היגיינת הפולים וסוגיית הכשרות
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
מאחר ואני פריק של נקיון בכל הקשור לאוכל, קצת לפני שאני נכנס לקלייה הביתית עלו אצלי כמה תהיות.
1.בקשר לנקיון הפולים-
ברור שאחרי קליה אין חיידקים חיים, אבל מה עם לכלוכים שונים? האם שוטפים את הפולים בצורה יסודית לפני האריזה?
2. כשרות-
בחלק מבתי הקליה בארץ יש תעודת כשרות ובחלק אין. איך אפשר "להכשיר" פולים? מה הפרוצדורה לגרום לפולים מזימבבואה (לדוגמא) להיות כשרים?
1.בקשר לנקיון הפולים-
ברור שאחרי קליה אין חיידקים חיים, אבל מה עם לכלוכים שונים? האם שוטפים את הפולים בצורה יסודית לפני האריזה?
2. כשרות-
בחלק מבתי הקליה בארץ יש תעודת כשרות ובחלק אין. איך אפשר "להכשיר" פולים? מה הפרוצדורה לגרום לפולים מזימבבואה (לדוגמא) להיות כשרים?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
1. הגיינה?.... רוב הקפה מגיע ממדינות עולם שלישי ומקומות שסבון הוא מדע בדיוני בהם.
אם זה מפריע לך אתה יכול לשטוף את הפולים במים ולייבש (זה גם עוזר להוציא את המוץ אחר כך - ככה האתיופים עושים לפחות)
2. אם תשלם יכשירו לך גם קפה מהירח.
אם זה מפריע לך אתה יכול לשטוף את הפולים במים ולייבש (זה גם עוזר להוציא את המוץ אחר כך - ככה האתיופים עושים לפחות)
2. אם תשלם יכשירו לך גם קפה מהירח.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

בוקר טוב 
זה באמת לא מזיק לפולים לשטוף אותם במים לפני הקליה?
זה באמת לא מזיק לפולים לשטוף אותם במים לפני הקליה?
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
לגבי כשרות אני לא בקיא אבל אני מניח שכשפולים מגיעים מאיפה שהם מגיעים (במצבם הירוק) אין מה שיהיה לא כשר שם, מכיוון שזה מחו"ל גם אין צורך להפריש או לתת מעשר כך שלמעשה פולים ירוקים הם כשרים, אפילו למהדרין!
לגבי כשרות של בית קלייה, פשוט בודקים שלא מתבצע משהו לא כשר בתהליך הקלייה (מה שגם לא קורה), למעשה אין הרבה מה לבדוק בכשרות של בתי קלייה.
ועופר, גם אם תשלם הרבה, לא יכשירו לך דברים שבמהותם לא כשרים (למרות הריח הרע שעולה ממערך הכשרות).
לגבי כשרות של בית קלייה, פשוט בודקים שלא מתבצע משהו לא כשר בתהליך הקלייה (מה שגם לא קורה), למעשה אין הרבה מה לבדוק בכשרות של בתי קלייה.
ועופר, גם אם תשלם הרבה, לא יכשירו לך דברים שבמהותם לא כשרים (למרות הריח הרע שעולה ממערך הכשרות).
אתה יכול לותר על השטיפה, די בזבוז זמן (אלה אם כן מדובר ב"קופי לואק", שאותו תשים במדיח כלים עם אקונומיקה)
ולגבי הכשרות, גופי הכשרות הגדולים, לא דורשים שפולי הקפה יהיו "בהכשר" אני מוכר למסעדות שהכשרות שלהם "בד"ץ העדה החרדית" ו "לנדא" ואין לי תעודת כשרות בכלל.
העניין הוא בעיקר בפסח, שאז המשגיח בודק שלא אוכלים חמץ על הקפה, וכן קפה בטעמים(עיכסס)
יום מוצלח!!!
ולגבי הכשרות, גופי הכשרות הגדולים, לא דורשים שפולי הקפה יהיו "בהכשר" אני מוכר למסעדות שהכשרות שלהם "בד"ץ העדה החרדית" ו "לנדא" ואין לי תעודת כשרות בכלל.
העניין הוא בעיקר בפסח, שאז המשגיח בודק שלא אוכלים חמץ על הקפה, וכן קפה בטעמים(עיכסס)
יום מוצלח!!!
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

רגע, זה בדוק העניין הזה?pup26 כתב:לגבי כשרות אני לא בקיא אבל אני מניח שכשפולים מגיעים מאיפה שהם מגיעים (במצבם הירוק) אין מה שיהיה לא כשר שם, מכיוון שזה מחו"ל גם אין צורך להפריש או לתת מעשר כך שלמעשה פולים ירוקים הם כשרים, אפילו למהדרין!
...
כי מה אם (לשם הדיון) לקחו את הפולים בזימבבואה, ייבשו אותם על חתיכות פסטרמה וטבלו בחלב בשביל המרקם?
הרי מישהו צריך לוודא שהם 'כשרים' לא?
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

תודה. את ההודעה הקודמת כתבתי לפני שראיתי את שלך.shtud כתב: ולגבי הכשרות, גופי הכשרות הגדולים, לא דורשים שפולי הקפה יהיו "בהכשר" אני מוכר למסעדות שהכשרות שלהם "בד"ץ העדה החרדית" ו "לנדא" ואין לי תעודת כשרות בכלל....
לפחות יש לי מה לומר לחברים דתיים אם הם יתנגדו לשתות אצלי קפה
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
יש מקרים ויש מקרים...pup26 כתב: ועופר, גם אם תשלם הרבה, לא יכשירו לך דברים שבמהותם לא כשרים (למרות הריח הרע שעולה ממערך הכשרות)....
הייתי אצל חברים שלי בבר כשנכנס פנימה משגיח כשרות.
הוא קודם כל התיישב על הבר והתחיל בנאום כדי לנסות לסגור איתם, כבר אמר להם סכומים, כמה ביקורים וכו' והיה מוכן עם הטפסים והעט ביד.
בשלב מסוים חבר שלי שאל אותו אם הוא רוצה לשתות משהו והגיש לו תפריט כשהעמוד הראשון זה תפריט האוכל שכולל קינוחים חלביים, מנות בשריות ופירות ים בראשונות.
רק אז הוא הבין איפה הוא נמצא ודי ברח החוצה.
אם תשאל אותי - משגיח כשרות שלא מבקש דבר ראשון לראות תפריט ומטבח אלא מוכן לחתום, יחתום על כל דבר.
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

לא נכנס אלי בשר לביתpup26 כתב:הבעיה אצלך בבית היא לא של פולי הקפה אלא כנראה של כלים (אני מניח שאתה לא מפריד בין בשרי וחלבי)....
על סוגיית הכשרות דיברתי עם חבר דתי
הוא אמר שהיחס לקפה ירוק הוא כמו לקטניות וזה חומר גלם שעבר עיבוד מינימלי, נאמר כמו סוכר. בקשר לקפה קלוי, קליה היא לא בישול ולכן מותר אפילו להשתמש בקפה שגוי קלה אותו.
עדיין, אם גמל השתין על הקפה, אולי אתה בבעיה...
לא רק סבון הוא מדע בדיוני במדינות שמגדלות קפה, גם חומרי הדברה ודישון (ואולי אפילו המדע הבדיוני עצמו!)
זה אומר שרוב רובו של הקפה הירוק הנמכר בעולם אורגני לחלוטין. כן, אם שילמת יותר על קפה אורגני, יצאת פראייר, אם כי יש סיכוי טוב שהקפה עצמו ללא קשר לאורגניותו הוא איכותי יותר.
הוא אמר שהיחס לקפה ירוק הוא כמו לקטניות וזה חומר גלם שעבר עיבוד מינימלי, נאמר כמו סוכר. בקשר לקפה קלוי, קליה היא לא בישול ולכן מותר אפילו להשתמש בקפה שגוי קלה אותו.
עדיין, אם גמל השתין על הקפה, אולי אתה בבעיה...
לא רק סבון הוא מדע בדיוני במדינות שמגדלות קפה, גם חומרי הדברה ודישון (ואולי אפילו המדע הבדיוני עצמו!)
זה אומר שרוב רובו של הקפה הירוק הנמכר בעולם אורגני לחלוטין. כן, אם שילמת יותר על קפה אורגני, יצאת פראייר, אם כי יש סיכוי טוב שהקפה עצמו ללא קשר לאורגניותו הוא איכותי יותר.
what's next?