זוהי סדום... ב-HD?!
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

- תגובות: 1274
- שם מלא: RoeyTNT
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
בטח שמעתם כבר על הסרט החדש מבית "ארץ נהדרת" שנקרא "זוהי סדום" שיצא בשבועות הקרובים.
בכל מקרה, בסוף השבוע שעבר הייתי בסרט צעצוע של סיפור 3 בתלת מימד בפלאנט.
הסרט כמובן הוקרן ממקרן דיגיטלי, כלומר בהיי-דף.
כמובן שהטריילרים הוקרנו גם הם מאותו מקרן והופתעתי לראות לצד כל הטריילרים ההוליוודים ב-HD גם את הטריילר לזוהי סדום, וחברים... זה היה נראה באמת כמו HD, לא איזה upscale.
יכול להיות שהסרט באמת צולם ויוקרן בHD?
חיפשתי ברשת לא מצאתי על זה שום מידע
בכל מקרה, בסוף השבוע שעבר הייתי בסרט צעצוע של סיפור 3 בתלת מימד בפלאנט.
הסרט כמובן הוקרן ממקרן דיגיטלי, כלומר בהיי-דף.
כמובן שהטריילרים הוקרנו גם הם מאותו מקרן והופתעתי לראות לצד כל הטריילרים ההוליוודים ב-HD גם את הטריילר לזוהי סדום, וחברים... זה היה נראה באמת כמו HD, לא איזה upscale.
יכול להיות שהסרט באמת צולם ויוקרן בHD?
חיפשתי ברשת לא מצאתי על זה שום מידע
סרטים מצולמים ע"ג פילם. זו רזולוציה גבוהה משמעותית ממה שמוגדר כיום כ FULL HD. אם אני לא טועה, זה מגיע עד ל 4K.
כך שבהקרנה בקולנוע זה מעבר ל HD. לגבי השוק הביתי - בארץ שוק הבלו-ריי לא מספיק מפותח וספק אם יהיה כזה, אז סרטים מקומיים לא מופצים בבלו-ריי. אבל סרטים שזוכים להצלחה בינלאומית בקופות ו\או בפסטיבלים מופצים בבלו-ריי בחו"ל. ראיתי למשל את גרסת הבלו-ריי של "ביקור התזמורת" והתעלפתי מהאיכות (פחות מהסרט עצמו). גם לסרטים קירות, בופור וואלס עם באשיר יש גרסה ב HD, וסביר להניח שבעתיד הלא רחוק גם סרטים כעג'מי ולבנון יצאו בבלו-ריי.
כך שבהקרנה בקולנוע זה מעבר ל HD. לגבי השוק הביתי - בארץ שוק הבלו-ריי לא מספיק מפותח וספק אם יהיה כזה, אז סרטים מקומיים לא מופצים בבלו-ריי. אבל סרטים שזוכים להצלחה בינלאומית בקופות ו\או בפסטיבלים מופצים בבלו-ריי בחו"ל. ראיתי למשל את גרסת הבלו-ריי של "ביקור התזמורת" והתעלפתי מהאיכות (פחות מהסרט עצמו). גם לסרטים קירות, בופור וואלס עם באשיר יש גרסה ב HD, וסביר להניח שבעתיד הלא רחוק גם סרטים כעג'מי ולבנון יצאו בבלו-ריי.
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

לא קשור מה שאמרת למה ששאלתי - ידוע שבפילם הרוזולוציה ה-פ-ו-ט-נ-צ-י-א-ל-י-ת היא 4Kamittzor כתב:סרטים מצולמים ע"ג פילם. זו רזולוציה גבוהה משמעותית ממה שמוגדר כיום כ FULL HD. אם אני לא טועה, זה מגיע עד ל 4K.
כך שבהקרנה בקולנוע זה מעבר ל HD. לגבי השוק הביתי - בארץ שוק הבלו-ריי לא מספיק מפותח וספק אם יהיה כזה, אז סרטים מקומיים לא מופצים בבלו-ריי. אבל סרטים שזוכים להצלחה בינלאומית בקופות ו\או בפסטיבלים מופצים בבלו-ריי בחו"ל. ראיתי למשל את גרסת הבלו-ריי של "ביקור התזמורת" והתעלפתי מהאיכות (פחות מהסרט עצמו). גם לסרטים קירות, בופור וואלס עם באשיר יש גרסה ב HD, וסביר להניח שבעתיד הלא רחוק גם סרטים כעג'מי ולבנון יצאו בבלו-ריי....
אבל יש הבדל משמעותי אם הסרט מלכתחילה צולם באופן דיגיטלית (לא פילם) ויוקרן בהקרנה דיגיטלית.
כל סרט שצולם בפילם מועבר אח"כ למחשבים עבור עריכה הוספת אפקטים וכו' וכו', לאחר מכן הוא יכול להיות מופץ באופן דיגיטלי (חוסך את ההמרה שוב לפילם) או שיוצרים ממנו פרינט וזהו הפילם שמגיע לבתי הקולנוע, בכל מקרה כל סרט יכול גם להיות מוקרן בהקרנה דיגיטלית וגם בפילם,שיקול של האולפנים/הפצה, לעיתים הסרטים מוקרנים באותו בית קולנוע בשתי השיטות, כאשר עבור ההקרנה הדיגיטלית מביאים עותק דיגיטלי שאותו מטעינים אל המקרנה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

אני מנסה להבין למה אתה מתכוון, כי בוא נגיד לפני שנה זה לא היה כזה ברור שכל סרט - (אני מדגיש ישראלי) הוא בHD.oferlaor כתב:קטעים איתכם, זה סרט לכל דבר - ברור שזה ב-HD......
ברור לי שגם אם הוא מצולם בפילם של 35 מ"מ יש לו רזולוציה פוטנציאלית של הרבה יותר מ1080P
אבל אני שואל האם הכוונה היא שהסרט מצולם באופן דיגיטלי - ולא על פילם... האם אתה מתכוון שהיום - זה דבר מובן מאליו בקולנוע הישראלי?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לא ידוע לי על צילומי סרטים דיגיטליים בישראל.
הכוונה היתה שכל סרט שצולם בפילם 35 מ"מ (כולל ישנים) יכול להיות מומר ל-FULL HD כל עוד המאסטר נשמר באיכות טובה.
הכוונה היתה שכל סרט שצולם בפילם 35 מ"מ (כולל ישנים) יכול להיות מומר ל-FULL HD כל עוד המאסטר נשמר באיכות טובה.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
הבעיה היא שרובם היו זרוקים באיזה מחסן מאובק בלי שום טיפול והשגחה, אני זוכר שכשהוציאו את "דיזינגוף 99" בDVD לא מצאו עותק נורמלי בלי כתוביות צרובות ובסרטים אחרים יש סצינות שלמות עם ארטיפקטים ובעיות סאונד.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
זה סרט בבימויו של אדם סנדרסון, הבן של. במאי כישרוני.
אני לא סגור עם איזו מצלמה הם צילמו, פילם, HD, או RED, אבל כאמור סרט קולנוע לכל דבר.
אני מקווה שילך להם והסרט יהיה להיט, זה יעזור לתעשייה (בתקווה של ישראל ולא של בולגרייה בפעם הבאה).
http://www.imdb.com/title/tt1675197/
אני לא סגור עם איזו מצלמה הם צילמו, פילם, HD, או RED, אבל כאמור סרט קולנוע לכל דבר.
אני מקווה שילך להם והסרט יהיה להיט, זה יעזור לתעשייה (בתקווה של ישראל ולא של בולגרייה בפעם הבאה).
http://www.imdb.com/title/tt1675197/
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
זאת לא שאלה של אם אלא מתי.RoeyTNT כתב:בכל מקרה, הסרט אכן צולם והוקרן ב-HD. בהקרנה דיגיטלית.
איכות פנטסטית.
נראה לכם, יש איזשהו סיכוי, אולי, במקרה, מתישהו...
זה ייצא בבלו-ריי?...
Need more cowbell