אספרסו קצר - אספרסו ארוך
אספרסו קצר זה 30 מ"ל מים שעוברים דרך מנה אחת של קפה (בנתונים הרשמיים אומרים 7 גרם, אבל לרוב מדובר על 9-10 גרם).
אספרסו ארוך זה 60 מ"ל מים שעוברים דרך אותה מנה אחת של קפה. רוב בתי הקפה יכינו ארוך פשוט ע"י הזרמת כל ה60 מ"ל מהראש ואז תהיה בטוח שכל ה30 מ"ל יהיו בעלי טעם מר ודלוח. יותר קפה להכין זאת ע"י 30 מ"ל מים חמים ואספרסו קצר.
אספרסו כפול זה 60 מ"ל שעוברים דרך שתי מנות של קפה (בדר"כ 16-18 גרם).
אספרסו ארוך זה 60 מ"ל מים שעוברים דרך אותה מנה אחת של קפה. רוב בתי הקפה יכינו ארוך פשוט ע"י הזרמת כל ה60 מ"ל מהראש ואז תהיה בטוח שכל ה30 מ"ל יהיו בעלי טעם מר ודלוח. יותר קפה להכין זאת ע"י 30 מ"ל מים חמים ואספרסו קצר.
אספרסו כפול זה 60 מ"ל שעוברים דרך שתי מנות של קפה (בדר"כ 16-18 גרם).
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
ד"א, אין הסכמה עולמית לגבי מה זה "אספרסו ארוך".
בד"כ מכינים אותו כמו שקרמריקה כתב, כלומר 30 מ"ל קפה + 30 מ"ל מים חמים, ואז מתקבלת אותה כמות משקה כמו באספרסו כפול (שהוא פעמיים אספרסו קצר).
אבל יש שמכינים אותו עם 30 מ"ל קפה + 15 מ"ל מים חמים, ואז מתקבלים 45 מ"ל של משקה. זה פחות מדלל את הקפה, ולדעתי גם יותר טעים.
באיטליה ניסיתי פעם אחת לבקש "לונגו" וקיבלתי לדעתי את הגרסא של ה-45 מ"ל.
(אם תשימו לב, בדיאגרמה שהבאתי למעלה ציירתי את הלונגו כ-45 מ"ל ולא 60 מ"ל).
בד"כ מכינים אותו כמו שקרמריקה כתב, כלומר 30 מ"ל קפה + 30 מ"ל מים חמים, ואז מתקבלת אותה כמות משקה כמו באספרסו כפול (שהוא פעמיים אספרסו קצר).
אבל יש שמכינים אותו עם 30 מ"ל קפה + 15 מ"ל מים חמים, ואז מתקבלים 45 מ"ל של משקה. זה פחות מדלל את הקפה, ולדעתי גם יותר טעים.
באיטליה ניסיתי פעם אחת לבקש "לונגו" וקיבלתי לדעתי את הגרסא של ה-45 מ"ל.
(אם תשימו לב, בדיאגרמה שהבאתי למעלה ציירתי את הלונגו כ-45 מ"ל ולא 60 מ"ל).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אין דבר כזה "רגיל". יש קצר, ארוך, כפול וכפול ארוך.
לגבי הכמות, מן הסתם זה תלוי בכוס. כל כוס היא שונה ובגודל אחר, כך שלא ניתן להגדיר עבור כל הכוסות בעולם... אם אתה ממש רוצה, אתה יכול למדוד פעם אחת בעזרת כוס מדידה איך נראים 30 מ"ל בכוס שאתה מדבר עליה ואז לכוון לפי זה. עצה טובה יותר תהיה להתעלם מהכמות, וכל עוד הזרימה היא בקצב הנכון פשוט לשחק עם הכמות לפי הזרימה. עוצרים כשמגיע הבלונד - זרימה צהבהבה דלוחה. זה יכול להגיע אחרי 25 מ"ל וגם אחרי 35 מ"ל, אבל ככה אתה מבטיח שתקבל רק את הטוב שבאספרסו.
לגבי הכמות, מן הסתם זה תלוי בכוס. כל כוס היא שונה ובגודל אחר, כך שלא ניתן להגדיר עבור כל הכוסות בעולם... אם אתה ממש רוצה, אתה יכול למדוד פעם אחת בעזרת כוס מדידה איך נראים 30 מ"ל בכוס שאתה מדבר עליה ואז לכוון לפי זה. עצה טובה יותר תהיה להתעלם מהכמות, וכל עוד הזרימה היא בקצב הנכון פשוט לשחק עם הכמות לפי הזרימה. עוצרים כשמגיע הבלונד - זרימה צהבהבה דלוחה. זה יכול להגיע אחרי 25 מ"ל וגם אחרי 35 מ"ל, אבל ככה אתה מבטיח שתקבל רק את הטוב שבאספרסו.
אני חושב שאצלי הבלונד מגיע קצת מהר יחסית בגלל עזר ההקרמה שיש במכונה (מצד שני זה די תואם למה שhosq אמר, כי הבלונד באמת מגיע באזור החצי כוס).
בכל מקרה הבנתי, ובינתיים אין תלונות אז נראה לי שהמצב סביר.
מה שבטוח, לאט לאט נתמקצע.
בכל מקרה הבנתי, ובינתיים אין תלונות אז נראה לי שהמצב סביר.
מה שבטוח, לאט לאט נתמקצע.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש גם ריסטרטו אם בא לך להתעמק...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
30 מ"ל ממנה אחת זו ההגדרה של אספרסו קצר. כך לפחות נהוג בכל מקום שאני מכיר. אני לא מכיר דבר כזה שנקרא אספרסו רגיל ואני לא מכיר שמבדילים בהגדרות בין קצר ממנה אחת וקצר ממנה כפולה (שמתחלקת לשתי כוסות). אם תבקש בכל בית קפה שהוא אספרסו קצר ולא יהיה להם מישהו נוסף להכין לו באותו רגע, אתה תקבל שוט של מנה בודדת.hosq כתב:קרמריקה - זה לא מדוייק. כוס אספרסו מכילה כ 60 CC וקצת. קל מאוד לראות בעין כמה שמת, חצי כוס = מנה תקנית.
30CC ממנה אחת זה לא קצר, זה פשוט מנה רגילה. קצר, מבחינתי, זה 30 CC ממנה כפולה...
לגבי הכוסות, אני כבר ראיתי שלל גדלים שמשתמשים בהם החל מ50 מ"ל ועד ל80 מ"ל. לכולן כל אחד מאיתנו היה קורא כוס אספרסו.... כך שאי אפשר להכליל. עם זאת, אתה כנראה צודק כי רובן באמת קצת מעל 60 מ"ל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
חליטה של אספרסו, אבל עוצרים את החליטה לפני הסוף. מקבלים משקה הרבה יותר מרוכז, כי בחלק האחרון של זרימת האספרסו מתקבל החלק הכי דליל בקפה.
בד"כ שותים ריסטרטו כפול, שזו מנת קפה-טחון לאספרסו כפול (16 גר' קפה) אבל במקום 60 מ"ל מים עוצרים אחרי 45 מ"ל.
(ריסטרטו זו הדרך המועדפת עלי לשתות קפה, וגם על קרמריקה אאל"ט).
בד"כ שותים ריסטרטו כפול, שזו מנת קפה-טחון לאספרסו כפול (16 גר' קפה) אבל במקום 60 מ"ל מים עוצרים אחרי 45 מ"ל.
(ריסטרטו זו הדרך המועדפת עלי לשתות קפה, וגם על קרמריקה אאל"ט).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תעצור בבלונד וזהו.
תחשוב על זה כך שברגע שסיימת את מיצוי הקפה אתה מתחיל להזרים מים מלוכלכים .
תערובת בכמות פחותה מ- 7 גרם או יותר מ- 7 גרם תבוא ישר לביטוי בשינוי הצבע וכמות הקרמה.
אז אומנם לא תמיד תקבל 30 מ"ל בדיוק אבל הקפה תמיד יהיה טעים (גם בפחות מ - 30 מ"ל).
תחשוב על זה כך שברגע שסיימת את מיצוי הקפה אתה מתחיל להזרים מים מלוכלכים .
תערובת בכמות פחותה מ- 7 גרם או יותר מ- 7 גרם תבוא ישר לביטוי בשינוי הצבע וכמות הקרמה.
אז אומנם לא תמיד תקבל 30 מ"ל בדיוק אבל הקפה תמיד יהיה טעים (גם בפחות מ - 30 מ"ל).
אוקיי אני מקבל את זה שקצר בארץ זה מנה רגילה - אם ככה "קצר חזק" זה ריסטרטו? נתקלתי בהרבה מקומות במינוח המשונה "חזק" כשמתכוונים לשימוש בכמות קפה כפולה. באספרסו זה לעתים נקרא "כפול" (הרבה מקומות חוסכים ומכינים "ארוך" אגב )
what's next?
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
לצערי הרבה פעמים זה דווקא הפוך: אני מבקש אספרסו ארוך ומגישים לי כפול.
ריסטרטו זו נק' כואבת בארץ... מניסיוני מהפעמים בהם העזתי להזמין ריסטרטו כפול- בערך חצי מהפעמים לא מבינים מה אתה רוצה מהם, ובחצי השני אומרים בסדר ונותנים כפול רגיל. היו פעמים שהלכתי להסביר לבריסטה מה לעשות, אבל קצת נמאס לי מזה.
יוצאים מהכלל במקרה הזה הם סיקפה, שם תמיד הכירו את זה.
יוצאים מהכלל במקרה הזה הם סיקפה, שם תמיד הכירו את זה.