התלבטות: הוספת מגבר כוח או משולב לרסיבר קיים
אני רוצה לשפר את איכות הסטריאו. רסיבר קיים ימהה RX-V1800, רמקולים קדמיים B&W 685.
חשבתי לחבר ליציאת הפרה של הימהה מגבר סטריאו משולב או מגבר כוח סטריאו.
הסתכלתי על ARCAM 8. אם יש עוד המלצות אשמח, שמעתי גם רוטל אבל לא אהבתי, חסר במה לדעתי.
בכל מקרה, בהנחה שמדברים על אותה חברה ואותה סדרה, מה ייתן לי תוצאה טובה יותר, מגבר כוח או משולב.
אני לא יודע אם יש לזה משמעות אבל כתוב בימהה שהיציאת פרה היא 1V.
תודה
חשבתי לחבר ליציאת הפרה של הימהה מגבר סטריאו משולב או מגבר כוח סטריאו.
הסתכלתי על ARCAM 8. אם יש עוד המלצות אשמח, שמעתי גם רוטל אבל לא אהבתי, חסר במה לדעתי.
בכל מקרה, בהנחה שמדברים על אותה חברה ואותה סדרה, מה ייתן לי תוצאה טובה יותר, מגבר כוח או משולב.
אני לא יודע אם יש לזה משמעות אבל כתוב בימהה שהיציאת פרה היא 1V.
תודה
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
לדעתי ומניסיון הוספה של פאוור לא תשנה לך את הצליל משמעותית!
עדיין הסאונד ההתחלתי יצא מהימאה....
אם חסר לך כוח זה כבר סיפור אחר, אבל אם אתה מחפש שיפור בצליל,תחפש מגבר סטריאו לשלב אותו עם הרסיבר.
הARCAM 8 מגבר מעולה ויש גם בלוחות את הARCAM 9 ....
שניהם נחשבים מעולים! ויכולים לעבוד מעולה עם B&W.
אם חסר לך כוח זה כבר סיפור אחר, אבל אם אתה מחפש שיפור בצליל,תחפש מגבר סטריאו לשלב אותו עם הרסיבר.
שניהם נחשבים מעולים! ויכולים לעבוד מעולה עם B&W.
המקור שלי דיגיטלי ואני לא מתכוון לקנות DAC בנפרד בינתיים, כך שאם אני מחבר ליציאת הפרה של הרסיבר מגבר משולב והמקור גם למוזיקה מתחבר לימהה, עדיין תהיה תוצאה טובה יותר מחיבור מגבר כוח. מה שאני לא מבין זה מה ההבדל, הרי האות שיוצא מהרסיבר ביציאת הפרה הוא אותו אות, לא? רק צריך הגברה? אולי אני מפספס משהו...ofir-harlev כתב:לדעתי ומניסיון הוספה של פאוור לא תשנה לך את הצליל משמעותית!
שניהם נחשבים מעולים! ויכולים לעבוד מעולה עם B&W....
- ofir-harlev
- חבר ותיק

אתה רוצה לשפר את איכות הסטריאו נכון?אתה לא מרוצה כרגע מהרסיבר שיש לך בסטריאו נכון?Amir27 כתב:המקור שלי דיגיטלי ואני לא מתכוון לקנות DAC בנפרד בינתיים, כך שאם אני מחבר ליציאת הפרה של הרסיבר מגבר משולב והמקור גם למוזיקה מתחבר לימהה, עדיין תהיה תוצאה טובה יותר מחיבור מגבר כוח. מה שאני לא מבין זה מה ההבדל, הרי האות שיוצא מהרסיבר ביציאת הפרה הוא אותו אות, לא? רק צריך הגברה? אולי אני מפספס משהו...ofir-harlev כתב:לדעתי ומניסיון הוספה של פאוור לא תשנה לך את הצליל משמעותית!
שניהם נחשבים מעולים! ויכולים לעבוד מעולה עם B&W.......
אם כך פאוור לא יתן לך שיפור משמעותי{אם בכלל...}
שאתה מחבר פאוור לרסיבר יוצא שהרסיבר נהפך לפרה!{וזה לא יתן לך שיפור....}
לעומת זאת, יש לך את המגבר סטריאו, שפה אתה בכלל לא קשור לרסביר.... ולכן הסאונד יהיה יותר איכותי{כמובן תלוי במגבר שתבחר}
אם היית אומר שחסר לך כוח אז באמת פאוור היה יכול לבוא בחשבון.
אבל במצב שלך ,אין לך מה להתסכל על פאוור רק על מגבר סטריאו.
בהצלחה.
תודה על התגובות וההסברים, אני עכשיו מבין שיש משמעות לא זניחה ל PRE.
עם ה B&W 685 אני נשאר, מאד אהבתי אותם וגם אני מוגבל לרמקולים מדפיים עם פורט קידמי, כך שאין הרבה אופציות אחרות.
למען האמת, לא הרגשתי בעייתיות בסטריאו מהימהה עד לאחרונה שהתחלתי לשמוע מוסיקה קלאסית.
כדי לקבל איכות טובה יותר אני מבין שכנראה מגבר משולב ישפר, לדוגמא ה ARCAM 8/9.
עכשיו מכיוון שהמקור שלי הוא פופקורן, קבצי FLAC, אני אהיה חייב להוסיף DAC, נכון?
אם כן, יש המלצות ל DAC שלא יהיה צוואר בקבוק גדול מידי בהשוואה לשאר הרכיבים?
עם ה B&W 685 אני נשאר, מאד אהבתי אותם וגם אני מוגבל לרמקולים מדפיים עם פורט קידמי, כך שאין הרבה אופציות אחרות.
למען האמת, לא הרגשתי בעייתיות בסטריאו מהימהה עד לאחרונה שהתחלתי לשמוע מוסיקה קלאסית.
כדי לקבל איכות טובה יותר אני מבין שכנראה מגבר משולב ישפר, לדוגמא ה ARCAM 8/9.
עכשיו מכיוון שהמקור שלי הוא פופקורן, קבצי FLAC, אני אהיה חייב להוסיף DAC, נכון?
אם כן, יש המלצות ל DAC שלא יהיה צוואר בקבוק גדול מידי בהשוואה לשאר הרכיבים?
- ofir-harlev
- חבר ותיק

אם אתה אוהב את הרמקולים שלך תישאר איתם!{כל אחד והטעם שלו}
בקשר לALPHA 9 מדובר על מגבר מעולה.
הנה DAC מעולה למחיר ותראה את הביקורת שיש עליו.
http://www.hifimusic.co.il/Musical-Fide ... -i226.html
מסתובבים כאלה גם ביד שניה מדי פעם{צריך לתפוס
}
בקשר לALPHA 9 מדובר על מגבר מעולה.
הנה DAC מעולה למחיר ותראה את הביקורת שיש עליו.
http://www.hifimusic.co.il/Musical-Fide ... -i226.html
מסתובבים כאלה גם ביד שניה מדי פעם{צריך לתפוס
מרגע לרגע נראה לי שאמכור את הקולנוע הביתי ואעבור למגבר משולב + קדמיים + DAC.
מבחינה כלכלית ועיצובית אני לא אוכל גם וגם. זה שינוי תפיסתי שצריך לעבור כדי להיות מוכן לשמוע גם סרטים בסטריאו, אבל מרגיש לי שלא יחסר לי ה 5.1 עם סטריאו טוב. מעניין אם הפופקורן יעשה DOWNMIX ל DTS ושאר הפורמטים בצורה טובה, אם יש משמעות לכך בכלל...
מבחינה כלכלית ועיצובית אני לא אוכל גם וגם. זה שינוי תפיסתי שצריך לעבור כדי להיות מוכן לשמוע גם סרטים בסטריאו, אבל מרגיש לי שלא יחסר לי ה 5.1 עם סטריאו טוב. מעניין אם הפופקורן יעשה DOWNMIX ל DTS ושאר הפורמטים בצורה טובה, אם יש משמעות לכך בכלל...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אם הכיוון הוא לשפר את הסטריאו, זה הכיוון.Amir27 כתב:מרגע לרגע נראה לי שאמכור את הקולנוע הביתי ואעבור למגבר משולב + קדמיים + DAC.
מבחינה כלכלית ועיצובית אני לא אוכל גם וגם. זה שינוי תפיסתי שצריך לעבור כדי להיות מוכן לשמוע גם סרטים בסטריאו, אבל מרגיש לי שלא יחסר לי ה 5.1 עם סטריאו טוב. מעניין אם הפופקורן יעשה DOWNMIX ל DTS ושאר הפורמטים בצורה טובה, אם יש משמעות לכך בכלל......
אפ המקור למוסיקה שלך ימשיך לעבור דרך הרסיבר, אתה לא תקבל שיפור משמעותי, אולם אם המגבר המשולב יניע תמיד את הרמקולים והמעבר דרך הרסיבר הוא רק עבור ק"ב ומקור הסטריאו שלך יחובר ישירות למגבר המשולב, תקבל שיפור. זה אומר השקעה גם במקור סטריאו (אם המקור שלך הוא מחשב או סטרימר אז זה אומר DAC...)
- Nir547
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 723
- שם מלא: nir547
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
גם אני ביצעתי את הצעד הזה. מכרתי את הרסיבר, את הסנטר והאחוריים, וקניתי DAC ומגבר משולב.Amir27 כתב:מרגע לרגע נראה לי שאמכור את הקולנוע הביתי ואעבור למגבר משולב + קדמיים + DAC.
מבחינה כלכלית ועיצובית אני לא אוכל גם וגם. זה שינוי תפיסתי שצריך לעבור כדי להיות מוכן לשמוע גם סרטים בסטריאו, אבל מרגיש לי שלא יחסר לי ה 5.1 עם סטריאו טוב. מעניין אם הפופקורן יעשה DOWNMIX ל DTS ושאר הפורמטים בצורה טובה, אם יש משמעות לכך בכלל......
ההבדל בסאונד ממש גדול ושווה את ההשקעה (אצלי לפחות).
אני בסה"כ מרוצה מה 685, שמעתי אותם גם עם מגבר סטריאו ואהבתי. ממגבלות הסלון אני חייב מדפיים והרמקולים ממוקמים די צמוד לקיר ואחד מהם בפינה. בגלל זה נראה לי שפורט קדמי עדיף. אם יש עוד רמקולים שיכולים להתאים אשמח לשמוע...amitbak כתב:עם הרמקולים האלה לא יהיה שיפור בסטריאו
גם עם מגבר סטריאו ייעודי....
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא מסכים בכלל.amitbak כתב:עם הרמקולים האלה לא יהיה שיפור בסטריאו
גם עם מגבר סטריאו ייעודי....
שמעתי פעם את ה-601 מחוברים למנובלוקים של MARK LEVINSON L2 משנות ה-70' ולא האמנתי שאלו אותם רמקולים.
בהחלט אפשר להוציא מרמקולים כאלו תוצאות יפות עם העמדה טובה ואלקטרוניקה טובה.
הייתי היום בפיוז בכוונה של לעבור למגבר סטריאו משולב, בהתאם להמלצות נכבדי הפורום.
הומלץ לי להישאר עם הימהה כפרה ולהוסיף פאוור של Musical Fidelity יד שניה שיש להם. הסברתי שאני מוכן לוותר על הקולנוע הביתי, ולפי הבנתי הפרה די חשוב, אבל ההמלצה נשארה בעינה, שהפאוור הכי חשוב, אחרי זה אם ארצה עדיין שיפור אז DAC ופרה ממש לא קריטי לעומת הפאוור שישפר פלאים.
ניתן לי דימוי באחוזים:
כרגע אתה שומע ב 10% איכות
עם פאוור תגיע ל 78%
עם פרה ופאוור ל 80%
בכל מקרה כשביקשתי לקחת את הפאוור אלי ליום כדי לבדוק, נענתי בשלילה. גם ההצעה להביא את המערכת שלי לחנות לא נענתה. כששאלתי "אז איך אדע אם הוא באמת ישפר לי את הסאונד ויתאים לרמקולים שלי?" נענתי בתשובה של: "תקרא ביקורות". אני לקוח של פיוז כמה שנים טובות, הפעם "שירת" אותי בחור שאיני מכיר, אני לא רוצה להפוך את השרשור לתלונה על פיוז, כי בסה"כ אני מרוצה מהם לאורך השנים (לפחות מאלו ששירתו אותי בעבר), אבל כן ארצה חוות דעת על ההמלצה שניתנה לי לגבי הפאוור. ברור לי שאלא אקנה חתול בשק מבלי לשמוע. (עם כל אהבתי לחתולים....)
הומלץ לי להישאר עם הימהה כפרה ולהוסיף פאוור של Musical Fidelity יד שניה שיש להם. הסברתי שאני מוכן לוותר על הקולנוע הביתי, ולפי הבנתי הפרה די חשוב, אבל ההמלצה נשארה בעינה, שהפאוור הכי חשוב, אחרי זה אם ארצה עדיין שיפור אז DAC ופרה ממש לא קריטי לעומת הפאוור שישפר פלאים.
ניתן לי דימוי באחוזים:
כרגע אתה שומע ב 10% איכות
עם פאוור תגיע ל 78%
עם פרה ופאוור ל 80%
בכל מקרה כשביקשתי לקחת את הפאוור אלי ליום כדי לבדוק, נענתי בשלילה. גם ההצעה להביא את המערכת שלי לחנות לא נענתה. כששאלתי "אז איך אדע אם הוא באמת ישפר לי את הסאונד ויתאים לרמקולים שלי?" נענתי בתשובה של: "תקרא ביקורות". אני לקוח של פיוז כמה שנים טובות, הפעם "שירת" אותי בחור שאיני מכיר, אני לא רוצה להפוך את השרשור לתלונה על פיוז, כי בסה"כ אני מרוצה מהם לאורך השנים (לפחות מאלו ששירתו אותי בעבר), אבל כן ארצה חוות דעת על ההמלצה שניתנה לי לגבי הפאוור. ברור לי שאלא אקנה חתול בשק מבלי לשמוע. (עם כל אהבתי לחתולים....)
נערך לאחרונה על ידי Amir27 ב 06/02/2011 22:30, נערך פעם 1 בסך הכל.