פיצוץ ראשון אינו הכרחי?
תיאוריה מעניינת ששמעתי השבוע מידידינו הנסיך הקטן
לפיה פיצוץ ראשון הוא לא הכרח, ונובע מטמפ' גבוהה הגורמת ללחץ הפנימי בפולים. בפרופיל הנכון לא יופיע פיצוץ ראשון כלל אלא נגיע ישירות לפיצוץ שני.
אפשרי? לא? משפר? פוגם?
לפיה פיצוץ ראשון הוא לא הכרח, ונובע מטמפ' גבוהה הגורמת ללחץ הפנימי בפולים. בפרופיל הנכון לא יופיע פיצוץ ראשון כלל אלא נגיע ישירות לפיצוץ שני.
אפשרי? לא? משפר? פוגם?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
תגיד, אם עץ נופל באמצע יער גשם באמאזונס, ואף אחד לא ראה או שמע, אז העץ נפל?
התשובה היא, כנראה - לא.
וזו גם התשובה שלי על פיצוץ ראשון - אצלי, בג'ין, אין פיצוצים ראשונים.
כי גם אם יש, אני לא מצליח לשמוע אותם
התשובה היא, כנראה - לא.
וזו גם התשובה שלי על פיצוץ ראשון - אצלי, בג'ין, אין פיצוצים ראשונים.
כי גם אם יש, אני לא מצליח לשמוע אותם
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לדעתי זה פשוט פצוץ ראשון שהגיע מאוחר והשתלב עם אולי עם פצוץ שני.
אם זה יקרה בקולה מקצועי ולא באלתור ביתי כמו: תנור, מחבת, חביתוש אז אולי יש בזה משהו.
אם זה יקרה בקולה מקצועי ולא באלתור ביתי כמו: תנור, מחבת, חביתוש אז אולי יש בזה משהו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
יש כנראה משהו בתאוריה הזו. גם לי קשה לשמוע פיצוץ ראשון (בג'ין) וכשאני שומע פיצוצים שדומים למה שאני מכיר ב-HWP כפיצוץ ראשון הצבע של הפולים תואם למה שיש ב-HWP בפיצוץ שני. במילים אחרות, הפיצוצים יחסית חזקים ומופרדים כמו בפיצוץ ראשון, אבל שאר הסממנים (צבע, עשן) מראים שהגיע הזמן לסיים את הקלייה.
למישהו יש תאוריה מדוע ב-HWP יש הפרדה כל כך ברורה בין פיצוץ ראשון לשני בהשוואה לג'ין?
למישהו יש תאוריה מדוע ב-HWP יש הפרדה כל כך ברורה בין פיצוץ ראשון לשני בהשוואה לג'ין?
אם אין פיצוץ ראשון וישר מגיע לשני אז השני הוא הראשון,יתכן בגלל קליה בטמפרטורה נמוכה מידי כפי שיונתן ציין,וגם בגלל הפרש מאוד קטן בזמן בן פיצוץ ראשון לשני כפי שעופר ציין.
סיבה נוספת ואפשרית אולי מדובר בפולים טריים ולחים מידי,או לחלופין השני הוא ראשון ואינך מגיע כלל לשני או שלא שומעים אותו.
סיבה נוספת ואפשרית אולי מדובר בפולים טריים ולחים מידי,או לחלופין השני הוא ראשון ואינך מגיע כלל לשני או שלא שומעים אותו.
באמת מעניין, אם אפשר לקלות את הפולים בטמפרטורה מתונה מאוד, לאורך הרבה זמן, כך שהם יאבדו כל כך הרבה מלחותם, שלא יהיה מספיק לחץ קיטור עבור פיצוץ ראשון.
לאחר מכן, צריך להגיע לטמפרטורה גבוהה על מנת לסדוק את התאית של הפולים בפיצוץ השני.
לאחר מכן, צריך להגיע לטמפרטורה גבוהה על מנת לסדוק את התאית של הפולים בפיצוץ השני.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
זה בדיוק מה שנקרה ב"עגה" של הקולים "לאפות" את הפולים במקום לקלות אותם.
זה משאיר טעמים דהויים/אפויים/שטוחים או בקיצור ביידיש: דרעק.
המים חשובים לראקציות קרמליזציה ומייארד, וייבוש ייתר של הפולים מוריד משמעותית את כמות תוצרי הראקציות הללו.
התוצרים הללו הם שאחראיים לטעמים המורכבים שאנחנו כל כך אוהבים באספרסו, ומחסור בהם גורם לקפה להרגיש "מסכן".
זה משאיר טעמים דהויים/אפויים/שטוחים או בקיצור ביידיש: דרעק.
המים חשובים לראקציות קרמליזציה ומייארד, וייבוש ייתר של הפולים מוריד משמעותית את כמות תוצרי הראקציות הללו.
התוצרים הללו הם שאחראיים לטעמים המורכבים שאנחנו כל כך אוהבים באספרסו, ומחסור בהם גורם לקפה להרגיש "מסכן".
Everything should be made as simple as possible, but not simpler