי יש פטיפון אקאי מהסדרה של הפטיפון שלך ואני די מרוצה: יש לי דגם AP-007 שהוא יותר חדש ובעל הנעה ישירה, הוא גם כבד - כ 10 ק"ג ותקליטים נשמעים טוב בהרבה יותר מהמחרשה שהיתה קודם.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מחט עבורו צריכה לעלות כ-80-90 שקל.
לגבי ה-SL-5, אם השגת אותו בשוק הפשפשים ב-300 שקל ובמצב מושלם (!) (אף פעם לא ראיתי שם פטיפון במצב שאפילו מתקרב לבינוני מלמטה...) אז באמת מצאת מציאה. אגב, הוא עובד על 220V או 120V ? ואיזה ראש יש עליו?

Tamirb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

אז היית מגדיר את הפטיפון הזה כlistenable?

תודה רבה לך דרגון, בשוק הפשפשים החוכמה היא כמובן להכנס ל"חנויות" ולפשפש שם מאחורה, וכמובן לא בדברים שזרוקים שם על הרצפה בכל מיני מקומות, ספציפית המקום שבו קניתי את הפטיפון הזה החזיק הרבה פטיפונים וציוד אודיו ישן... ככה שלדעתי כן תמצא שם דברים נחמדים מאוד. הוא גם לא עשה רושם של מבין יותר מדי מה הוא מוכר, וזה בכלל יתרון :)

לדעתי הוא עובד על 220V ועל הראש, בדקתי עכשיו ורשום P24 אם זה אומר לך משהו.
ואכן הוא הגיע במצב מושלם, אפילו הרבה אבק לא הצלחתי להוריד ממנו, הוא גם הגיע עם מחט והכל במצב תקין :)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

P24 זה ראש מקורי של טכניקס, דגם מוכר שהותקן על הרבה זרועות T4P שלהם. לגבי שוק הפשפשים, כבר עשיתי במספר הזדמנויות את מה שאמרת ואעפ"כ לא מצאתי שם מציאות כאלה. יש שם כמה חנויות מהסוג שאתה מתאר, חלקם באמת לא יודעים מה שהם מוכרים וחלקם כן. בכל אופן אני יכול לומר לך שאם הייתי מוצא שם את המכשיר הזה הייתי קונה אותו. אני משער שהתמזל מזלך למצוא אותו כשהוא עוד היה "חדש" שם, כי בתנאים שלהם מכשירים נהרסים מהר מאד... שים פה תמונות שלו שנשטוף העיניים, אם בא לך כמובן.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #8 

הייתי מגדיר את הפטיפון הזה כמחרשה, ומרחיק אותו מהתקליטים שלי.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

yairf כתב:הייתי מגדיר את הפטיפון הזה כמחרשה, ומרחיק אותו מהתקליטים שלי.
...
תהיתי כמה זמן זה ייקח...

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #10 

לא מחרשה בכלל.
תתחדש ותהנה.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

td
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

כמו שכתב חנן זו לא מחרשה אלה פטיפון שאפשר עם ראש נכון להפיק ממנו הרבה הנאה.
ישנה תפיסה של אנשים מסויימים שפטיפון יפני הוא נחות ואני באופן אישי חולק על דעה זו.
לי יש שני פטיפונים יפנים של JVC ו-marantz בני שלושים פלוס שעלו כ-350 ש"ח כול אחד ועם
ראש של דנון 110 הם נשמעים מעולה לא פחות מה-RPM5 שהיה לי ובעשירית מחיר ממנו.
אז אם הפטיפון תקין וכול המכלולים תקינים אתה יכול להרכיב ראש טוב ולהנות.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #12 

הזרוע הנפרדת עם המברשת וגלגלת הקטיפה מעלה בי נשכחות
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Tamirb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

שלום,
רכשתי רצועה ומחט באדר סוכניות, והכל התאים מהכל מסתובב וכמו שצריך, רק כשהמחט מתחילה לנגוע בתקליט, זה מנגן אבל במהירות גדולה (וכמו כן פיצ' גבוה בהתאם), אני לא מצליח להבין מה הבעיה. אני לא חושב שיש לי איזה כיוון פיצ' או משהו בסגנון, הזרוע נראית מאוזנת.
אני די בטוח שזה קשור במהירות בה התקליט מסתובב כי כשאני מאט את הסיבוב ידנית זה מנגן בסדר, וגם לדעתי זה איכשהו קשור ברצועה, כשאני מלביש אותה זה מסתובב בסדר, אך זה חוסם את הידית הקטנה שמפעילה את מהירות הסיבוב ב45, משמע כשאני מרים את הסוויצ' ל45 זה משחרר את הרצועה לגמרי ומפסיק להסתובב.

איפה הבעיה? :(

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #14 

לא חיברת את הרצועה נכון .
הרצועה צריכה לעבור דרך ההתקן שמעביר את המהירות .
לו הייתי רוטשילד ...

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

ראשית בדוק את המהירות בצורה "מדעית".
כוון את הפטפון למהירות 33-1/3 ומנה את מספר הסיבובים ב-3 דקות תמימות. צריכים לחלוף 100 סיבובים בדיוק.
אתה יכול להניח איזה פיסת קרטון קטנה על הפלטה כך שזה יקל עליך למנות את מספר הסיבובים. העזר בשעון עצר (סטופר) במידת האפשר.
חזור עם המספרים ונראה הלאה.
חנן,

תחי המחרשה !!!

Tamirb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

כנראה שזו אזעקת שווא, הלבשתי את הרצועה בצורה קצת אחרת ועכשיו מהירות הסיבוב היא נכונה ובהתאם הפיצ' והכל נשמע מצוין. אני כל כך מרוצה! הפטיפון באמת באמת נשמע טוב בעיניי, הרבה מעבר לציפיות שלי, אני בעננים.
חנן, תודה רבה לך, בהשראתך היום קניתי לי את גולדן גיטר ובשניות אלה אני מתענג עליו :)

יש לי רק בעיה אחת קטנטונת, קצת מציק לי הרעש של סיבוב החגורה, רעש של חיכוך כזה, יש דרך לפתור את זה או שזה פשוט חלק מהמכלול? :)

בקרוב אצלם תמונות!

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

Tamirb,

יופי. איחולי הנאה מרובה מהפטפון והאזנה משובחת.
לצערי הגולדן גיטר שיש לי הוא תקליט שניזוק בזמנו והא עקום ("קערורי"). השאלתי אותו לחבר (בתקופת הצבא, בערך בימי נח איש צדיק) והוא נשכח כנראה בשמש לזמן רב. בעמל רב הצלחתי ליישר אותו למצבו כיום. בזמנו התקליט הזה היה לתקליט נחשב ביותר והוא שכן אחר כבוד בהרבה בתים. איכות ההקלטה והדפסת התקליט (ההדפסות הראשונות שלו ב-EMI) נחשבו לפריצת דרך וברמה גבוהה מאוד ביחס לתקופה ואולי גם לתקופתינו אנו.

שבת שלום ומבורך.
חנן,

תחי המחרשה !!!

Tamirb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

איך אוכל לברר מהי ההדפסה שלי?
מאחוריו רשום רק E.M.I RECORDS
לא מצאתי אזכור למדינה כלשהי חוץ מה
Hayes Middlesex England

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

זאת כנראה הדפסה מקומית של CBS, שאגב כמו שלי נשמעת מצויין שזה לא כל כך אופייני ל-CBS בהרבה מקרים. כנראה שהמסטר היה כל כך טוב שהיה "קשה" לקלקל אותו.
חנן,

תחי המחרשה !!!

Tamirb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

אני מניח שזה נכון, התקליט הזה נמכר יחד עם עוד 7 מסוגו ב3 שקלים לאחד, אחח נשמע מצוין באופן מפתיע :)
אני מודה לך שוב. :)

ובאשר לשאלתי - יש צליל חיכוך של החגורה המסתובבת שקצת מפריע לי להתרכז במוזיקה לעיתים, האם זהו עניין סטנדרטי או שניתן/צריך לנקות או לשמן איזהשהו חלק על מנת שהרעש יעלם?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”