לא הייתי הולך עד כדי כך... התמונה טובה בשני המקרים, הטענה שלי היא שהקורו רגישה לצריבה ולצבירה בדיוק כמו מסכים אחרים כאשר היא חדשה מהניילונים ולכן צריך להתייחס גם אליה ביריאת כבוד בשעות הראשונות לפעולתה.
לגבי הזמזום, שווה לבדוק את זה. ככל הנראה מדובר בשנאי רוטט. יש לדברים הללו פתרון (סוג של ספריי לכה שאמור לגרום לשנאי לא לרטוט...). מאפיין אחד של תופעה כזו היא שעוצמת הזמזום מתגברת כאשר המסך כולו לבן.
אצלי לא היתה בעיה כזו.
לגבי השוני, זה בעיקר מתייחס לאיך שהמסך מטפל בנושא ההגנה כנגד צריבה בשעות הראשונות אל מול שאר חיי המסך. כאשר המסך חדש אני רואה שהוא רגיש הרבה יותר לצריבה (בדיוק כפי שקורה בכל המסכים האחרים ומשום מה לא ראיתי את זה במסכים הקודמים שלי).
המשמעות ברורה - מסך לבן בקונטרסט מקסימלי לכמה שעות הראשונות של השימוש.
1. עם קבלת המסך ובדיקה שהוא תקין (שאין פיקסלים תקולים, תקועים וכו'), רצוי לשים את המסך עם תמונה לבנה (WHITE WASH) שמכסה את כל המסך. במצב זה צריכים להגביר את הקונטרסט למקסימום לתקופה של בין 5-20 שעות.
2. ב-100 השעות הראשונות רצוי לעבוד עם קונטרסט נמוך מ-50%.
"
בשלב 1 - על כמה צריך לשים את הבהירות ? צבע ?
כמה שעות אתה מריץ את המסך הלבן ?
האם יש קובץ שאיתו ניתן להריץ מסך לבן ?
האם במסך כל השעות האלה אתה נמנע לחלוטין לצפות בתוכן ?
בשלב 2 - ב "100 שעות ראשונות" , האם הכוונה שלאחר שלב 1 , להוריד את הניגודיות אל מתחת ל 50 ואז לצפות כרגיל בתכנים ?
כנ"ל , על כמה צריך לשים את הבהירות ? צבע ?
1. בהירות - לא רלוונטי (זה מתייחס רק לשחורים...). צבע - לא רלוונטי (זה מתייחס לדברים שיש בהם צבע ולמסך לבן אין).
לגבי קבצים - יש הרבה כאלה (כולל W6RZ למשל). כאשר המסך לבן לחלוטין, רצוי לא לצפות בתוכן. אם צופים בתוכן רגיל, חשוב שהקונטרסט של המסך יהיה נמוך ככל הניתן.
2. נכון - כאשר צופים בתכנים רגילים ולא במסך לבן, חשוב שהקונטרסט יהיה נמוך ככל הניתן.
גם כאן, אין משמעות לבהירות ולצבע בנושא ההרצה (אפשר לכייל אותם כרגיל).
בשלב 1 - "כמה שעות אתה מריץ את המסך הלבן ? "
האם להריץ את המסך הרציפות או בהפסקות ?
בשלב 2 - האם מספיק 100 שעות או מומלץ לגלוש לכיוון ה 200 שעות ?
הכוונה בשאלות היא ספיציפית לקורו
רצוי כמה שיותר ברצף כדי לשרוף את השעות האלה כמה שיותר מהר
100 שעות זה די והותר. ככל הנראה בקורו צריך הרבה פחות מזה (סד"ג של 20 שעות סה"כ). אגיד לכם כאשר יהיה לי יותר נתונים (אם כי אני לא בודק את מספר השעות של המסך אז רק בהערכה).
אחרי שבוע של שימוש ממוצע ומטה (תכני SD בעיקר). יש עוד טעם לעשות הרצה, או שהתקופה
הקריטית עברה ואם היה פוטנציאל לנזק הוא כבר נגרם?
לא שמתי לב לשום צריבה, אבל גם לא חיפשתי. עכשיו אני לחוץ לחזור הבייתה לבדוק...
sufgi123 כתב:בשלב 1 - "כמה שעות אתה מריץ את המסך הלבן ? "
האם להריץ את המסך הרציפות או בהפסקות ?
בשלב 2 - האם מספיק 100 שעות או מומלץ לגלוש לכיוון ה 200 שעות ?
הכוונה בשאלות היא ספיציפית לקורו
oferlaor כתב:1. בהירות - לא רלוונטי (זה מתייחס רק לשחורים...). צבע - לא רלוונטי (זה מתייחס לדברים שיש בהם צבע ולמסך לבן אין).
לגבי קבצים - יש הרבה כאלה (כולל W6RZ למשל). כאשר המסך לבן לחלוטין, רצוי לא לצפות בתוכן. אם צופים בתוכן רגיל, חשוב שהקונטרסט של המסך יהיה נמוך ככל הניתן.
2. נכון - כאשר צופים בתכנים רגילים ולא במסך לבן, חשוב שהקונטרסט יהיה נמוך ככל הניתן.
גם כאן, אין משמעות לבהירות ולצבע בנושא ההרצה (אפשר לכייל אותם כרגיל).
...
oferlaor שלום לך .
האם אפשר לבצע הרצה לפיוניר קורו .. בעזרת היס אימפקט במסך לבן .
oferlaor כתב:רצוי כמה שיותר ברצף כדי לשרוף את השעות האלה כמה שיותר מהר
100 שעות זה די והותר. ככל הנראה בקורו צריך הרבה פחות מזה (סד"ג של 20 שעות סה"כ). אגיד לכם כאשר יהיה לי יותר נתונים (אם כי אני לא בודק את מספר השעות של המסך אז רק בהערכה).
...
כמה זמן הרמת את המסך הלבן ?
בהסבר כתוב בין 5-20 שעות , כמה כדאי לקורו ?
בעיקר כי יש אנשים נוספים בבית וזה המסך הראשי בסלון. כרגע המסך עבר הרצה ראשונית כל הלילה וגם היום. כאשר הילדים יגיעו והאישה תרצה לראות טלויזיה היום בערב נפסיק את ההרצה, נעבור למצב של צפיה בקונטרסט נמוך ונמשיך אותה במשך הלילה.
itsik123,
זה לא משנה, ברגע שזה תוכן שהוא לא 100% APL אז הוא מוריד מה-UNIFORMITY של המסך ולכן כדאי להנמיך בשעות הראשונות את הקונטרסט בכדי שהתכנים יהיו כמה שיותר מגוונים בשלב הראשון ולא יפגמו באיכות הצפיה לאחר שתסתיים ההרצה.
כאשר מריצים מסך לבן דרך המחשב לאחר כ- 10 דקות המסך הופך שחור (במחשב אין סימון לשומר מסך).
אני מניח שזה כמו שומר מסך של הפלזמה עצמה על מנת שלא תהיה תמונה סטטית לאורך זמן.
איך מבטלים זאת במצב PC?