אז מה זה אומר על הנקסוס...

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
tzomish פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #2 

שלא תוכלי לרכוש את המכשיר ישירות מגוגל כפי שניתן היום.

כנראה תוכלי לרכוש אותו מהספקיות בתקופה הקרובה עד שהוא יאחז בקושי בדפי ההיסטוריה כפלופ של גוגל לאייפון קילר, וכל הנקסוסאים הגאים שיש פה רק אומר...קחו אוויר.

:)
שי

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #3 

Shayosef,
למה לקחת אוויר, אנחנו הולכים לצלול או משהו?
אגב, רק לתקן עיוות קל שלך, הנקסוס לעולם לא התיימר להיום האייפון קילר

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

הנקסוס נראה בהתחלה כמהלך מאוד תמוה מצד גוגל

שליחה #4 

הרי הם בעצם התחרו ביצרנים שעובדים עם מערכות ההפעלה שלהם. היות וגוגל מתפרנסים מתוכן (וליתר דיוק פרסום איפה שיש תוכן ברשת) ולא מחומרה - המהלך לא הובן.
היום הם אומרים שמטרת המהלך הייתה לייצר סטנדרט חדש של מכשירים שיוכלו לתמוך במערכת אנדרויד.

לא ברור לי אם זו הייתה הכוונה המקורית או תירוץ לתוצאות וליציאתם מהשוק, אבל אם זו אכן הייתה המטרה - הם עמדו בה בכבוד. היום יש הרבה מאוד מכשירים עם המפרט של נקסוס ואנדרויד רכש לעצמו נתח שוק אדיר ונהיה חלק גדול מהשיחה בעולם הסלולר. לולא הנקסוס, ייתכן וזה היה לוקח הרבה יותר זמן.
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

SmirnoFF
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

שעוד כמה שנים ניתן יהיה למכור אותו כפריט אספנות נדיר,כנראה כמכשיר הסלולארי הראשון והאחרון של גוגל...
הם ניכנסו לשוק צפוף מידי לדעתי,ולא השקיעו יותר מידי בשיווק חכם של המכשיר...כאחת שמחזיקה במנוע החיפוש הגדול והפופולארי ביותר בעולם זה דיי מפתיע שהם לא ניצלו את זה..,אלה השקיעו יותר בסיכסוכים עם htc על מי אחראי על מתן שירות לקוחות....

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #6 

theezway,

המטרה היתה ברורה - הם רצו ליצור סטנדרד. לפני ה-NEXUS לא היה מכשיר שבעצם קבע איך צריך להיראות ולהתנהג מכשיר וכל יצרן עשה מה שהתחשק לו. גוגל עשו את מה שמיקרוסופט לא הצליחו וזה ליצור מכשיר פיזי של עצמם ובכך גרמו ליצרנים להבין שאם הם לא יעשו דברים כראוי, גוגל יעשו את זה במקומם.

בניגוד למיקרוסופט שבעצם היו תלויים ביצרני החומרה בגלל מודל ה-LICENSES שלהם, פה לא היתה תלות כלשהי. כל יצרן שגוגל אפילו לא שמעה עליו היה יכול לייצר ציוד מבוסס אנדרויד.

אבל דבר כזה לא יכול לעבוד לאורך זמן, פשוט מכיוון שאם גוגל מתכוונת אי פעם למסחר את העסק הזה (עדיין לא ממש ברור מה הצד הכלכלי כאן, אם הכל OPEN SOURCE וחופשי לשימוש ללא מגבלות) או למסד את זה, היא לא יכולה להתחרות ביצרנים של החומרה.

זו הסיבה שמיקרוסופט לא ייצרה טלפון וכשהיא ייצרה אחד כזה היא סגרה אותו תוך 3 שבועות.

גם כאן, אין יתרון לגוגל בחומרה, אלא רק חסרונות. לכן ה-NEXUS ONE עשה את תפקידו ההיסטורי.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

osherov,
נכון שגוגל לא התיימרו שהנקסוס יהיה Iphone Killer, אבל בהחלט היו שכתרו לו את הכתר הזה.

Shayosef,
בתור אייפוניסט מושבע (ויש שיגידו על גבול הפנבוי), הנקסוס מכשיר מצוין ומאוד מרשים.
הקסטומיזציה שלו גבוהה בהרבה מזו של האייפון ולמשתמש טכני יותר מהממוצע - הוא בהחלט מהווה פתרון לא פחות טוב מאייפון, ויש שיגידו שיותר.
אני מסכים עם theezway שהנקסוס (יחד עם מס' מכשירי אנדרואיד מוקדמים נוספים) פתח את הדלת והראה שיש מקום לסמארטפונים מבוססי אנדרואיד - ואני שמח על התחרות :)

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

עופר דווקא די ברור היתרון הכלכלי

שליחה #8 

יש יותר מכשירי סלולר מאשר מחשבים. גוגל כבר נכנסת גם לתחום של הטלוויזיות. כבר היום הסלולרי של אנדרויד מתממשק לי מצוין עם הגי'מייל והקלנדר, כך שהשירותים של גוגל נהיו עוד יותר דומיננטיים בעבורי כצרכן.

ככל שיעבור הזמן תהיה מערכת הפעלה אחת עם תכנים בענן שתממשק את הכל וגוגל רוצים שהמערכת הזו תהיה אנדרויד. המשמעות היא שתמשיך לעבוד עם מנוע החיפוש והיומן ואנשי הקשר שלהם ותמשיך להיות חשוף לפרסומות שלהם ולתכנים בתשלום שהם ירצו לשלב.

בעוד שפעם מייקרוסופט בלטו בחזון האטרטגי שלהם, כיום גוגל בולטים בתחום הזה.
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #9 

theezway כתב:לא ברור לי אם זו הייתה הכוונה המקורית או תירוץ לתוצאות וליציאתם מהשוק, אבל אם זו אכן הייתה המטרה - הם עמדו בה בכבוד. היום יש הרבה מאוד מכשירים עם המפרט של נקסוס ואנדרויד רכש לעצמו נתח שוק אדיר ונהיה חלק גדול מהשיחה בעולם הסלולר. לולא הנקסוס, ייתכן וזה היה לוקח הרבה יותר זמן.
...
oferlaor כתב:המטרה היתה ברורה - הם רצו ליצור סטנדרד. לפני ה-NEXUS לא היה מכשיר שבעצם קבע איך צריך להיראות ולהתנהג מכשיר וכל יצרן עשה מה שהתחשק לו. גוגל עשו את מה שמיקרוסופט לא הצליחו וזה ליצור מכשיר פיזי של עצמם ובכך גרמו ליצרנים להבין שאם הם לא יעשו דברים כראוי, גוגל יעשו את זה במקומם.
...
Google CEO כתב: [left]“The idea a year and a half ago was to do the Nexus One to try to move the phone platform hardware business forward. It clearly did,” Google (GOOG) CEO Eric Schmidt told The Telegraph. “It was so successful, we didn’t have to do a second one. We would view that as positive but people criticized us heavily for that. I called up the board and said: ‘Okay, it worked. Congratulations–we’re stopping.’ We like that flexibility, we think that flexibility is characteristic of nimbleness at our scale.”[/left]
...
נו אתם באמת מאמינים ללוקש שגוגל מוכרים?! מה חשבתם שהם יגידו.......
היו מכשירים עם ספק דומה לנקסוס לפניו ויש גם כאלה עם ספק טוב משלו אחריו. אני לא מבין איזה דרך גוגל הציגה כאן ליצרניות האחרות? לכל חברה עדיין יש גירסת אנדרואיד שלה מהסיבה הפשוטה שהממשק של האנדרואיד הוא לא Out of the Box לאדם הממוצע! כדי לפתור את זה, גוגל הולכת להוציא בסוף השנה את ה Gingerbread שהיא הגירסה החדשה של האנדרואיד שתגדיר בדיוק איזה חומרה דרושה על מנת להריץ את ה OS הזה ואיזה ממשק יהיה לכולם (כנראה No more Sense UI)....הנקסוס לא גרם לשום דבר לזוז בעולם הזה...האינרציה והרצון של השוק לקבל אלטרנטיבה הפוכה ב 180 מעלות לאפל, הם הזרז של האנדרואיד. הנקסוס הוא "סתאם" עוד מכשיר אנדרואיד חזק ומצוין שמתאים לחתך מסוים מאוד של אנשים

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #10 

לדעתי גוגל כ"כ גדולה, מפלצתית ועשירה שלא הייתה להם בעייה לעשות ניסוי, גם מהטעמים שאמר עפר - וגם כי הם יכולים פשוט לעשות ניסוי ולהוציא טלפון. בניגוד לאפל שבשבילם האייפון זה הלחם והחמאה - או המביא לקוחות שיקנו גם מחשב אח"כ. בגלל זה - הפלופ של אפל עם הV4 עולה לה ביוקר והפלופ של גוגל עם הנקסוס - לא מזיז יותר מידיי לאף אחד.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

osherov כתב:Shayosef,
...
סבבה אל תקח אוויר, ואם אתה באמת חושב שהאייפון לא היה בראש של גוגל, מהנדסיה ומקבלי ההחלטות בזמן פיתוח הנקסוס שכוון להתחרות בתחום הסמרטפונים שבו האייפון שלט/שולט אז סבבה. אקבל את התיקון הקל שלך, לא ידעתי שאתה מקורב לגוגל כל כך שאתה אומר זאת בוודאות כזו.
שי

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #12 

Shayosef כתב:
osherov כתב:Shayosef,
...
סבבה אל תקח אוויר, ואם אתה באמת חושב שהאייפון לא היה בראש של גוגל, מהנדסיה ומקבלי ההחלטות בזמן פיתוח הנקסוס שכוון להתחרות בתחום הסמרטפונים שבו האייפון שלט/שולט אז סבבה. אקבל את התיקון הקל שלך, לא ידעתי שאתה מקורב לגוגל כל כך שאתה אומר זאת בוודאות כזו.
...
בטח שהאייפון היה באוויר אבל מה הקשר לאייפון קילר?

-האייפון החדש (לא לשכוח שאנחנו כבר בגירסה הרביעית של המכשיר) נמכר תוך כמה ימים ב 1.5 מיליון חתיכות (3 מיליון עד עכשיו). הנקסוס עוד לא הגיע לשליש מזה בחצי שנה!...אתה באמת חושב שמישהו בגוגל ציפה להתחרות באייפון ובמספרים האלה בין לילה ועוד עם מכשיר שמיוצר ע"י חברה אחרת (HTC). מכשיר שלא מביא איזה חידוש חומרתי לשוק וסה"כ היתרון היחסי שלו בעולם האנדרואיד הוא שהוא הציג גירסה חדשה יותר של ה OS (וזה זמני עד שהאחרים קיבלו ויקבלו שידרוג לגירסה הזאת (2.1 ועכשיו 2.2))

-גוגל מכרו את המכשיר הזה כמעט בלעדית דרך האתר שלהם בלי שום קידום וחיבור לחברות הסלולאר (למעט קצת עזרה מ T-Mobile) לעומת האייפון שפירסום ושיווק זה שם הקוד של אפל. האייפון מודבק למפעילות סלולאריות שמקדמות אותו בכל כוחן (תראה מה קורה בארץ)....באמת אתה מאמין שגוגל חשבו שהם ימכרו 3 מליון מכשירים תוך כמה חודשים בלי שבפועל לרוכש הממוצע תהיה יכולת למשש ולשחק עם המכשיר ובלי שאיזה איש מכירות של חברה סלולארית ידחוף לו את המכשיר ליד ויגיד שזה המכשיר הכי טוב בשבילו? (אם גוגל היו מנסים להיות האייפון קילר הם היו דוחפים הרבה יותר כסף לפרסום ולשיווק המכשיר)

-גוגל לא ייצרה שום ממשק משתמש חוויתי מעל הממשק הפנימי של האנדרואיד לנקסוס (כמו ש HTC בנו את ה SenseUI כמו שמוטורולה בנו את ה MotoBlur וכמו שסמסונג מייצרים את ה Touchwiz). להתחרות באייפון ישירות בלי ממשק חוויתי למשתמש ממוצע שיתאים לו מיידית מרגע הוצעת המכשיר מהקופסה, מלמד שבעצם לא היה כאן נסיון לייצר אייפון קילר

-גוגל אפילו לא בנתה מערכת תמיכה רצינית למכשיר שלהם כאשר הוא יצא לשוק (תשאירו הודעה במייל ואנחנו נחזור אליכם תוך יומיים), דבר שמלמד על כך שהפוקוס והרצינות שלהם ממש לא היה תחרות מול מכשיר האייפון

drorar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #13 

הNexus והאחים שלו הם אולי לא אייפון קילר אבל הם נתנו להמון אנשים אופציה ראויה שהיא לא אפל.
בלי יבוא רשמי ובלי מכירה מהמפעילות הגיעו ללא מעט אנשים בישראל, אי אפשר להגיד שזה לא שווה כלום.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

uriler כתב:osherov,
נכון שגוגל לא התיימרו שהנקסוס יהיה Iphone Killer, אבל בהחלט היו שכתרו לו את הכתר הזה.

Shayosef,
בתור אייפוניסט מושבע (ויש שיגידו על גבול הפנבוי), הנקסוס מכשיר מצוין ומאוד מרשים.
הקסטומיזציה שלו גבוהה בהרבה מזו של האייפון ולמשתמש טכני יותר מהממוצע - הוא בהחלט מהווה פתרון לא פחות טוב מאייפון, ויש שיגידו שיותר.
אני מסכים עם theezway שהנקסוס (יחד עם מס' מכשירי אנדרואיד מוקדמים נוספים) פתח את הדלת והראה שיש מקום לסמארטפונים מבוססי אנדרואיד - ואני שמח על התחרות :)
...
בתור אחד שרעה בשדות זרים לתקופה עם הנקסוס אחרי האייפון ולפניו ברביעית אני מסכים איתך במשפט הבא - "הקסטומיזציה שלו גבוהה בהרבה מזו של האייפון ולמשתמש טכני יותר מהממוצע" אבל זהו בערך, מסך מגע פחות טוב, מבחר אפליקציות נמוך בהרבה, ובגלל אופן החנות (דלת פתוחה, רק תעמיסו) האפליקציות לא איכותיות ומשוקעות כמו באפל סטור (זו דעתי)
ובכלל מערכת הפעלה לא בשלה, ולא משנה כמה כמו ינסו לשכנע אותי, ניסיתי את שני המכשירים לתקופה לא קצרה ועבורי המכשירים של אפל ומערכת ההפעלה שלהם בשילוב אלפי האפליקציות שלהם פשוט הטו את הכף עבורי, זהו מכשיר הרבה יותר טוב עבורי.

ולסיכום גוגל היו מתים שהוא יתגלה כאייפון קילר, אבל מה לעשות, הם עדיין לא שם, עד אז אני עם אייפון.
שי

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #15 

היחיד שמנסה לקשור את עצמו כאייפון קילר זה המיילסטון של מוטורולה , לא בטוח שזה יצליח לו אבל הוא מנסה

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #16 

מה לגבי Samsung Galaxy S?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #17 

לא ה Samsung Galaxy S ולא Droid X ולא ה HTC EVO ולא ה HTC incredible ולא ה HTC Desire ולא הנקסוס 1 ואפילו לא הדרויד 2 שיגיע בקרוב התיימרו ומתיימרים להיות האייפון קילר (למרות שכולם פי כמה טובים מהאייפון 3GS וחלק גם מהאייפון 4 "הממוסגר"). אתם שמים להם כתרים שלא קשורים למציאות. האייפון קילר יהיה האנדרואיד OS כ-כלל ולא מכשיר אחד בפרט (אפילו לא ה EVO שהוא המכשיר הטוב ביותר כיום בשוק)....

אגב, אני לא חושב שיש דבר קל יותר מאשר להשוות מכשיר כמו HTC Desire למכשיר האייפון 3GS ולהציג עד כמה ההשוואה הזאת היא מגוחכת למכשיר ה Desire (זה בכלל לא אותו קנה המידה). אני לא מדבר רק על הספק של המכשירים אלא גם על חויית וממשק המשתמש, על ההבדלים במערכות ההפעלה וכו......אבל כבר דיברנו על זה לגבי זה שלדעתי רוב האנשים פשוט שבויים בידי אפל והאייפון (זוכרים את הפרסומות ההיא שמשווה את ה EVO לאייפון 4)

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

אריה הנתונים על הנייר של הרבה מכשירים אוכלים את ה 3GS בלי מלח, מערכת ההפעלה של האנדרואיד עדיין לא עובדת טוב כמו מערכת ההפעלה של האייפון ולא יעזור כמה ננפח את הפורום הזה מי צודק, דברים בסיסים כמו COPY PASTE שעובדים מדהים באייפון עושים טובה שעובדים ב 80% ממערכת האנדרואיד וגם אז לא באופן מושלם.

טלפון שמבוסס על מסך מגע ומסך המגע שלו סובל מהבעיות הללו:

אינו יכול לטעון שהוא טלפון טוב יותר משום אייפון שמסכי המגע שלהם באמת עד היום מרגישים הכי רגישים ומדוייקים וזה הבסיס הכי חשוב לטלפון מגע, שהבאתי את הנקסוס לא עלה בדעתי שמכשיר שמתהדר בכאלו נתונים מחברה כזו שיצא לאחר הדור השלישי של האייפונים עדיין משתמש במסך מגע כל כך מעצבן לעומת האייפון, חוסר דיוק, והמון פאשלות, שחזרתי לאייפון לא האמנתי כמה זה אקוטי לשימושים הכללים של המכשירים הללו, אז קודם שישפרו את מסך המגע לפני שהם מוציאים מכשירים במהירות שעון של מחשב על.
נערך לאחרונה על ידי Shayosef ב 20/07/2010 9:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
שי

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #19 

Shayosef כתב: בתור אחד שרעה בשדות זרים לתקופה עם הנקסוס אחרי האייפון ולפניו ברביעית אני מסכים איתך במשפט הבא - "הקסטומיזציה שלו גבוהה בהרבה מזו של האייפון ולמשתמש טכני יותר מהממוצע" אבל זהו בערך, מסך מגע פחות טוב, מבחר אפליקציות נמוך בהרבה, ובגלל אופן החנות (דלת פתוחה, רק תעמיסו) האפליקציות לא איכותיות ומשוקעות כמו באפל סטור (זו דעתי)
ובכלל מערכת הפעלה לא בשלה, ולא משנה כמה כמו ינסו לשכנע אותי, ניסיתי את שני המכשירים לתקופה לא קצרה ועבורי המכשירים של אפל ומערכת ההפעלה שלהם בשילוב אלפי האפליקציות שלהם פשוט הטו את הכף עבורי, זהו מכשיר הרבה יותר טוב עבורי.

ולסיכום גוגל היו מתים שהוא יתגלה כאייפון קילר, אבל מה לעשות, הם עדיין לא שם, עד אז אני עם אייפון.
...
לא זכור בזמן האחרון שמישהו כתב כל כך הרבה טעויות בפיסק כל כך קצרה...אז סימנתי בשבילך כדי שלא תפספס :)

הכי אהבתי זה את המשפט שלך "דלת פתוחה, רק תעמיסו"....
בו אני אספר לך סוד קטן על האפל סטור.....אף אחד באפל לא בודק איכות אפליקצייה אלא סתאם בודק האם היא מותרת או לא להרצה על האייפון על פי חוקת הדיקטטור. זה שהרוב עולה שם כסף ובאנדרואיד לא, ממש לא אומר שהאיכות גבוה יותר אלא סתאם שבעלי האייפון משלמים יותר כסף כדי להתקין תוכנות

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

אריה :D

בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים, כנראה שבאמת לי אייפון מתאים יותר וכנראה שלך מתאים מכשיר קצת פחות בשל :wink:

בכל אופן אתה עושה את הדיונים האלה מעניינים.

יום טוב.
שי

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”