אני יודע שנושא הניקוי הועלה כאן מס' פעמים, אך לא מצאתי תשובה לבעיה שלי.
על תקליט מסויים מצאתי סימני אצבעות (למרות שאני לא נוגע בשטח התקליט עם הידיים, אלא רק בקצוות) וניסיתי לנקות אותם. אני מנקה את התקליטים שלי עם בד לניקוי עדשות משקפיים, כי לפי מה שהבנתי הוא בד שלא מוציא סיבים בכלל, או בקושי (תקנו אותי אם אני טועה). הרטבתי את הבד, ועברתי על התקליט. השומניות נעלמה, או שפשוט נמרחה על התקליט ואני לא רואה אותה, אך סיבים מהבד נכנסו לי אל תוך הגרוב. התקליט הוא תקליט חדש, ועכשיו הוא מלא בפצפוצים ורעשי רקע שלא היו קודם וכמובן שנגרמו מטעותי. החלטתי לא להמשיך ולהתעסק בזה, עד שלא אקבל עצה ממישהו שמבין יותר ממני. הבנתי, לאחר קריאה באינטרנט שעשיתי טעות, ויכולה להיווצר גם אבן מכך (או שלא?).
אז אשמח לקבל עזרה בנושאים הבאים:
א. מה אני עושה עכשיו, על מנת להוציא את הסיבים, ולהחזיר את התקליט למצבו הקודם (אם אפשר לעשות זאת באופן מוחלט, או לא).
ב. האם הבד שאני משתמש בו מתאים לניקוי תקליטים או לא? יש לי מברשת לניקוי מסיבי פחמן, ואני משתמש בה, אך היא לא מורידה את כל האבק שנופל על התקליט, אז לרוב אני משתמש גם בבד וגם במברשת. אם הבד לא מתאים, איזה כן? או האם עדיף להשתמש במברשת בלבד.
ג. להבא, מהי הדרך הטובה והבריאה ביותר לניקוי התקליט משומניות?
ד. איפה ניתן לקנות את האקדח שבולע את החשמל הסטטי, ואיפה ניתן לקנות נוזל לניקוי תקליטים, או האם מומלץ להכין לבד?
אני מודע לכך שאני שואל הרבה שאלות (
תודה מראש, עומר.