סמנטיקה שמריחה לא טובnirmv כתב:בוא נדייק. כשאתה גונב, אתה לוקח X מאדם בשם Y, ללא הסכמתו, ול-Y אין אותו יותר.nir11 כתב:אין שום הבדל בין הורדת דיסק מהרשת, לבין גניבה של עותק פיזי שלו מהחנות....
לעומת זאת כשאתה מוריד מהאינטרנט, אתה לא לוקח שום דבר מאף אחד, אלא אתה משכפל את X מ-Y, בהסכמתו וללא כפיה, והעותק המקורי נשאר אצל Y.
זה ההבדל.
זה נכון שאתה פוגע בהכנסה של היוצר בגלל שאתה לא משלם לו, אבל זה לא הופך את זה לגניבה.
אם היוצר אוסר על שכפול חופשי של יצירתו, אתה עובר על הוראותיו ועל זכויותיו, אבל אתה לא גונב ממנו....
דעה אישית: הורדות, מזרימי מדיה וצדקנות
-
nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
לפי דעתי, המתואר לעיל הוא בגדר "שימוש הוגן". אם אני משלם להוט/יס אז לא יעלה על הדעת שתוכן שאני זכאי לו (ששודר או ישודר) אצטרך לשלם עליו שוב. לפיכך אם מורידים מהאינטרנט משהו שקיים בכבלים/לווין, אין צורך לשלם בשנית וזו אינה גניבה כי אם "שימוש הוגן".oferlaor כתב:נתחיל אולי באיזורים האפורים שעבורי לחלוטין לא ברורים:
1. נניח והיס מקס HD פספס לי (בגלל התנגשות של 4 סדרות בו זמנית) הקלטה או חתך לי אותה. האם ליגיטימי עבורי להוריד את הקטע החסר מהאינטרנט?
2. נניח ואני זכאי לראות HEROES ב-HD (יש ליס את הסדרה ב-HD), אבל בגלל שיס רכשו את הסדרה ללא DD, אני באותה שעה ומועד שמשודר HEROES ביס רואה את זה ממזרימדיה עם DD, האם זה ליגיטימי או לא?
3. נניח ויש סרט בפרימיירה, אבל אין לי סבלנות ואני צופה בו שבוע לפני כן, האם ליגיטימי?
...
לא יכול להיות שאתה רציניroeylee כתב:לפי דעתי, המתואר לעיל הוא בגדר "שימוש הוגן". אם אני משלם להוט/יס אז לא יעלה על הדעת שתוכן שאני זכאי לו (ששודר או ישודר) אצטרך לשלם עליו שוב. לפיכך אם מורידים מהאינטרנט משהו שקיים בכבלים/לווין, אין צורך לשלם בשנית וזו אינה גניבה כי אם "שימוש הוגן".oferlaor כתב:נתחיל אולי באיזורים האפורים שעבורי לחלוטין לא ברורים:
1. נניח והיס מקס HD פספס לי (בגלל התנגשות של 4 סדרות בו זמנית) הקלטה או חתך לי אותה. האם ליגיטימי עבורי להוריד את הקטע החסר מהאינטרנט?
2. נניח ואני זכאי לראות HEROES ב-HD (יש ליס את הסדרה ב-HD), אבל בגלל שיס רכשו את הסדרה ללא DD, אני באותה שעה ומועד שמשודר HEROES ביס רואה את זה ממזרימדיה עם DD, האם זה ליגיטימי או לא?
3. נניח ויש סרט בפרימיירה, אבל אין לי סבלנות ואני צופה בו שבוע לפני כן, האם ליגיטימי?
......
Re: אני גנב
זו לא סמנטיקה, זו האמת.nadavck כתב:סמנטיקה שמריחה לא טובnirmv כתב:בוא נדייק. כשאתה גונב, אתה לוקח X מאדם בשם Y, ללא הסכמתו, ול-Y אין אותו יותר.nir11 כתב:אין שום הבדל בין הורדת דיסק מהרשת, לבין גניבה של עותק פיזי שלו מהחנות....
לעומת זאת כשאתה מוריד מהאינטרנט, אתה לא לוקח שום דבר מאף אחד, אלא אתה משכפל את X מ-Y, בהסכמתו וללא כפיה, והעותק המקורי נשאר אצל Y.
זה ההבדל.
זה נכון שאתה פוגע בהכנסה של היוצר בגלל שאתה לא משלם לו, אבל זה לא הופך את זה לגניבה.
אם היוצר אוסר על שכפול חופשי של יצירתו, אתה עובר על הוראותיו ועל זכויותיו, אבל אתה לא גונב ממנו.......
הפרת זכויות יוצרים תמיד תיחשב לפחות חמורה מגניבה, כמו שגניבה נחשבת לפחות חמורה מרצח.
- ivanhoe888
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1209
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
דוגמא שלי:
שבוע שעבר הגיע הטכנאי יס לכוון משהו בממיר מקס HD שלנו ונמחקו לנו כמה הקלטות. רצינו לראות את הפרק האחרון של הישרדות 18 שפיספסנו, אז חפרתי באינטרנט והורדתי אותו. אם אני משלם למישהו הרבה כסף וקורה תקלה באשמתו, אני מרגיש שיש לי זכות "לפצות" את עצמי על איבוד החומר שאני שילמתי עליו.
האם הייתי מוריד סרט שראיתי/לא ראיתי בקולנוע? לא.
שבוע שעבר הגיע הטכנאי יס לכוון משהו בממיר מקס HD שלנו ונמחקו לנו כמה הקלטות. רצינו לראות את הפרק האחרון של הישרדות 18 שפיספסנו, אז חפרתי באינטרנט והורדתי אותו. אם אני משלם למישהו הרבה כסף וקורה תקלה באשמתו, אני מרגיש שיש לי זכות "לפצות" את עצמי על איבוד החומר שאני שילמתי עליו.
האם הייתי מוריד סרט שראיתי/לא ראיתי בקולנוע? לא.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
לא מבין אתכם...ivanhoe888 כתב:דוגמא שלי:
האם הייתי מוריד סרט שראיתי/לא ראיתי בקולנוע? לא....
נאמר ורכשתי מוצר מחנות מסויימת, ובעת תקלה היא לא נתנה לי שירות כמובטח,
אז זה אומר שאני יכול ללכת לחנות אחרת שמוכרת את אותו שירות, ולהשתמש בשירותיה ללא אישורה..?
אני רציני (אך האמת היא שהמונח "שימוש הוגן" לא שייך לכאן).ashk כתב:לא יכול להיות שאתה רציניroeylee כתב:לפי דעתי, המתואר לעיל הוא בגדר "שימוש הוגן". אם אני משלם להוט/יס אז לא יעלה על הדעת שתוכן שאני זכאי לו (ששודר או ישודר) אצטרך לשלם עליו שוב. לפיכך אם מורידים מהאינטרנט משהו שקיים בכבלים/לווין, אין צורך לשלם בשנית וזו אינה גניבה כי אם "שימוש הוגן".oferlaor כתב:נתחיל אולי באיזורים האפורים שעבורי לחלוטין לא ברורים:
......שכחת להוסיף סמיילי?
...
המחוקק השאיר על כנה את הוראת סעיף 3ג ל"פקודת זכות יוצרים, 1924" שמתירה להעתיק יצירה "לשם שימוש פרטי וביתי שלא למטרות מסחריות". זהו המקור החוקי שהתיר להעתיק תוכניות מהטלוויזיה לוידאו. אחרת, אסור היה להקליט בוידאו אפילו את מבט לחדשות...
לכן, לפי דעתי, אם לפני שופט בבית משפט יעמוד נתבע ששילם לכבלים/יס וצפה באותו התוכן שהם משדרים, אך שהורד מהאינטרנט - הוא יוציא אותו זכאי.
לא מדובר פה על שימוש בשירות אז זה לא דומה.Giliboy כתב:לא מבין אתכם...ivanhoe888 כתב:דוגמא שלי:
האם הייתי מוריד סרט שראיתי/לא ראיתי בקולנוע? לא....
נאמר ורכשתי מוצר מחנות מסויימת, ובעת תקלה היא לא נתנה לי שירות כמובטח,
אז זה אומר שאני יכול ללכת לחנות אחרת שמוכרת את אותו שירות, ולהשתמש בשירותיה ללא אישורה..?...
מדובר פה על זכות לראות את התוכן.
דווקא עבור השירות שמאפשר לך להוריד אתה כן משלם.
משה
Re: אני גנב
זה גניבה. שום אולפן או אומן לא מסכים שתוריד את התכנים שלו בצורה פיראטית. אין פה שום הסכמה.nirmv כתב:בוא נדייק. כשאתה גונב, אתה לוקח X מאדם בשם Y, ללא הסכמתו, ול-Y אין אותו יותר.nir11 כתב:אין שום הבדל בין הורדת דיסק מהרשת, לבין גניבה של עותק פיזי שלו מהחנות....
זה ההבדל.
אם היוצר אוסר על שכפול חופשי של יצירתו, אתה עובר על הוראותיו ועל זכויותיו, אבל אתה לא גונב ממנו....
מעבר לכך, אם לפי ההגיון שלך כל המוכרים האלה שיש באלנבי - שמוכרים סרטים "משוכפלים" - גם הם לא עבריינים.
nir11,
ספר החוקים מלא בכל מיני עבירות שהן לא גניבה.
לקרוא לכל עבירה "גניבה" זו לא רק טעות בסמנטיקה.
בדרך כלל שמכנים משהו כ"גניבה" גם אם אינו גניבה, הכוונה היא לגרום לזה להיראות חמור. (לרצח ואונס כמובן אף אחד לא קורא גניבה).
למי שקרא את "רודף העפיפונים", זה מזכיר את האבא שמגדיר שם כל פשע בעולם (כולל רצח) כסוג של גניבה, אבל שם זה בגדר משחק ספרותי
סתם הדיון הזה הזכיר לי.
ספר החוקים מלא בכל מיני עבירות שהן לא גניבה.
לקרוא לכל עבירה "גניבה" זו לא רק טעות בסמנטיקה.
בדרך כלל שמכנים משהו כ"גניבה" גם אם אינו גניבה, הכוונה היא לגרום לזה להיראות חמור. (לרצח ואונס כמובן אף אחד לא קורא גניבה).
למי שקרא את "רודף העפיפונים", זה מזכיר את האבא שמגדיר שם כל פשע בעולם (כולל רצח) כסוג של גניבה, אבל שם זה בגדר משחק ספרותי
משה
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אל תשכחו שבזק ומקבילותיה בעולם עושות מליארדים על ההורדות הלא חוקיות.
אנחנו יכולים כאן להתבשל במיץ הבעיות המוסריות, אבל בזק יכולה (ובוחרת שלא) לעצור את החגיגה.
לבזק אין בעייה מוסרית עם זה שהיא מעבירה טרליונים של טרבייט של חומר לא חוקי.
כמו שעופר ציין כבר, יש חוקים טפשיים שצריך לעדכן.
יש מודלים עסקיים שמאבדים את הרלבנטיות שלהם כשטכנולוגייה משתנה מקצה לקצה.
ויש גופים דינוזאורים שלא יודעים לעדכן את עצמם בזמן, והם בסכנת הכחדה.
סטיב ג'ובס לא יושן, לדוגמה.
אנחנו יכולים כאן להתבשל במיץ הבעיות המוסריות, אבל בזק יכולה (ובוחרת שלא) לעצור את החגיגה.
סטיב ג'ובס לא יושן, לדוגמה.
איתי,
תתפלא, אבל בניגוד לישראל, רוב התעבורה בעולם בכלל ובארה"ב בפרט היא ממש, אבל ממש לא הורדות לא חוקיות.
זה שיש טכנולוגיה חדשה שמאפשרת לך לבצע העתקה בקלות עדיין לא אומר שאתה רשאי לבצע את ההעתקה הזו, ושאין בכך פגיעה בזכויות היוצרים של מי שעשה את היצירה.
יכול להיות שהמודל העסקי של גוף X מיושן לדעתך. זה לא אומר שאתה רשאי להפר את זכויות היוצרים שלו, ולקחת את מה ששייך לו ללא שום תשלום - למרות שהוא מתנגד לכך.
כל אלה אינם אלה תירוצים שמטרתם "להכשיר" את דבר העבירה.
תתפלא, אבל בניגוד לישראל, רוב התעבורה בעולם בכלל ובארה"ב בפרט היא ממש, אבל ממש לא הורדות לא חוקיות.
זה שיש טכנולוגיה חדשה שמאפשרת לך לבצע העתקה בקלות עדיין לא אומר שאתה רשאי לבצע את ההעתקה הזו, ושאין בכך פגיעה בזכויות היוצרים של מי שעשה את היצירה.
יכול להיות שהמודל העסקי של גוף X מיושן לדעתך. זה לא אומר שאתה רשאי להפר את זכויות היוצרים שלו, ולקחת את מה ששייך לו ללא שום תשלום - למרות שהוא מתנגד לכך.
כל אלה אינם אלה תירוצים שמטרתם "להכשיר" את דבר העבירה.
You are never fully dressed without a smile
תשמעו העסק ברור לטעמי, כולם משוכנעים בצדקתם.Shed כתב:איתי,
כל אלה אינם אלה תירוצים שמטרתם "להכשיר" את דבר העבירה....
יש את מי שיסתכלו על החוק ויגידו עבירת זכויות יוצרים.
ויש כמוני שיטענו שלא מדובר בעבירה - מבחינה מוסרית ו/או פגיעה ביוצר.
הטענות הן לכאן או לכאן אבל ההיסטוריה מוכיחה שחוק כמו מילים תלוי בציבור (ולא משנה כמה האקדמיה ללשון תנסה).
ומכיוון שהציבור אינו יכול לעמוד בחוק אזי לחוק אין קיום.
זו רק שאלה של זמן עד שתהיה התאמה של החקיקה/טכנולוגיה למצב שנוצר.
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אתה צודק, רוב התעבורה הם שירותים לגיטימיים שיש רק בארה"ב:Shed כתב:איתי,
Hulu, Pandora, iTunes, Sling ועוד ועוד ועוד.
Need more cowbell
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

אלה לא תרוצים.Shed כתב:איתי,
אין תרוץ לעבירה. אני לא מחפש תירוץ. (לאיזה צורך אני אמור לחפש תירוץ? למי אכפת?)
אלה הסברים למצב באופן כללי. אנחנו מנהלים דיון על הבעייה.
ויש לשיטה הקיימת/ישנה בעיה.
יש טכנולוגיה חדשה, היא נקראת רשת האינטרנט, שבא מידע יכול להגיע ממקום אחד לשני ללא בעייה.
עד שהם שם לא יגבשו דיעה מה לעשות עם זה, הם יפסידו כסף.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

אנחנו יהודים לא?

- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
הוצגו כאן כל מיני אנלוגיות מוגזמות ולא מתאימות כתגובה לרעיון שבציטוט למעלה, אז הרשו לי להציע אנלוגיה מתאימה יותר.eladgrs כתב:,
כאשר רוצים לשקול את האמת צריך לבדוק האם שימוש בקניין רוחני במידה ואינו פוגע בבעל הקניין הוא לגיטימי ?
אז התשובה היא פשוטה מצידי - אם אני רואה סרט / סדרה שלא הייתי שוכר או רואה אותה בקולנוע אזי בעל הקניין לא מפסיד - לא הפסיד מרכושו לא הפסיד מזמנו ולא הפסיד מממונו - אז מהו בדיוק הנזק שנגרם לו ?...
עזבו קניין רוחני, פיזי וכו'..
מי שיוצר ומפיץ את ה"קניין" המדובר מספק שירות מסויים, בדיוק כמו חברות האוטובוסים.
יש לי דרכים אחרות להגיע ממקום למקום במקום אוטובוסים. האוטובוס ייסע במסלול שלו ויבזבז את אותה כמות דלק בין אם אני עליו ובין אם לא. אז בזה שאני עולה לאוטובוס מהדלת האחורית ולא משלם לנהג\כרטיסן על הנסיעה אף אחד לא הפסיד כלום, ואני - אוכל חינם.
גניבה או לא? (שיעול.. שיעול.. כן! שיעול...)
אז נכון, זוהי לא גניבה לשמה, אבל לקבלת שירות יש תנאים. התנאי לנסיעה באוטובוס הוא תשלום לנהג כמו שהתנאי לצפיה בסרט הוא רכישת \ השכרת אותו סרט.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5919
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
איתי_הגיתי כתב:אל תשכחו שבזק ומקבילותיה בעולם עושות מליארדים על ההורדות הלא חוקיות.
סטיב ג'ובס לא יושן, לדוגמה....
זה לא נכון להאשים כך את בזק, כי באותה מידה ניתן להשאים כל מדינה בהפעלת כבישים, המשמשים לצורך העברת סמים ונשק
אם כך זה גם לא היה נכון להאשים את נאפסטר או את אי מיול או אתרי טורנטים. הם רק מספקים פלטפורמה או תשתית לשיתוף קבצים. אלה שבוחרים לשתף תכנים לא חוקיים הם המשתמשים עצמם.זה לא נכון להאשים כך את בזק, כי באותה מידה ניתן להשאים כל מדינה בהפעלת כבישים, המשמשים לצורך העברת שמים ונשק
[חזור למעלה] | פרופיל | שלח הודעה | חפש דווח על הודעה בעייתית למנהל...
זו היתממות במקרה הטוב , או צביעות...