איכויות של כבלים, קואקסיאלי ואופטי
האם יש הבדלים באכות של כבל קואקסויאלי ואופטי? באורך סטנדרט של מטר?
אם כן מה הרמות מחיר של כבל מההכי פשוט לאיכותי והיקר?
האם לקנות אני יכול לקנות ראשים (קונקטורים) של קואקסיאלי ולהלחים עם כבל RG59 (המוכר בחנות אמר לי שאין בעיה עם זה)
תודה לעונים
האם לקנות אני יכול לקנות ראשים (קונקטורים) של קואקסיאלי ולהלחים עם כבל RG59 (המוכר בחנות אמר לי שאין בעיה עם זה)
תודה לעונים
בגדול מבלי להיכנס לצד המדעי של העניין ועל סמך נסיון ודעה אישית הקואקס נותן סאונד יותר "בשרני" מהכבל האופטי באותו מחיר. למעשה הכבל האופטי היחידי שנתן לי את ההרגשה שיש לו עומק בתדרים הנמוכים הוא האופטי של VDH אבל אם אין לך מערכת טובה אז לא שווה לך להשקיע כ 400-500 שקל עליו. ההבדלים במחיר בין כבל דיגטלי פשוט לכבל דיגטלי יקר יכולים להגיע לאלפי שקלים השאלה היא איזה מערכת יש לך? כמובן שאם אין לך צורך במשהו יוקרתי ויש לך ידע בסיסי בהלחמה אז תחסוך לך את הכסף ותעשה זאת בעצמך.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
20 שקל גג
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
zeev78 כתב:בגדול מבלי להיכנס לצד המדעי של העניין ועל סמך נסיון ודעה אישית הקואקס נותן סאונד יותר "בשרני" מהכבל האופטי באותו מחיר....
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
הסיגנל זהה לחלוטין, אלה הם אותם 0-ים ו-1-ים בדיוק ובאותו ביטרייט בדיוק. איך הצליל יכול להיות יותר "בשרני"?
בכל מקרה זוהי דעתך האישית. לא אנסה לשנות אותה.
בכל מקרה זוהי דעתך האישית. לא אנסה לשנות אותה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
קיבלתי פעם תשובה שגם ה- 0 ו 1 הם בעצם אותות אנלוגיים לכל דבר (חשמל) שרק מייצגים פרוטוקול דיגיטלי. יש את צורת המעברים בין ה- 0 ל- 1, תזמון, רפלקציות ושאר ניואנסים ולכן זה לא ממש רק 0 או 1 .pixies כתב:הסיגנל זהה לחלוטין, אלה הם אותם 0-ים ו-1-ים בדיוק ובאותו ביטרייט בדיוק. איך הצליל יכול להיות יותר "בשרני"?
...
אני לא ממש יכול להסביר את הנ"ל אולם אני כן יכול להעיד מניסיוני שיש הבדל שמיע בין כבלים דיגיטליים מסוג קואקס.
בין כבלים אופטיים לא הבחנתי עד היום בהבדל שמיע.
ארז
הייתה תקופה לפני שהכרתי את האתר הזה ששיחקתי עם כבלים שונים, קראתי הרבה מגזינים של סטריאו וק"ב ושם כידוע אוהבים לעשות מבחנים ולחלק ציונים לכבלים אז כמו הרבה חברה פה באתר שבטח יכחישו את זה צברתי מאגר של כבלים וביצעתי נסיונות על מנת לשדרג את הסאונד של המערכת. ללא ספק יש בשוק של הכבלים הרבה חרטה ברטה אבל יש גם כבלים טובים שבאמת משדרגים את המערכת. בדקתי בין היתר כבלים דיגיטליים בבית בחנויות והגעתי למסקנה שיש הבדל. אני לא יודע מה ההסבר המדעי לסיבה שלדעתי הקואקס נותן סאונד יותר טוב מהכבל האופטי אבל זו המציאות, לפחות מבחינתי. הכבלים האופטים שבדקתי היו כבלים פשוטים, כבלים של מונסטר ויויאנקו (לא רעים בכלל) ועוד. ההשוואה בוצעה על ידי השמעת קטע של מוזיקה או סרט, החלפת הכבל ושמיעה חוזרת. התוצאה היתה שעם כבל קואקס לבאס הייה יותר נוכחות. כפי שכבר ציינתי הכבל האופטי היחידי שנתן סאונד מצויין מכל הבחינות היה של VDH . האם בדקתה את הדברים בשטח או שאתה מתבסס על ההיגיון בלבד (לא שזה דבר רע אבל שמדובר בעולם האודיופ.. קשה לי לכתוב את המילה הזוpixies כתב:הסיגנל זהה לחלוטין, אלה הם אותם 0-ים ו-1-ים בדיוק ובאותו ביטרייט בדיוק. איך הצליל יכול להיות יותר "בשרני"?
בכל מקרה זוהי דעתך האישית. לא אנסה לשנות אותה....
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 17/01/2011 22:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
יש הבדלים בין חיבור אופטי לקוואקסיאלי,
1.בחיבור אופטי יש ממיר מאופטי לדיגיטלי וחוזר חלילה בצד השני, בין אם זה משפיע על הסאונד או לא זה לשיכולכם האישי
(ההמרה מאופטי לדיגיטלי היא הגורם לJITTER גבוה יותר מאשר בחיבור קוואקס...).
2.בכבל אופטי אין מצב ללולאת אדמה.
3.כבל אופטי פחות רגיש לRFI\EMI.
4.כבל אופטי שביר, ולא ניתן לכיפוף גס.
שורה תחתונה זה תלוי בעיקר בציוד שמשתמשים בו, ואופי החיבור ה"מושקע" או "איכותי" יותר, יעניק תוצאה טובה יותר.
לדוגמא,
יכול להיות כשתכננו רסיבר מסויים, השקיעו יותר ברכיבים ובהנדסה של החיבורים האופטים... או דווקא בקוואקסיאלים....
בעיני כל עוד הציוד תוכנן היטב, גם אם יהיה הבדל בין שני סוגי החיבורים, הוא לא יהיה מהותי. ובטח שלא מורגש במערכת ממוצעת.
שיהיה אחלה לילה.
1.בחיבור אופטי יש ממיר מאופטי לדיגיטלי וחוזר חלילה בצד השני, בין אם זה משפיע על הסאונד או לא זה לשיכולכם האישי
2.בכבל אופטי אין מצב ללולאת אדמה.
3.כבל אופטי פחות רגיש לRFI\EMI.
4.כבל אופטי שביר, ולא ניתן לכיפוף גס.
שורה תחתונה זה תלוי בעיקר בציוד שמשתמשים בו, ואופי החיבור ה"מושקע" או "איכותי" יותר, יעניק תוצאה טובה יותר.
לדוגמא,
יכול להיות כשתכננו רסיבר מסויים, השקיעו יותר ברכיבים ובהנדסה של החיבורים האופטים... או דווקא בקוואקסיאלים....
בעיני כל עוד הציוד תוכנן היטב, גם אם יהיה הבדל בין שני סוגי החיבורים, הוא לא יהיה מהותי. ובטח שלא מורגש במערכת ממוצעת.
שיהיה אחלה לילה.
נערך לאחרונה על ידי gro111 ב 17/01/2011 22:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
אתה צודק, אין הרבה הבדלים בין הסיבים האופטים ברמות הנמוכות אבל אם וכאשר יתאפשר לך, תבדוק את הסיב האופטי של VDH ותראה איך הסאונד פתאום נפתח בהשוואה לסיבים האופטים הזולים יותר (תלויי כמובן במערכת).ארז_וחני כתב:קיבלתי פעם תשובה שגם ה- 0 ו 1 הם בעצם אותות אנלוגיים לכל דבר (חשמל) שרק מייצגים פרוטוקול דיגיטלי. יש את צורת המעברים בין ה- 0 ל- 1, תזמון, רפלקציות ושאר ניואנסים ולכן זה לא ממש רק 0 או 1 .pixies כתב:הסיגנל זהה לחלוטין, אלה הם אותם 0-ים ו-1-ים בדיוק ובאותו ביטרייט בדיוק. איך הצליל יכול להיות יותר "בשרני"?
...
אני לא ממש יכול להסביר את הנ"ל אולם אני כן יכול להעיד מניסיוני שיש הבדל שמיע בין כבלים דיגיטליים מסוג קואקס.
ארז...
החשיבות של המחברים חשובה, זה לא רק הכבל עצמו.SR84 כתב:האם יש הבדלים באכות של כבל קואקסויאלי ואופטי? באורך סטנדרט של מטר?
תודה לעונים...
כנ"ל לגבי איכות ההלחמה של הכבל, לקונקטור עצמו.
כבלים איכותיים יותר, לרוב, יהיו בעל מחברים איכותיים יותר ובידוד טוב יותר.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
zeev78zeev78 כתב:אתה צודק, אין הרבה הבדלים בין הסיבים האופטים ברמות הנמוכות אבל אם וכאשר יתאפשר לך, תבדוק את הסיב האופטי של VDH ותראה איך הסאונד פתאום נפתח בהשוואה לסיבים האופטים הזולים יותר (תלויי כמובן במערכת).ארז_וחני כתב:קיבלתי פעם תשובה שגם ה- 0 ו 1 הם בעצם אותות אנלוגיים לכל דבר (חשמל) שרק מייצגים פרוטוקול דיגיטלי. יש את צורת המעברים בין ה- 0 ל- 1, תזמון, רפלקציות ושאר ניואנסים ולכן זה לא ממש רק 0 או 1 .pixies כתב:הסיגנל זהה לחלוטין, אלה הם אותם 0-ים ו-1-ים בדיוק ובאותו ביטרייט בדיוק. איך הצליל יכול להיות יותר "בשרני"?
...
ארז......
מעניין לעניין באותו עניין....עדיין לא ענית לזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 37#1316037
אודה לך על התייחסות לנושא.
סלט טורקי
כשאומרים קוואקס הכוונה לחיבור פיזי עם מחבר RCA, לפרוטוקול קוראים SPDIF-Sony/Philips Digital Interconnect Format , והספסיפיקציות לגבי התנגדות הכבל עומדות על 75אום.
http://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF
כשאומרים קוואקס הכוונה לחיבור פיזי עם מחבר RCA, לפרוטוקול קוראים SPDIF-Sony/Philips Digital Interconnect Format , והספסיפיקציות לגבי התנגדות הכבל עומדות על 75אום.
http://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF
gro111 כתב:סלט טורקי![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF...
לצורך העניין אני התכוונתי לחיבור אנלוגי רגיל.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
gro111
עירבבת עוד יותר את הסלט...
למה פירשנת מה הוא כבל אופטי/SPDIF ?
עירבבת עוד יותר את הסלט...