טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

1. נכון, יש חומרה גם אם לא משתמשים בה (יש סיפורים מפורסמים על רזרבות בטריה שפתאום הופיעו לאנשים וכו').
2. הרכב סופר מודולרי. יש למשל רמקולים מוכנים בכל המודלים, רק שהמחברים שלהם באוויר והם לא מחוברים למערכת, ויש קיטים שאפשר לרכוש שמאפשרים לך לחבר אותם. גם המבנה הוא כזה שתאורטית אפשר להוסיף מנוע נוסף לרכב SR+ כי המיקום שם וחסר מנוע והחיבור בתוכנה שמאפשר שימוש בו...

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10124

שליחה

24/01/2022 12:54  
oferlaor כתב:
1. נכון, יש חומרה גם אם לא משתמשים בה (יש סיפורים מפורסמים על רזרבות בטריה שפתאום הופיעו לאנשים וכו').
2. הרכב סופר מודולרי. יש למשל רמקולים מוכנים בכל המודלים, רק שהמחברים שלהם באוויר והם לא מחוברים למערכת, ויש קיטים שאפשר לרכוש שמאפשרים לך לחבר אותם. גם המבנה הוא כזה שתאורטית אפשר להוסיף מנוע נוסף לרכב SR+ כי המיקום שם וחסר מנוע והחיבור בתוכנה שמאפשר שימוש בו...
...
אני רכשתי את הקיט של ה4 רמקולים הנוספים, (בדלת ובקורה) וחיברתי לבד. לא מסובך מידי.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379

שליחה

24/01/2022 12:39  
Huber כתב:
gildmor - הרבה חברות בהרבה מוצרים עושות את זה. זה דווקא מוזיל את העלויות כי יותר זול ליצר מודל אחד מאשר לפתוח כמה קווי ייצור לכמה דגמים. יש בזה דווקא הגיון כלכלי נכון מבחינה תמחורית.
...
ברור, אפילו שלדות משותפות לכמה דגמי רכב אבל עוד לא שמעתי על פיצ'רים כאלה שהכניסו.
אצל טסלה המקרה שונה, מכיוון שהם כרגע בעודף ביקוש אולי לא אכפת להם אם זה מייקר כי העלות מתגלגלת בכל מקרה לקונים פלוס האפשרות לרווח נוסף.
יצרן רכב אחר היה אולי מוכן לספוג הפסד מסויים אם היה צפי גבוה לרכש של הפיצ'ר אחרת לא היה מכניס את זה בכל בדגמים.

אם נניח היו רוצים להכנס לשוק הליסינג בארץ, בטח היו מוצאים את הדרך להפשיט מהרכב כל מערכת לא קריטית שאפשר להרכיב בארץ אחר כך חלופה ירודה שלה כמו מולטמדיה וכאלה :-)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

זה אכן מודל שונה משוק הרכב ולא קל לעיכול.
בעצם יש חימום הגה (או דברים "חומרתיים" אחרים ברכב), אבל זה דורש עוד כסף על זה.
זה מודל מקובל בשוק התוכנה+חומרה, לא חושב שזה קיים בשוק הרכב, אבל זה מה שטבלה עושים - משנים סדרי עולם.
לא יודע גלובאלית, אבל במדינה (קטנה) כמו ישראל אני חושב שקשה לגרום לאנשים לשלם על משהו שפיזית כבר קיים ברכב. יעדיפו להשקיע אנרגיה בלהשיג פריצה של זה.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

24/01/2022 13:16  
nir11 כתב:
זה אכן מודל שונה משוק הרכב ולא קל לעיכול.
בעצם יש חימום הגה (או דברים "חומרתיים" אחרים ברכב), אבל זה דורש עוד כסף על זה.
זה מודל מקובל בשוק התוכנה+חומרה, לא חושב שזה קיים בשוק הרכב, אבל זה מה שטבלה עושים - משנים סדרי עולם.
לא יודע גלובאלית, אבל במדינה (קטנה) כמו ישראל אני חושב שקשה לגרום לאנשים לשלם על משהו שפיזית כבר קיים ברכב. יעדיפו להשקיע אנרגיה בלהשיג פריצה של זה.
...
א. לא ניתן לפריצה והפעלה בחינם.
ב. בקבוצה בה אני נמצא, בעלי טסלה רכשו תוספות כאלה ואחרות, "הפריצה" פה היא בשביל שיהיה אפשר לשלם על זה (חסום בארץ עדיין), דווקא בכל מה שקשור לתוספות של הרכב בתשלום, אנשים רוצים לשלם ולשדרג, בין אם זה חימום הגה\מושבים\בוסט\וכד'.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הבנתי את החסימה הגאוגרפית, אני לא מתייחס לזה.
לא ניתן לפריצה? לא מקבל את האמירה הזו. אני לא פורץ משום סוג, אבל אין כמעט דבר כזה ולא ניראה לי שטסלה בנו מערכת עם אפס כשלי אבטחה. אני לא מעודד את זה, רק מצייין עובד. ככל שמוצר יותר נפוץ, יש יותר אנשים שמנסים לפרוץ אותו. וישראל, יצא לה שם כבר לפני שנים, של מדינה של דיסק אחד...
ברור לי שלא מדובר פה על משהו שילד עם מחשב ולינוקס יכול לפרוץ תוך שעה, אבל לא הייתי יוצא בהצהרות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

@gildmor
עד כמה שזכור לי, הדבר הפיסי היחיד שאפשר לפתוח ב-SR+ הוא חימום כיסאות אחוריים + חימום הגה.
כנראה שהרבה יותר פשוט ויכול להיות אפילו זול לחברה לייצר ליין אחד של כיסאות והגאים מאשר שני ליינים, ופשוט לנעול את הפיצ'ר הזה בתוכנה.
רק לידע כללי, אלה שקיבלו את הרכבים בדצמבר, פתחו להם את זה בחינם.

ב-LR אפשר לפתוח Acceleration Boosts שזו תוספת תאוצה שמקצרת את הזמן מ-0 ל-100 בחצי שניה. בגדול נותן לך עוד משהו כמו 50 כ"ס.
זה פיצ'ר תוכנה בלבד.

@Nba
אפשר, אבל אך ורק עם רכיב חומרה שעולה לא מעט. וגם אם אתה עושה את זה, לך תדע למי אתה נותן גישה לרכב שלך.

זה מצחיק שטסלה מאפשרים את הדרך הזו לשדרג. רשות המסים דופקת את עצמה ובעיקיפין את טסלה ואותנו פעמיים בזה שהם לא מאפשרים לטסלה לחייב בארץ דרך האפליקציה.
כל מי שמשדרג בצורה העקיפה הזו לא משלם מע"מ, משמע חוסך לא מעט כסף והמע"מ גם לא מגיע למדינה בסופו של דבר.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

@nir11 אני לא מדבר על ישראל, אני מדבר על בעלי רכבי טסלה, לא חושב שיש למישהו יכולת לפרוץ את המערכות שלהם לשם שדרוג בחינם.
@TheCoolest, לא בדיוק בחינם, הם שילמו את העליית מחירים שהיא משמעותית יקרה יותר מהתוסף.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@NBA - אפשר לפרוץ הכל. פרטים נוספים תוכל למצוא אם תחפש בגוגל " אנ אס או"

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379

שליחה

24/01/2022 12:46  
Nba כתב:
הרכב כל כך יקר?
זה הרכב עם ה VFM הכי טוב שהיה פה אי פעם בישראל.
...
אי אפשר לקבוע את זה כמשהו מוחלט , ערך זה משהו אינדיבידואלי.

אפילו משהו טריוויאלי כמו תא מטען גדול ועם גישה נוחה כמו של SUV יכול להיות משהו שבשבילו הרבה אנשים לא יהיו מוכנים לשלם יותר וגם לרדת למשפחתית רגילה. או לחילופין יעדיפו להוסיף בשביל לשדרג ל-SUV מאובזר מאוד במקום לשלם אותה תוספת בשביל טסלה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אני מניח שאפשר יהיה לפרוץ אבל אז השאלה היא מה יהיה עם השדרוגים הבאים בתוכנה. אצלי בממוצע כל שלושה שבועות יש עדכון תוכנה משמעותי, לא הייתי רוצה לאבד את זה בשביל האק כזה או אחר.

יש לא מעט "פריצות" שהם להשתמש בנקודות שכבר קיימות בשביל לפתוח יכולות. Sentry למשל דרך אוטומציות כאלה ואחרות שאפשר לחבר ל-API בשביל להדליק את זה. ההאקים האחרים מאפשרים לך לרכוש יכולות נוספות, למשל EAP (או FSD לעשירים יותר) שאפשר להוסיף בדיעבד, ולפחות לא לשלם עליהם 100% מס. כנ"ל חימום כיסאות והגה, שנפתחו בינתיים ל-SR+ רק מנובמבר והלאה. boost כמובן לבעלי ה-LR וכו'.

סה"כ אני מעריך ששדרוגי תוכנה זה יהיה משהו די פופולרי לבעלי טסלה. אם היה לי אופציה ללא האק, הייתי לוקח חניה אוטונומית + SENTRY מלא. בינתיים ממתין יפה ומקווה שאלה יפתחו באופן הדרגתי לישראלים במקום שטסלה תמתין שהרגולטור ישנה כאן את דעתו על נושא האזעקה...

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

24/01/2022 14:01  
nir11 כתב:
@NBA - אפשר לפרוץ הכל. פרטים נוספים תוכל למצוא אם תחפש בגוגל " אנ אס או"
...
סבבה אז נהג טסלה יבקש מהאנ אס או שלך שיפרוץ את השדרוגים עבורו.
אתה שוב חוזר לארגונים ול"ישראל" שיכולים לפרוץ כל דבר.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

24/01/2022 14:11  
oferlaor כתב:
אני מניח שאפשר יהיה לפרוץ אבל אז השאלה היא מה יהיה עם השדרוגים הבאים בתוכנה. אצלי בממוצע כל שלושה שבועות יש עדכון תוכנה משמעותי, לא הייתי רוצה לאבד את זה בשביל האק כזה או אחר.

יש לא מעט "פריצות" שהם להשתמש בנקודות שכבר קיימות בשביל לפתוח יכולות. Sentry למשל דרך אוטומציות כאלה ואחרות שאפשר לחבר ל-API בשביל להדליק את זה. ההאקים האחרים מאפשרים לך לרכוש יכולות נוספות, למשל EAP (או FSD לעשירים יותר) שאפשר להוסיף בדיעבד, ולפחות לא לשלם עליהם 100% מס. כנ"ל חימום כיסאות והגה, שנפתחו בינתיים ל-SR+ רק מנובמבר והלאה. boost כמובן לבעלי ה-LR וכו'.

סה"כ אני מעריך ששדרוגי תוכנה זה יהיה משהו די פופולרי לבעלי טסלה. אם היה לי אופציה ללא האק, הייתי לוקח חניה אוטונומית + SENTRY מלא. בינתיים ממתין יפה ומקווה שאלה יפתחו באופן הדרגתי לישראלים במקום שטסלה תמתין שהרגולטור ישנה כאן את דעתו על נושא האזעקה...
...
אני לא מדבר על לעקוף מערכות לפי אזור, הסנטרי הוא חינמי, פה אתה לא פורץ שום דבר, רק עוקף את האזור שתוכל להשתמש בו בארץ.
כנל שאר התוספות, לא פרצו שום דבר, אתה עדיין משלם על זה לטסלה, זה שאין מע"מ זה לא קשור קשר ל"האק"
וגם אם יצליחו לפרוץ (כמו שnir11 אוהב ללכת רחוק עם NSO) או לקבל תוספת ללא תשלום, טסלה ידאגו שזה יעלם לך מהר מאוד מהרכב.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46457

שליחה

מה לגבי דברים שאתם לא אוהבים ברכב? מה גיליתם לרעה שלא ידעתם עליו לפני הרכישה וזה ממש מעצבן אתכם?

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי

שליחה

24/01/2022 14:25  
ziv_r כתב:
מה לגבי דברים שאתם לא אוהבים ברכב? מה גיליתם לרעה שלא ידעתם עליו לפני הרכישה וזה ממש מעצבן אתכם?
...
1. מים בפנסים האחוריים היתה הפתעה
2. רעשי הכבשי והרוח בהשוואה לחשמלית הקודמת שלי (יגואר IPACE). הרכב ממש לא שקט מעל 50 קמ"ש.
3. איכות הצבע הירודה בהשוואה למכוניות אחרות
4. הטווח שמצויין בWLTP כשקונים את הרכב באתר מול מה שהרכב מציג ומסוגל בפועל(EPA)

עדיין מחבב את הרכב - אבל מתלבט אם זו היתה הבחירה הנכונה בשבילי.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

24/01/2022 14:25  
ziv_r כתב:
...
א. ענייני UI, ידעתי מה אני מקבל ואהבתי את הUI הקודם אבל אחרי עדכון הUI החדש יש עניינים שמרגיזים אותי מאוד כמו שליטה על הדלקה\כיבוי חימום כסאות מבלי לעבור דרך המזגן (היה אפשרי ב UI הקודם) ועוד כמה דברים מרגיזים, מקווה שזה יפתר בקרוב.
ב. ידעתי שאין ברכב אבל בקיץ זה מורגש שאין קירור כסאות (קצת מורגש העניין בנסיעה בקיץ-בלי קשר למזגן עובד או לא)

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

24/01/2022 14:43  
eyalron כתב:
1. מים בפנסים האחוריים היתה הפתעה
2. רעשי הכבשי והרוח בהשוואה לחשמלית הקודמת שלי (יגואר IPACE). הרכב ממש לא שקט מעל 50 קמ"ש.
3. איכות הצבע הירודה בהשוואה למכוניות אחרות
4. הטווח שמצויין בWLTP כשקונים את הרכב באתר מול מה שהרכב מציג ומסוגל בפועל(EPA)

עדיין מחבב את הרכב - אבל מתלבט אם זו היתה הבחירה הנכונה בשבילי.
...
1. תפתח קריאה באפליקציה, יגיע אליך רכב שירות של טסלה ויחליף לך פנס חדש.

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי

שליחה

24/01/2022 14:49  
Nba כתב:
1. תפתח קריאה באפליקציה, יגיע אליך רכב שירות של טסלה ויחליף לך פנס חדש.
...
כבר הייתי במוסך בגלל תקלות אחרות.
את הפנסים הם לא מוכנים לתקן או להחליף. כי זה לא מלא אדים , רק חלקי...

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

24/01/2022 12:46  
Nba כתב:
הרכב כל כך יקר?
זה הרכב עם ה VFM הכי טוב שהיה פה אי פעם בישראל.
...
אז זהו, שאני עמדתי בפני הברירה לקנות טסלה או לקנות רכב אחר באותם סדרי גודל של מחירים והחלטתי לא ללכת על הטסלה וקניתי את היודנדאי סונטה החדשה
לאחר שבדקתי את הרכבים זה לצד זה הרגשתי וההרגשה הזו קיבלה חיזוקים במשך השנה בה אני מחזיק בסונטה, שהסונטה הוא רכב הרבה יותר מפנק מהטסלה צריכת הדלק שלו היא 1:20 והנהיגה בו מאוד נוחה ונעימה יש לו את כל הג'רגטים שאני צריך כדי שארגיש מאוד בטוח בתוך הרכב
הוא יותר גדול ומרווח מהטסלה אין לי את המגבלה של טווח איתו ויש לו מערכת סטיריאו מדהימה עם 11 רמקולים של BOSE

אז לדעתי הסונטה מעניקה VFM טוב יותר מהטסלה, לפחות עבורי

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

24/01/2022 15:27  
molvy כתב:
אז זהו, שאני עמדתי בפני הברירה לקנות טסלה או לקנות רכב אחר באותם סדרי גודל של מחירים והחלטתי לא ללכת על הטסלה וקניתי את היודנדאי סונטה החדשה
לאחר שבדקתי את הרכבים זה לצד זה הרגשתי וההרגשה הזו קיבלה חיזוקים במשך השנה בה אני מחזיק בסונטה, שהסונטה הוא רכב הרבה יותר מפנק מהטסלה צריכת הדלק שלו היא 1:20 והנהיגה בו מאוד נוחה ונעימה יש לו את כל הג'רגטים שאני צריך כדי שארגיש מאוד בטוח בתוך הרכב
הוא יותר גדול ומרווח מהטסלה אין לי את המגבלה של טווח איתו ויש לו מערכת סטיריאו מדהימה עם 11 רמקולים של BOSE

אז לדעתי הסונטה מעניקה VFM טוב יותר מהטסלה, לפחות עבורי
...
עדיין, לא מדובר על אותו סדר גודל של החזקה ומחירים, אגרת רישוי עולה לך 2500 שח בשנה, תוסיף טיפולים, דלק ומה גם שהוא עולה 15K יותר (לפחות מהתקופה בה אני רכשתי)
בלי קשר לטסלה, כמובן שלכל אחד צרכים שונים, אחד נוסע 300 קילומטר ביום ואחר נוסע 10קילומטר ביום.
כך שמגבלת הטווח לא משפיעה על כולם.
אגב, אחרי כמה חודשים עם רכב חשמלי, לא רואה את עצמי חוזר לבנזין, עולם אחר.

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”