עזרה בניקוי תקליט: סיבים בתוך הגרוב

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Omerulez פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי, יש לי בעיה, וקיוויתי לקבל כאן עזרה. :)
אני יודע שנושא הניקוי הועלה כאן מס' פעמים, אך לא מצאתי תשובה לבעיה שלי.

על תקליט מסויים מצאתי סימני אצבעות (למרות שאני לא נוגע בשטח התקליט עם הידיים, אלא רק בקצוות) וניסיתי לנקות אותם. אני מנקה את התקליטים שלי עם בד לניקוי עדשות משקפיים, כי לפי מה שהבנתי הוא בד שלא מוציא סיבים בכלל, או בקושי (תקנו אותי אם אני טועה). הרטבתי את הבד, ועברתי על התקליט. השומניות נעלמה, או שפשוט נמרחה על התקליט ואני לא רואה אותה, אך סיבים מהבד נכנסו לי אל תוך הגרוב. התקליט הוא תקליט חדש, ועכשיו הוא מלא בפצפוצים ורעשי רקע שלא היו קודם וכמובן שנגרמו מטעותי. החלטתי לא להמשיך ולהתעסק בזה, עד שלא אקבל עצה ממישהו שמבין יותר ממני. הבנתי, לאחר קריאה באינטרנט שעשיתי טעות, ויכולה להיווצר גם אבן מכך (או שלא?).

אז אשמח לקבל עזרה בנושאים הבאים:
א. מה אני עושה עכשיו, על מנת להוציא את הסיבים, ולהחזיר את התקליט למצבו הקודם (אם אפשר לעשות זאת באופן מוחלט, או לא).
ב. האם הבד שאני משתמש בו מתאים לניקוי תקליטים או לא? יש לי מברשת לניקוי מסיבי פחמן, ואני משתמש בה, אך היא לא מורידה את כל האבק שנופל על התקליט, אז לרוב אני משתמש גם בבד וגם במברשת. אם הבד לא מתאים, איזה כן? או האם עדיף להשתמש במברשת בלבד.
ג. להבא, מהי הדרך הטובה והבריאה ביותר לניקוי התקליט משומניות?
ד. איפה ניתן לקנות את האקדח שבולע את החשמל הסטטי, ואיפה ניתן לקנות נוזל לניקוי תקליטים, או האם מומלץ להכין לבד?

אני מודע לכך שאני שואל הרבה שאלות ( :lol: ), אשמח לכל עזרה ועצה ממכם.
תודה מראש, עומר.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

אני יכול לומר איך אני מנקה תקליטים: בעזרת מברשת יעודית שהיא למעשה ספוג המכוסה בבד קטיפה עדין, בד"כ מספיק בניקוי יבש רק כדי להסיר את האבק. במקרה של שומניות, אני מוסיף נוזל יעודי לניקוי תקליטים, בסגנון של Discwasher אבל יש עוד רבים אחרים, שמן הסתם מבוססים על פורמולה דומה. נכון שלא תמיד זה עוזר נגד טביעות אצבעות וכו', אבל בסה"כ זה עובד טוב. נגד לכלוכים עקשים יותר צריך להשתמש במכונה לניקוי תקליטים בסגנון Nitty gritty (יקר פחד). בכל אופן לגבי קניה של ציוד ניקוי כנ"ל, צריך לפנות לאתרים מחו"ל כי אני לא מכיר עסק בארץ שמוכר מברשות ו/או נוזלים לניקוי תקליטים, לפחות לא במחירים שפויים.
אגב, מה שכן אפשר להשיג בארץ (ככל הידוע לי) זה מברשת + חומר ניקוי למחט הפטיפון, שגם על זה אני ממליץ כי חלק מהאבק ושאר מרעין בישין נדבקים למחט ורצוי לנקותה מדי פעם, בעיקר לאחר שהתנגן תקליט לא נקי.

Omerulez פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה מהירה :), אך דבר אחד לא נפתר, מה אני עושה עכשיו כדי להציל את התקליט שלי? :( איך אני יכול לנקות את כל הבלאגן שעשיתי בלי לפנות לחנויות בחו"ל וכדומה.

שוב תודה על העזרה. :)
המומים - מוסיקה מקורית חסרת פוזה:
www.hamumim.co.cc

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #4 

אהלן ברוך הבא לפורום

חיפוש קל בפורום ומצאתי לך מרשם שנבדק ע"י חבריינו משכבר הימים חנן , אפילו העתקתי עבורך לכאן את הפוסט שלו קרדיט לחנן !!!

היום ביצעתי ניסוי של ניקוי תקליטים בשיטה רטובה ובאמצעים ביתיים לחלוטין. התוצאה היתה ממש פנטסטית. אני לא זיהיתי את התקליטים אחרי הניקוי, ממש כך.

הניקוי עצמו נעשה בעזרת מי ברז מסוננים מקנקן בריטה ובתוספת של חומרי ניקוי זמינים הנמצאים כמעט בכל בית וקלים להשגה.

המצרכים:
2 תבניות של תנור אפיה בגודל שיכול להכיל תקליט שוכב.
מברשת איפור חדשה, נקיה ובעלת שיער עדין ודק.
3 מטליות מטבח רכות (המטליות הצבעוניות דמויות בד לניקוי כללי).
ניירות טישו (קלינקס בלבד ולא שום סוג אחר) שאינם מפוררים סיבים ועדינים.
נוזל לניקוי כלים.
אלכוהול לשתייה 95% או יותר (נמכר בכל מרכול לאלכוהוליסטים מכורים לתרגול הכבד).
נוזל הברקה למדיח כלים.
מי ברז מסוננים מקנקן בריטה.

הכנת התשתיות:
1) בתבנית אחת מניחים מטלית ושופכים עליה כפית של נוזל כלים ושתי כפות אלכוהול. מוסיפים מים מסוננים מהבריטה עד לכיסוי של כ-1/3 מגובה התבנית (כדי שהתקליט יוכל להיות מכוסה בנוזל משני צדדיו)
.2) בתבנית השנייה מטפטפים כ-10 טיפות של נוזל ההברקה ומוסיפים מים מסוננים עד כדי מחצית גובה התבנית.
3) על משטח ישר (שיש במטבח הוא מקום טוב) להניח מטלית נוספת. את המטלית השלישית יש להניח לידה בהישג יד. גם את ניירות הטישו יש להניח בהישג יד.

לעבודה:
1) את המטלית המונחת בתבנית הראשונה יש להספיג ולסחוט מספר פעמים כדי שתערובת חומרי הניקוי תקבל מרקם אחיד. לאחר הפעולה הזאת להניחה חזרה על קרקעית התבנית. היא אמורה לשמש משטח הגנה לתקליט בזמן השפשוף של התקליט בעזרת המברשת.
2)בעזרת מברשת האיפור יש לעבור על התקליט הטבול בתנועה סיבובית עם כוון השעון מהפנים החוצה מספר פעמים. להפוך את התקליט ולחזור על אותה הפעולה שוב.
3) להשאיר את התקליט מושרה כדקה בתוך החומר ולחזור על הפעולות מסעיף2 פעם נוספת.
4) העבירו את התקליט שטיפה יסודית בכיור תחת מי ברז רגילים עד שאין יותר שאריות חומרי הניקוי.
5) לאחר השטיפה במי הברז העבירו את התקליט לתבנית השנייה עם חומר ההברקה למדיח כאשר אתם אוחזים בקצותיו ומנענעים אותו בתוך הנוזל מצד לצד כך שהנוזל שוטף את משטח התקליט באופן אחיד. בצעו תהליך זה גם כאשר התקליט הפוך. התהליך הזה יחסית מהיר ואמור לקחת מחצית הדקה עד דקה.
6) לאחר השטיפה עם חומר ההברקה יש להחזיק את התקליט במאונך כדי ששאריות המים ייזלו ממנו.
7) יש להניח את התקליט על המטלית היבשה המונחת על השיש ולהניח מעל התקליט את המטלית היבשה הנוספת כדי לספוג את רוב הנוזלים מהתקליט.
8 ) לאחר כדקה יש להסיר את המטלית העליונה מהתקליט ולנגב את שאריות המים ממנו בעזרת ממחטות הטישו העדינות. לא להפעיל לחץ חזק מידי ולנגב בתנועה סיבובית עם כיוון השעון מהפנים החוצה. לחזור על הניגוב מספר פעמים לפי הצורך עד אשר התקליט יבש . לחזור על אותן הפעולות גם לגבי הצד השני של התקליט ולגנבו בעזרת ממחטות הטישו.
9) ייתכן ויישארו אי אילו סיבים בודדים של ממחטות הטישו, אך אל דאגה, הן יוסרו מידית כאשר תנגנו את התקליט ותעבירו עליו מברשת ניקוי תקליטים (פעולה שגרתית לפני הנגינה).
10) השאירו את התקליט לייבוש סופי בין 15 דקות למחצית השעה לפני ההשמעה הראשונה לאחר הניקוי.
11) לגבי ה-LABEL, לא נתקלתי בשום בעיה של התקלפות תוך כדי ניקוי ובזמן הייבוש.

האזינו לתקליט הנקי ואני מבטיח לכם האזנה שונה לגמרי.
תיהנו.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

Omerulez פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה שוב על התשובה המהירה, אני באמת מעריך אתכם. :) רק בעיה אחת. ההשריה בכל החומרים האלו תהרוס את מרכז התקליט עם המדבקה שעליו כתובים פרטי האלבום, למרות שזה לא חשוב באותה רמה של התקליט, אבל אין דרך לנקות בלי להטביע את כל התקליט.

האם ניתן להשתמש בניירות טישו של קלינקס כדי לעשות גרסא מוקטנת של הניקיון? מובטח לי שאם הם יהיו רטובים ואני אנקה איתם את התקליט הם לא ישאירו שוב סיבים עליו, או בתוך הגרוב?

שוב, תודה רבה על העזרה. :)
המומים - מוסיקה מקורית חסרת פוזה:
www.hamumim.co.cc

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”