מכתב מאמא מודאגת....

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #41 

uris כתב: כן , כמו שגרמניה שייכת לגרמנים וספרד לספרדים
...
מאיפה הבאת את זה?
שתי המדינות הללו מוגדרות כיום כמדינות אזרחיהם, ואין הגדרה אחרת לגרמני או ספרדי חוץ מאשר האזרחות.

זה כמובן לא היה המצב בתקופות קודמות (ולא כל כך רחוקות) בהיסטוריה.

מוזר בכלל שבחרת דווקא בשתי מדינות אלה כדוגמא. שכחת רק את איטליה.
משה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #42 

אתה מודע לעובדה שיהודי היום יכול להיות אזרח בספרד למשל ולהשאר יהודי?
מודע , זכותם , לא מאמין שיש לישם מודל כזה כאן.
האם ישראל מאפשרת למי שאינו יהודי להיות אזרח ישראלי?
כן ויש פה הרבה כאלו .
צר לי ולא נעים לי להודות בזה אבל קוראים לזה אפליה על רקע דתי. ולפי הבנתי זה בסתירה למה שכתוב במגילת העצמאות.
אתה מדבר על מתן זכויות לאזרחים לא יהודים. זה כמובן בסדר גמור (ואני מניח שאתה מתכוון לזכויות שוות...). הבעיה היא לא בזה. הבעיה היא שמדינת ישראל לא מאפשרת למי שאינו יהודי להיות אזרח המדינה, גם לא למי שקיבל כאן מקלט. לגבי העובדים הזרים, אני בהחלט מסכים שיש כאן שגיאה בהתנהלות - מראש היה צריך לתת רישיון מוגבל לשנה-שנתיים וזהו. הבעיה היא שכאשר מאריכים את תוקף הרישיון אז אותם עובדים זרים מצאו את עצמם במצב שהם בנו כאן את ביתם וגדלו כאן את משפחתם ועכשיו זה כבר מסובך...
זכויות שוות ? לא בהכרח , לא בכל ....לבחור ולהבחר לכנסת ? אולי אבל בהגבלת מספר החכ....לנהל חי דת וכלכלה חופשיים , בטוח!
לגבי הפסקה שלך לגבי ההתנהלות אני מסכים לחלוטין.

אגב, את מגילת העצמאות כתבו אנשים בשר ודם. לא מדובר בדבר קדוש.
מגילת העצמאות הייתה נכונה מאוד לזמנה ולמצב של היהודים לאחר השואה.
אם, לגישתך, אסור או לא נכון לעדכן אותה אז אפשר גם לאמץ את שולחן ערוך והמשנה כחוקי המדינה...למה לעדכן משהו ששמר על עם ישראל לדורותיו ?
אולי אתה צודק לגבי אימוץ שולחן ערוך :wink: (אל תבהל ...אני סתם מקנטר) שוב, מדינת ישראל לדעתי היא מדינה יהודית וזכותנו כאן מלאה, אחרת אין בעיה להעתיק אותה לכל מקום אחר או לחילופין לפתוח את שעריה לכולם ("זכות" השיבה) ולהפוך אותה למדינת כל אזרחיה , צעד ראשון (לדעתי ) בתורת השלבים המפורסמת
נערך לאחרונה על ידי uris ב 22/05/2010 1:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #43 

moco כתב:
uris כתב: כן , כמו שגרמניה שייכת לגרמנים וספרד לספרדים
...
מאיפה הבאת את זה?
שתי המדינות הללו מוגדרות כיום כמדינות אזרחיהם, ואין הגדרה אחרת לגרמני או ספרדי חוץ מאשר האזרחות.

זה כמובן לא היה המצב בתקופות קודמות (ולא כל כך רחוקות) בהיסטוריה.

מוזר בכלל שבחרת דווקא בשתי מדינות אלה כדוגמא. שכחת רק את איטליה.
...
צודק , דוגמא לא טובה.(אם כי בהמשך כתבתי)
אם כך אנו יחודיים בכך שאנו מדינה יהודית (הגדרה דתית) וכך צריך להיות לדעתי.
מדהים אותי שיש אנשים שמוכנים לוותר על ההגדרה של ישראל כמדינה כזו (חוץ ממפלגת בלד כמובן שבשבילה ובשביל דומיהם זה הצעד הראשון בתורת השלבים)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #44 

uris,

אני מחשיב את עצמי כאתאיסט. האם מגיעות לי זכויות במדינה ככזה?
בארץ-ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית, בה חי חיי קוממיות ממלכתית, בה יצר נכסי תרבות לאומיים וכלל-אנושיים והוריש לעולם כולו את ספר הספרים הנצחי. ....זו זכותו הטבעית של העם היהודי להיות ככל עם ועם עומד ברשות עצמו במדינתו הריבונית. מדינת ישראל תהא פתוחה לעליה יהודית ולקיבוץ גלויות; תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות; תשמור על המקומות הקדושים של כל הדתות; אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, היא מדינת ישראל.
...
חשבת פעם למה המדינה נקראית מדינת ישראל ולא מדינת יהודה?

אתה מצד אחד אומר שאתה מוכן להלחם על חופש הלשון, אבל אז מגיע יהודי שלא מסכים איתך (ולמען הסר הספק גם איתי) על כמעט כל דבר. לו, לפי דבריך, דווקא אסור לדבר.

אני חושב שלא רק זכותו, אלא חובתו של חומסקי, להגיד את אשר על ליבו, גם אם 99.99999% מהיושבים בישראל לא מסכימים איתו.

אין ספק שעניי עירך קודם. ראית פעם את התנאים שפליטי דרפור נמצאים בהם? הם קיבלו אישור להגיע לישראל (מסיבות הומניטאריות) אך אין להם זכות לעבוד כאן. הם מלקטים את האוכל שלהם מפחי האשפה של העובדים הזרים בתחנה המרכזית הישנה, והם חייבים לגנוב בשביל לשרוד.

האנושיות שלך והפתיחות שלך צריכה לא לעצור כשלא כתוב לאדם בתעודת הזהות יהודי. כולנו בני אדם. תפנים את זה.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #45 

אם כך מותר לומר הכל?אין גבול?היכן הגבול?להאשים את ההנהגה שלנו ברצח זה לגטימי?היכן הגבול?
ולשאלתך גם לאתאיסטים מגיעים כל הזכויות בדיוק כמו דתות אחרות החיות כאן!עדיין ולמרות ובנוסף­ לכך
זו מדינת היהודים כל ניסיון לשנות זאת ולהפוך אותנו לספרד או אטליה יוביל לאובדן מדינת ישראל וזהותה במקרה הטוב ,במקרה הרע והראלי יותר בעיני יהיו כאו פשוט פוגורמים והשמדת עם נוספת
אגב עצם היותך אתיאסט לא משנה את העובדה כי אתה יהודי ,גם האדם הדתי ביותר יעיד על כך(עזוב את נטורי קארטא ודומיהם)אתה יהודי וגם אני אפילו שאני במחשב בשבת....
נערך לאחרונה על ידי uris ב 22/05/2010 10:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #46 

uris,

יש כמה גבולות.

גבול אחד הוא נסיון להסתה (הסתה למרד, הסתה לרצח). כולל זו שקדמה למשל לרצח רבין.

גבול נוסף הוא נסיון להפיל את השלטון הדמוקרטי הליגיטימי, ללא קשר מי באותו רגע בשלטון.

מבחינתי הגבול השלישי הוא הכחשת השואה.

מעבר לכך, אני עומד על כך שאחמד טיבי יגיד את כל הדברים הבוטים שאני לא מסכים איתם, כי הוא אזרח במדינה ואנחנו חיים במדינה דמוקרטית. משמעות הדבר הוא שהוא חייב להגיד אותם, ולי יש את הזכות הבסיסית להקשיב או לסגור את הטלויזיה אם זה לא מוצא חן בעיני.

לגבי כל השאר, אני שוב חוזר ואומר - האיום הקיומי על ישראל הוא בכך שנפסיק להיות דמוקרטיים. זה מתבטא בהמון דרכים - תחילה נעיף את הזרים, אח"כ נסתום את הפה לכל מי שאינו יהודי, הטרוסקסואלי ודתי, בשלב הבא אפשר להפטר מהנכים, או כל מי שאינו בעל עיניים כחולות ושיער בלונדיני.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #47 

לצערי נגררתי (וגררתי) לדיון פוליטי לכל דבר, מה שבהחלט לא היתה כוונת המשורר.

עקב כך, אני מטיל על עצמי את אותן מגבלות שאני מטיל על אחרים וסוגר את השרשור.

האתר הזה הוא כמובן לא המקום הנכון לנהל דיונים כאלה ומטרתנו היא להתמקד בתרבות הפנאי (נקווה שבעוד עשור עדיין יהיה לנו פנאי, במידה וההנהגה תאפשר לאתאיסטים שכמותי לצפות בטלויזיה שאיננה ערוץ OVADIA HD).

נעול

חזור אל “סרטים וטלויזיה”