טעם חמצמץ בסוף הקפוצ'ינו
אני בעלים של סילביה זה מספר חודשים ולאחרונה התחלתי לשתות קפה גרמני 100%ערביקה שרכשתי בסופרמרקט בגרמניה.
לא השתנה שום דבר מבחינת האופן שבו אני מכין את הקפה אבל באופן מוזר בסוף שתיית הכוס אני מרגיש טעם חמצמץ מדי.
בעיקרון אני אוהב טעם חמצמץ אבל הייתי מעדיף שהוא יהיה עדין יותר ומפוזר באופן שווה.
עוד דבר ששמתי לב אליו הוא שלעוגיית הקפה שיוצאת שלמה יש מרקם רך יותר, אבל לא רטוב יותר, יכול להיות שזה קשור לעובדה שאני משתמש בקפה 100% ערביקה ולא 80% או 70% כמו סוגי הקפה הקודמים שהשתמשתי בהם?
אם למישהו יש מושג אשמח לשמוע.
תודה
לא השתנה שום דבר מבחינת האופן שבו אני מכין את הקפה אבל באופן מוזר בסוף שתיית הכוס אני מרגיש טעם חמצמץ מדי.
בעיקרון אני אוהב טעם חמצמץ אבל הייתי מעדיף שהוא יהיה עדין יותר ומפוזר באופן שווה.
עוד דבר ששמתי לב אליו הוא שלעוגיית הקפה שיוצאת שלמה יש מרקם רך יותר, אבל לא רטוב יותר, יכול להיות שזה קשור לעובדה שאני משתמש בקפה 100% ערביקה ולא 80% או 70% כמו סוגי הקפה הקודמים שהשתמשתי בהם?
אם למישהו יש מושג אשמח לשמוע.
תודה
יכולות להיות כמה סיבות לחמיצות,שאגב אני ממש לא אוהב אותה.
טמפרטורת מים לא מספקת שגורמת למיצוי לא מספיק טוב של הקפה.
קליה בהירה מידי,ו -או- קפה ישן מידי.
תערובת שמכילה כמות גדולה של קפה מקולומביה ו-או -קוסטריקה.
אני מנחש שהקליה אצלך בהירה מידי.
טמפרטורת מים לא מספקת שגורמת למיצוי לא מספיק טוב של הקפה.
קליה בהירה מידי,ו -או- קפה ישן מידי.
תערובת שמכילה כמות גדולה של קפה מקולומביה ו-או -קוסטריקה.
אני מנחש שהקליה אצלך בהירה מידי.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
עם סוגי קפה אחרים זה גם קורה?
אני מנחש (ומניח כרגע - ) שלא.
זה קרה מיד כשפתחת את האריזה או שהתחיל קצת אח"כ ולאט לאט מתגבר?
אם כן - אז מדובר בקפה שמתיישן מהר, כנראה שהוא היה ישן עוד מתכתחילה.
ואם לא - אז זה פשוט הקפה עצמו, ואין מה לעשות (אני מניח שהטחינה/דחיסה/זרימה מצויינות).
(יצא לי תשובה בתרשים זרימה
)
אני מנחש (ומניח כרגע - ) שלא.
זה קרה מיד כשפתחת את האריזה או שהתחיל קצת אח"כ ולאט לאט מתגבר?
אם כן - אז מדובר בקפה שמתיישן מהר, כנראה שהוא היה ישן עוד מתכתחילה.
ואם לא - אז זה פשוט הקפה עצמו, ואין מה לעשות (אני מניח שהטחינה/דחיסה/זרימה מצויינות).
(יצא לי תשובה בתרשים זרימה
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
זה לא קרה לי לפני עם סוגי קפה אחרים והקלייה נראית כהה.
כשפתחתי את האריזה היה לקפה טעם חמצמץ אבל הוא היה אחיד בכל הכוס.
אין הבדל בדחיסה, הזרימה פחות או יותר אותו הדבר, כלומר סביב 25 השניות +/- 4 שניות לפה או לשם.
כשפתחתי את האריזה היה לקפה טעם חמצמץ אבל הוא היה אחיד בכל הכוס.
אין הבדל בדחיסה, הזרימה פחות או יותר אותו הדבר, כלומר סביב 25 השניות +/- 4 שניות לפה או לשם.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מה התאריך עליו? בטח קצת ישן ובאמת הגרמנים לא אוהבים קלייה כהה (אספרסו שלהם זה לא כמו איטלקי)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5374 פעמים
אני חש טעם חמצמץ לא פעם בסוגים שונים של קפה באספרסו.
האם זה תמיד אומר שיש בעיה כלשהי ?
אני אישית לא אוהב את ה-AFTER TASTE הזה (לא כשהוא דומיננטי), אבל לא חשבתי שזה אינדיקטור לבעיה כלשהי...
האם זה תמיד אומר שיש בעיה כלשהי ?
אני אישית לא אוהב את ה-AFTER TASTE הזה (לא כשהוא דומיננטי), אבל לא חשבתי שזה אינדיקטור לבעיה כלשהי...
חמצמצות בקפה אינה דבר רע לטעמי.
השאלה היא אם הטעם החמצמץ הוא הדומיננטי ביותר בכוס או לא.
אם הטעם החמצמץ דומיננטי מאד זה יכול להעיד על בעיה או על סוג קפה מאוד חמוץ.
נראה לי שבקפה הגרמני שלי אני צריך לזנוח את החוקים ולמצוא את השילוב: כמות, דחיסה, זמן חליטה שיהיו לטעמי.
אני חייב להודות שבימים הראשונים הקפה היה לי מאוד טעים למרות החמיצות ולמרות שלא ציפיתי להרבה מקפה גרמני 100% ערביקה שעולה 10 אירו לק"ג.
השאלה היא אם הטעם החמצמץ הוא הדומיננטי ביותר בכוס או לא.
אם הטעם החמצמץ דומיננטי מאד זה יכול להעיד על בעיה או על סוג קפה מאוד חמוץ.
נראה לי שבקפה הגרמני שלי אני צריך לזנוח את החוקים ולמצוא את השילוב: כמות, דחיסה, זמן חליטה שיהיו לטעמי.
אני חייב להודות שבימים הראשונים הקפה היה לי מאוד טעים למרות החמיצות ולמרות שלא ציפיתי להרבה מקפה גרמני 100% ערביקה שעולה 10 אירו לק"ג.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
אולי 'תשרוף אותו' - חליטה ללא גלישת טמפרטורה.
אני מעדיף טעם שרוף מטעם חמוץ, ומעדיף לחסוך ולא לזרוק קפה (אלא אם כן הוא ממש בלתי נסבל), או שתטחן אותו לקפה שחור. זה מה שעשיתי עם הקפה האחרון שעשה לי בעיות..
אני מעדיף טעם שרוף מטעם חמוץ, ומעדיף לחסוך ולא לזרוק קפה (אלא אם כן הוא ממש בלתי נסבל), או שתטחן אותו לקפה שחור. זה מה שעשיתי עם הקפה האחרון שעשה לי בעיות..
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

חמצמצות בקפה יכולה לנבוע משני מקומות עיקריים:
- סוג הקפה עצמו - זנים יותר חמוצים מאחרים
- חליטה לא נכונה
עם קצת אימון אפשר להבדיל בין החומציות השונה. החמיצות שנובעת מזן הקפה עצמו מרגישה יותר "הדרית" (הנה אני הופך משורר...) - חמוץ כמו תפוז, כמו יין. חמיצות שנובעת מחליטה לא נכונה היא הרבה יותר עוקצנית, ממש כמו לימון בפה.
detailer, כל הסיפור מרמז שזה פשוט אופי הקפה עצמו. גם בקפה ישן יחסית, אם הזרימה הולכת נכון (25 שניות וכו') אתה לא אמור לקבל חמיצות כזו, אלא פשוט טעם דלוח יחסית לקפה טרי.
- סוג הקפה עצמו - זנים יותר חמוצים מאחרים
- חליטה לא נכונה
עם קצת אימון אפשר להבדיל בין החומציות השונה. החמיצות שנובעת מזן הקפה עצמו מרגישה יותר "הדרית" (הנה אני הופך משורר...) - חמוץ כמו תפוז, כמו יין. חמיצות שנובעת מחליטה לא נכונה היא הרבה יותר עוקצנית, ממש כמו לימון בפה.
detailer, כל הסיפור מרמז שזה פשוט אופי הקפה עצמו. גם בקפה ישן יחסית, אם הזרימה הולכת נכון (25 שניות וכו') אתה לא אמור לקבל חמיצות כזו, אלא פשוט טעם דלוח יחסית לקפה טרי.
לי יש את אותה בעיה בדיוק!
שימו לב שהוא ציין בדיוק כמוני שהחמיצות היא "בסוף הכוס", כלומר בשלוקים האחרונים.
הדרך שהכי קרובה לפתרון אצלי היא לטחון דק יותר (ומכאן משתמע להדק הרבה פחות). זה לא 100 אחוז אבל זה עוזר.
עדיין לא התקנתי מרכך אבל אני תוהה אם זה לא נובע מהמים עצמם.
שימו לב שהוא ציין בדיוק כמוני שהחמיצות היא "בסוף הכוס", כלומר בשלוקים האחרונים.
הדרך שהכי קרובה לפתרון אצלי היא לטחון דק יותר (ומכאן משתמע להדק הרבה פחות). זה לא 100 אחוז אבל זה עוזר.
עדיין לא התקנתי מרכך אבל אני תוהה אם זה לא נובע מהמים עצמם.
נערך לאחרונה על ידי מאור_בר ב 21/09/2010 15:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

מאור, עלית כאן על נקודה טובה. כשזה בסוף השוט, אז בהחלט מדובר בענין של חליטה ולא בקפה עצמו.
בדיוק כמו שקרמריקה אמר - זה ענין של טמפ' חליטה. היות ונוזל קר תמיד יורד למטה, לא חשוב אם הוא היה בתחילת השוט או בסופו, אז תמיד נקבל את החמיצות בסוף הכוס, לא חשוב מתי הגיעו המים היותר קרים.
לגבי התוספת של קרמריקה - מסכים איתו לגמרי. גם קליה בהירה תביא לקפה יותר חמוץ.
(וסתם הערה באותו הנושא: בזמן האחרון אני משחק עם זני קפה מרים וכבדים (סומטרה) בקליה בהירה - ומקבל קפה מאוד מוזר ומעניין, שאף פעם לא שתיתי)
בדיוק כמו שקרמריקה אמר - זה ענין של טמפ' חליטה. היות ונוזל קר תמיד יורד למטה, לא חשוב אם הוא היה בתחילת השוט או בסופו, אז תמיד נקבל את החמיצות בסוף הכוס, לא חשוב מתי הגיעו המים היותר קרים.
לגבי התוספת של קרמריקה - מסכים איתו לגמרי. גם קליה בהירה תביא לקפה יותר חמוץ.
(וסתם הערה באותו הנושא: בזמן האחרון אני משחק עם זני קפה מרים וכבדים (סומטרה) בקליה בהירה - ומקבל קפה מאוד מוזר ומעניין, שאף פעם לא שתיתי)