מכתב מאמא מודאגת....

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

‏05 אפריל 2010

לכבוד: שר התקשורת מר משה כחלון

שר החינוך מר גדעון סער

הרשות השניה לטלוויזיה ולרדיו

הנדון: ילדיי (וגם וילדיכם/נכדיכם!)

בכל פעם שהתקשורת זועקת גוועלט על הנוער האלים שלנו ומה נהיה?? ואיך זה קרה?? ואחריות הורית!!

אני מרגישה איך הכעס גואה בי ואני בעצמי נהיית אלימה.

הרי זו אותה תקשורת שמפוצצת את לוח השידורים בחרא בלי לבן! וצר לי שאני לא מוצאת מילים בוטות פחות לתאר את לוח השידורים הזה...

.

איך נוער יכול לצאת נורמלי כשהאח הגדול, הישרדות והרווק, הם פסגת התרבות שלו!

מה יכול לצאת מנער שכמודל לחיקוי מגישים לו חבורת עבריינים אוכלי חינם, שיושבים ומהמרים בין ג'ויינט לג'ויינט בסדרה עספור שגם אותה כבר הוצאתי אל מחוץ לתחום (ולא רק בגלל המשחק האיך לומר... לא משהו).

ומה על הנערות שפסגת שאיפותיהן היא להגיע בעקבות המחנכת שלהן לבית הרווק. לרכל זו על זו ולהתמזמז איתו כל אחת בתורה לעיני כל עם ישראל!

כמודל אינטילגנטי הם מקבלים אנשים אינטיליגנטים כאילו (כן, מסתבר שרק כאילו) דוגמת מנחם בן, שיושבים בתוכניות הבוקר השונות וברוב חשיבות מחלקים ציונים לדיירי האח הגדול, שעסוקים כל העת במשימות המשפילות שאירגנה להם ההפקה.

אה ושלא אשכח חלילה את הרשע והנתעב שהוא הוא... השורד האחרון!...

אז אצלנו בבית שמונה היא שעת השין': ילדיי הולכים למיטה כדי שחלילה לא יחשפו לרעה החולה הזאת, מקסימום ישמעו עליה מחר בביה"ס ויתבאסו על שכולם כן ורק הם לא.

וזה לא שבמהלך היום אני זוכה לקצת נחת: לילדים יש לוח שידורים מטופש משלהם. טלנובלות עלובות, סרטי מלחמה אלימים, הרבה דם ויצורים מפחידים שלא נדע, (ראה "ערוץ הילדים"!) ובין לבין יש להם את הזכות לראות את נועה תישבי מעמידה לפסל דויד!!!

ומה קורה ברדיו בשעות היום? ברדיו מאלצים אותי להתמודד עם שאלות כמו "אמא, למה משה בשירותים עם מעיין" ו"למה מזל שאלוהים ברא את יד ימין...?" או לשמוע את בתי רק בת עשר וכבר גונחת בקולי קולות עם אפרת גוש שמעכשיו תהיה "...מופקרת ותיתן אה אה אה אה אהבה לכולם..."??

כן, כן. כל אלה מילים אמיתיות מתוך שירים אמיתיים שמתנגנים בכל שעות היום ברדיו שלי! ואם אתם לא מאמינים תפתחו גלגל"צ, אבל תסגרו מהר, כי זה מה שמגיע להם!

מה לעזאזל קורה כאן?! ערוצים בעלי תוכן "כחול" אמורים להיות משודרים רק בשעות הלילה המאוחרות וניתן לחסום אותם לצפייה!

ואפרופו לחסום... הרשות השניה לטלוויזיה ולרדיו שבטובה איפשרה לנו לחסום ערוצים שאינם ראויים לצפייה של ילדים, מציגה בכל שעות היום חשפנית שמתערטלת על העמוד שלה כדי לספר לי על זה.

ושמישהו יגיד לי איך לעזאזל אני חוסמת את זה?!

באחת מתוכניות הבוקר בשבועות האחרונים שוב התקיים דיון בנוגע לאונס הקבוצתי.

איזה מהם? אחד מהם.................

לא יכולתי שלא לחשוב שבעוד הם מתדיינים על האונס הזה היום, מתבצע אונס אחר עליו ידונו מחר...

אז נכון, כמה מאיתנו אכן לוקים באימפוטנציה הורית.

אבל מה באמת הסיכוי שלנו בזירה הזאת כשאויב עצום מימדים כזה סוגר עלינו מכל הכיוונים ומאיים למחוץ את ילדינו!!!

אני שולחת אליכם את המכתב בתקווה שיפגע לגוליית בול בפוני...

ואנקדוטה לסיום:

אתמול בערב חזרה בתי מסבתא עם חולצה חדשה שקיבלה מתנה.

רק שסבתא לא שמה לב להדפס שהיה על החולצה "Sex Online… Call me"

על חולצה של ילדה בת עשר!

מזל שאמא שמה לב...

הגר אמיר בורקמן

העתקים:

המועצה לשלום הילד

המרכז לנפגעות תקיפה מינית

הציבור הרחב

...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

alicenir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 570
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

כל מילה אמת לאמיתה, כאבא לשתי ילדות בנות 13 ו-8
פחד אלוהים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איזה תרבות!
אנחנו מדברים פה בפורום על בדיקות סאונד, איזה דיסקים שמענו - קלאסי, ג'ז, רוק לפעמים - אני רק מקווה שבעתיד לא נקרא על בדיקות ציוד שנבדקו עם דיסקים של LADY GAGA XRCD2 של FIM :cry:

כואב לי, באמת.....
"Assumption Is The Mother Of All Fuckups"

AldoRaine
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

התרבות באה מהאנשים ולא להיפך. צנזורה ופיכוח על "מוסריות" או "ערכיות" התכנים לא ישפרו את החומר האנושי.

האמא לא צריכה לשלוח את ילדיה למיטה מוקדם מדי כדי למנוע מהם לראות תוכניות טלויזיה מסויימות (שכנראה שהיא בעצמה רואה). לו היא הייתה אמא טוב היא הייתה רואה את התוכניות הללו hjs עם הילדים שלה ומסבירה להם את כל הטענות שלה ומסבירה להם שככה אסור להתנהג. מה שיש בטלויזיה משקף את מה שקורה בעולם האמיתי - בתודעה שלנו כעם/תרבות/חברה - ואם לא לחשוף את הילדים לעולם האמיתי מגיל צעיר ותוך כדי הדרכה, בסופו של דבר הם ימצאו את עצמם במצב מאוד קשה כשהם יצטרכו להתמודד עם החיים (שמלאים באנשים כמו אלו בעספור, הרווק, השרדות, וכו).

ואגב, בקשר לאונסים קבוצתיים, חלק לא מבוטל מהם קורה כי ההורים (גם של האנשים וגם של הקורבנות) לא טרחו להתמודד סוגיות כאלו ואף פעם לא הסבירו לילדים שלהם על מין, על אלימות, על טוב ורע. הם ניסו להימנע מלשמוע כתבות כאלו בחדשות בנוכחות ילדיהם, להתייחס אליהם ולהביע דעה שלילית, להגיד לילד שזה ממש נורא (אני מדבר על התקופה שהילדים הם בני 8, כשעדיין אפשר להשפיע על מערכת הערכים שלהם, ולא על התקפוה שהילדים הם בני 17 ואולי הבנים שלהם כבר אונסים ילדות מהכיתה או/ו הבנות שלהן כבר שוכבות בשביל צומת לב עם כל מי שרק יבקש - כי הם לא ממש מפנימים שזה לא בסדר).

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #4 

אמא שאיבדה שליטה ומאשימה את ... כל העולם בלי לבדוק איפה היא עצמה טועה.

"הרי זו אותה תקשורת שמפוצצת את לוח השידורים בחרא בלי לבן.."

אין לי ספק שזה המשםט האחרון שמישהו מהמכותבים עליו קרא. אחרי המילה "***" המכתב נזרק לפח.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6605
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

בולשיט,

אם החינוך בבית טוב, שום טלוויזיה בעולם (בטח שלא השרדות או האח הגדול) יכולים להשחית את הנוער. לדעתי האמא הזו צריכה לעשות בדק בית מאוד רציני (n)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #6 

בלי קשר להשחתה של הנוער ולקשר של אלימות וצפייה בטלויזיה (שאני אישית חושב שזה בולשיט), יש נקודה אחת נכונה וזה הזבל שמאכילים אותנו בטלויזיה.

אבל יש אפשרות בחירה, אפשר גם לא לראות השרדות, הרווק, האח הגדול וכו'...

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #7 

אל תידאגי אמא . אני מסכימה עם כל מילה
אבל---------
אם את+בעל לא רואים את השיט בלי לבן הזה (ריאליטי-לא-ריאלטי תוכניות) .-
אם אח גדול או הישרדות הוא לא נושא שנדון בסלון שלך -
כל הבולשיט והכוכבי עצובי תרבות הללו - אם אתם לא צופים \מתעניים בהם - כך גם ילדייך . לפחות ככה זה עובד אצלי , מגיל צעיר כן ? תכנים לעיניין או לא בכלל .

ונכון - אין מה ליראות בtv אז אולי במקום להאשים את התיקשורת או את כל מי שהאשמת ... אולי במקום זה סיגרו את הטלוויזיה ?

וואלה .. היא לא בפורום ...עם מי אני מדברת... :roll:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #8 

אין ספק, יש הרבה *** בטלויזיה.

לצערי זה אנחנו שצופים בזבל הזה (אפשר לומר אתם, כי אני מעולם לא ראיתי השרדות, האח הגדול וכו') וכשמדברים עליהם בפייסבוק או סביב ה-COOLER או בפינת הקפה אני מודה בסבלנות שאין לי מושג ירוק על מה הם מדברים... כבר קרה שהיה לנו דיון שלם בפייסבוק כאשר הייתי בטוח שכולם מדברים על גורל רצון, אבל מתברר שיש עוד גורל אחר בתוכנית כזו או אחרת.

עם חינוך מתאים, גם אם הם רואים את הזבל הזה ושומעים את הזבל הזה ורואים פרסומות ושמים לב לשלטי חוצות, אז הם יבינו באיזה עולם הם חיים ויתגברו על כך.

זה העולם המודרני. עולם שבו התכנים הללו מציפים אותנו. אם יש לה בעיה עם זה, ואני מבין שיש לה הוט בבית (לפי העספור), אני ממליץ בחום רב להתנתק מהכבלים עד שהם יהיו בני 18. יש אלטרנטיבות איכותיות. והילדים? הם פשוט יקבלו את התוכן שלהם אצל חברים ויהיו פחות בבית. זה לאו דווקא דבר רע.

כשהייתי צעיר כל מה שהיה בטלויזיה היה פרפר נחמד, או הדבורה מאיה (ריץ' רץ'). התוכנית היחידה שהתאימה לגיל שלי היתה זהו זה וגם זה היה פעם בהרבה זמן (לפחות בהתחלה). ההורים שלי היו רואים דיינסטי, ודאלאס וצופים בפורנוגרפיה היומית בחדשות. האם לזה אנחנו מתגעגעים?

רעייתי מתרגזת בכל פעם כשהיא עושה חשבון כמה שעות ביום הילדים שלנו רואים טלויזיה. המזל שלי היא שאמא שלי לא עשתה חשבון דומה כי אני בילדותי (גדלתי בארה"ב) ראיתי משמעותית יותר טלויזיה מהם... והטלויזיה בארה"ב היתה (ועדיין) חוד החנית של *** אורגני (בכבלים האמריקאים יש תכנים איכותיים, אך לא לילדים בכל אופן).

אם אני יצאתי נורמלי (בעצם, בכלל לא בטוח שזה נכון) אז יש סיכוי לא רע שעם חינוך מתאים גם הם יצאו בסדר. אוקיי, אסתפק בסביר.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #9 

מסכים עם תוכן המכתב, למרות שכמובן שאין שום דרך אמיתית ולא יכולה דרך לעשות שינוי.

אנחנו בחברה חופשית, רב ערוצית, דמוקרטית וקפיטליסטית, חברה שכבר לא מגויסת המקדשת את ערך הכסף. הכסף מדבר וימשיך לדבר. הדברים שאנו מתלוננים עליהם, מוכרים, ולכן אין שום סיכוי לשינוי,לטוב ולרע .

עלינו כהורים לפתח את דרך ההתמודדות עם התופעה, לתת לילדים כלים ביקורתיים לבחון אותה ולהציג בפניהם אלטרנטיבה אחרת.

מי שטוען שזה קל להיות הורה, או שקל להתגבר על המסרים בערוצי המדיה, טועה לדעתי ......
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

הגראמירבורקמן
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

תגובתי - הגר אמיר בורקמן

שליחה #10 

לילה טוב לכל המגיבים על מכתבי,
אני פונה דווקא לאלה מכם שהטילו ספק באחריותי כהורה.
אני מזמינה אתכם באופן חד פעמי להכרות איתי ועם משפחתי:
אז שמי הגר אמיר בורקמן (את זה אתם כבר יודעים), אני בת 34, נשואה ואם לשלושה 10,8,2 ליתר דיוק.
לפני כמה שנים ויתרתי על קריירה לטובת ילדיי. היום כמו שעון מתייצבת ב15:00, לאחר יום עבודה לא מספק במיוחד, לגדל את ילדיי.
את הצהריים אנחנו פותחים בהכנה משותפת של שעורי הבית ואח"כ יוצאים לחצר, לגן השעשועים, לטיול אופניים, לחברים ומה שבא באותו הרגע. אם לא בא לנו לצאת אנחנו נשארים בבית עם לגו, פאזל, משחקי קופסה (הכי כיף) וגם קלפים הולך (משוגעים על קוקו טאקי עם כל המו והמה והמיאו...).
פעם בשבוע אני עוזבת אותם עם אבא לטובת נערה שאני חונכת במסגרת התנדבותי בעלם - עמותה לנוער בסיכון.
את היום ילדיי מסיימים עם ספר (ולא שוכחים להתריע שהנה הוא נגמר וכבר צריך אחד חדש).
החברות של הבת שלי משתפות אותי בסודותיהן הכמוסים (מי אוהב את מי, מי הציע חברות למי) והחברים של הבן שלי סתם חושבים שזה מגניב שאני יודעת כדורגל...
ילדיי יודעים היטב למה "כולם כן ורק הם ואמאבא לא" ולשמחתי ואולי בזכותי הם לא צרכנים גדולים של הזבל הזה...
לא, אני לא חושבת שלשבת איתם לצפות בתוכניות האלה זו הדרך. אני דווקא מעדיפה לגרום להם מלכתחילה להעדיף דברים אחרים. אני מצליחה בינתיים ואולי רק בינתיים אבל בינתיים זה לא מספיק...
אני מרגישה היום כמו נהגת זהירה בכביש סואן שכל שנותר לה זה לקוות שלא תפגוש בדרך את הטיפש היחיד שיחריב את עולמה.
האנסים בני ה12 שאנחנו נתקלים בהם מדי יום (וכבר שמענו על "האונס הבא" עליו דיברתי במכתבי...ובקרוב ככל הנראה נשמע על עוד אחד) הן התוצרת המפוקפקת של תוכניות הטלוויזיה. הרי הורמונים יש, רצון יש, ידע גם יש... כל שנותר הוא למצוא את התמימה התורנית כי שכל לצערנו, עדיין אין...
את העולם המודרני אנחנו יצרנו ואנחנו יכולים גם לשנות. אם נשב בחיבוק ידיים כי "זה מה יש ועם זה ננצח" כנראה שנפסיד בענק ואני לא אוהבת להפסיד (תשאלו את הילדים שלי...)
בנוגע לשפה ולמילים הבוטות שבחרתי במכתבי.
המכתב נכתב מעומק הבטן קצת אחרי ששמעתי את בתי גונחת עם אפרת גוש והתמלאתי חלחלה. אני מוכרחה להודות שהיתה לי התלבטות האם לשלוח אותו כך אך החלטתי ללכת עם מה שכתבה הבטן וצר לי אם פגעתי במישהו מהנמענים או הקוראים.
אני עושה מאמצים גדולים לשמור ולחנך את ילדיי אך מרגישה יותר ויותר שאני צריכה לסמוך על המזל ושללא עזרה מההם שם למעלה רק המזל יושיע את בתי מהנער ההוא, שכל חטאם של הוריו הוא שנאלצו לצאת לעבודה ולחזור מאוחר ולא היה להם הזמן או החשק לוודא שהוא מבין את התכנים אליהם הוא נחשף השכם וערב, אותו הנער ששכח את המוסר (או שהפרשנות שלו למוסר התעוותה אנושות בדרך) שלו בבית והוא יאנוס (או יקיים איתה יחסי מין לתפיסתו) ממש כמו בטלוויזיה...
מכיוון שאני בסה"כ הגר, לא סלב (ובהחלט לא רוצה להיות) , לא מעניינת אף אחד וכל שנותר לי הוא קולי (שנשמע למרחקים אדירים מסתבר) ברשותכם, את שרביט העשייה אני אעביר לבית הנבחרים, שם נמצא הכח האמיתי (והלא לשם כך הם נבחרינו לא?)
ושיהיה לנו בהצלחה...
הגר

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #11 

הגר - את הדוגמאות שצירפת לא רואים לצערי.
אני מסכים עם העובדה שיש המון *** בטלויזיה. המון.[
אני עד היום מנסה להבין איפה שמרתי את המכתב שלי מלפני שלוש שנים לרשות השניה על ה"אח הגדול" ואת מכתב התגובה התבוסתני שלהם, שדבריו ציינו, פחות או יותר ש"אין לנו מה לעשות כי זה מה שרוצים לראות".
בנוגע לתגובתם:
1) אמר איש יקר בזמנו: "הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם"
2) אני וחברי רוצים לראות נערות חשופות חזה מגישות אקטואליה - זה יעמוד בקריטריון של מה הציבור רוצה לראות ?

אפילו לא טרחתי לענות להם. הייתי ממתין שיגדלו זוג אבל זה לא יקרה -יותר מדי שליטה צולבת שלא מאפשרת לעשות כלום. כסטונדט לתקשורת אני מבין שאם יש משהו לעשות, זה אך ורק לצפות במשהו עם הילד שלי כשישאל עליו ולהסביר לו מה פסול בזה.
הבית שלי עמוס בספרים, גם אני מקווה שלשם הוא יילך.
אחזיק לך אצבעות.
נ.ב
אותי כמעט נידו בעבודה כי לא הייתי מוכן לראות שום דבר מהריאליטי שמשודר ולדון איתם בזה.
Vocare Ad Regnum

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #12 

הגר,
הטלביזיה המסחרית ( עם כל הרע שבה ) היא ראי החברה. הטלביזיה לא אמורה לחנך, זה עסק וכמו כל עסק הוא צריך להרוויח.
ובאנלוגיה פשוטה, תחשבי על כל אלה שמשלמים שכר מינימום לעובדים שלהם וחוזרים הביתה עם 1.1 מליון שקל עלות שכר חודשית.
עושה רושם שאת אישה אינטיליגנטית ומבינה את הסכנות הטמונות בתכנים השונים שמשודרים בטלביזיה. לא נותר לי אלא להציע לך פשוט להוציא את הטלביזיה מהבית או לחילופין לבחור עבור ילדיך את התכנים. אי אפשר להכתיב לכולם וזה בלתי אפשרי לחנך את כל הפרטים בחברה ( ובכל מקרה אני לא חושב שהטלביזיה היא זו שאשמה ). הכל מתחיל בחינוך מהבית - חינוך לערכים, עזרה וכבוד לזולת, סובלנות וכיו"ב. לצערי כחברה ( לא כפרטים בודדים כי אני בטוח שיש מקומות שאת כל אלו ניתן למצוא ), איבדנו את זה ולכן אל לך לסמוך על אחרים בגידול וחינוך ילדיך.

http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 21_1169797

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #13 

AldoRaine כתב: התרבות באה מהאנשים ולא להיפך. צנזורה ופיכוח על "מוסריות" או "ערכיות" התכנים לא ישפרו את החומר האנושי.

האמא לא צריכה לשלוח את ילדיה למיטה מוקדם מדי כדי למנוע מהם לראות תוכניות טלויזיה מסויימות (שכנראה שהיא בעצמה רואה). לו היא הייתה אמא טוב היא הייתה רואה את התוכניות הללו hjs עם הילדים שלה ומסבירה להם את כל הטענות שלה ומסבירה להם שככה אסור להתנהג. מה שיש בטלויזיה משקף את מה שקורה בעולם האמיתי - בתודעה שלנו כעם/תרבות/חברה - ואם לא לחשוף את הילדים לעולם האמיתי מגיל צעיר ותוך כדי הדרכה, בסופו של דבר הם ימצאו את עצמם במצב מאוד קשה כשהם יצטרכו להתמודד עם החיים (שמלאים באנשים כמו אלו בעספור, הרווק, השרדות, וכו).
...
לא מסכים . העובדה הפשוטה היא שאצלי אין טלביזיה , אני רואה רק סדרות שאני בודק מה הן וסרטים שיש עליהם ביקורות . אז אני מסכים שמי שלא רוצה להסתכן בהורדות , לא יכול בלי אבל עדיין לא רצוי להחשף לזה ובוודאי לא ילדים . לילדים אין כושר שיפוט מספק כדי לבחור , ולכן על ההורים לוודא שלא יצטרכו לראות גועל כזה

לגבי התמודדות , ראה מה קורה להבדיל אלפי הבדלות עם החרדים , הם מסתגרים בתוך עצמם כי זה הרפש שהם לא אוצים להחשף אליו , והם לא רוצים שילדיהם יחשפו אליו , וכשהם גודלים הם מצליחים לשמר את זה .
מה שאומר שניתן להתנזר מזה ולא לסבול בעתיד .

AldoRaine כתב:
ואגב, בקשר לאונסים קבוצתיים, חלק לא מבוטל מהם קורה כי ההורים (גם של האנשים וגם של הקורבנות) לא טרחו להתמודד סוגיות כאלו ואף פעם לא הסבירו לילדים שלהם על מין, על אלימות, על טוב ורע. הם ניסו להימנע מלשמוע כתבות כאלו בחדשות בנוכחות ילדיהם, להתייחס אליהם ולהביע דעה שלילית, להגיד לילד שזה ממש נורא (אני מדבר על התקופה שהילדים הם בני 8, כשעדיין אפשר להשפיע על מערכת הערכים שלהם, ולא על התקפוה שהילדים הם בני 17 ואולי הבנים שלהם כבר אונסים ילדות מהכיתה או/ו הבנות שלהן כבר שוכבות בשביל צומת לב עם כל מי שרק יבקש - כי הם לא ממש מפנימים שזה לא בסדר).
...
אני לא חושב שילדים בגיל כזה צריכים לשמוע ו/או לנסות להבין דברים כאלו . צריך פשוט לצנזר את המדיה שהם חשופים אליה .
זה כמו שאם ילד יחשוב שמה שיש בתוכנית טלוויזיה /משחק , אז אחרי זה הם קמים והוא ינסה להרוג מישהו גם תגיד את זה ?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #14 

ride כתב:בולשיט,

אם החינוך בבית טוב, שום טלוויזיה בעולם (בטח שלא השרדות או האח הגדול) יכולים להשחית את הנוער. לדעתי האמא הזו צריכה לעשות בדק בית מאוד רציני (n)
...
החינוך של הסביבה יש לו המון משמעות במיוחד עוד שכול הילדים בבית הספר מדברים על זה וזה נהפך למודל לחיקוי . החינוך בביית הוא חשוב , אבל אם שני ההורים עובדים , והם לא יכולים להקדיש לילדים את כול הזמן לפיקוח , ולתת מודלים אחרים לחיקוי , אזי לא תמיד החנוך של ההורים נכשל .
זה לבטח גם המדיה (שזה טלוויזיה , ושירים , והכול )

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

הגר,

אני לחלוטין מבין מאיפה את באה - התוכן בטלויזיה שלנו רדוד להפליא ומדרדר משנה לשנה. הבעיה העקרונית היא לא גופי השידור ובוודאי שלא המחוקקים, אלא העובדה שאת הזבל הזה צורכים ללא סוף. אני לא מסוגל לצפות בריאליטי כלל, אבל כל עוד יהיה לזה ביקוש זה מה שיהיה משודר. אנשים משום מה מעדיפים לצפות בזבל הזה ולכן אי אפשר למנוע את זה מהם.

הבעיה השניה היא שדברים מהסוג הזה הם לא ברי חסימה לחלוטין. אם זה לא יהיה דרך הטלויזיה, זה יגיע דרך האינטרנט. אם זה לא יהיה מהבית, זה יגיע מהחברים.

גם בחברות שבהן המוסר והתרבות מאוד קשיחים, כגון בתרבות הויקטוריאנית - היו לא פחות מקרי אונס, התעללות, פורנו ורציחות. העניין היה שלרוב זה היה מוסתר הרבה יותר הרמטית מאחורי דלתות סגורות.
האנסים בני ה12 שאנחנו נתקלים בהם מדי יום (וכבר שמענו על "האונס הבא" עליו דיברתי במכתבי...ובקרוב ככל הנראה נשמע על עוד אחד) הן התוצרת המפוקפקת של תוכניות הטלוויזיה. הרי הורמונים יש, רצון יש, ידע גם יש... כל שנותר הוא למצוא את התמימה התורנית כי שכל לצערנו, עדיין אין...
...
מדובר בהשערות וניחושים לפי מוסר ארכאי ולא רלוונטי. את מזכירה לי את כל החרדים שמסבירים שכל מה שיש בתרבות החילונית זה פריצות, גועל ואנשים שמקומם בבית הכלא. מבחינתם את, אני ושכמותנו, מכיוון שאנחנו חופשיים במחשבה וברצון ומכיוון שהמוסר שלנו אינו תואם את שלהם - ולכן אנחנו הגרועים שבגרועים. אם את כותבת באינטרנט, אוטומטית את נפסלת.

אין שום הוכחה ואינני מסכים שמשחקים אלימים גורמים לילדים להפוך לרוצחים כשהם גדלים. מוזיקת רוק כבד אינה הופכת את שומעיה למאמיני כת השטן. תוכניות דביליות בטלויזיה גם לא הופכות ילדים לאנסים. ופורנוגרפיה אינה הופכת צעירים תמימים לפדופילים וסוטים.

מן הסתם ברור לך שהצעד הבא הוא האינטרנט, החדשות הפורנוגרפיות, ביה"ס הפרוץ לדעות שונות משלנו ועוד ועוד. הפיתרון הוא להיסגר בכוך וללמוד רק את מה שאנחנו כבר יודעים ולשמור על מוסר סגור ונעול. זה בדיוק מה שנעשה באיראן, שם הטלויזיה מאוד מוסדרת וכל מי שלא מתלבש או מתנהג בהתאם למוסר האבסלוטי של האייטולות נהרג, נאסר או מאושפז.

ישראל בהחלט בכיוון הזה. אנשים שדעותם שונות מאלה של ההנהגה השולטת או שדעתם במיעוט (או אפילו, חס ושלום ואלוהים ישמור, שיהיה להם דעות סמולניות) מקומם לא כאן. אנשים מחו"ל, גם אם הם מהמרצים המכובדים בעולם, לא יכולים להגיע לכאן. מעשי זוועה כמו הומואים שיולדים ילדים בעזרת אמא פונדקאית, אינם מורשים להביא את ילדיהם ארצה, ופרסומות בטלויזיה מסבירות לנו שאסור לנו לעזור לפליטים מדרפור על ידי כך שניתן להם עבודה מכיוון שאנחנו גוזלים מסטונדטים את היכולת לשטוף כלים בחלקה האחורית של הסטקייה המקומית.

אפשר לקחת את הכל לקיצוניות. לסגור את הילדים בבית, לעטוף אותם בבגדים שחורים ובהיג'אב. לאטום להם את האוזנים, למנוע מהם ללכת לחברים, להתחבר לאינטרנט וכו'. זו הדרך היחידה למנוע מהם לחוות את העולם.

לא יודע לגבי אחרים, אבל אני נחשפתי לאותם סוגים של זוועות כשהייתי די צעיר. היה לנו כבלים בבית (עוד בארה"ב בתחילת שנות השמונים) ובתור אחד שמתוחכם משהו טכנית היה די פשוט להגיע לתכנים שבני גילי לא היו אמורים לראות (שלא לדבר על כך ששידורים סדירים בטלויזיה בארה"ב היו מטמטמים ברמה שבישראל עדיין לא שמעו עליה...). כשהייתי בתיכון היו הכבלים הלא חוקיים בארץ וכולנו יודעים מה שודר שם בשעות הלילה המאוחרות (בעיקר בסופי שבוע).

לא נחמד ואני כמובן מנסה למנוע מילדי החשפות דומה. אנחנו רוצים לשמור על הילדים שלנו תמימים וטהורים כמה שיותר. לצערי, הם לא ישארו תמימים לנצח. נניח ותצליחי לשמור על הטוהר שלהם (תתפלאי מה הם יודעים ולא מספרים לך כבר עכשיו), האם בגיל 15 זה בסדר שהם ייחשפו למוזיקה, סרטים ותכנים שמותאמים למבוגרים? מי בדיוק יעמוד על המשמר וימנע זאת מהם? הרי ניתן היום להגיע להכל הישר מהטלפון הסלולרי או מהמחשב. האם את באמת חושבת שהם יגלו על העולם האמיתי רק כשתיגייסו לצבא או באוניברסיטה?

אפילו החרדים יודעים מצויין מה קורה בחוץ והם סגורים ונעולים תחת מנעול ומפתח (המפתח מתחת לשטיח הכניסה).

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #16 

שאנשים יפסיקו להאשים את העולם החיצוני
ויתחילו לבדוק את הבית שלהם והיכולת שלהם לחנך.

אם היא חוששת מהשפעת תוכניות הטלוויזיה על הילדים שלה
אני מרחם על הילדים שלה ועל מה שהם מקבלים ממנה.

והקטע עם החולצה אומר הכל.
מי אשם?
מה זה? זה יכול להיות שירשור האב לשירשור על הפייסבוק.

ומחר? רחמנא ליצלן
מטאליקה מופיעה והנוער יסתובב אחר כך ברחובות

תחי צפון קוריאה!!!
העם דורש..... כל מיני דברים

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #17 

ride כתב:בולשיט,

...
צודק.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #18 

הגר כל מילה אמת!!!
הלואי ויהיו לי את ה כוחות שלך לעמוד על שלי מול ילדיי גם שיהיו בוגרים יותר.
אצלנו בבית (אב לשני בנים בני 3) אנו ההורים לא צפינו מעולם בכל תוכניות הזבל שתארת (בצורה נכונה וטובה) , טלויזיה בבית דולקת לשעה אחת ביום עם תוכן שאנחנו קובעים.

הבעיה היא כפי שתארת נכון שה"אויב" נמצא בכל מקום , אפילו בטיול תמים בקניון (אני ממש שונא לטייל בקניונים אבל לפעמים בכל זאת יוצאים ולו לאכול משהו....) או בכיתוב על חולצה.
הנשק היחיד שנותר והוא נשק שלעיתים נראה לא מספיק חזק מול המפלצת הזו זה חינוך חינוך ושוב חינוך , מאמין , מקווה ויודע (כן , הכל ביחד) שהנשק הזה יש בכוחו למגר את הרשע ולהוציא אנשים טובים יותר לעולם.

עופר

"ישראל בהחלט בכיוון הזה. אנשים שדעותם שונות מאלה של ההנהגה השולטת או שדעתם במיעוט (או אפילו, חס ושלום ואלוהים ישמור, שיהיה להם דעות סמולניות) מקומם לא כאן"
בנתיים מי ששולט בתקשורת זה השמאל ...ואת פני הימין משחירים ולו סותמים את הפה , הרי רוב התוכניות , מנחים וכו' טורחים כל הזמן להעביר את משנתם השמאלנית ונגד כל מה שמריח מאהבת ישראל/ציונות (שזו כר מילה גסה בתקשורת) הרי אנחנו כולנו רצחנו ראש ממשלה ...

"אנשים מחו"ל, גם אם הם מהמרצים המכובדים בעולם, לא יכולים להגיע לכאן"ו
וטוב שכך , האדם הזה אולי הוא מרצה מכובד בעולם (ולו בגלל דעותיו האנטי ישראליות / שלא לומר אנטישמיות ) בצורה קיצונית , גם לדעה נגד מדינה יש גבול ואצלנו לרוב לא יודעים אותו (ראה את התבטאויות חברי הכנסת הערבים) או חכ ש"איבד" בשלוש שנים חמישה דרכונים נדמה לי...

מעשי זוועה כמו הומואים שיולדים ילדים בעזרת אמא פונדקאית, אינם מורשים להביא את ילדיהם ארצה
נו אז ? יש חוק וצריך לקיים אותו , לא כל אחד שהולך ותמורת דולרים בודדים מנצל אישה לעשיית ילדים המדינה צריכה לעזור לו

ופרסומות בטלויזיה מסבירות לנו שאסור לנו לעזור לפליטים מדרפור על ידי כך שניתן להם עבודה מכיוון שאנחנו גוזלים מסטונדטים את היכולת לשטוף כלים בחלקה האחורית של הסטקייה המקומית.

הסתובבת פעם בתל אביב ? ראית שכבר נראה כאילו אתה מסתובב בדרפור ? אין גבול ? אין חוק ? אין פיקוח ?

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #19 

חברים,
תסגרו דלת, זה ייכנס מהחלון
מים גנובים ימתקו. החוכמה להסביר מה גנוב ומה טוב ונכון
העם דורש..... כל מיני דברים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

uris,

1. מספיק עם רגשות הנחיתות. אם לא שמת לב, הימין בשלטון כבר כמה עשורים (חוץ מהפסקה קצרצרה). תפסיק להתבכיין. חוץ מאיזה כמה שמאלנים קיצוניים הזויים, אין לי מושג מי בכלל שמאל ב "תקשורת" (חוץ מזה שיש כיום רק עיתון אחד שנחשב שמאל אל מול כ-6 עיתונים יומיים שהם מרכז וימינה ועד לימין קיצוני).

2. אני לא מסכים עם המון אנשים, אבל אני אעמוד על זכותם להגיד את מה שהם רוצים לומר. הלך הרוח בישראל כרגע זה שכל מי שלא מסכים עם דעת הרוב הוא בוגד שצריך לאסור, להעיף מישראל וכו'. האם זו ישראל שאתה רוצה לחיות בה? כזו שיש בה רק דעה אחת? כרגע זו הדעה שלך, מחר זו תהיה הדעה של מישהו אחר ואתה תהיה המיעוט הנרדף.

3. מה שמאפיין לצערי רבים מהדור הנוכחי הוא אטימות מוחלטת לכל מה שלא דורך לו כרגע על הזנב. לא מעניין את הישראלי השכן שלו שהוא עושה לו רעש, זה שלפניו ברמזור שהוא צופר לו למרות שהאור אדום או אף אחד חוץ מהוא עצמו.

4. לגבי דארפור, מסכים איתך שלא נחמד שהם כאן (אני בטוח שלהם עוד פחות נחמד). הם אחד לאחד בדיוק איך שהיהודים היו לפני לא כ"כ הרבה שנים. לצערי המון ישראלים כיום הם פרנואידים, הומופובים, ושונאי זרים. זה עצוב מאוד לאור מה שהעם שלנו עבר בשואה. אם הבחור לא מניח טפילין, לא מגיע לו לאכול, לעבוד או לנשום. שיחפש את מזלו במיצרים (שם יורים בהם), או שיחפש מה לגנוב בתחנה המרכזית הישנה, העיקר שלא יעבוד בשטיפת כלים.

5. לגבי נושא התינוקות - אני רואה שאתה וש"ס רואים עין בעין. אני מבין שמישהו שיש לו ילדים (מה זה משנה אם הוא עשה אותם עם אם פונדקאית או לא - גנטית התינוקות בניו החוקיים) אבל אם דרך החיים של האבא לא מוצא חן בעיני שר הפנים אז זה בסדר גמור להשאיר את הבנים שלו בהודו עד שהוא ימצא חן בעיניו...

עצוב כמה שנאה וכעס יש באנשים. כל מי שזר, שונה או לא בדעה שלך צריך ללכת ולחיות בהודו כי בישראל אין לו מקום.

רק נשאר לשנות את השם של שר הפנים לאייטולה ישי, כי המהפכה כבר מאחורינו.

כל הדברים הללו חמורים, מדאיגים וקשים הרבה יותר מהתלונות של הגר. חשוב לי הרבה יותר שהילדים שלי יהיו פתוחים לסבל ולצרכים של אחרים מאשר למנוע מהם לראות השרדות או לשמוע גנחות של מישהו ברדיו.

טיפה פרופורציה, אנשים. כמו שאני רואה את זה, הביניין עולה באש והגר לחוצה מצבע הטפטים.

נעול

חזור אל “סרטים וטלויזיה”