uris,
אני מחשיב את עצמי כאתאיסט. האם מגיעות לי זכויות במדינה ככזה?
בארץ-ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית, בה חי חיי קוממיות ממלכתית, בה יצר נכסי תרבות לאומיים וכלל-אנושיים והוריש לעולם כולו את ספר הספרים הנצחי. ....זו זכותו הטבעית של העם היהודי להיות ככל עם ועם עומד ברשות עצמו במדינתו הריבונית. מדינת ישראל תהא פתוחה לעליה יהודית ולקיבוץ גלויות; תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות; תשמור על המקומות הקדושים של כל הדתות; אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, היא מדינת ישראל.
...
חשבת פעם למה המדינה נקראית מדינת ישראל ולא מדינת יהודה?
אתה מצד אחד אומר שאתה מוכן להלחם על חופש הלשון, אבל אז מגיע יהודי שלא מסכים איתך (ולמען הסר הספק גם איתי) על כמעט כל דבר. לו, לפי דבריך, דווקא אסור לדבר.
אני חושב שלא רק זכותו, אלא חובתו של חומסקי, להגיד את אשר על ליבו, גם אם 99.99999% מהיושבים בישראל לא מסכימים איתו.
אין ספק שעניי עירך קודם. ראית פעם את התנאים שפליטי דרפור נמצאים בהם? הם קיבלו אישור להגיע לישראל (מסיבות הומניטאריות) אך אין להם זכות לעבוד כאן. הם מלקטים את האוכל שלהם מפחי האשפה של העובדים הזרים בתחנה המרכזית הישנה, והם חייבים לגנוב בשביל לשרוד.
האנושיות שלך והפתיחות שלך צריכה לא לעצור כשלא כתוב לאדם בתעודת הזהות יהודי. כולנו בני אדם. תפנים את זה.