איכויות של כבלים, קואקסיאלי ואופטי

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #41 

מרטין, עד כמה שידוע לי - ויתקנו אותי מי שסיים קורס ב signal processing במהלך 20 השנים האחרונות - לג'טר יש דווקא אופי מחזורי במקרה זה ולכן יחסית קל לטפל בו. בנוסף צריך לקחת בחשבון את נדבך פורמט התקשורת של DD או DTS המכילים טיפול מובנה בבעיות אלו.

עד כמה שידוע לי אין ולו דיווח אחד על בעיות ג'טר בDD או DTS והכל. הדיונים בנושא זה מתמקדים ב PCM.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #42 

נו באמת, איך לכל הרוחות יכול להיות ג'יטר בכבל של 1-2 מטר?...
בכל מקרה, זה לא יעזור לכם. מי שטען שאחרי שהחליף מכבל SPDIF אופטי לכבל SPDIF קואקסיאלי הסאונד נשמע לו יותר "בשרני" ו"פתוח" לא ישתכנע בחיים, ושום טיעון מדעי של מהנדסי אלקטרוניקה בוגרי הקורסים למבוא ל-DSP ומבוא לעיבוד אותות סטטיסטי לא יזיז אותו מילימטר ממה שהוא חושב.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #43 

מרטין,
אני מצטט שוב תשובה שקיבלתי ממישהו (לא משנה מי הוא כי הוא לא נמצא בפורום הזה...) ולפיה
גם ה- 0 ו 1 הם בעצם אותות אנלוגיים לכל דבר (חשמל) שרק מייצגים פרוטוקול דיגיטלי. יש את צורת המעברים בין ה- 0 ל- 1, תזמון, רפלקציות ושאר ניואנסים ולכן זה לא ממש רק 0 או 1 .

לצערי, אין לי את הכלים לנהל דיון על מידת הנכונות של האמירה הזאת ואין לי מושג האם זה נכון או לא.

מה שכן, אני מאוד אופתע אם תאמר שניסית להחליף במערכת שלך בין כבל קואקס פשוט לכבל קואקס איכותי (נאמר מהסדרות הגבוהות של סילטק) ולא שמעת שום הבדל.

יש לא מעט אנשים עם מערכת פחות איכותית ורגישה משלך שמדווחים אחרת....

ארז

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #44 

ארז, בנקודה הזאת אתה צודק. האפסים והאחדים אכן הופכים לסיגנל אנלוגי לאורך הכבל ואז שוב לדיגיטלי בצד השני. הדוגמא הכי פשוטה להעברת אות דיגיטלי - 5 וולט זה 1 ו-0 וולט זה 0, או בכבל אופטי: אור דולק - 1, אור כבוי - 0.
ובהחלט יכול להיות מצב שהכבל כל כך גרוע שביטים עוברים בצורה לא נכונה או משתבשים. במצב כזה, נוצר BER (ראשי תיבות של Bit Error Rate) שהוא גדול מ-0.
אולם זה נדיר מאוד בקצבים היחסית נמוכים שעוברים ב-SPDIF ובכבלים קצרים. רק כבל ממש, אבל ממש לא תקין יגרום לביטים להשתבש ולא לעבור באופן תקין. במקרה כזה גם סביר להניח שתשמע פצפוצים ורעשים לבנים לפרקים.
אבל בהנחה שאותם אפסים ואחדים מגיעים באופן מדוייק לצד השני, דבר שבהחלט קורה בכבל תקין של 20 שקל, אופטי או קואקסיאלי, הרי שאין שום הבדל ביניהם באיכות השמע.

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #45 

אני חושב שלא מזמן כן קראתי הסבר לתופעה ש - "האנשים שומעים..".
למשל לאנשים שונים יש צורת גולגולת שונה - תהודה שונה, לכן באותן האוזניות אנשים שונים ישמעו איזון טונאלי שונה !!!
יתרה על כך, קיימים שינויים זעירים תמידיים שהגוף שלנו חווה ברזולוציה בוקר וערב, והאוזניים בפרט. זה משהו שיכול להסביר את התופעות במרווחי זמן הבינוניים.
אני גם לא יודע אם מישהו פה עשה מבחנים "עיווריים" (עם נתב תיקני) לכבלים דיגיטליים והצליח בכל או ברוב מוחלט (שסותר שגיאה מדגמית) מהמקרים לזהות כבל "נכון" (כן אני משתמש ב - מושג "נכון" כי זה מידע דיגיטלי).
ולאלה שמשתמשים במושג - Jitter כל פעם שמדובר בתחום הדיגיטלי, יש מספיק מבחנים הנ"ל של מחקרים שבדקו על "עיוור" Jitter - ים משמעותיים (אני חושב במיקרו) ולא הצליחו להבחין בו בבירור מוחלט, וזה בטח לא משהו שהכבל של 20 ס"מ יכול לגרום (גם אם זה כבל חשמל לא מסוכך של טרנזיסטור ישן).
אני עדיין בדעה שכל הנ"ל זה עניין של האמונה, שמקבלת חיזוק מגורמים האינטרסנטיים.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #46 

ארז_וחני כתב:מרטין,
אני מצטט שוב תשובה שקיבלתי ממישהו (לא משנה מי הוא כי הוא לא נמצא בפורום הזה...) ולפיה
גם ה- 0 ו 1 הם בעצם אותות אנלוגיים לכל דבר (חשמל) שרק מייצגים פרוטוקול דיגיטלי. יש את צורת המעברים בין ה- 0 ל- 1, תזמון, רפלקציות ושאר ניואנסים ולכן זה לא ממש רק 0 או 1 .
...
ברור, אבל את הDA שמקבל את האות לא מעניינים כל השטויות האלו, כמו מעברים, כי הוא דוגם את האות כאות דיגיטלי - ותזמונים, או ואבוי אם לDA יש בעיות מבחינת תזמון דגימות. בסופו של דבר, ברכיב הקולט זה או 0 או 1, כי אין לו אפשרויות אחרות.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #47 

בכבל עצמו אין DAC, רק בציוד הקצה בצד השני.
בהחלט יכול להיות (ובהחלט יש גם בפועל) הבדלים לא קטנים באיכות ה-DAC של רסיבר אחד לעומת רסיבר אחר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #48 

ארז_וחני כתב:מרטין,

לצערי, אין לי את הכלים לנהל דיון על מידת הנכונות של האמירה הזאת ואין לי מושג האם זה נכון או לא.

מה שכן, אני מאוד אופתע אם תאמר שניסית להחליף במערכת שלך בין כבל קואקס פשוט לכבל קואקס איכותי (נאמר מהסדרות הגבוהות של סילטק) ולא שמעת שום הבדל.

יש לא מעט אנשים עם מערכת פחות איכותית ורגישה משלך שמדווחים אחרת....

ארז
...
ארז,
ההסבר נכון, המסקנה שגויה.
בהסבר שלי כבר לקחתי בחשבון טעויות זיהוי של ביטים כתוצאה מרעש או ג׳יטר. אני זורם איתך שיכולים להיות בעיות אני רק שואל איך ״רעש״ נהיה ממש מערכת DSP שמשנה את התוצאה בפרמטר מסויים בסאונד שלא ניתן לדעת עליו אלא לאחר עיבוד אות מאוד מתוחכם?

כן. ניסיתי לא מעט כבלים דיגיטליים ולא היו שום הבדלים שמיעים לאוזניי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #49 

מרטין,
הפתעת אותי אבל אני לא מתווכח עם מה שאדם שומע או לא שומע.

ארז

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #50 

אולי מישהו כאן כל כך רגיש באוזניים שבעצם שמע האם מלולאת אדמה ופירש את זה כצליל יותר מלא? זה מהחלט נשמע עם יותר באסים, לא? וזה ייקרה בחיבור חשמלי יותר מבחיבור אופטי, כמובן...סתם רעיון מופרע...:-)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #51 

Urisavor
לא סביר כי את הלולאת אדמה שומעים גם בין הטראקים וכשלא מתנגן כלום. זה רעש בתדר 50 הרץ מאוד מובחן.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #52 

מי שטען שאחרי שהחליף מכבל SPDIF אופטי לכבל SPDIF קואקסיאלי הסאונד נשמע לו יותר "בשרני" ו"פתוח" לא ישתכנע בחיים, ושום טיעון מדעי של מהנדסי אלקטרוניקה בוגרי הקורסים למבוא ל-DSP ומבוא לעיבוד אותות סטטיסטי לא יזיז אותו מילימטר ממה שהוא חושב.
...
אתה חוסך לי הרבה כתיבה (Y)

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”