שיפור הצליל והבמה
-
shay820
- חבר ותיק

- תגובות: 2116
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
שלום לכול החברים וחג שמח
ברשותי זוג רמקולי מדף מסוג polk audio lsi 9 שמחוברים למגבר סטריאו מסוג acurus dia 100
המקור שלי הוא המחשב שמצוי בתוכו כרטיס קול מסוג esi juli
במשך שנתיים הסטאפ הזה עובד טוב ואני נהנה ממנו .
מה שרציתי לנסות לשפר זה את "גוון הצליל" כרגע הוא יותר מידי יבש לדעתי
מעדיף צליל יותר חם.
אשמח לעזרה
תודה וחג שמח שי
ברשותי זוג רמקולי מדף מסוג polk audio lsi 9 שמחוברים למגבר סטריאו מסוג acurus dia 100
המקור שלי הוא המחשב שמצוי בתוכו כרטיס קול מסוג esi juli
במשך שנתיים הסטאפ הזה עובד טוב ואני נהנה ממנו .
מה שרציתי לנסות לשפר זה את "גוון הצליל" כרגע הוא יותר מידי יבש לדעתי
מעדיף צליל יותר חם.
אשמח לעזרה
תודה וחג שמח שי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אני מבין שרוב הזמן שישיבה מול המחשב כמו כן גם האזור השמע מצומצם מאוד.
הרמקולים לא נמצאים באותו גובה והזווית חדה מדי, אתה צריך לפתוח את האזור השמיעה, לשבת ולהאזין מאיפה שלקחת את הצילום או אפילו אחורה יותר. לרמקול יש באס רפלקס קדמי וכאשר אתה נמצא מולו חלק מהתדרים נחתחים לך באוזן כי הם לא נכנסים בזווית המתאימה.
בחלקו האחורי של החדר אני מניח שיש ארון או מיטה או משהו, ואם החדר קטן אז יש לך המון החזרים.
בדרך כלל שאומרים שצליל יבש מתכוונים שחסר לו נפח, כלומר תדרים נמוכיםלא מורגשים. המידים יוצרים תחושה של פלאט.
תנסה לשנות מיקום של הרמקולים, לטפל קצת בעניין של אקוסטיקת החדר, אחר כך תעבור להחלפת מכשירים.
הרמקולים לא נמצאים באותו גובה והזווית חדה מדי, אתה צריך לפתוח את האזור השמיעה, לשבת ולהאזין מאיפה שלקחת את הצילום או אפילו אחורה יותר. לרמקול יש באס רפלקס קדמי וכאשר אתה נמצא מולו חלק מהתדרים נחתחים לך באוזן כי הם לא נכנסים בזווית המתאימה.
בחלקו האחורי של החדר אני מניח שיש ארון או מיטה או משהו, ואם החדר קטן אז יש לך המון החזרים.
בדרך כלל שאומרים שצליל יבש מתכוונים שחסר לו נפח, כלומר תדרים נמוכיםלא מורגשים. המידים יוצרים תחושה של פלאט.
תנסה לשנות מיקום של הרמקולים, לטפל קצת בעניין של אקוסטיקת החדר, אחר כך תעבור להחלפת מכשירים.
האם יש משמעות להצבת המחשב על סל פלסטיק גמיש? פנים המחשב מטבעו לא מהווה סביבה אופטימלית להעברה נקייה מהשפעות של אודיו ( מאווררים , שדות אלקטרומגנטיים וכו') ועלול להשפיע על יציאות אנלוגיות. האם ה"מעמד" הגמיש לא מעצים את התנודות שהמארז יוצר בלאו הכי ואגב כך פוגע בפירוט הצליל - ברמת המיקרון אמנם , אבל בדיוק רמת הפירוט הזו מעצימה את תחושת הבמה.
מצד שני אולי אין לזה חשיבות
מצד שני אולי אין לזה חשיבות
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
amiti כתב:האם יש משמעות להצבת המחשב על סל פלסטיק גמיש? פנים המחשב מטבעו לא מהווה סביבה אופטימלית להעברה נקייה מהשפעות של אודיו ( מאווררים , שדות אלקטרומגנטיים וכו') ועלול להשפיע על יציאות אנלוגיות. האם ה"מעמד" הגמיש לא מעצים את התנודות שהמארז יוצר בלאו הכי ואגב כך פוגע בפירוט הצליל - ברמת המיקרון אמנם , אבל בדיוק רמת הפירוט הזו מעצימה את תחושת הבמה.
מצד שני אולי אין לזה חשיבות...
זה רק נדמה לי או שהרמקול הימני מתוך אילוץ כלשהו , מונח על שולחן זכוכוית ? כי אם כן אתה חייב גם את זה לשנות .
כמו כן כמו שג'קסי כבר אמר המרחק שלך מהרמקולים הוא כזה , שאתה צריך יותר מוניטורים אולפניים שמיועדים לעבוד בNEER FEILD , מאשר רמקולים רגילים
כמו כן כמו שג'קסי כבר אמר המרחק שלך מהרמקולים הוא כזה , שאתה צריך יותר מוניטורים אולפניים שמיועדים לעבוד בNEER FEILD , מאשר רמקולים רגילים
amiti,
כדיי לקבל במה מאוזנת צריך לעבוד לפי כמה כללים בסיסיים.
1.הצבה נכונה של הרמקולים:
א- צריך להציב את הרמקולים ביחס סימטרי לחדר, ורצוי לאורכו של החדר. (יש עוד אופצויות אבל לרוב מורכבות יותר ולא בהכרח טובות יותר).
ב- צריך לשמור על מרחק מינימום בין הרמקולים לקיר האחורי, ולקירות בצדדים.
חשוב שהמרחק בין הקיר שמאחורי הרמקול לרמקול, לא יהיה זהה, למרחק שבין הרמקול לקיר שבצד הקרוב עליו.
ג-המרחק בין רמקול ימין לרמקול שמאל, צריך להיות זהה למרחק בין הרמקולים לנקודת האזנה, ובכך בעצם ליצור משולש.
ד-גובה הרמקול צריך להיות ככה שהטוויטר נמצא בגובה האוזן בנקודת האזנה.
ה-ברוב הרמקולים צריך להפנות את הרמקולים מעט פנימה לכיון המאזין.
אין לכך זווית מדוייקת מכיוון שדפוס פיזור הצליל משתנה מרמקול לרמקול, ולכן יש להתנסות בזוויות שונות ולהחליט מה נשמע הכי טוב.
ו-שכחתי משהו...
2.טיפול אקוסטי:
א- אני אתייחס בעיקר באיך לפתור את הבעיה, ולא ארד לשורש הבעיה... מורכב וארוך...
ב-אחד הדברים שהכי פוגעים בבמה הם הFirst reflection pionts, וניתן לאתר אותן דיי בקלות בעזרת מראה, (אחרי שהרמקולים נמצאים במקומם הנכון, מתיישבים בנקודת האזנה כשחבר מחזיק מראה על הקיר הימיני, ברגע שהרמקול מופיע במראה ניתן לסמן את המקום, ולהציב פאנל אקוסטי. כנ"ל לגבי צד שמאל.
בנוסף יש גם את התקרה/רצפה, גם שם רצויי אותו התהליך, אם כי שטיח עבה במקרה כזה יעזור לא מעט, ויותר ישים עבור רוב האנשים.
ג-מרחק סביר בין הקיר האחורי לנקודת האזנה, ממש לא ממולץ להאזין כשאתה צמוד לקיר האחורי.
רצוי פאנלים אקוסטים מאחורי נקודת האזנה, על מנת למתן את ההחזרים מהקיר האחורי שמבלבלים את תחושת הבמה.
כל זאת ועוד בפרק הבא
שיהיה בהצלחה.
כדיי לקבל במה מאוזנת צריך לעבוד לפי כמה כללים בסיסיים.
1.הצבה נכונה של הרמקולים:
א- צריך להציב את הרמקולים ביחס סימטרי לחדר, ורצוי לאורכו של החדר. (יש עוד אופצויות אבל לרוב מורכבות יותר ולא בהכרח טובות יותר).
ב- צריך לשמור על מרחק מינימום בין הרמקולים לקיר האחורי, ולקירות בצדדים.
חשוב שהמרחק בין הקיר שמאחורי הרמקול לרמקול, לא יהיה זהה, למרחק שבין הרמקול לקיר שבצד הקרוב עליו.
ג-המרחק בין רמקול ימין לרמקול שמאל, צריך להיות זהה למרחק בין הרמקולים לנקודת האזנה, ובכך בעצם ליצור משולש.
ד-גובה הרמקול צריך להיות ככה שהטוויטר נמצא בגובה האוזן בנקודת האזנה.
ה-ברוב הרמקולים צריך להפנות את הרמקולים מעט פנימה לכיון המאזין.
אין לכך זווית מדוייקת מכיוון שדפוס פיזור הצליל משתנה מרמקול לרמקול, ולכן יש להתנסות בזוויות שונות ולהחליט מה נשמע הכי טוב.
ו-שכחתי משהו...
2.טיפול אקוסטי:
א- אני אתייחס בעיקר באיך לפתור את הבעיה, ולא ארד לשורש הבעיה... מורכב וארוך...
ב-אחד הדברים שהכי פוגעים בבמה הם הFirst reflection pionts, וניתן לאתר אותן דיי בקלות בעזרת מראה, (אחרי שהרמקולים נמצאים במקומם הנכון, מתיישבים בנקודת האזנה כשחבר מחזיק מראה על הקיר הימיני, ברגע שהרמקול מופיע במראה ניתן לסמן את המקום, ולהציב פאנל אקוסטי. כנ"ל לגבי צד שמאל.
בנוסף יש גם את התקרה/רצפה, גם שם רצויי אותו התהליך, אם כי שטיח עבה במקרה כזה יעזור לא מעט, ויותר ישים עבור רוב האנשים.
ג-מרחק סביר בין הקיר האחורי לנקודת האזנה, ממש לא ממולץ להאזין כשאתה צמוד לקיר האחורי.
רצוי פאנלים אקוסטים מאחורי נקודת האזנה, על מנת למתן את ההחזרים מהקיר האחורי שמבלבלים את תחושת הבמה.
כל זאת ועוד בפרק הבא
שיהיה בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי gro111 ב 30/09/2010 21:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
1.הרבה רמקולים מדפיים לשימוש ביתי מתאימים לצרכי שמיעה מקרוב, הוא לא צריך מוניטור אולפני בשביל זה.truejoker כתב:זה רק נדמה לי או שהרמקול הימני מתוך אילוץ כלשהו , מונח על שולחן זכוכוית ? כי אם כן אתה חייב גם את זה לשנות .
כמו כן כמו שג'קסי כבר אמר המרחק שלך מהרמקולים הוא כזה , שאתה צריך יותר מוניטורים אולפניים שמיועדים לעבוד בNEER FEILD , מאשר רמקולים רגילים...
2.אני לא מכיר את הפולקים האלה, אבל במידה ויש להם פורט קידמי אז זה דווקא כן יכול להיות בעייתי בNEER FEILD, כי ממרחק קצר ניתן לשמוע זליגה של תדרים מסויים מהפורט עצמו, אם כי לרוב זה דיי זניח.
חג שמח
amiti כתב:זה מובן מאליו. רק חשבתי שרצוי להזכיר שגם המחשב הוא בבחינת ציוד אודיו כאן ורצוי להתייחס אליו ככזה עדgro111 כתב:amiti,
כדיי לקבל במה מאוזנת צריך לעבוד לפי כמה כללים בסיסיים......
כמה שניתן....
כתבתי את זה למען פותח השירשור, (בלי קשר עליך), וההתייחסות הייתה בהקשר לדבריו. (לרוב האנשים זה לא ברור מאליו
לגבי מה שאתה אומר,
אני חושב שרצויי להציב את המחשב על משהו יציב וציינתי זאת.
למרות שאני לא חושב שיהיה הבדל שמיע אם בכלל.
איך הגעת למסקנה הזאת?gab כתב:קח DAC!!
יתכן ששיפור אקוסטי יועיל אבל במקרה שלך כנראה שהמקור הוא חלק גדול מהבעיה. תנסה להשאיל CD איכותי או כמובן DAC ואם ההבדל יהיה משמעותי לך בכיוון זה . אם לא אזי תנסה לשפר את החדר ....
אתה מכיר את הכרטיס קול שברשותו? הוא דווקא מכיל DAC לא רע בכלל...
- gab
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 427
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
לא רע בכלל זה אומר הכל. היום יש הרבה דאקים טובים עם כניסת USB שמקרקסים את הצעצועים בתוך המחשב..... כמובן שאסור להכליל אבל לרב....gro111 כתב:איך הגעת למסקנה הזאת?gab כתב:קח DAC!!
יתכן ששיפור אקוסטי יועיל אבל במקרה שלך כנראה שהמקור הוא חלק גדול מהבעיה. תנסה להשאיל CD איכותי או כמובן DAC ואם ההבדל יהיה משמעותי לך בכיוון זה . אם לא אזי תנסה לשפר את החדר ....
אתה מכיר את הכרטיס קול שברשותו? הוא דווקא מכיל DAC לא רע בכלל......
קח לדוגמא את הצעצוע הזה שאגב מוכרים אחד כזה בלוח כאן במחיר הוגן. ( לא אני כמובן)
http://www.hometheater.co.il/vt116830
או VDAC שעולה כאלפיה.
אין לי כמעט ספק שהוא ישמע טוב יותר מאשר עם המחשב והדק הפנימי כמקור.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בוא נראה...הרמקולים צמודים לפינות ולקירות, יש עודף משטחים חשופים שגורמים להחזרים, מיקום הרמקולים א-סימטרי לגובה ואחד מהם מונח על משטח זכוכית, אבל כל זה ממש לא חשוב אם הבחור רק יקנה DAC.gab כתב:קח DAC!!
וואלה אני איתך.
Catskinner כתב:בוא נראה...הרמקולים צמודים לפינות ולקירות, יש עודף משטחים חשופים שגורמים להחזרים, מיקום הרמקולים א-סימטרי לגובה ואחד מהם מונח על משטח זכוכית, אבל כל זה ממש לא חשוב אם הבחור רק יקנה DAC.gab כתב:קח DAC!!
וואלה אני איתך....