בלהט הרגע נסעתי לאווא...
-
איתןאוהבקפה
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 189
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
יום נעים היה אתמול ואני וחברי הטוב החלטנו להיות ספונטניים ובאמצע היום לקחנו רכבת מהרצליה לקפה אוא בחיפה.
אז אם מישהו מעוניין לשחזר את עקבותנו אני ממליץ בחום לקחת רכבת לתחת חיפה מרכז-השמונה שממוקמת מרחק יריקה לאווא - כדאי לדעת.
לא ממש היינו בטוחים למה אנחנו נוסעים, כן ידענו שנגמר לנו הקפה ובא לנו לבדוק על מה כולם מדברים ולקנות קפה קלוי בפעם האחרונה לפני שאנחנו מתחילים לקלות לבד (כן, שכנעתם אותי).
ובכן, היה די מאעפן בגדול. בניתי בדמיוני בית קפה נעים שבו אוכל לטעום מכל התערובות ולהנות מאווירה מגניבה ואנשים טובים. במקום, קיבלתי שתום-עין בפינה שלוגם קפה ונתקלנו במקום קטן (עם ריח מטריף) שעונה בדיוק על ההגדרה של "חנות מפעל" ולא במובן הטוב. רק לאחר שהתחננו הסכימו לתת לנו לטעום משהו שהוא לא הטזורו זהב בטענה ששום דבר חוץ מהתערובת הזאת לא נלגמם בחנות, ככלל. השתכנעה לבסוף המוכרת,יעצה ונתנה לנו לטעום ויצאנו עם שקיות של טזורו קרם - תערובת קרמית וסמיכה במיוחד, נטולת חמיצות ובעלת מתיקות נסתרת. וגם תערובת איינשטיין - מריר מתוק משהו ובעיקר טעים טעים. מחיר? יקר. יקר מאוד. בין 140 ל- 155 ש"ח לקילו. אמרתי נו, יקר! בעיקר כשאפשר לקנות את חלק מהתערובות שלהם באילנס למשל בפחות כסף אם עושים קניה מעל 500 גר'.
המוכרת הייתה נחמדה והסכימה לפצל לנו את הקניה לשקיות קטנות אותם אטמה בוואקום.
כשהבנו שאין לנו מה לעשות עוד באווא אחרי כעשרים דקות, חשבנו לתור את האזור. שרפנו קילומטרז' ונתקלנו בעיקר בשעמום מוחלט , נטול אווירה ואטרקציות מלבד אותם גנים באהיים ידועים שכבר הוארו בחשיכה.
לקחנו את הרכבת בחזרה למרכז והבנו שרוב הסיכויים שנחשוב פעמיים בפעם הבאה שנשקול להכנע לקפריזות הקפה שלנו.
אז אם מישהו מעוניין לשחזר את עקבותנו אני ממליץ בחום לקחת רכבת לתחת חיפה מרכז-השמונה שממוקמת מרחק יריקה לאווא - כדאי לדעת.
לא ממש היינו בטוחים למה אנחנו נוסעים, כן ידענו שנגמר לנו הקפה ובא לנו לבדוק על מה כולם מדברים ולקנות קפה קלוי בפעם האחרונה לפני שאנחנו מתחילים לקלות לבד (כן, שכנעתם אותי).
ובכן, היה די מאעפן בגדול. בניתי בדמיוני בית קפה נעים שבו אוכל לטעום מכל התערובות ולהנות מאווירה מגניבה ואנשים טובים. במקום, קיבלתי שתום-עין בפינה שלוגם קפה ונתקלנו במקום קטן (עם ריח מטריף) שעונה בדיוק על ההגדרה של "חנות מפעל" ולא במובן הטוב. רק לאחר שהתחננו הסכימו לתת לנו לטעום משהו שהוא לא הטזורו זהב בטענה ששום דבר חוץ מהתערובת הזאת לא נלגמם בחנות, ככלל. השתכנעה לבסוף המוכרת,יעצה ונתנה לנו לטעום ויצאנו עם שקיות של טזורו קרם - תערובת קרמית וסמיכה במיוחד, נטולת חמיצות ובעלת מתיקות נסתרת. וגם תערובת איינשטיין - מריר מתוק משהו ובעיקר טעים טעים. מחיר? יקר. יקר מאוד. בין 140 ל- 155 ש"ח לקילו. אמרתי נו, יקר! בעיקר כשאפשר לקנות את חלק מהתערובות שלהם באילנס למשל בפחות כסף אם עושים קניה מעל 500 גר'.
המוכרת הייתה נחמדה והסכימה לפצל לנו את הקניה לשקיות קטנות אותם אטמה בוואקום.
כשהבנו שאין לנו מה לעשות עוד באווא אחרי כעשרים דקות, חשבנו לתור את האזור. שרפנו קילומטרז' ונתקלנו בעיקר בשעמום מוחלט , נטול אווירה ואטרקציות מלבד אותם גנים באהיים ידועים שכבר הוארו בחשיכה.
לקחנו את הרכבת בחזרה למרכז והבנו שרוב הסיכויים שנחשוב פעמיים בפעם הבאה שנשקול להכנע לקפריזות הקפה שלנו.
איתן,איתןאוהבקפה כתב: אז אם מישהו מעוניין לשחזר את עקבותנו אני ממליץ בחום לקחת רכבת לתחת חיפה מרכז-השמונה שממוקמת מרחק יריקה לאווא - כדאי לדעת....
גם אני הייתי בחנות זו לפני כמה שבועות. גם אני התרשמתי שלא מדובר בחוויה מדהימה במיוחד ועם זאת, אני מאוד אוהב את הקפה של אווא.
עבדתי שנים עם הקפה הזה בקפה אלקלעי במתחם בזל בת"א וכנראה שבלוטות הטעם שלי התרגלו לקפה הזה שכמו שאמרתי- מאוד אהוב עלי..
לגבי המחירים, אני קצת מופתע.. עד כמה שידוע לי הם אמורים להיות יותר נמוכים, במיוחד בחנות המפעל.. אבל לך תדע...
אגב חנות זו, על אף שנקראת "חנות המפעל" אינה ממוקמת ליד המפעל.. האם במפעל עצמו ישנה עוד חנות? אולי בה הסיור יותר מהנה?
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
מה שלא היתה החוויה זה בטח יותר נחמד מסתם יום עבודה
בכל אפן האתר שלהם נחמד ומלא מידע אז סיור וירטואלי למי שמרותק למקום העבודה דווקא כן מומלץ.
http://www.avacoffee.com
בכל אפן האתר שלהם נחמד ומלא מידע אז סיור וירטואלי למי שמרותק למקום העבודה דווקא כן מומלץ.
http://www.avacoffee.com
-
איתןאוהבקפה
-
- חבר פעיל מאוד

לפי מה שאמרה המוכרת, קיימים סיורים במפעל עצמו אבל היא מילמלה משהו על כך שהסיורים אינו לפרטיים. יתכן ואני טועה. בכל מקרה, בהחלט יהיה נחמד לארגן סיור של הפורום במפעל הקליה.
המחירים לצערי אכן יקרים, מנגד קנינו תערובות יקרות ומוצעות תערובות זולות יותר אבל בגדול -יקר. טעים מאוד אבל יקר.
אני חייב לציין שהסיור הוירטואלי בחנות כפי שמופיע באתר ערוך ומופק בצורה יוצאת מן הכלל כי מה שאני חוויתי שם רחוק ממה שמצולם.
מעולם לא הבנתי מדוע אין בית קפה בארץ שמוכוון לחנך וללמד על תרבות הקפה והכל באווירה בייתית ונינוחה. תארו לעצמכם בית קפה בייתי שמרוהט ע"י מיני ספות אקלקטיות יפות וישנות,ספרים ומגזינים לקריאה חופשית על המדפים, ריח מאפים טריים (ללא עוגות או כריכים מפונפנים) ומוסיקה נעימה מתנגנת ברקע, מן אווירה ניו-יורקרית מקומית. שתי מכונות גדולות והרבה מטחנות שמיועדות לעזור ללקוחות לטעום כל אחת מתערובות הקפה שמוצעות תוך הסבר סובלני של הצוות.
בערבים יהיו סדנאות קפה בנושאים שונים ומשונים כפי שמסוקרים כאן כדי ללמוד, ללמד ולהנות.
אז תגידו, מי מרים את הכפפה?
המחירים לצערי אכן יקרים, מנגד קנינו תערובות יקרות ומוצעות תערובות זולות יותר אבל בגדול -יקר. טעים מאוד אבל יקר.
אני חייב לציין שהסיור הוירטואלי בחנות כפי שמופיע באתר ערוך ומופק בצורה יוצאת מן הכלל כי מה שאני חוויתי שם רחוק ממה שמצולם.
מעולם לא הבנתי מדוע אין בית קפה בארץ שמוכוון לחנך וללמד על תרבות הקפה והכל באווירה בייתית ונינוחה. תארו לעצמכם בית קפה בייתי שמרוהט ע"י מיני ספות אקלקטיות יפות וישנות,ספרים ומגזינים לקריאה חופשית על המדפים, ריח מאפים טריים (ללא עוגות או כריכים מפונפנים) ומוסיקה נעימה מתנגנת ברקע, מן אווירה ניו-יורקרית מקומית. שתי מכונות גדולות והרבה מטחנות שמיועדות לעזור ללקוחות לטעום כל אחת מתערובות הקפה שמוצעות תוך הסבר סובלני של הצוות.
בערבים יהיו סדנאות קפה בנושאים שונים ומשונים כפי שמסוקרים כאן כדי ללמוד, ללמד ולהנות.
אז תגידו, מי מרים את הכפפה?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
איתן, קודם כל - שאפו על היוזמה. נשמע ממש כיף, טיול כזה של יום חול.
אם היית שואל לפני כן, ממש לא הייתי מייעץ לנסוע לאווא. אני לא זוכר שמישהו כאן כתב על החוויה המדהימה שהיתה לו בחנות... בסה"כ מדובר בחנות קטנה, עם אווירה של "לקנות וללכת". אני מסכים לגמרי שהאווירה מסביב ממש לא מזמינה. מרגיש קצת כמו איזור תעשיה ישן.
אם הייתם עם רכב, הייתי ממליץ להמשיך ברחוב ולהגיע לוואדי ניסנס - לא ששם יש אווירה מחשמלת ברחוב, אבל לפחות יש קצת יותר מה לראות ולעשות (שווארמה אמיל
)
האמת שאני לא יכול לחשוב על שום מקום בארץ אליו הייתי מייעץ למישהו לנסוע במיוחד, בשביל החוויה.
אם היית שואל לפני כן, ממש לא הייתי מייעץ לנסוע לאווא. אני לא זוכר שמישהו כאן כתב על החוויה המדהימה שהיתה לו בחנות... בסה"כ מדובר בחנות קטנה, עם אווירה של "לקנות וללכת". אני מסכים לגמרי שהאווירה מסביב ממש לא מזמינה. מרגיש קצת כמו איזור תעשיה ישן.
אם הייתם עם רכב, הייתי ממליץ להמשיך ברחוב ולהגיע לוואדי ניסנס - לא ששם יש אווירה מחשמלת ברחוב, אבל לפחות יש קצת יותר מה לראות ולעשות (שווארמה אמיל
האמת שאני לא יכול לחשוב על שום מקום בארץ אליו הייתי מייעץ למישהו לנסוע במיוחד, בשביל החוויה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בארץ שלנו יש נטייה לאנשים לדבר על דברים כאלה אבל ברגע שזה מגיע לכסף התוצאה אף פעם לא כזאת...איתןאוהבקפה כתב:מעולם לא הבנתי מדוע אין בית קפה בארץ שמוכוון לחנך וללמד על תרבות הקפה והכל באווירה בייתית ונינוחה. תארו לעצמכם בית קפה בייתי שמרוהט ע"י מיני ספות אקלקטיות יפות וישנות,ספרים ומגזינים לקריאה חופשית על המדפים, ריח מאפים טריים (ללא עוגות או כריכים מפונפנים) ומוסיקה נעימה מתנגנת ברקע, מן אווירה ניו-יורקרית מקומית. שתי מכונות גדולות והרבה מטחנות שמיועדות לעזור ללקוחות לטעום כל אחת מתערובות הקפה שמוצעות תוך הסבר סובלני של הצוות.
אז תגידו, מי מרים את הכפפה?...
עד שיש בית קפה שמוכר משהו זה יהיה תמיד של יצרן אחד ומהר זה נגרר להשמצות על המתחרים וכל מה שאנחנו כבר מכירים....
חוצמזה שרב האנשים בכלל רוצים הפוך גדול רותח בלי קצף ולא מעניין הקפה עצמו אלא הבית שלו.
אבל קדימה - אם תפתח מקום כזה אני אגיע (בהתחלה לפני שזה יתקלקל...)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
mr_dish, התכוונתי רק לתחום הקפה, כמובן.
אני לא יכול לחשוב על שום מקום שהייתי אומר עליו למישהו "אתה חייב להכנס לאוטו ולנסוע לשם, כזו חווית קפה לא דמיינת שקיימת"...
למשל, משהו כמו בית הקפה שאיתןאוהבקפה תיאר למעלה.
אני לא יכול לחשוב על שום מקום שהייתי אומר עליו למישהו "אתה חייב להכנס לאוטו ולנסוע לשם, כזו חווית קפה לא דמיינת שקיימת"...
למשל, משהו כמו בית הקפה שאיתןאוהבקפה תיאר למעלה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- יוני_א
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 848
- שם מלא: יוני
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
אז בתור חיפאי, אני מרגיש חובה להגיב
אחת הבעיות של אווה זה המיקום שלה - העיר התחתית בחיפה זה אזור בעייתי - פעם היה מרכז העסקים של העיר, היום איזור דיי גוווע שהעיריה מנסה להחיות.
יחד עם זאת, יש למקום את הקסם שלו - אבל לא הייתי נוסע לשתות בו קפה במיוחד, בטח שלא מחוץ לחיפה. אם מדובר על קניית קפה, זה כבר סיפור אחר - קפה באמת משובח (שם אני קונה את הקפה שלי).
פעם הבאה שאתם מגיעים לאווה ויש לכם זמן פנוי - הכרמלית נמצאת לא רחוק משם (משהו כמו 5 דקות הליכה) - שווה לקפוץ איתה לטיול במרכז הכרמל (ולשתות קפה בקפאין המצויין) או לסיבוב קניות (בסטות וכאלה) בשכונת הדר.
אחת הבעיות של אווה זה המיקום שלה - העיר התחתית בחיפה זה אזור בעייתי - פעם היה מרכז העסקים של העיר, היום איזור דיי גוווע שהעיריה מנסה להחיות.
יחד עם זאת, יש למקום את הקסם שלו - אבל לא הייתי נוסע לשתות בו קפה במיוחד, בטח שלא מחוץ לחיפה. אם מדובר על קניית קפה, זה כבר סיפור אחר - קפה באמת משובח (שם אני קונה את הקפה שלי).
פעם הבאה שאתם מגיעים לאווה ויש לכם זמן פנוי - הכרמלית נמצאת לא רחוק משם (משהו כמו 5 דקות הליכה) - שווה לקפוץ איתה לטיול במרכז הכרמל (ולשתות קפה בקפאין המצויין) או לסיבוב קניות (בסטות וכאלה) בשכונת הדר.
-
איתןאוהבקפה
-
- חבר פעיל מאוד

ממה שזכור לי מישהו פה אמר פעם משהו על אוטובוס בהישג יד ולומר לכם את האמת, אם באמת תצליח היוזמה ויום אחד נוכל לארגן סיור (של משוגעים) בבתי קליה שונים (עם הרבה עצירות לפיפי), זה יהיה תענוג אמיתי ואווא בהחלט יהיה אחד מהם. תארו לכם, סיור בשווקים והסברים על קפה ירוק וקלוי, טעימות וכמובן עצירה לאכול. אני רשמית רושם את עצמי לסיור. הנה, רשמתי.
ולגבי בית הקפה האולטימטיבי שתואר מעלה - אני מבטיח לכם שיגיע היום ואקים אותו. אני משוכנע שמישהו כבר יעשה את זה לפני אבל אני אעשה את זה טוב יותר ואתם תהיו הראשונים לדעת.
ולגבי בית הקפה האולטימטיבי שתואר מעלה - אני מבטיח לכם שיגיע היום ואקים אותו. אני משוכנע שמישהו כבר יעשה את זה לפני אבל אני אעשה את זה טוב יותר ואתם תהיו הראשונים לדעת.