חיבור bi-wire (עם 2 כבלים שונים) manster z2 & Van der hul- היש היגיון מאחור
-
ni-ro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
שאלה: יש לי jamo 809 ורסיבר denon 4308. מעוניין להחליף כבלים, התלבטות בין van der hul (פתוח ומדגיש את החלק העליון של הרמקול) לבין ה- monster Z2 (יותר "בועט" ובאסי).
הלכתי לשמוע (בפיוז- פשוט אנשים מדהימים יש שם).... ופתאום הוצע לי אלטרנטיבה ג' (שילוב בין השניים ב bi-wiring). השאלה: מדוע לא לעשות mix של עליונים vender hul ותחתונים manster ולהינות מ- 2 העולמות?
אודה לסיעור מוחות רציני
הלכתי לשמוע (בפיוז- פשוט אנשים מדהימים יש שם).... ופתאום הוצע לי אלטרנטיבה ג' (שילוב בין השניים ב bi-wiring). השאלה: מדוע לא לעשות mix של עליונים vender hul ותחתונים manster ולהינות מ- 2 העולמות?
אודה לסיעור מוחות רציני
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
חבל על הכסף שלך מדובר בקישקוש אודיופילי.ni-ro כתב:וביותר מ- 3 מילים?...
ללא ספק אחלה חברה יש בפ"ת על זה אין ויכוח
שלום istarmini
יש הסבר טכני והיגיון לשיטת החיבור הזו שפותרת את בעיית זרמי ה- Return של שני ספקטרום התדרים.
קונפיגורציית Bi Amp לדוגמא פותרת באופן מושלם בעייה זו אך היא יקרה יותר.
מנסיוני האישי בלבד, אעדיף אחת מהשניים על פני חיבור יחיד, הכל בהתאם לתקציב.
בברכה דני
יש הסבר טכני והיגיון לשיטת החיבור הזו שפותרת את בעיית זרמי ה- Return של שני ספקטרום התדרים.
בברכה דני
Re: חיבור bi-wire (עם 2 כבלים שונים) manster z2 & Van der hul- היש היגיון מא
לא ניסיתי דבר כזה והניסיון יכול להיות מעניין....ni-ro כתב:
הוצע לי אלטרנטיבה ג' (שילוב בין השניים ב bi-wiring). השאלה: מדוע לא לעשות mix של עליונים vender hul ותחתונים manster ולהינות מ- 2 העולמות?
אודה לסיעור מוחות רציני...
אני משער שמיקס כזה יכול להניב סאונד לא מאוזן - מבחינת עוצמות ואולי גם הפרשי זמן (?) אם מדובר במוליכים שונים.
הכי טוב שתקח את הכבלים לניסיון ובמקום שהזכרת זה אפשרי.
דעות של חברים, עם כל הכבוד, לא צריכות לעניין אותך...
ארז
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

תודה על ההסבר.DannyM כתב:שלום istarmini
בברכה דני...
גם מנסיוני האישי בלבד לא מצאתי חסרון של חיבור רגיל למול BI WIRE אבל כאמור זה רק אני.
מעבר לזה החיבור אצלי כיום הוא BI WIRE מהסיבה הפשוטה שקיבלתי ,ללא עלות ,איזה 6 מטר כבל רמקולים עבה ,שמאפשר את החיבור הנ"ל. מאחר והוא מאפשר ניסיתי אבל כאמור לא הצלחתי להבחין בהבדלים אבל החיבור כבר נשאר בקונפיגורצית BI WIRE.
-
ni-ro
-
- חבר פעיל מאוד

תודה נפלה החלטה ו... העדפתי לחבר ב bi-wire עם ה- Z2 של MONSTER ... אני מפחד מהשילוב של 2 סוגי חוטים ורק מהמחשבה שכל מי שהתייעצתי איתו די הופתע מהרעיון... בן הבחירה של 2 הכבלים העדפתי Z2 על vanderhul
תודה לכולכם/ן

תודה לכולכם/ן
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
ארז_וחני כתב:אלקטרונים עוברים במהירות האור....ni-ro כתב:
אני משער שמיקס כזה יכול להניב סאונד לא מאוזן - מבחינת עוצמות ואולי גם הפרשי זמן (?)
ארז...
http://en.wikipedia.org/wiki/Electron
גם בכבל של שקל וחצי....
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
על איזה הסבר אתה מודה?istarmini כתב:תודה על ההסבר.DannyM כתב:שלום istarmini
בברכה דני......
אתה יכול להסביר לי אולי מה זה "זרמי Return", שאולי גם לי ההסבר הזה ייתן משהו?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

תראה הוא הסביר אז אמרתי תודה. בתכלס לא הבנתי את ההסבר אבל מאחר ואני לא שומע הבדלים בין סוגי החיבורים לא ממש היה חשוב לי להבין.uriler כתב:על איזה הסבר אתה מודה?istarmini כתב:תודה על ההסבר.DannyM כתב:שלום istarmini
בברכה דני......
אתה יכול להסביר לי אולי מה זה "זרמי Return", שאולי גם לי ההסבר הזה ייתן משהו?...
בתרגום פשוט מדובר על זרמים חוזרים שכנראה קל להם יותר לחזור שיש 4 חוטים במקום שנים.
שלום,
מצורף לינק עם הסבר מצויין לשיטת חיבור Bi Wring
מתוך זה העתקתי את תמציתו של ההסבר שמדגיש את ההשתלטות של התדרים הנמוכים על הגבוהים (בחזרת הסיגנל):
Between the cable inputs and the drivers is an electrical circuit called the 'crossover'. This is where the full bandwidth signal from the amp is separated into the component frequencies and passed on to the correct driver. Most speakers will be connected using a single two-core speaker cable, where one core(+) carries the signal to the crossover and the other core(-) returns the signal back to the amplifier. The the downside of this is that there is potential for powerful bass signals to overpower and mask the more delicate low frequencies, particularly on the return stage. This can result in a sound that may not be as clear and focused as it could be. Bi-wiring goes a long way to solving this problem.
http://homecinemacity.com/BiWiring%20Guide/biwire.htm
מנסיוני, Bi Amp (פיצול בעזרת שני מגברים זהים לתחומי התדרים השונים, פותרים זאת באופן מושלם.)
בהצלחה
דני
נ.ב
הזרם נמצא בחוג סגור וכל מה שנכנס יוצא, בדומה ל- במעגל מנורה..
מצורף לינק עם הסבר מצויין לשיטת חיבור Bi Wring
מתוך זה העתקתי את תמציתו של ההסבר שמדגיש את ההשתלטות של התדרים הנמוכים על הגבוהים (בחזרת הסיגנל):
Between the cable inputs and the drivers is an electrical circuit called the 'crossover'. This is where the full bandwidth signal from the amp is separated into the component frequencies and passed on to the correct driver. Most speakers will be connected using a single two-core speaker cable, where one core(+) carries the signal to the crossover and the other core(-) returns the signal back to the amplifier. The the downside of this is that there is potential for powerful bass signals to overpower and mask the more delicate low frequencies, particularly on the return stage. This can result in a sound that may not be as clear and focused as it could be. Bi-wiring goes a long way to solving this problem.
http://homecinemacity.com/BiWiring%20Guide/biwire.htm
מנסיוני, Bi Amp (פיצול בעזרת שני מגברים זהים לתחומי התדרים השונים, פותרים זאת באופן מושלם.)
בהצלחה
דני
נ.ב
הזרם נמצא בחוג סגור וכל מה שנכנס יוצא, בדומה ל- במעגל מנורה..
נכון, בתיאוריה...בוואקום...sagyle כתב:
אלקטרונים עוברים במהירות האור....
http://en.wikipedia.org/wiki/Electron
גם בכבל של שקל וחצי....
The speed of an electron can approach, but never reach, the speed of light in a vacuum
ארז
אפילו לא טרחתי להיכנס לקישור - כי זו שטות מוחלטת (גם בריק וגם במוליך). יתר על כן, אלקטרון כבעל מסת מנוחה לאולם לא יוכל להשיג את מהירות האור. המהירות הממוצעת של אלקטרונים במוליך (מהירות הסחיפה) היא קטנה מאד (מטרים ספורים לשנייה). מה שמתפשט במהירות האור זה שדה חשמלי שנותן לאלקטרונים "פקודה" להתחיל לנוע בכיוון שלו – לכן זרם מתחיל כמעט בו בזמן לכל אורך המוליך....
אבל מה שרלוונטי לנושא - זה לא מהירות התנועה של אלקטרונים בכבל אלא זמן התפשטות האות בו שתלוי בקיבול ובהשראות הכבל. זמן זה יכול להיות שונה עבור כבלים שונים (בעלי אותו אורך), אבל אני מניח שעבור האורכים של 2-3 מטרים ההשהיה לא תהיה שמיעה (אמנם אף פעם לא בדקתי את זה).
ויטלי
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
הסבר יפה מאד! ההשהייה שויטאלי הזכיר נקראת גם Group Delay. פרט מעניין וחשוב לגבי אותה השהייה, זה עד כמה ה-DELAY הנ"ל אחיד לכל אורך ספקטרום התדרים. התשובה כמובן תלויה בתכונות החשמליות של הכבל כמו שצויין ומהווה את הבסיס העיקרי להבדלים שמיעתיים בין כבלים.
-
ni-ro
-
- חבר פעיל מאוד

חברים, תודה רבה לכם על התייחסותכם המהירה והמפורטת 
למזלי בחנות "פיוז" נתנו לי את 2 סוגי הכבלים לשמיעה ביתית.
1). לקחתי ובדקתי 3 חלופות (רק- monster Z2, VDH וbi-wire VDH למעלה וmonster למטה. בנוסף,
2). בחרתי 3 ז'אנרים מוזיקאליים שאני בעיקר שומע:A). נשים: העדפתי האישית דוג' eva cassidy;jane monheit; katie melua וכמובן patricia barber . B). קצבי/ רוק (שאני אוהב: U2, פיטר גבריאל, פיל קולינס...) ו- C). לאונרד כהן, BBKING... וכו'.
3). לקחתי מחברת משבצות ונתתי ציון לכל אחת מ- 9 החלופות. והיה הבדלים בסאונד!!! וכן יכולתי לכסות את עיני ולדעת מה זה מה...
4). המבחן האחרון שעשיתי היה לחבר כל צד בכבל אחד ולשחק עם ה balance ולאמוד את השוני, ושוב ניתן היה לאמוד את השוני.
בסופו של דבר לקחתי את הmonster כי למרות הגדרותיי שאני רוצה כבל שיפתח לי את הרמקול מסתבר שבמבחן השמיעה אני יותר טיפוס של "Kick" ובאסים... ואני מאושר מזה.
תאמת התוצאה האולטימטיבית הייתה לשלב בין 2 סוגי כבלים וליהנות משתי העולמות. ברם, 1). פחדתי איך אודיאופיל מתחיל שכמוני (עם דגש על מתחיל)... מעולם לא שמע על זה... ואם לא שמעתי... אולי כי יש סיבה טובה לזה. 2). מפחד שיהיה GAP בתדרים ולא יהיה לי מלוא הספקטרום...
מסקנה לילדי (לכשיהיו): תמיד ללכת לשמוע רמקולים, כבלים וכו' ו... שלא יעבדו עליכם!!! אבל ממליץ להיות יותר אמיץ (או פחות שמרני ממני)... כי השמרנות גרמה לי ללכת על ה- second best
למזלי בחנות "פיוז" נתנו לי את 2 סוגי הכבלים לשמיעה ביתית.
1). לקחתי ובדקתי 3 חלופות (רק- monster Z2, VDH וbi-wire VDH למעלה וmonster למטה. בנוסף,
2). בחרתי 3 ז'אנרים מוזיקאליים שאני בעיקר שומע:A). נשים: העדפתי האישית דוג' eva cassidy;jane monheit; katie melua וכמובן patricia barber . B). קצבי/ רוק (שאני אוהב: U2, פיטר גבריאל, פיל קולינס...) ו- C). לאונרד כהן, BBKING... וכו'.
3). לקחתי מחברת משבצות ונתתי ציון לכל אחת מ- 9 החלופות. והיה הבדלים בסאונד!!! וכן יכולתי לכסות את עיני ולדעת מה זה מה...
4). המבחן האחרון שעשיתי היה לחבר כל צד בכבל אחד ולשחק עם ה balance ולאמוד את השוני, ושוב ניתן היה לאמוד את השוני.
בסופו של דבר לקחתי את הmonster כי למרות הגדרותיי שאני רוצה כבל שיפתח לי את הרמקול מסתבר שבמבחן השמיעה אני יותר טיפוס של "Kick" ובאסים... ואני מאושר מזה.
תאמת התוצאה האולטימטיבית הייתה לשלב בין 2 סוגי כבלים וליהנות משתי העולמות. ברם, 1). פחדתי איך אודיאופיל מתחיל שכמוני (עם דגש על מתחיל)... מעולם לא שמע על זה... ואם לא שמעתי... אולי כי יש סיבה טובה לזה. 2). מפחד שיהיה GAP בתדרים ולא יהיה לי מלוא הספקטרום...
מסקנה לילדי (לכשיהיו): תמיד ללכת לשמוע רמקולים, כבלים וכו' ו... שלא יעבדו עליכם!!! אבל ממליץ להיות יותר אמיץ (או פחות שמרני ממני)... כי השמרנות גרמה לי ללכת על ה- second best
לא מובן לי מדוע הוא היה צריך לעשות לעצמו מבחן עיוור.
הוא לא רצה להוכיח לעצמו שום דבר.
הרי הוא לקח את 2 הכבלים מתוך מטרה לבדוק מה הכי מוצא חן בעיניו.
איזה משמעות יש לעובדה שהוא יודע שכרגע מחובר מונסטר או VDH ? הרי מבחינת מותג הוא מרגיש נוח עם שניהם.
זה לא שהוא שומע כבל אחד ממותג ידוע וכבל שני no name ואז יכול להיות שהוא "ירצה" שהכבל הממותג יישמע טוב יותר...או אולי דווקא להיפך - שהכבל no name יישמע לו טוב יותר ואז הוא גם יחסוך בעלות וגם יוכל לאמר בפה מלא שהוא לא הולך שולל אחר שמות מותג ונותן לאוזניו לקבוע...
לטעמי הסיסמא "מבחן עיוור" נדחפת בכל הזדמנות, גם כאשר אין בזה צורך.
ni-ro ,
אם נהנית יותר מהשילוב של השניים היית צריך לקחת את זה. הרי אין כאן סכנה או חשש שזה יפגע בציוד.
זה שלא קיבלת פידבק מחברים שהם עשו את זה זה לא אומר שזה לא נעשה וזה בוודאי לא אומר שזה לא תקין.
נדמה לי שבפורום אחר קיבלת גם חיזוק מאנשים טכניים שזה בסדר. אז למה לחשוש?
ארז
הוא לא רצה להוכיח לעצמו שום דבר.
הרי הוא לקח את 2 הכבלים מתוך מטרה לבדוק מה הכי מוצא חן בעיניו.
איזה משמעות יש לעובדה שהוא יודע שכרגע מחובר מונסטר או VDH ? הרי מבחינת מותג הוא מרגיש נוח עם שניהם.
זה לא שהוא שומע כבל אחד ממותג ידוע וכבל שני no name ואז יכול להיות שהוא "ירצה" שהכבל הממותג יישמע טוב יותר...או אולי דווקא להיפך - שהכבל no name יישמע לו טוב יותר ואז הוא גם יחסוך בעלות וגם יוכל לאמר בפה מלא שהוא לא הולך שולל אחר שמות מותג ונותן לאוזניו לקבוע...
לטעמי הסיסמא "מבחן עיוור" נדחפת בכל הזדמנות, גם כאשר אין בזה צורך.
ni-ro ,
אם נהנית יותר מהשילוב של השניים היית צריך לקחת את זה. הרי אין כאן סכנה או חשש שזה יפגע בציוד.
זה שלא קיבלת פידבק מחברים שהם עשו את זה זה לא אומר שזה לא נעשה וזה בוודאי לא אומר שזה לא תקין.
נדמה לי שבפורום אחר קיבלת גם חיזוק מאנשים טכניים שזה בסדר. אז למה לחשוש?
ארז
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אי אפשר לשלול השפעה פסיכולוגית - אולי הוא "רצה" שהשילוב יישמע טוב ביותר (התת מודע לא תמיד זורם עם המודע).
שיתחדש ויהנה, אבל להגיד "גם בעיניים עצומות הרגשתי הבדל" כשהוא זה שהחליף זה פשוט ביטוי חסר משמעות.
שיתחדש ויהנה, אבל להגיד "גם בעיניים עצומות הרגשתי הבדל" כשהוא זה שהחליף זה פשוט ביטוי חסר משמעות.