איכויות של כבלים, קואקסיאלי ואופטי

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
SR84 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם יש הבדלים באכות של כבל קואקסויאלי ואופטי? באורך סטנדרט של מטר?

אם כן מה הרמות מחיר של כבל מההכי פשוט לאיכותי והיקר?

האם לקנות אני יכול לקנות ראשים (קונקטורים) של קואקסיאלי ולהלחים עם כבל RG59 (המוכר בחנות אמר לי שאין בעיה עם זה)

תודה לעונים

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #2 

לא, אין הבדל. אלו כבלים לאות דיגיטלי.
אתה יכול לקנות ולהלחים, אם יש לך נסיון. אחרת חבל על הזמן והעבודה, פשוט קנה מוכן.
..

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #3 

בגדול מבלי להיכנס לצד המדעי של העניין ועל סמך נסיון ודעה אישית הקואקס נותן סאונד יותר "בשרני" מהכבל האופטי באותו מחיר. למעשה הכבל האופטי היחידי שנתן לי את ההרגשה שיש לו עומק בתדרים הנמוכים הוא האופטי של VDH אבל אם אין לך מערכת טובה אז לא שווה לך להשקיע כ 400-500 שקל עליו. ההבדלים במחיר בין כבל דיגטלי פשוט לכבל דיגטלי יקר יכולים להגיע לאלפי שקלים השאלה היא איזה מערכת יש לך? כמובן שאם אין לך צורך במשהו יוקרתי ויש לך ידע בסיסי בהלחמה אז תחסוך לך את הכסף ותעשה זאת בעצמך.

SR84 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה על התגובה

מהו מחיר ריאלי לכבל קוואקסיאלי פשוט?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

20 שקל גג
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

SR84 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

אני הולך להתלונן על נסיון סחיטה
:D

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #7 

zeev78 כתב:בגדול מבלי להיכנס לצד המדעי של העניין ועל סמך נסיון ודעה אישית הקואקס נותן סאונד יותר "בשרני" מהכבל האופטי באותו מחיר.
...
8O
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

pixies כתב:
zeev78 כתב:בגדול מבלי להיכנס לצד המדעי של העניין ועל סמך נסיון ודעה אישית הקואקס נותן סאונד יותר "בשרני" מהכבל האופטי באותו מחיר.
...
8O
...

8O .....?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #9 

הסיגנל זהה לחלוטין, אלה הם אותם 0-ים ו-1-ים בדיוק ובאותו ביטרייט בדיוק. איך הצליל יכול להיות יותר "בשרני"?
בכל מקרה זוהי דעתך האישית. לא אנסה לשנות אותה. :)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #10 

pixies כתב:הסיגנל זהה לחלוטין, אלה הם אותם 0-ים ו-1-ים בדיוק ובאותו ביטרייט בדיוק. איך הצליל יכול להיות יותר "בשרני"?
...
קיבלתי פעם תשובה שגם ה- 0 ו 1 הם בעצם אותות אנלוגיים לכל דבר (חשמל) שרק מייצגים פרוטוקול דיגיטלי. יש את צורת המעברים בין ה- 0 ל- 1, תזמון, רפלקציות ושאר ניואנסים ולכן זה לא ממש רק 0 או 1 .

אני לא ממש יכול להסביר את הנ"ל אולם אני כן יכול להעיד מניסיוני שיש הבדל שמיע בין כבלים דיגיטליים מסוג קואקס.
בין כבלים אופטיים לא הבחנתי עד היום בהבדל שמיע.

ארז

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

pixies כתב:הסיגנל זהה לחלוטין, אלה הם אותם 0-ים ו-1-ים בדיוק ובאותו ביטרייט בדיוק. איך הצליל יכול להיות יותר "בשרני"?
בכל מקרה זוהי דעתך האישית. לא אנסה לשנות אותה. :)
...
הייתה תקופה לפני שהכרתי את האתר הזה ששיחקתי עם כבלים שונים, קראתי הרבה מגזינים של סטריאו וק"ב ושם כידוע אוהבים לעשות מבחנים ולחלק ציונים לכבלים אז כמו הרבה חברה פה באתר שבטח יכחישו את זה צברתי מאגר של כבלים וביצעתי נסיונות על מנת לשדרג את הסאונד של המערכת. ללא ספק יש בשוק של הכבלים הרבה חרטה ברטה אבל יש גם כבלים טובים שבאמת משדרגים את המערכת. בדקתי בין היתר כבלים דיגיטליים בבית בחנויות והגעתי למסקנה שיש הבדל. אני לא יודע מה ההסבר המדעי לסיבה שלדעתי הקואקס נותן סאונד יותר טוב מהכבל האופטי אבל זו המציאות, לפחות מבחינתי. הכבלים האופטים שבדקתי היו כבלים פשוטים, כבלים של מונסטר ויויאנקו (לא רעים בכלל) ועוד. ההשוואה בוצעה על ידי השמעת קטע של מוזיקה או סרט, החלפת הכבל ושמיעה חוזרת. התוצאה היתה שעם כבל קואקס לבאס הייה יותר נוכחות. כפי שכבר ציינתי הכבל האופטי היחידי שנתן סאונד מצויין מכל הבחינות היה של VDH . האם בדקתה את הדברים בשטח או שאתה מתבסס על ההיגיון בלבד (לא שזה דבר רע אבל שמדובר בעולם האודיופ.. קשה לי לכתוב את המילה הזו :) , הקטע של הכבלים משחק תפקיד חשוב, אפילו שמדובר רק ב0 ו 1 ).
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 17/01/2011 22:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #12 

יש הבדלים בין חיבור אופטי לקוואקסיאלי,
1.בחיבור אופטי יש ממיר מאופטי לדיגיטלי וחוזר חלילה בצד השני, בין אם זה משפיע על הסאונד או לא זה לשיכולכם האישי :wink: (ההמרה מאופטי לדיגיטלי היא הגורם לJITTER גבוה יותר מאשר בחיבור קוואקס...).
2.בכבל אופטי אין מצב ללולאת אדמה.
3.כבל אופטי פחות רגיש לRFI\EMI.
4.כבל אופטי שביר, ולא ניתן לכיפוף גס.

שורה תחתונה זה תלוי בעיקר בציוד שמשתמשים בו, ואופי החיבור ה"מושקע" או "איכותי" יותר, יעניק תוצאה טובה יותר.
לדוגמא,
יכול להיות כשתכננו רסיבר מסויים, השקיעו יותר ברכיבים ובהנדסה של החיבורים האופטים... או דווקא בקוואקסיאלים....

בעיני כל עוד הציוד תוכנן היטב, גם אם יהיה הבדל בין שני סוגי החיבורים, הוא לא יהיה מהותי. ובטח שלא מורגש במערכת ממוצעת.

שיהיה אחלה לילה.
נערך לאחרונה על ידי gro111 ב 17/01/2011 22:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

ארז_וחני כתב:
...
קיבלתי פעם תשובה שגם ה- 0 ו 1 הם בעצם אותות אנלוגיים לכל דבר (חשמל) שרק מייצגים פרוטוקול דיגיטלי. יש את צורת המעברים בין ה- 0 ל- 1, תזמון, רפלקציות ושאר ניואנסים ולכן זה לא ממש רק 0 או 1 .

אני לא ממש יכול להסביר את הנ"ל אולם אני כן יכול להעיד מניסיוני שיש הבדל שמיע בין כבלים דיגיטליים מסוג קואקס.

ארז
...
אתה צודק, אין הרבה הבדלים בין הסיבים האופטים ברמות הנמוכות אבל אם וכאשר יתאפשר לך, תבדוק את הסיב האופטי של VDH ותראה איך הסאונד פתאום נפתח בהשוואה לסיבים האופטים הזולים יותר (תלויי כמובן במערכת).

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #14 

SR84 כתב:האם יש הבדלים באכות של כבל קואקסויאלי ואופטי? באורך סטנדרט של מטר?

אם כן מה הרמות מחיר של כבל מההכי פשוט לאיכותי והיקר?

האם לקנות אני יכול לקנות ראשים (קונקטורים) של קואקסיאלי ולהלחים עם כבל RG59 (המוכר בחנות אמר לי שאין בעיה עם זה)

תודה לעונים
...
החשיבות של המחברים חשובה, זה לא רק הכבל עצמו.
כנ"ל לגבי איכות ההלחמה של הכבל, לקונקטור עצמו.
כבלים איכותיים יותר, לרוב, יהיו בעל מחברים איכותיים יותר ובידוד טוב יותר.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #15 

zeev78 כתב:
ארז_וחני כתב:
...

ארז
...
אתה צודק, אין הרבה הבדלים בין הסיבים האופטים ברמות הנמוכות אבל אם וכאשר יתאפשר לך, תבדוק את הסיב האופטי של VDH ותראה איך הסאונד פתאום נפתח בהשוואה לסיבים האופטים הזולים יותר (תלויי כמובן במערכת).
...
zeev78
מעניין לעניין באותו עניין....עדיין לא ענית לזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 37#1316037

אודה לך על התייחסות לנושא.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

בעניין המעניין לעניין שבו אנחנו דנים עכשיו אז התשובה שלי היא 50 אוהם.

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #17 

סלט טורקי :wink:

כשאומרים קוואקס הכוונה לחיבור פיזי עם מחבר RCA, לפרוטוקול קוראים SPDIF-Sony/Philips Digital Interconnect Format , והספסיפיקציות לגבי התנגדות הכבל עומדות על 75אום.

http://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

gro111 כתב:סלט טורקי :wink:

כשאומרים קוואקס הכוונה לחיבור פיזי עם מחבר RCA, לפרוטוקול קוראים SPDIF-Sony/Philips Digital Interconnect Format , והספסיפיקציות לגבי התנגדות הכבל עומדות על 75אום.

http://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF
...

לצורך העניין אני התכוונתי לחיבור אנלוגי רגיל.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #19 

gro111

עירבבת עוד יותר את הסלט... :wink: למה פירשנת מה הוא כבל אופטי/SPDIF ?

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #20 

מה העניינים טל? הכל טוב אחי?

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”