תדר שידור באמת כזה חשוב ?
הבנתי שבאופן כללי עדיף טלויזיה שמשדרת 100 הרץ.
אבל בחנויות אני לא ממש רואה הבדל באיכות שבין 50 הרץ ל 100.
אז למה זה כזה חשוב ?
בעלי טלויזות שמשדרות 50 הרץ: איפה זה מורגש ? בתנאי תאורה מסויימים, בחיבור מחשב או קונסולת משחק ?
זה מורגש חזק עד כדי הפרעה ?
אבל בחנויות אני לא ממש רואה הבדל באיכות שבין 50 הרץ ל 100.
אז למה זה כזה חשוב ?
בעלי טלויזות שמשדרות 50 הרץ: איפה זה מורגש ? בתנאי תאורה מסויימים, בחיבור מחשב או קונסולת משחק ?
זה מורגש חזק עד כדי הפרעה ?
זה מורגש בתנועה מהירה בעיקר.
קח לדוגמא, לפי מיטב זכרוני, תנועה של נוף סטטי והמצלמה זזה (במסכי CRT). רואים רחצוד עד לכדי כאב עיניים. במצב של 100-600 הרץ זה אמור להחליק את התמונה ולמנוע את הריצוד.
קח לדוגמא, לפי מיטב זכרוני, תנועה של נוף סטטי והמצלמה זזה (במסכי CRT). רואים רחצוד עד לכדי כאב עיניים. במצב של 100-600 הרץ זה אמור להחליק את התמונה ולמנוע את הריצוד.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
בכל מה שקשור לסדרות טלוויזיה וכל מה שריאלטי ה100 הרץ נותן תמונה חדה ומהנה.
כשמדובר בסרטים שהופקו בהוליווד וצולמו במקור בפילם,זה הופך את החוויה לאופרת סבון-
שאני לא מצליח להנות מימנה כמו בפלזמה והלסידי של 50 הרץ.
כשמדובר בסרטים שהופקו בהוליווד וצולמו במקור בפילם,זה הופך את החוויה לאופרת סבון-
שאני לא מצליח להנות מימנה כמו בפלזמה והלסידי של 50 הרץ.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
אז... אם אני אעמיד שתי טלויזיות LCD אחת ליד השניה: טלויזיה ראשונה עובדת ב100 הרץ, טלויזיה שניה ב50, אני אראה הבדל ?איינשטיין כתב:אתה מתבלבל עם תדר רענון (refresh rate) שהיה חשוב מאד במסכי CRT למניעת ריצודים.
במסכי LCD ופלזמה הטכנולוגיה אחרת....
אם כן - באילו תנאים ? (שידור טלויזיה סטנדרטית, דיוידי, או משהו אחר)
ושאלה לאנשים שיש טלויזיות כאלה - זה מפריע ברמה קשה ?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
השאלה אם הטלוויזיה של ה-100HZ מבצעת Intermediate Frames, כלומר מייצרת תמונת ביניים בין כל שתי תמונות "אמיתיות".
אם לא ומדובר רק בשכפול התמונה הקודמת, זה פחות יורגש.
שים לב שיש אנשים שחשים אי נוחות במצב הזה ומעדיפים לבטל את ה-feature הזה שהוא מלאכותי (intermediate frames). ההבדל מורגש בעיקר בסצנות וידאו הכוללות שינויים מהירים בתמונה. בתמונה סטטית אין שום הבדל.
אם לא ומדובר רק בשכפול התמונה הקודמת, זה פחות יורגש.
שים לב שיש אנשים שחשים אי נוחות במצב הזה ומעדיפים לבטל את ה-feature הזה שהוא מלאכותי (intermediate frames). ההבדל מורגש בעיקר בסצנות וידאו הכוללות שינויים מהירים בתמונה. בתמונה סטטית אין שום הבדל.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
לא קשור בכלל לiterlaced "ההבדל הוא בין מצלמת קולנוע לבין מצלמת וידיאושולטהייס כתב:הבנתי.
אז ההבדל הוא בעיקר בקטעי סרטים עם תנועה מהירה.
אני מניח שזה קשור יותר לשידורים שהםiterlaced,ולא לפרוגרסיב.
תודה רבה....
מנגנון ההחלקה מדגיש את השחקנים שנמצאים בפוקוס המצלמה ומפריד אותם מהרקע, בתוכניות טלוויזיה נמצאת המצלמה בתנועה רצופה, שגורמת לטשטוש מסוים בחלקים רבים בתמונה, מנגנון ההחלקה מייצב ומפקס חלקים אלו.והתוצאה הסופית תמונה חדה וברורה יותר לעומת תמונה בלי המנגנון.
זה כמו לצפות בסרט "הטוב הרע והמכוער" שצולם במצלמת וידיאו לעומת האורגינאל ב35 מילמטר.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג