המתכון לקפה המושלם
1 מנה קפה של זיוית ו 1 זיוית שתכין אותו...זיוית קפצה אלי בשישי לשחק קצת עם הפבוני צ'ליני, והביאה איתה את הקפה והמטחנה שלה. הקפה הוא תערובת של חצי ימן, רבע קולומביה ורבע סומטרה, ופשוט משובח כל כך שאי אפשר שלא לקנא.
אז כן, ימן יכול להיות בסיס ואפילו בסיס מצויין לתערובת.
אז כן, ימן יכול להיות בסיס ואפילו בסיס מצויין לתערובת.
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 540
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
מה?? ימן כבסיס ?! - איך אפשר ?! 
ניסיתי אותו עם הכל! הכל !!
ניסיתי אותו עם סומטרה, עם גוואטמלה, עם טנזניה, עם רבע מזה וחצי מזה, עם שליש מזה ועשירית מזה - ותמיד נכשלתי! מה שלא עשיתי איתו - תמיד הוא השתלט לי על התערובת ולא נתן לאחרים לנשום..
תגיד לזיווית ש..... זה לא פייר!!!
ניסיתי אותו עם הכל! הכל !!
ניסיתי אותו עם סומטרה, עם גוואטמלה, עם טנזניה, עם רבע מזה וחצי מזה, עם שליש מזה ועשירית מזה - ותמיד נכשלתי! מה שלא עשיתי איתו - תמיד הוא השתלט לי על התערובת ולא נתן לאחרים לנשום..
תגיד לזיווית ש..... זה לא פייר!!!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני גם ניסיתי תערובת עם חצי יאמן עם ולא היה משהו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
זיוית מוסרת דש לכולם, וכן, העסק הזה לא ברור אבל עובדתית, כדי לשתות קפה באמת טוב זיוית צריכה להיות באיזור.
הצ'ליני היא מכונה מאוד מעניינת (היה כאן שרשור בנושא), זו מכונה סטייל סילביה והיא שונה מכל מה שראיתי עד עכשיו. מד טמפ' וגם מד לחץ, חימום אקטיבי לראש וגם למגש הכוסות, עפ היצרן פילטר 60 ממ (לא נראה נכון בפועל, כנראה 58). כתבה מתישהו בקרוב
הצ'ליני היא מכונה מאוד מעניינת (היה כאן שרשור בנושא), זו מכונה סטייל סילביה והיא שונה מכל מה שראיתי עד עכשיו. מד טמפ' וגם מד לחץ, חימום אקטיבי לראש וגם למגש הכוסות, עפ היצרן פילטר 60 ממ (לא נראה נכון בפועל, כנראה 58). כתבה מתישהו בקרוב
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

למה 60? גיא כתב שחור על גבי לבן 57 מ"מ כמו כל להפבוני
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

סליחה על ההיעדרות.
עסקתי קצת ניקוי ראש, והתעופפתי לכל מיני מחוזות.
תראו, קניתי ה-מ-ו-ן ימן.
הההההה מממממממממ וווווווווו ןןןןןןןןןן
הייתי חייבת ללמוד לעשות איתו משהו...
למען האמת, אני לא עושה איתו משהו מיוחד.
מתחילה בטמפרטורה יחסית גבוהה, על עוצמה גבוהה של גופי חימום, וכשפיצוץ ראשון נעשה קצת צפוף יותר בהתפצפצויות, אני מורידה לשליש (טוב, זה מאוד תלוי-קולה). מושכת בערך ארבע דקות בין תחילת פיצוץ ראשון לתחילת שני, ומסיימת כשפיצוץ שני קצת מצטופף בין פיצוץ לפיצוץ.
סה"כ בערך 15 דקות.
עסקתי קצת ניקוי ראש, והתעופפתי לכל מיני מחוזות.
תראו, קניתי ה-מ-ו-ן ימן.
הההההה מממממממממ וווווווווו ןןןןןןןןןן
הייתי חייבת ללמוד לעשות איתו משהו...
למען האמת, אני לא עושה איתו משהו מיוחד.
מתחילה בטמפרטורה יחסית גבוהה, על עוצמה גבוהה של גופי חימום, וכשפיצוץ ראשון נעשה קצת צפוף יותר בהתפצפצויות, אני מורידה לשליש (טוב, זה מאוד תלוי-קולה). מושכת בערך ארבע דקות בין תחילת פיצוץ ראשון לתחילת שני, ומסיימת כשפיצוץ שני קצת מצטופף בין פיצוץ לפיצוץ.
סה"כ בערך 15 דקות.
דעה_עכורה כתב:סליחה על ההיעדרות.
עסקתי קצת ניקוי ראש, והתעופפתי לכל מיני מחוזות....
שלא יקרה שוב...
זה בערך כמו לקבל מתכון מסבתא.. גם כל מיני הנחיות מעורפלות כמו "קצת מצטופף בין פיצוץ לפיצוץ.." וגם ברור לך שאי אפשר לשחזר באמת, לא את הציוד ולא את היד שמאחוריו...מתחילה בטמפרטורה יחסית גבוהה, על עוצמה גבוהה של גופי חימום, וכשפיצוץ ראשון נעשה קצת צפוף יותר בהתפצפצויות, אני מורידה לשליש (טוב, זה מאוד תלוי-קולה). מושכת בערך ארבע דקות בין תחילת פיצוץ ראשון לתחילת שני, ומסיימת כשפיצוץ שני קצת מצטופף בין פיצוץ לפיצוץ.
סה"כ בערך 15 דקות....
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אמצע פיצוץ שני? דעה_עכורה? זו את??? נשמע יותר כמו מוטי_ר בתחפושת...דעה_עכורה כתב:מתחילה בטמפרטורה יחסית גבוהה, על עוצמה גבוהה של גופי חימום, וכשפיצוץ ראשון נעשה קצת צפוף יותר בהתפצפצויות, אני מורידה לשליש (טוב, זה מאוד תלוי-קולה). מושכת בערך ארבע דקות בין תחילת פיצוץ ראשון לתחילת שני, ומסיימת כשפיצוץ שני קצת מצטופף בין פיצוץ לפיצוץ.
סה"כ בערך 15 דקות....
משהו עובר על הבחורה...
עכשיו ברצינות - קליה כהה יחסית למה שאת בד"כ היית רגילה - למה? משהו ספציפי ליאמן, או שבאופן כללי שינית את הטעם האישי?
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
אשמח שכל אחד יסביר מה זה קליה כהה מאוד?.
אצלי זה כ-20 שניות בתוך פיצוץ שני,ולפעמים קצת לפני,אז אני מפסיק את פעולת הקליה ועובר לקרור,כמובן שבמשך הקליה אני מעלה ומוריד טמפרטורות לפי קצב התקדמות של הקליה.
איך זה אצלכם?.
איך זה אצלכם?.