בדיוק אתמול הייתי באמיגו ראשל"צ וגם אני קיבלתי את נאום ה-"גאג'יה נותנת בראש לכל המכונות בעולם".
היה שם בחור מקצוען בשם אבי (hosq, שכחתי למסור לך ד"ש ממנו, אז קבל

) שהפליא ושיבח את הגאג'יה פיור קולור (!).
בשורה התחתונה פשוט שתיתי אספרסו מהמכונה הזו.
אומר את זה בצורה הכי ברורה שאפשר:
- המכונה הזו (שהיא זולה משמעותית מגאג'יה קלאסיק, אאל"ט עולה כ-1500 ש"ח בלבד) מפתיעה מאוד, ביד מיומנת (וברור שלאבי יש נסיון וגם יד מעולה). באמת שעם לימוד וניסיון היא מסוגלת לתת קפה מעולה.
- מצד שני, שיהיה ברור: אין מה להזכיר אותה ביחד עם סילביה באותה הנשימה (ובטח שלא מול E61). הסילביה נמצאת בליגה אחת מעל, בלי שום ספק, ובכל פרמטר שהוא.
דורון - בחרת במכונה הנכונה, אבל אני חושב שהמחיר שאתה משלם עליה הוא מחיר של יד-שניה מפרטי, ולא מחיר של משופצת. הייתי מוריד במחיר, לו הייתי קונה במקומך.
סתם לשם השוואה, ראה מה מצאתי ביד-2:
http://www.yad2.co.il/Yad2/Print.php?Ca ... ccf6169901
סילביה + הגרינטה (מטחנה מעולה) ב-3000 ש"ח, וזה עוד לפני מיקוח. זה אומר שאת הסילביה אפשר לקבל ב-2000 ש"ח מהבחור הזה. אני אישית הייתי מעדיף אותה על סילביה משופצת מחנות, גם אם אני סומך על החנות מאוד.
לגבי ההערה של hosq - היא גרמה לי לחשוב שאולי קצת הטעיתי אותך בתחילת השרשור, כשנתתי להבין שאין בעיה לדחות את קנית המטחנה. חשוב מאוד שתבין שמכונה בלי מטחנה זה כמו רכב שנוסע עם הנד-ברקס למעלה. יהיה קשה לך מאוד לייצר אספרסו טוב בבית, אבל זה אפשרי אם תקנה קפה טחון פעמיים בשבוע באותו המקום, ותלמד בדיוק באיזה גובה טחינה אתה צריך לבקש שיטחנו את הקפה. זה עלול להפוך את חווית הקפה לקשה עד קשה מאוד. זה לא אומר שאני חושב שעדיף לקנות גאג'יה+מטחנה, אבל זה אומר שאני ממליץ שתקנה את הסילביה ותתכונן לרכוש מטחנה בקרוב מאוד.