זוהי סדום... ב-HD?!

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #41 

RoeyTNT כתב:אז לא הבנתי, חלק מהסצנות צולמו בפילם וחלק באופן דיגיטלי?
או שפשוט לא הבנתי נכון
...
הבנת נכון (Y)
את הצילומים שנערכו בחוץ צילמו בפילים, ואת הצילומים שנערכו בפנים צילמו דיגיטלי (RED).

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8136
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 475 פעמים

שליחה #42 

gro111 כתב:
RoeyTNT כתב:אז לא הבנתי, חלק מהסצנות צולמו בפילם וחלק באופן דיגיטלי?
או שפשוט לא הבנתי נכון
...
הבנת נכון (Y)
את הצילומים שנערכו בחוץ צילמו בפילים, ואת הצילומים שנערכו בפנים צילמו דיגיטלי (RED).
...
את השימוש ב RED להוזלת עלויות אני מבין. אבל אני לא מבין את החלוקה בפנים \ בחוץ.
החיסרון של הפילם ברור - כסף. אבל מה החיסרון של ה RED בצילומי חוץ ? זה לא מסבך לצלם בשני פורמטים ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #43 

באור יום יש למצלמות דיגיטליות בעיה עם הטווח הדינאמי, פילם עדיין יותר טוב.
בשוטים באולפן או בלילה, יש לך שליטה על הטווח ואתה יכול להתאים אותו לדיגיטל.
זה אכן מסבך קצת את ההפקה, אבל לא נורא כל עוד אתה לא מערבב שוטים באותה סצנה.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #44 

איתי_הגיתי כתב:באור יום יש למצלמות דיגיטליות בעיה עם הטווח הדינאמי, פילם עדיין יותר טוב.
...
אני אתרגם את מה שכתבת:
בצילומי חוץ בעלי ניגודיות גבוהה (מצד אחד אזורים בהירים מאוד בתמונה ומצד שני אזורים כהים מאוד בתמנה) מצלמות הוידאו מתקשות מאוד להפיק תמונה אמינה מבלי לאבד פרטים באזורים הבהירים והכהים כך שמתקבלת תמונה שרופה באזורים הבהירים או כהה מדי באזורים הכהים יותר.
מצלמות הפילם הרבה יותר מתקדמות בנושא הזה והרבה צלמים מעדיפים להמשיך לעבוד בפילם רק מהסיבה הזאת.
מכיוון שבצלומי פנים ניתן לשלוט לחלוטין בתאורה, אין בעיה להשתמש במצלמות וידאו, זה הרבה יותר זול ונוח.
ה-RED היא מצלמת וידאו לכל דבר שעשתה מהפכה של ממש בתחום מפני שהיא נמכרה בעשירית המחיר ממצלמות עם יכולות דומות והיא מסוגלת להגיע גם לרזולוציה של 4K.
יחד עם זאת היו לה המון בעיות בתחילת הדרך כגון בעיית התחממות וקשייםי רבים בעריכת קבצי הוידאו שהפיקה.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים

שליחה #45 

איתי_הגיתי כתב:באור יום יש למצלמות דיגיטליות בעיה עם הטווח הדינאמי, פילם עדיין יותר טוב.
...
אני אתרגם את מה שכתבת:
בצילומי חוץ בעלי ניגודיות גבוהה (מצד אחד אזורים בהירים מאוד בתמונה ומצד שני אזורים כהים מאוד בתמנה) מצלמות הוידאו מתקשות מאוד להפיק תמונה אמינה מבלי לאבד פרטים באזורים הבהירים והכהים כך שמתקבלת תמונה שרופה באזורים הבהירים או כהה מדי באזורים הכהים יותר.
מצלמות הפילם הרבה יותר מתקדמות בנושא הזה והרבה צלמים מעדיפים להמשיך לעבוד בפילם רק מהסיבה הזאת.
מכיוון שבצלומי פנים ניתן לשלוט לחלוטין בתאורה, אין בעיה להשתמש במצלמות וידאו, זה הרבה יותר זול ונוח.
ה-RED היא מצלמת וידאו לכל דבר שעשתה מהפכה של ממש בתחום מפני שהיא נמכרה בעשירית המחיר ממצלמות עם יכולות דומות והיא מסוגלת להגיע גם לרזולוציה של 4K.
יחד עם זאת היו לה המון בעיות בתחילת הדרך כגון בעיית התחממות וקשייםי רבים בעריכת קבצי הוידאו שהפיקה.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים

שליחה #46 

oferlaor כתב:לא ידוע לי על צילומי סרטים דיגיטליים בישראל.

הכוונה היתה שכל סרט שצולם בפילם 35 מ"מ (כולל ישנים) יכול להיות מומר ל-FULL HD כל עוד המאסטר נשמר באיכות טובה.
...

הסדרה נבלות צולמה ב 4K
דיברתי עם מישהו שידע על כך ממקור ראשון.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

PrePost
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #47 

gro111 כתב:יש לי תשובות :)
אני לא מבין בזה כל כך לכן אשתדל להעביר את התשובה שקיבלתי כלשונה.

1. הסרט זוהי סדום צולם בשילוב של מצלמת פילים (בעיקר בצילומי חוץ), ובמצלמת RED 4K- 6K (בעיקר לצילומי פנים).
2. יש מגמה בארץ לעבוד עם מצלמת RED יותר ויותר עקב עלויות זולות בהרבה מפילים.
3. יש מתחרה גם למצלמת הRED והיא נקראת BLUE FULL SENSOR, וגם היא עובדת ברזולוציה בין 4K ל6K, אך פחות נפוצה בארץ.
ההבדלים העיקריים בין סוגי המצלמות הללו (על פי מה שהוסבר לאימי) הוא בצמצם. והיתרון אצל מצלמת RED.
4. עדיין לא ידוע בוודאות לאף אחד אם הסרט יצא בבלוריי או לא :(
שבוע טוב :D
...
מספר תיקונים קטנים (גם לדברים אחרים שנכתבו פה).
1. RED היא מצלמת 2K-4K ולא 6K. ישנו דגם חדש יותר שמגיע ל 5, אבל הוא לא נפוץ עדיין במחוזותינו.
בכלל, בהעברות דיגיטליות לפילם עובדים ב2K, לא יותר. מעבר לזה משמש לרזולוציה נוספת על חשבון דחיסה (הקבצים שהרד מייצרת דחוסים) ולשוטים עליהם יעבדו הרבה בפוסט (אפקטים בעיקר) ובמצלמת RED מאחר וזו הרזולוציה שבה החיישן יכול לעבוד עם עדשות 35 מ"מ.
2. אין מצלמה מתחרה שנקראת כך "BLUE FULL SENSOR". לאחרונה יצאה לחברת ארי הגרמנית ( אחת החברות הותיקות בתחום) מצלמה בשם ALEXA, היא מצלמת ב2K אבל ללא דחיסה. כרגע היא מייצרת המון באזז ומעט גונבת את ההצגה לRED בעיקר כי בחברת רד לא עמדו בהבטחות להשקה של מספר דגמים חדשים

גם מצלמת רד וגם האלקסה, ושאר המצלמות מהסוג הזה אינן מצלמות וידאו או HD, הן נקראות מצלמות פילם דיגיטלי, והן יחליפו בעתיד את הפילם הכימי לחלוטין.
ההבדלים בינן לבין מצלמות וידאו רגילות גדולים, בעיקר בפלט שהוא RAW Images ולא וריאציה של YUV וגודל חיישן שהוא זהה או קרוב לפילם 35 מ"מ.

ניתן להשיג תוצאות טובות עם מצלמות כאלה בחוץ יום/לילה, אבל זה דורש עדשות מהירות ויקרות יותר, ועבודת תאורה (גם ביום) מורכבת ולא זולה. לפילם יש בתנאים האלה עדיין עדיפות מסויימת.

מי שעובד כמו שצריך ולא מנסה לחפף ולעגל פינות לא נתקל בבעיות עריכה או פוסט

כולם מחכים לראות האם הALEXA תקיים את ההבטחות הגדולות שלה

הקטור.

PrePost consulting

תבקרו בבלוג שלנו :) יש שם המון מידע על וידאו מקצועי
http://prepost-consulting.blogspot.com/

כתבות על רד
http://prepost-consulting.blogspot.com/2009/08/red.html
http://prepost-consulting.blogspot.com/ ... ed_25.html
ועל ALEXA
http://prepost-consulting.blogspot.com/ ... ibc.html:/
http://prepost-consulting.blogspot.com/ ... -2010.html