בפלסמה לצפיה בטלוויזיה - האם יש יתרון ל-EDTV על HDTV
אני כרגע בסקר לקראת רכישה של מסך פלסמה 42", תקציב 15K
ראיתי אתמול בתצוגה (של א.ל.מ) שני מסכים של סמסונג אחד EDTV והשני HDTV.
ההפרש ביניהם כ-3K במחיר. משום מה בשידורי טלוויזיה ה-EDTV נראה לי ברור הרבה יותר.
האם בשידורי טלוויזיה כפי שקיימים בישראל כיום (והשינוי אינו נראה בקרוב), מסך EDTV תמיד יציג יותר טוב מאשר HDTV, או שהתופעה קיימת רק בסמסונג?
האם קיימים מסכי HDTV אמיתיים (הכוונה מבחינת רזולוציה) שמציגים תמונה שידור רגיל כמו שצריך?
תודה.
ראיתי אתמול בתצוגה (של א.ל.מ) שני מסכים של סמסונג אחד EDTV והשני HDTV.
ההפרש ביניהם כ-3K במחיר. משום מה בשידורי טלוויזיה ה-EDTV נראה לי ברור הרבה יותר.
האם בשידורי טלוויזיה כפי שקיימים בישראל כיום (והשינוי אינו נראה בקרוב), מסך EDTV תמיד יציג יותר טוב מאשר HDTV, או שהתופעה קיימת רק בסמסונג?
האם קיימים מסכי HDTV אמיתיים (הכוונה מבחינת רזולוציה) שמציגים תמונה שידור רגיל כמו שצריך?
תודה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
amir77a,
מסכים ברזולוציה גבוהה יותר דורשים עיבוד תמונה טוב יותר, מה שמייקר מאוד את המערכת. לכן, בד"כ התמונה במסכים אלה (כאשר היא לא מלווה עם מעבד תמונה מתאים) עלולה להיות פחות טובה לעיתים.
יש מסכים עם עיבוד תמונה טוב יותר (LG, פנסוניק), אבל הפיתרון האולטימטיבי זה כמובן צירוף של מעבד תמונה חיצוני (למשל VP30 שסקרתי כאן בעבר).
מסכים ברזולוציה גבוהה יותר דורשים עיבוד תמונה טוב יותר, מה שמייקר מאוד את המערכת. לכן, בד"כ התמונה במסכים אלה (כאשר היא לא מלווה עם מעבד תמונה מתאים) עלולה להיות פחות טובה לעיתים.
יש מסכים עם עיבוד תמונה טוב יותר (LG, פנסוניק), אבל הפיתרון האולטימטיבי זה כמובן צירוף של מעבד תמונה חיצוני (למשל VP30 שסקרתי כאן בעבר).
זה כבר ייקר את המערכת משמעותית
ואני לא מספיק מקצוען בכדי להתמודד עם זה.
כנראה שאשקול לפזול לכיוון הפנסוניק או LG (או שאר חברי השילוש הקדוש...)
כנראה שאשקול לפזול לכיוון הפנסוניק או LG (או שאר חברי השילוש הקדוש...)
- oferlaor
- מנהל

לא ברור לי איזה שילוש...
NEC ופיוניר הפסיקו לייצר מסכי EDTV...
בתחום הזה נשאר רק פנסוניק מהשלישיה המפורסמת...
NEC ופיוניר הפסיקו לייצר מסכי EDTV...
בתחום הזה נשאר רק פנסוניק מהשלישיה המפורסמת...
- oferlaor
- מנהל

אין פיתרון אבסלוטי, יש יותר טוב ויש פחות טוב.
הפיתרון הטוב ביותר הוא מעבד תמונה.
ממליץ שתלך לאחד החנויות באיזור מגוריך ותראה בעצמך. באיזה איזור אתה גר?
הפיתרון הטוב ביותר הוא מעבד תמונה.
ממליץ שתלך לאחד החנויות באיזור מגוריך ותראה בעצמך. באיזה איזור אתה גר?
- oferlaor
- מנהל

shs969,
תעשה חיפוש במאמרים.
פשוט תחפש בעמוד הראשי לפי "מעבד", או "PROCESSOR" או "DEINTERLACER"
יש לא מעט מאמרים על הנושא.
תעשה חיפוש במאמרים.
פשוט תחפש בעמוד הראשי לפי "מעבד", או "PROCESSOR" או "DEINTERLACER"
יש לא מעט מאמרים על הנושא.
נק ופיוניר הפסיקו ליצר מסכי edtv
למה הם הפסיקו?.נראה לי שהעולם מקדם ובקרוב כולם יפסיקו.
מי שקנה בעבר מכשירים כאלה איזה שירות יקבל בעתיד וכמה זמן?.
לי נראה שכאשר קונים מכשיר יקר כזה יש להביא גורמים אלה בחשבון.כאמור כל אחד ופשרותיו.
מי שקנה בעבר מכשירים כאלה איזה שירות יקבל בעתיד וכמה זמן?.
לי נראה שכאשר קונים מכשיר יקר כזה יש להביא גורמים אלה בחשבון.כאמור כל אחד ופשרותיו.
- oferlaor
- מנהל

hasmas,
לא הבנתי את השאלה... איזה שירות צריך מישהו לצפות על מסך כלשהו? אחריות זו אחריות, אבל אם הלך המסך (ללא קשר לסוג שלו), אז הוא הלך וזהו זה...
לא הבנתי את השאלה... איזה שירות צריך מישהו לצפות על מסך כלשהו? אחריות זו אחריות, אבל אם הלך המסך (ללא קשר לסוג שלו), אז הוא הלך וזהו זה...
"מי שקנה בעבר מכשירים כאלה איזה שירות יקבל בעתיד וכמה זמן?. "
ונניח קניתי את "הטכנולוגיה הישנה" עברו שנתיים ויש תקלה, אך היא כבר לא קיימת עוד
,במקרה הכי גרוע אני יצטרך להוסיף כמה שקלים ואז תהיה לי "הטכנולוגיה החדשה"
(נניח והאחריות היא ל 3 שנים)
אז מה הפניקה פה
כל עוד נותן השירות חי חי וקיים אזי דוד מלך ישראל, מקווה שיצאתי ברור 
ונניח קניתי את "הטכנולוגיה הישנה" עברו שנתיים ויש תקלה, אך היא כבר לא קיימת עוד
אז מה הפניקה פה
בדרך כלל האחריות לשנה או שנתיים
איני טכנאי וחושב שאם מכשיר התקלקל צריך לתקן אותו.לא כל קילקול זה שריפת מסך שלא ניתנת לתיקון.
לצורך תיקון יש צורך בחלקים .בדרך כלל כעבור תקופה מסויימת היבואנים מפסיקים לחדש מלאי חלפים על מכשירים ישנים.
ניתן אז להזמין חלק מחו"ל דרך היבואן וזה מעכב תיקון בשבועות ולפעמים היבואןיאמר שאין את החלק גם בחו"ל ואז לך חפש אצל מעבדות חלק משומש מפירוק.
לצורך תיקון יש צורך בחלקים .בדרך כלל כעבור תקופה מסויימת היבואנים מפסיקים לחדש מלאי חלפים על מכשירים ישנים.
ניתן אז להזמין חלק מחו"ל דרך היבואן וזה מעכב תיקון בשבועות ולפעמים היבואןיאמר שאין את החלק גם בחו"ל ואז לך חפש אצל מעבדות חלק משומש מפירוק.
בקשר לאחריות - אני דווקא מכיר מספר לא מבוטל של מותגים נחשבים (לא מדבקה) בתחום עם 3 שנות אחריות.
מה גם שיש בחוק הגנת הצרכן סעיף אשר מחייב כל יבואן לתת תמיכה מלאה גם כאשר נגמרה האחריות (ולא משנה כיצד יפתור את התקלה) להרבה יותר מ 3 שנים (7 אם אני לא טועה).
מה גם שיש בחוק הגנת הצרכן סעיף אשר מחייב כל יבואן לתת תמיכה מלאה גם כאשר נגמרה האחריות (ולא משנה כיצד יפתור את התקלה) להרבה יותר מ 3 שנים (7 אם אני לא טועה).
- oferlaor
- מנהל

hasmas,
אני לא יודע אם אתה מודע לעובדה שיבואן רשמי חייב להחזיק חלפים לאורך כמה שנים. אם הם לא עושים זאת, ניתן לתבוע אותם וגם להתלונן עליהם במקומות המתאימים (יש כמה כאלה).
הדבר נכון לא רק ברמה טכנולוגית, אלא באופן כללי. נגיד יש לך LCD ואין את המודל הספציפי יותר (הם הרי משתנים כל כמה שנים), גם כאן החלפים שונים (למשל כרטיס עיבוד התמונה...). אין הבדל, במובן הזה, בין כל טכנולוגיה לבין טכנולוגיה אחרת.
נראה לי שאתה מנסה ממש בכוח לגרד סיבות מתחת לאדמה בשביל לתרץ את מה שאתה חושב לנכון.
אבא שלי תמיד אומר שאת ההחלטה עושים ב-10% מהזמן, ובשאר 90% מהזמן מנסים לתרץ לעצמנו ולאחרים את מה שכבר החלטנו (גם אם אנחנו לא מודעים לכך). אני חושב שאתה מרגיש שרזולוציה היא מאוד חשובה עבורך, ואתה (בצדק) מנסה להעביר את ההבנה הזו הלאה.
מה שאתה חייב להבין, ומה שרבים לא מבינים, זה שאם תשים כמה אנשים, לכל אחד יהיו צרכים שונים והעדפות שונות. הטעות של רבים היא ההנחה שאם היו נותנים להם את כל הנתונים כפי שאנחנו רואים אותם, הם היו מחליטים את אותה החלטה שאנחנו החלטנו.
יש אנשים שרזולוציה חשובה להם יותר (כמוך), יש כאלה שפחות רואים הבדלים ברזולוציה ועלות יותר קריטית להם. יש כאלה שחייבים לקחת את הטכנולוגיה האחרונה, ויש כאלה שחשוב להם החדות, או עומק התמונה, או איך שהמסך נראה...
אני לא יודע אם אתה מודע לעובדה שיבואן רשמי חייב להחזיק חלפים לאורך כמה שנים. אם הם לא עושים זאת, ניתן לתבוע אותם וגם להתלונן עליהם במקומות המתאימים (יש כמה כאלה).
הדבר נכון לא רק ברמה טכנולוגית, אלא באופן כללי. נגיד יש לך LCD ואין את המודל הספציפי יותר (הם הרי משתנים כל כמה שנים), גם כאן החלפים שונים (למשל כרטיס עיבוד התמונה...). אין הבדל, במובן הזה, בין כל טכנולוגיה לבין טכנולוגיה אחרת.
נראה לי שאתה מנסה ממש בכוח לגרד סיבות מתחת לאדמה בשביל לתרץ את מה שאתה חושב לנכון.
אבא שלי תמיד אומר שאת ההחלטה עושים ב-10% מהזמן, ובשאר 90% מהזמן מנסים לתרץ לעצמנו ולאחרים את מה שכבר החלטנו (גם אם אנחנו לא מודעים לכך). אני חושב שאתה מרגיש שרזולוציה היא מאוד חשובה עבורך, ואתה (בצדק) מנסה להעביר את ההבנה הזו הלאה.
מה שאתה חייב להבין, ומה שרבים לא מבינים, זה שאם תשים כמה אנשים, לכל אחד יהיו צרכים שונים והעדפות שונות. הטעות של רבים היא ההנחה שאם היו נותנים להם את כל הנתונים כפי שאנחנו רואים אותם, הם היו מחליטים את אותה החלטה שאנחנו החלטנו.
יש אנשים שרזולוציה חשובה להם יותר (כמוך), יש כאלה שפחות רואים הבדלים ברזולוציה ועלות יותר קריטית להם. יש כאלה שחייבים לקחת את הטכנולוגיה האחרונה, ויש כאלה שחשוב להם החדות, או עומק התמונה, או איך שהמסך נראה...
עופר אני מבין נכון...
קודם כל שלום לכולכם.
הרבה זמן לא הייתי כאן בשל אירוע מצער.
האתר נשאר מצויין והאני מופתע מכמות החברים בו.
לעניין, עופר אני מבין שאתה ממליץ על ה LG? נכון?
או שלכל הפחות, יש לך דברים טובים לומר עליו. הבנתי נכון?
הרבה זמן לא הייתי כאן בשל אירוע מצער.
האתר נשאר מצויין והאני מופתע מכמות החברים בו.
לעניין, עופר אני מבין שאתה ממליץ על ה LG? נכון?
או שלכל הפחות, יש לך דברים טובים לומר עליו. הבנתי נכון?