דעה אישית: הורדות, מזרימי מדיה וצדקנות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #81 

nirmv כתב:
nir11 כתב:אין שום הבדל בין הורדת דיסק מהרשת, לבין גניבה של עותק פיזי שלו מהחנות.
...
בוא נדייק. כשאתה גונב, אתה לוקח X מאדם בשם Y, ללא הסכמתו, ול-Y אין אותו יותר.
לעומת זאת כשאתה מוריד מהאינטרנט, אתה לא לוקח שום דבר מאף אחד, אלא אתה משכפל את X מ-Y, בהסכמתו וללא כפיה, והעותק המקורי נשאר אצל Y.
זה ההבדל.
זה נכון שאתה פוגע בהכנסה של היוצר בגלל שאתה לא משלם לו, אבל זה לא הופך את זה לגניבה.
אם היוצר אוסר על שכפול חופשי של יצירתו, אתה עובר על הוראותיו ועל זכויותיו, אבל אתה לא גונב ממנו.
...
סמנטיקה שמריחה לא טוב (n)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

roeylee
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #82 

oferlaor כתב:נתחיל אולי באיזורים האפורים שעבורי לחלוטין לא ברורים:

1. נניח והיס מקס HD פספס לי (בגלל התנגשות של 4 סדרות בו זמנית) הקלטה או חתך לי אותה. האם ליגיטימי עבורי להוריד את הקטע החסר מהאינטרנט?

2. נניח ואני זכאי לראות HEROES ב-HD (יש ליס את הסדרה ב-HD), אבל בגלל שיס רכשו את הסדרה ללא DD, אני באותה שעה ומועד שמשודר HEROES ביס רואה את זה ממזרימדיה עם DD, האם זה ליגיטימי או לא?

3. נניח ויש סרט בפרימיירה, אבל אין לי סבלנות ואני צופה בו שבוע לפני כן, האם ליגיטימי?
...
לפי דעתי, המתואר לעיל הוא בגדר "שימוש הוגן". אם אני משלם להוט/יס אז לא יעלה על הדעת שתוכן שאני זכאי לו (ששודר או ישודר) אצטרך לשלם עליו שוב. לפיכך אם מורידים מהאינטרנט משהו שקיים בכבלים/לווין, אין צורך לשלם בשנית וזו אינה גניבה כי אם "שימוש הוגן".

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #83 

roeylee כתב:

1. נניח והיס מקס HD פספס לי (בגלל התנגשות של 4 סדרות בו זמנית) הקלטה או חתך לי אותה. האם ליגיטימי עבורי להוריד את הקטע החסר מהאינטרנט?

2. נניח ואני זכאי לראות HEROES ב-HD (יש ליס את הסדרה ב-HD), אבל בגלל שיס רכשו את הסדרה ללא DD, אני באותה שעה ומועד שמשודר HEROES ביס רואה את זה ממזרימדיה עם DD, האם זה ליגיטימי או לא?

3. נניח ויש סרט בפרימיירה, אבל אין לי סבלנות ואני צופה בו שבוע לפני כן, האם ליגיטימי?
...
לפי דעתי, המתואר לעיל הוא בגדר "שימוש הוגן". אם אני משלם להוט/יס אז לא יעלה על הדעת שתוכן שאני זכאי לו (ששודר או ישודר) אצטרך לשלם עליו שוב. לפיכך אם מורידים מהאינטרנט משהו שקיים בכבלים/לווין, אין צורך לשלם בשנית וזו אינה גניבה כי אם "שימוש הוגן".
...
לא יכול להיות שאתה רציני :!: שכחת להוסיף סמיילי?

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

Re: אני גנב

שליחה #84 

nadavck כתב:
nirmv כתב:
nir11 כתב:אין שום הבדל בין הורדת דיסק מהרשת, לבין גניבה של עותק פיזי שלו מהחנות.
...
לעומת זאת כשאתה מוריד מהאינטרנט, אתה לא לוקח שום דבר מאף אחד, אלא אתה משכפל את X מ-Y, בהסכמתו וללא כפיה, והעותק המקורי נשאר אצל Y.
זה ההבדל.
זה נכון שאתה פוגע בהכנסה של היוצר בגלל שאתה לא משלם לו, אבל זה לא הופך את זה לגניבה.
אם היוצר אוסר על שכפול חופשי של יצירתו, אתה עובר על הוראותיו ועל זכויותיו, אבל אתה לא גונב ממנו.
...
סמנטיקה שמריחה לא טוב (n)
...
זו לא סמנטיקה, זו האמת.
הפרת זכויות יוצרים תמיד תיחשב לפחות חמורה מגניבה, כמו שגניבה נחשבת לפחות חמורה מרצח.

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #85 

דוגמא שלי:
שבוע שעבר הגיע הטכנאי יס לכוון משהו בממיר מקס HD שלנו ונמחקו לנו כמה הקלטות. רצינו לראות את הפרק האחרון של הישרדות 18 שפיספסנו, אז חפרתי באינטרנט והורדתי אותו. אם אני משלם למישהו הרבה כסף וקורה תקלה באשמתו, אני מרגיש שיש לי זכות "לפצות" את עצמי על איבוד החומר שאני שילמתי עליו.
האם הייתי מוריד סרט שראיתי/לא ראיתי בקולנוע? לא.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #86 

ivanhoe888 כתב:דוגמא שלי:
שבוע שעבר הגיע הטכנאי יס לכוון משהו בממיר מקס HD שלנו ונמחקו לנו כמה הקלטות. רצינו לראות את הפרק האחרון של הישרדות 18 שפיספסנו, אז חפרתי באינטרנט והורדתי אותו. אם אני משלם למישהו הרבה כסף וקורה תקלה באשמתו, אני מרגיש שיש לי זכות "לפצות" את עצמי על איבוד החומר שאני שילמתי עליו.
...
לא מבין אתכם...
נאמר ורכשתי מוצר מחנות מסויימת, ובעת תקלה היא לא נתנה לי שירות כמובטח,
אז זה אומר שאני יכול ללכת לחנות אחרת שמוכרת את אותו שירות, ולהשתמש בשירותיה ללא אישורה..?

roeylee
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #87 

ashk כתב:
roeylee כתב:

...
...
לא יכול להיות שאתה רציני :!: שכחת להוסיף סמיילי?
...
אני רציני (אך האמת היא שהמונח "שימוש הוגן" לא שייך לכאן).
המחוקק השאיר על כנה את הוראת סעיף 3ג ל"פקודת זכות יוצרים, 1924" שמתירה להעתיק יצירה "לשם שימוש פרטי וביתי שלא למטרות מסחריות". זהו המקור החוקי שהתיר להעתיק תוכניות מהטלוויזיה לוידאו. אחרת, אסור היה להקליט בוידאו אפילו את מבט לחדשות...
לכן, לפי דעתי, אם לפני שופט בבית משפט יעמוד נתבע ששילם לכבלים/יס וצפה באותו התוכן שהם משדרים, אך שהורד מהאינטרנט - הוא יוציא אותו זכאי.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #88 

Giliboy כתב:
ivanhoe888 כתב:דוגמא שלי:
...
לא מבין אתכם...
נאמר ורכשתי מוצר מחנות מסויימת, ובעת תקלה היא לא נתנה לי שירות כמובטח,
אז זה אומר שאני יכול ללכת לחנות אחרת שמוכרת את אותו שירות, ולהשתמש בשירותיה ללא אישורה..?
...
לא מדובר פה על שימוש בשירות אז זה לא דומה.
מדובר פה על זכות לראות את התוכן.
דווקא עבור השירות שמאפשר לך להוריד אתה כן משלם.
משה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

Re: אני גנב

שליחה #89 

nirmv כתב:
...
זה ההבדל.
...
זה גניבה. שום אולפן או אומן לא מסכים שתוריד את התכנים שלו בצורה פיראטית. אין פה שום הסכמה.
מעבר לכך, אם לפי ההגיון שלך כל המוכרים האלה שיש באלנבי - שמוכרים סרטים "משוכפלים" - גם הם לא עבריינים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #90 

nir11,
ספר החוקים מלא בכל מיני עבירות שהן לא גניבה.
לקרוא לכל עבירה "גניבה" זו לא רק טעות בסמנטיקה.
בדרך כלל שמכנים משהו כ"גניבה" גם אם אינו גניבה, הכוונה היא לגרום לזה להיראות חמור. (לרצח ואונס כמובן אף אחד לא קורא גניבה).

למי שקרא את "רודף העפיפונים", זה מזכיר את האבא שמגדיר שם כל פשע בעולם (כולל רצח) כסוג של גניבה, אבל שם זה בגדר משחק ספרותי :) סתם הדיון הזה הזכיר לי.
משה

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #91 

אל תשכחו שבזק ומקבילותיה בעולם עושות מליארדים על ההורדות הלא חוקיות.
אנחנו יכולים כאן להתבשל במיץ הבעיות המוסריות, אבל בזק יכולה (ובוחרת שלא) לעצור את החגיגה.
לבזק אין בעייה מוסרית עם זה שהיא מעבירה טרליונים של טרבייט של חומר לא חוקי.
כמו שעופר ציין כבר, יש חוקים טפשיים שצריך לעדכן.
יש מודלים עסקיים שמאבדים את הרלבנטיות שלהם כשטכנולוגייה משתנה מקצה לקצה.
ויש גופים דינוזאורים שלא יודעים לעדכן את עצמם בזמן, והם בסכנת הכחדה.
סטיב ג'ובס לא יושן, לדוגמה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #92 

איתי,

תתפלא, אבל בניגוד לישראל, רוב התעבורה בעולם בכלל ובארה"ב בפרט היא ממש, אבל ממש לא הורדות לא חוקיות.

זה שיש טכנולוגיה חדשה שמאפשרת לך לבצע העתקה בקלות עדיין לא אומר שאתה רשאי לבצע את ההעתקה הזו, ושאין בכך פגיעה בזכויות היוצרים של מי שעשה את היצירה.
יכול להיות שהמודל העסקי של גוף X מיושן לדעתך. זה לא אומר שאתה רשאי להפר את זכויות היוצרים שלו, ולקחת את מה ששייך לו ללא שום תשלום - למרות שהוא מתנגד לכך.

כל אלה אינם אלה תירוצים שמטרתם "להכשיר" את דבר העבירה.
You are never fully dressed without a smile

eladgrs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #93 

Shed כתב:איתי,

תתפלא, אבל בניגוד לישראל, רוב התעבורה בעולם בכלל ובארה"ב בפרט היא ממש, אבל ממש לא הורדות לא חוקיות.

זה שיש טכנולוגיה חדשה שמאפשרת לך לבצע העתקה בקלות עדיין לא אומר שאתה רשאי לבצע את ההעתקה הזו, ושאין בכך פגיעה בזכויות היוצרים של מי שעשה את היצירה.
יכול להיות שהמודל העסקי של גוף X מיושן לדעתך. זה לא אומר שאתה רשאי להפר את זכויות היוצרים שלו, ולקחת את מה ששייך לו ללא שום תשלום - למרות שהוא מתנגד לכך.

...
תשמעו העסק ברור לטעמי, כולם משוכנעים בצדקתם.

יש את מי שיסתכלו על החוק ויגידו עבירת זכויות יוצרים.
ויש כמוני שיטענו שלא מדובר בעבירה - מבחינה מוסרית ו/או פגיעה ביוצר.

הטענות הן לכאן או לכאן אבל ההיסטוריה מוכיחה שחוק כמו מילים תלוי בציבור (ולא משנה כמה האקדמיה ללשון תנסה).
ומכיוון שהציבור אינו יכול לעמוד בחוק אזי לחוק אין קיום.
זו רק שאלה של זמן עד שתהיה התאמה של החקיקה/טכנולוגיה למצב שנוצר.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #94 

...
אתה צודק, רוב התעבורה הם שירותים לגיטימיים שיש רק בארה"ב:
Hulu, Pandora, iTunes, Sling ועוד ועוד ועוד.
Need more cowbell

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #95 

...
אלה לא תרוצים.
אין תרוץ לעבירה. אני לא מחפש תירוץ. (לאיזה צורך אני אמור לחפש תירוץ? למי אכפת?)
אלה הסברים למצב באופן כללי. אנחנו מנהלים דיון על הבעייה.
ויש לשיטה הקיימת/ישנה בעיה.
יש טכנולוגיה חדשה, היא נקראת רשת האינטרנט, שבא מידע יכול להגיע ממקום אחד לשני ללא בעייה. 8)
עד שהם שם לא יגבשו דיעה מה לעשות עם זה, הם יפסידו כסף.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #96 

איתי_הגיתי ו shed,
אתם בכלל לא "לא מסכימים". כל אחד כותב דבר נכון, אבל על משהו אחר :)
משה

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #97 

אנחנו יהודים לא?
:)

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #98 

eladgrs כתב:,
כאשר רוצים לשקול את האמת צריך לבדוק האם שימוש בקניין רוחני במידה ואינו פוגע בבעל הקניין הוא לגיטימי ?
אז התשובה היא פשוטה מצידי - אם אני רואה סרט / סדרה שלא הייתי שוכר או רואה אותה בקולנוע אזי בעל הקניין לא מפסיד - לא הפסיד מרכושו לא הפסיד מזמנו ולא הפסיד מממונו - אז מהו בדיוק הנזק שנגרם לו ?
...
הוצגו כאן כל מיני אנלוגיות מוגזמות ולא מתאימות כתגובה לרעיון שבציטוט למעלה, אז הרשו לי להציע אנלוגיה מתאימה יותר.
עזבו קניין רוחני, פיזי וכו'..
מי שיוצר ומפיץ את ה"קניין" המדובר מספק שירות מסויים, בדיוק כמו חברות האוטובוסים.
יש לי דרכים אחרות להגיע ממקום למקום במקום אוטובוסים. האוטובוס ייסע במסלול שלו ויבזבז את אותה כמות דלק בין אם אני עליו ובין אם לא. אז בזה שאני עולה לאוטובוס מהדלת האחורית ולא משלם לנהג\כרטיסן על הנסיעה אף אחד לא הפסיד כלום, ואני - אוכל חינם.
גניבה או לא? (שיעול.. שיעול.. כן! שיעול...)
אז נכון, זוהי לא גניבה לשמה, אבל לקבלת שירות יש תנאים. התנאי לנסיעה באוטובוס הוא תשלום לנהג כמו שהתנאי לצפיה בסרט הוא רכישת \ השכרת אותו סרט.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5919
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #99 

איתי_הגיתי כתב:אל תשכחו שבזק ומקבילותיה בעולם עושות מליארדים על ההורדות הלא חוקיות.
אנחנו יכולים כאן להתבשל במיץ הבעיות המוסריות, אבל בזק יכולה (ובוחרת שלא) לעצור את החגיגה.
לבזק אין בעייה מוסרית עם זה שהיא מעבירה טרליונים של טרבייט של חומר לא חוקי.
כמו שעופר ציין כבר, יש חוקים טפשיים שצריך לעדכן.
יש מודלים עסקיים שמאבדים את הרלבנטיות שלהם כשטכנולוגייה משתנה מקצה לקצה.
ויש גופים דינוזאורים שלא יודעים לעדכן את עצמם בזמן, והם בסכנת הכחדה.
סטיב ג'ובס לא יושן, לדוגמה.
...

זה לא נכון להאשים כך את בזק, כי באותה מידה ניתן להשאים כל מדינה בהפעלת כבישים, המשמשים לצורך העברת סמים ונשק

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #100 

זה לא נכון להאשים כך את בזק, כי באותה מידה ניתן להשאים כל מדינה בהפעלת כבישים, המשמשים לצורך העברת שמים ונשק
[חזור למעלה] | פרופיל | שלח הודעה | חפש דווח על הודעה בעייתית למנהל
...
אם כך זה גם לא היה נכון להאשים את נאפסטר או את אי מיול או אתרי טורנטים. הם רק מספקים פלטפורמה או תשתית לשיתוף קבצים. אלה שבוחרים לשתף תכנים לא חוקיים הם המשתמשים עצמם.

זו היתממות במקרה הטוב , או צביעות...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”