אכן ראיתי את הישן בכיכובו של ארנולד שוורצנגר האגדי . זה אחד הסרטים הבודדים שנין לצפות בהם .....וכל פעם להנות מחדש. כל צוות השחקנים ששיחק בטורף מ 1987 . היה בעל פוטנציאל מעולה .גם מבחינת משחק וגם מבחינה חיצונית .
עדיין לא צפיתי בטורף מ 2010 . אבל לא נראה לי שיש לו סיכוי קלוש ביותר לעמוד מול הטורף מ 1987 .
לגבי הטורף מ 1987 . שיצא במספר מהדורות גם בדיוידי וגם בבלוריי ..... אכן יש ברשותי את כולם .
המהדורה האחרונה שיצאה בבלוריי פשוט איכותית ביותר גם מבחינת איכות התמונה .
וגם איכות סאונד מצויינת DTS HD MASTER
כולל תרגום לעברית .
נערך לאחרונה על ידי 9000es ב 05/11/2010 0:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
9000es כתב:אכן ראיתי את הישן בכיכובו של ארנולד שוורצנגר האגדי . זה אחד הסרטים הבודדים שנין לצפות בהם .....וכל פעם להנות מחדש.
לגבי הטורף מ 1987 . שיצא במספר מהדורות גם בדיוידי וגם בבלוריי ..... אכן יש ברשותי את כולם .
לפי דעתי ההבדל המשמעותי בין שני הסרטים הוא שבזמנו ב87' , הטורף היה סרט חדשני ומתקדם מאוד לאותה תקופה ,שוורצנגר אכן היה בשיאו והסרט נחשב ללהיט אפילו עמוק בשנות ה90'.
בתחילת הצפייה בהמשכון, יש תחושה שמקומו של אדריאן ברודי הוא יותר מאחורי פסנתר בוורשה בשנת 39' מאשר בג'ונגל עבות נלחם בטורפים למיניהם.
בכל אופן החדש נחמד אבל לא ממש מתקרב לראשון.
HDF כתב:לפי דעתי ההבדל המשמעותי בין שני הסרטים הוא שבזמנו ב87' , הטורף היה סרט חדשני ומתקדם מאוד לאותה תקופה ,שוורצנגר אכן היה בשיאו והסרט נחשב ללהיט אפילו עמוק בשנות ה90'.
בתחילת הצפייה בהמשכון, יש תחושה שמקומו של אדריאן ברודי הוא יותר מאחורי פסנתר בוורשה בשנת 39' מאשר בג'ונגל עבות נלחם בטורפים למיניהם.
...
מסכים, אבל האם הדמות של פישבורן היא פיתוח של הדמות של שוורצנגר?
החדש באמת די עלוב ולמרות שלא ראיתי את הישן כבר זמן מה, לדעתי הוא עולה עליו עשרות מונים.
אבל הכי גרוע הוא ללא ספק "הטורף 2" מ-1990.
תיקון קל למאמר: לדמות של לורנס פישבורן במאטריקס לא קוראים מורפיקס, קוראים לו מורפיאוס.
תודה זיו -אהבתי את הטבלה במאמר
ראיתי את שניהם ,לדעתי הראשון טוב יותר במיוחד מבחינת העלילה והאפקטים שהיו יחסית "מוקדמים" לאותה תקופה.
החדש גם טוב בפני עצמו .
היה עוד סרט ביניהם שנקרא predators vs aliens לפי השם ציפיתי לסרט פיצוץ מלא אפקטים ועלילה מוטרפת -אבל הסרט איכזב למרות שמככבים בו 2 דמויות שהצליחו מאוד אבל בניפרד .
הנוסע השמיני על כל פרקיו ובמיוחד הראשון -זו סדרת הCULT שלי
אחלה כתבה,
מבחינתי אין בכלל מקום להשוואה , הסרט של ארני לוקח ובגדול , זה סרט שיושב אצלי במקום מכובד ב NAS
יש לי כל גרסא אפשרית ואני יכול לצפות בו שוב ושוב,
לפי דעתי ההבדל המשמעותי בין שני הסרטים הוא שבזמנו ב87' , הטורף היה סרט חדשני ומתקדם מאוד לאותה תקופה ,שוורצנגר אכן היה בשיאו והסרט נחשב ללהיט אפילו עמוק בשנות ה90'.
...
מסכים
אבל הכי גרוע הוא ללא ספק "הטורף 2" מ-1990
...
אני דווקא חושב שזה אחלה סרט המשך. עוברים מהג'ונגל לעיר ודני גלובר משחק מצוין.
רעיון מעניין המאמר הזה
לא חשבתי על השוואה מסורת כזו.
אכן הטורף בכיכובו של שוורצי שייך לקלסיקות בכללי ושל שוורצי בכלל וכאן הוא מצטרף לפנתאון של שליחות קטלנית וזיכרון גורלי ומצד שני התאומים ושוטר בגן ילדים או שקרים אמיתיים.
אגב - הטורף 2 החביב עם דני גלובר זכה לאיזכור קל בסרט ע"י הלוחמת הצהלית שלנו.
לי אדריאן ברודי הפסנתרן לא מתחבר לדמות במבט ראשון ולמרות הכל הוא הצליח לטעמי.
אני חייב להצביע על האכזבה מפוטנציאל מפוספס כרגיל - תחילת הסרט והופעת של חברי הקבוצה למקום לא ידוע ומסתורי שידרה לי מסר מסתורי יותר של אבודים בעונה הראשונה .
לפני המריחה והקילקול, אבודים והאי יצרו חרושת שמועות מסתוריות על מהות האי - ממש בדומה לטורפים ולפני שהסתבר לנטרפים שהם בכוכב אחר ומכאן היה אפשר לפתח את המסתורין אבל הוליווד חושבת אחרת.
בסיס להמשך - כן
אולי דרכם הארוכה בלשון המעטה הביתה של הניצולים תהווה בסיס לעוד טורפים ,עשן ואש , ברקים רעמים וחלליות...
שנת 2004 יצא הטורף נגד הנוסע השמיני שזהו סוג של שעטנז בין שני הסרטים
...
החיבור בין שני הסרטים נוצר כמובן קודם כבר קודם לכן במשחק המחשב alien vs predator (בקיצור AVP, היה גם AVP2 שיצא לי לשחק בו, אחד המשחקים היותר טוים בהם שיחקתי).
אחרי הרגשות המטורפים שהשאיר אצלי הישן, קשה היה שלא להתאכזב טיפה מהחדש (יכול להיות בגלל שהיתי בן 10)
החדש סה"כ סרט אקשן די טוב, אבל לא מחדש הרבה. והחיילת קומנדו של צה"ל, נו באמת
ד"א, את החדש ראיתי בבית קולנוע בסינגפור, שם השלטונות החליטו לחסוך ממני תמונות ושפה "קשים מדיי" מה שיכול להיות שטיפה פגע בחוויה.
לגבי הסרט השני, הוא לא רע, נקודות החולשה שלו הם אדריאן ברודי, שאחרי הפסנתרן פשוט לא עובר אמין כשכיר חרב, והדמות של לורנס פשיבורן שהיא מוזרה מאוד ונראית כאילו נלקחה מאיזה לוחם מטורף באפוקליפסה עכשיו...