תודה רבה לחברי הפורום. התחדשתי בסילביה בזכותכם!

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
doron_boogie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #1 

שבת שלום :)
אני קורא את הפורום כשלושה חודשים והבנתי ש'סילביה' היא משאת נפשי.
אך מוסיקאי תפרן שכמוני לא ממש יכול להרשות לעצמו.. הוצאתי היום מ'קדמה' את 'גאג'יה ויוה' באלף ש"ח וכבר ביצעתי הזמנה. אבל אחרי התלבטויות רבות טלפנתי שוב ושאלתי על 'אסקאסו בייסיק'. המוכר לא כ"כ המליץ ואמר שהוא יכול לתת לי 'סילביה' מחודשת במצב מעולה (מהסוג היותר ישן) עם שנה אחריות ב-2000. הלכתי על זה ואני אמור לקבל אותה בשבוע הבא.
עכשיו שאלה: עשיתי קנייה נבונה, או שהייתי צריך ללכת על ה'אסקאסו' חדשה? 2000 ש"ח ל'מחודשת' זה סכום טוב? אני נותן לעצמי עד מחר (יום שישי) להתלבט.
מה עוד כדאי לקנות בתור התחלה? (הזמנתי טמפר טוב וכד הקצפה)
תודה !

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #2 

אם אין לך מטחנה איכותית, זו התחנה הראשונה שלך. בלי מטחנה איכותית שעולה בסביבות ה1000 ש"ח, חבל על כל שקל שאתה מוציא על מכונה כזו, כי הוא הולך לפח.

עדיף בהרבה לרכוש גאג'ה ויוה ומטחנה ב2000 ש"ח סה"כ מאשר רק סילביה ב2000 ש"ח, אפילו אם זו היתה מכונה חדשה לחלוטין ולא מחודשת.

doron_boogie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

היי קרמריקה
קודם כל תודה על התגובה!

כמו שאני מכיר את עצמי, מטחנה זה רק עניין של זמן (כמה חודשים). פשוט, יש בי יקיות שאומרת שכדאי לקנות את הכי טוב ואז להוסיף עוד משהו לידו שיהיה גם הכי טוב (בגבולות הסביר..). אני מבין את הגישה שעדיף מחר לקבל קפה טוב יותר בכוס מאשר לחכות כמה חודשים, אבל יש לי סבלנות -)
השאלה שלי היא יותר ספציפית. האם עדיף לי לקנות סילביה מחודשת ב-2000 ש"ח עם אחריות לשנה מאשר, נגיד אסקסו בייסיק בסכום דומה? או אולי בכלל למשכן את הבלטות ולגרד מתחת לאדמה עוד אלפייה וקצת וללכת על סילביה חדשה?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

קודם כל - אני מסכים איתך לגמרי לגבי הרצון לקנות את הכי טוב בתקציב, גם אם זה אומר שצריך להתפשר מעט עד שיהיה אפשר לקנות את הרכיב הבא.
ברור שעדיפה סילביה על האסקסו או כל גאג'יה.

אבל, אני חייב להודות שקצת מפחיד אותי לקנות מכונת קפה מחודשת/יד-שניה/מתצוגה מסוחר. אין לך מושג כמה זמן ובאילו תנאים היא עבדה.

מכונת קפה קונים מאדם פרטי, כשיודעים בדיוק מי הוא ואיך הוא התייחס אליה. ומעבר לכך - יודעים כמה היא עבדה.

אז בשורה התחתונה: או שתמתין מעט ותקנה סילביה ביד שניה (אגב, עדיפות לסילביה+רוקי) או שתוסיף אלפיה ותקח סילביה חדשה מהקרטון.
שתי האופציות הגיוניות וטובות, לדעתי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #5 

(כמובן, האופציה הראשונה אפשרית רק במידה ואתה יכול לבטל את העסקה)

doron_boogie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

ואוו
זה מפחיד..

לא היית סומך על חנות עם שם שעושה טיפול במעבדה ונותנת אחריות?

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #7 

מזל טוב.
גם אני קניתי סילביה ב"אשמתו" המוחלטת של הפורום הזה.
הוצאתי הרבה מעבר למה שאי פעם האמנתי שאוציא על מכונת קפה כי רציתי לרכוש מכונה שלא תגרום לי לפנטז על אחרות מהשוק הביתי.
איזו מכונה שלא תבחר, הרבה יותר חשוב שתשקיע במטחנה איכותית (אפילו מיד שנייה), כמו שאמרו כאן רבים בפורום.
אני הייתי שוקל להוסיף עוד 450 ש"ח ולרכוש גאג'יה קלאסיק חדשה ומאוחר יותר מטחנה (יש באמיגו מבצע של גאג'יה קלאסיק+מטחנה בחצי מחיר). זאת מכונה מעולה ונוכחתי לדעת שאפשר להוציא ממנה קפה לא פחות טוב מהסילביה.
דבר נוסף שאתה חייב לרכוש זה טמפר איכותי, הטמפר האיכותי הזול ביותר שמצאתי היה מאי ביי ב-24$ כולל משלוח לישראל.
אם אתה אוהב להקציף אפשר להשיג כד הקצפה קטן ואיכותי ב-48 ש"ח או כד הקצפה גדול ולא מקצועי מאיקאה ב-30 ש"ח שבופן מפתיע, ניתן להקציף איתו כמו שצריך גם כן.
מה שלא תבחר לבסוף, שיהיה לך בהצלחה.

doron_boogie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

טוב.. אחרי בדיקה עם עצמי, התכנסות פנימית ומדיטציה ארוכה החלטתי להסתכן וללכת על הסילביה.
האופציות היחידות שלי כרגע הן הסילביה המחודשת או אסקסו חדשה במחיר דומה (או יותר).
אני יודע שיש סיכון אבל התשובות שלכם לא היו נחרצות בעד האסקסו, ואני ממש-ממש רוצה מכונה
(יולי-אוגוסט אצלי זה 'מיתון', מה שאומר שאצטרך לחכות הרבה יותר מדי זמן עבור סילביה חדשה :roll: )

מקסימום-עוד שנה אעשה 'טרייד אין'.

doron_boogie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

תודה detailer על ההמלצות.
האמת שעם המכונה כבר הזמנתי טמפר (190 ש"ח) וכד (90 ש"ח). ידעתי שאולי אפשר למצוא בזול יותר, אבל אני לא מכיר והעדפתי כבר 'להכניס לחבילה'.
לגבי הגאג'יה- אני לא יודע. תכננתי בתחילת היום לקנות גאג'יה מחודשת ב-700 ש"ח -) איכשהו התפספס העניין..
אבל להוציא 1500 על מכונה שלא באמת מתלהבים ממנה (חוץ מ'מכונה טובה למתחילים' וכו'..) נראה לי חבל.
בסופו של דבר גם אתה קנית סילביה ;)

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #10 

כן, קניתי סילביה חדשה עם מטחנה לליט במחיר מעולה ואני לא מתחרט, אם כי אני חושב שההייפ סביבה מוגזם.
התכוונתי שתשקול את הגאג'יה קלאסיק, אני לא חושב שזה מה שהציעו לך, אבל אם כן, מחודשת ב-1500 ש"ח זה מחיר מעולה לדעתי.
אם אתה עדיין בעניין, גש לקפה אמיגו בראשל"צ ותיווכח לדעת איזה קפה מעולה הם יודעים להוציא ממנה שם.
אני בחרתי בסילביה רק כתוצאה מקריאה מרובה בפורומים אבל אני לא חושב שהייתי מתחרט אם הייתי בוחר בגאג'יה קלאסיק.
בכל מקרה, אם הלכת על הסילביה עשית בחירה מעולה, בתנאי שהיא תעבוד כמו שצריך.

doron_boogie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

תודה על העידוד!
כן, יכול להיות שאני מתבלבל עם 'גאג'יה אבולושן'
אני מקווה שהרנצ'יליו תעבוד כמו שצריך, בכל מקרה יש אחריות.
אני אופטימי, ומוכן למקרה 'אסון'.
שמעתי הרבה דברים טובים על 'קדמה' וקשה לי להאמין (למרות שאני פראייר ידוע)
שאי אפשר יהיה להחליף במקרה של תקלות.
בכל אופן אעדכן. ואם מישהו שומע על מטחנה (בבקשה, לא 'למתחילים'..) במחיר טוב
ובמצב טוב, אשמח להמלצות.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #12 

DETAILER - המרחק בין הגאגיה קלאסיק לסילביה הוא גדול. לעומת זאת המרחק בינה לבין הויוה הוא קטן ומתבטא רק בכמה קשקושים פונקציונליים. מבחינת הקפה ויכולת ההקצפה, קיבלת אותו הדבר. אין שום טעם לשלם מעל 1500 שח על איזשהי גאגיה, דוד קטן מידי של 150 CC פשוט מגביל את המכונות האלה. אגב למתחילים אלו מכונות מצויינות ושילוב של גאגיה + מטחנה (אמיתית, לא הגאגיה MM הנחותה שדוחפים פה ושם) + טמפר יתנו תוצאה בהחלט טובה מאוד.
הסילביה לעומתה, עם אימון ורצון טוב, נותנת תוצאות שמתחרות במכונות מקצועיות וההקצפה בה הרבה יותר טובה.
שניכם עשיתם בחירה טובה מאוד, ולדעתי יד שניה עם שנה אחריות ב 2000 זה דיל לא רע.
דורון, ללא מטחנה אתה עלול להתאכזב מהתוצאות. אז אל.
what's next?

doron_boogie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

היי עידו

היה שווה להכנס שוב לפני השינה לפורום כדי לקרוא את מילות החיזוק שלך.
אני לא מהמתייאשים ובעתיד הקרוב-רחוק תהיה גם מטחנה.
אני מודה שחלק גדול מהכניסה לתחביב הזה תופס עניין ההתעסקות
והסקרנות- לא פחות מטעם הקפה. אני רק מקווה שלא
אכנס כאן לבור ללא תחתית (מטחנה, טמפר, סלסלה..כוסות?
למה כוס אחת! של אספרסו בחלק מהחנויות המתמחות עולה 58 ש"ח?)
בכל אופן, מרתק!
שבת שלום

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #14 

בדיוק אתמול הייתי באמיגו ראשל"צ וגם אני קיבלתי את נאום ה-"גאג'יה נותנת בראש לכל המכונות בעולם".

היה שם בחור מקצוען בשם אבי (hosq, שכחתי למסור לך ד"ש ממנו, אז קבל :wink: ) שהפליא ושיבח את הגאג'יה פיור קולור (!).

בשורה התחתונה פשוט שתיתי אספרסו מהמכונה הזו.

אומר את זה בצורה הכי ברורה שאפשר:

- המכונה הזו (שהיא זולה משמעותית מגאג'יה קלאסיק, אאל"ט עולה כ-1500 ש"ח בלבד) מפתיעה מאוד, ביד מיומנת (וברור שלאבי יש נסיון וגם יד מעולה). באמת שעם לימוד וניסיון היא מסוגלת לתת קפה מעולה.

- מצד שני, שיהיה ברור: אין מה להזכיר אותה ביחד עם סילביה באותה הנשימה (ובטח שלא מול E61). הסילביה נמצאת בליגה אחת מעל, בלי שום ספק, ובכל פרמטר שהוא.

דורון - בחרת במכונה הנכונה, אבל אני חושב שהמחיר שאתה משלם עליה הוא מחיר של יד-שניה מפרטי, ולא מחיר של משופצת. הייתי מוריד במחיר, לו הייתי קונה במקומך.

סתם לשם השוואה, ראה מה מצאתי ביד-2:
http://www.yad2.co.il/Yad2/Print.php?Ca ... ccf6169901

סילביה + הגרינטה (מטחנה מעולה) ב-3000 ש"ח, וזה עוד לפני מיקוח. זה אומר שאת הסילביה אפשר לקבל ב-2000 ש"ח מהבחור הזה. אני אישית הייתי מעדיף אותה על סילביה משופצת מחנות, גם אם אני סומך על החנות מאוד.

לגבי ההערה של hosq - היא גרמה לי לחשוב שאולי קצת הטעיתי אותך בתחילת השרשור, כשנתתי להבין שאין בעיה לדחות את קנית המטחנה. חשוב מאוד שתבין שמכונה בלי מטחנה זה כמו רכב שנוסע עם הנד-ברקס למעלה. יהיה קשה לך מאוד לייצר אספרסו טוב בבית, אבל זה אפשרי אם תקנה קפה טחון פעמיים בשבוע באותו המקום, ותלמד בדיוק באיזה גובה טחינה אתה צריך לבקש שיטחנו את הקפה. זה עלול להפוך את חווית הקפה לקשה עד קשה מאוד. זה לא אומר שאני חושב שעדיף לקנות גאג'יה+מטחנה, אבל זה אומר שאני ממליץ שתקנה את הסילביה ותתכונן לרכוש מטחנה בקרוב מאוד.

ilanafri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

ההגדרות החדשות שנותנים למוצרים אצלנו

שליחה #15 

אולי אני מסיט מעט את העניין של הפוסט הזה אבל זו הזדמנות להעלות נקודה שמציקה לי כבר לא מעט זמן.

בהמון חנויות שמתעסקות בקפה מציגים מוצרים שמקוטלגות כמוצרי תצוגה או מחודשות.
מי מאתנו בעל ראייה סטנדרטית עשוי להבין שמחודש הוא בעצם מוצר שנפתח אולי השתמשו בו יום או יומיים
והוחזר ליצרן לצורך ניקוי ואריזה מחדש. מוצר מתצוגה הוא מוצר שעמד בעל מדפי החנות לצורכי התנסות של לקוחות פוטנציאלים.

השורה התחתונה היא שב"כ מדובר במוצרי יד שנייה שנתקבלו ע"י החנות לצורך שידרוג והעובדה שמוצגים כמחודשים או תצוגה בד"כ היא הטעייה שלא לומר רמייה.
אין ברצוני להכנס לתהליך השיפוץ\שיקום של המוצרים במעבדה או לאחריות.

לי אישית קרה כבר בעבר שקניתי מטחנה "מתצוגה" ואחרי יומיים באותה חנות במקרה הייתה את אותה מטחנה שוב "מתצוגה" - מוזר !!!

נראה לי שאנשים מספיק בוגרים בשביל להתמודד עם ההגדרה האמיתית של המוצר ולא צריך לעטוף אותה בכל מיני עטיפות וורודות.

דוגמא חיובית לציון - באתר של איטרפרק ראיתי בעבר דפים עם הצעות למכונת יד שנייה וכך דברים אמורים להעשות.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #16 

קודם כל מזל טוב ותתחדש על הקניה (Y) ממש כיף לשמוע שאנשים מתעניינים ומחליטים לשדרג את עולם הקפה שלהם ...

אני חושב שהנקודה ברורה ויש להעדיף קניה של מכונה מאדם פרטי מה שנקרא "יד ראשונה" מאשר מחנות (וזה נכון גם למוצרים אחרים) אבל לצערנו גם אנשים פרטיים לא תמיד שומרים על הציוד שלהם ויש מצב שבטרייד אין יהיה מוצר טוב ובמצב מצוין שהמשדרג קיבל עליו מחיר זול במיוחד ועדיין הסכים לשדרגו. הבעיה שהמחיר שקיבלת לא הכי זול כי אפשר להשיג סילביה בכ 200-300 פחות.

בוא נאמר שה 200-300 הם לא הפרמטר המהותי (תחשוב שביקרת במסעדה טובה :wink: ), השאלה מה מצב המכונה ?

אם היא נראית טוב חיצונית כלומר אין שחיקה ריצינית של החלקים וגוף המכונה, אין קורוזיה/חלודה, אין רעשים מוזרים בזמן העבודה, הקפה יוצא ממנה טעים וחם במידה מספקת, ההקצפה נראית בסדר אז יש להניח שהמכונה כנראה במצב תקין.
חשוב גם לדעת את גיל המכונה לפני הקניה ...

יש פרמטר חשוב בקניה שעשית והוא השנה אחריות וגם אם מדובר במכונה עם עבר לא ידוע זה עדיין שווה כמה מאות שקלים כי אם היא רעועה היא תחל להתקלקל דיי מהר ואז טוב שיש לך אחריות.

בקיצור מה שאני מנסה לומר שאם היא עושה רושם של מכונה במצב טוב ואתה נהנה מהקפה שאתה מוציא ממנה תפסיק לחשוש ולחשוב האם יצאת פראייר, לגבי הכסף האמן לי שברגע שתיכנס לעולם הזה חזק 200-300 זה כסף יחסית קטן לעומת מה שתבזבז על קפה ואביזרים ועוד לא הזכרתי את חיידק השדרוג שנוטה לתקוף אחת ל :)

תהנה מהמכונה, צריך הרבה סבלנות כי תהליך הלמידה ארוך ומייגע אבל הפרס ממש שווה את זה.

אבל (ואני יודע שכבר אמרו לפניי) אתה חייב מטחנה ! פשוט חייב ורצוי מטחנה איכותית בסגנון רוקי, לליט ואפשרי לקנות גם מיד שניה (אבל הפעם מאדם פרטי :wink: ).

doron_boogie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

תודה לכל המגיבים.
משום מה הדעה שלי הייתה הפוכה. אמרתי לעצמי
שאדם פרטי אולי לא שמר טוב על המכונה ויש מצב שהוא משקר לגבי מצבה וגילה
(אלא אם כן הוא מישהו 'מוכר', למשל ותיק פה בפורום). אני יודע שלסמוך על חנות זו בעיה,
אבל שני האנשים שדיברתי איתם (חיים ותמיר) נשמעו כ"כ אמינים ואדיבים שהחלטתי ללכת על זה.
מקסימום אחליף אותה אם היא ממש תיראה רע (למרות שאני לא מאד מבין בזה) והפעם לחדשה.
היו לי בעבר הרבה נפילות עם קניית ציוד לא חדש, אבל אפילו בשביל הריגוש שווה לי לנסות את מזלי..
ולגבי מטחנה- תהיה בקרוב. רק לא בקרוב מאד. אני מבין את המגבלות של לעבוד בלי, אבל
פשוט אין לי ברירה. כשאקנה מטחנה היא תהיה מושקעת.
אני מבטיח לעדכן את השתלשלות האירועים מרגע שתגיע הגברת.

שאלה קטנה: רשמתם בעבר שהסלסלה של הרנצ'יליו לא טובה וכדאי להחליף בקפה רות.
1) יש לסלסלה המומלצת שם ספציפי?
2) הידית עצמה בסדר?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #18 

פשוט סלסילה לבודדת, ידיות 58ממ זה סטנדרט
כמובן שכבר עדיף לרכוש עם ידית ומשפך למנה אחת, זה יוצא פחות מ 150 שח, ומאוד שימושי. הבעיה עם הסילביה ולא רק, שהתוצאות הטובות ביותר מתקבלות עם הסלסילה הכפולה אבל יש לזה עלות לא זניחה בקפאין וכסף (רק תחשוב על 10 גרם יותר ביום שזה מנה אחת, לפחות רבע קילו בחודש קפה יותר, והמציאות מראה שזה בערך כפול מכך). והסלסילה למנה בודדת מתאימה לפח האשפה. אז צריך לרכוש בנפרד.
אתה חושב שסיימנו עם ההוצאות? מרכך מים+פילטר של בריטה, באזור המאה שח פעם בשנה בערך, ובקש מאלון שירכיב לך את זה במעמד הרכישה. האחריות מן הסתם לא תכסה נזקי אבנית.
what's next?

doron_boogie פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

האם פילטר בריטה רגיל לא יהיה סביר?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #20 

לא רק שיהיה סביר, אלא שיתן תוצאות זהות לפילטר בריטה "מקצועי".
היו לי את שניהם.

היתרון של ה"מקצועי" הוא שצריך להחליף פילטר רק פעם בשנה, במקום פעם בחודש בפילטר הרגיל.
כמובן שהוא גם זול יותר בחישוב שנתי.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”