ziv_r כתב: טוב שהכניסו AI לרכב עבור זה.
העובדה שהדוגמאות שניתנות הן כאלו, מוכיחה שגם לקוראי שורות אלו אין ממש שימוש בזה.
...
גם חיסכון בלחיצה אחת במסך כשאתה נוהג זה יתרון גדול, על 3 אין בכלל מה לדבר.
לא שימושי? לא חייב להשתמש, אני דווקא משתמש בזה כמעט בכל נסיעה מאז שזה הגיע. אפילו האישה גילתה שהרבה יותר קל לכבות את המיזוג בצד שלה ככה מאשר בלשחק עם המסך.
ziv_r
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46457
שליחה
לאנשים לא טכנולוגים באמת קל יותר ככה. מצד שני, 10 פעמים אומרים לו ״היי גרוק״ עד שהוא קולט, יותר קל לכבות את המזגן דרך המסך.
Huber כתב: אנחנו כאלו ישראלים, שמים לנו מערכת חכמה ובחינם במוצר שכבר נרכש ולא היה בו את האופציה, ללא תוספת תשלום, ואנחנו מתלוננים
...
...
ziv_r
עורך ראשי HTmag
שליחה
קל לקרוא לזה "חינם" עד שאתה מבין שמשלמים עליו בעצבים של לנסות להבין למה הוא קיים בכלל.
עשו כבר 100 סקרים ברדיט איזה פיצ"ר חסר בטסלה. AI לא היה באף אחד מהם.
אני מאמין שכל אחד מאיתנו היה מוותר על ה- AI לטובת דברים אלמנטריים שקיימים בכל רכב מודרני ממוצע כמו: HUD נורמלי, תצוגת 360, Apple CarPlay / Android Auto, Reverse Cross Traffic Alert או למען השם - שהמגבים לא יעבדו ב-40 מעלות ביולי-אוגוסט כשאין אף ענן. קודם שילמדו לזהות גשם בצורה אמינה. אולי ה- AI שלהם יעזור להם בזה.
לגמרי איתך לגבי (חלק) מהרשימה – נראה לי שאין פה אחד שלא היה חותם עכשיו על מגבים אוטומטיים שמתנהגים כמו שצריך ולא מתבלבלים מקרן שמש ביולי, או על שילוב מובנה של Waze ברכב שהיה סוגר פינה לכולנו.
אבל בינינו, זה לא באמת משנה את השורה התחתונה - "חינם" זה בדיוק מה שזה, ללא שום תוספת תשלום על מוצר שכבר רכשנו מזמן. טסלה לא עובדת לפי סקרי משתמשים ברדיט למיטב ידיעתי, היא מקדמת את האג'נדה והמוצרים שלה, וכרגע בראש סדרי העדיפויות של מאסק נמצא, בין היתר, Grok.
אף אחד הרי לא הבטיח לנו במעמד הרכישה CarPlay, HUD או מצלמות 360, וקנינו את הרכב עם כל החסרונות המוכרים שלו. אז במקום להתעצבן על מה שמעולם לא הובטח ולא קיים, עדיף פשוט להשלים עם מה שיש. מי שמוצא בזה ערך (אפילו לפקודה קולית שחוסכת לחיצות במסך) שייהנה מזה, ומי שלא, פשוט שיתעלם וימשיך ליהנות ממה שהרכב כן מציע.
סתם קוריוז קטן מהיום – משהו שלא הייתי יכול לעשות בלי הפיצ'ר הזה. בנסיעה לעבודה בבוקר התנגן בספוטיפיי שיר ישראלי, וידעתי שהוא מבוסס על שיר לועזי מוכר שחסר לי בפלייליסט, אבל לא הצלחתי להיזכר איזה. היה לי ברור שעד שאגיע למשרד זה יפרח לי מהראש. קראתי לגרוק, שאלתי אותו מה המקור, ותוך שנייה הוא שלף את השם המדויק. כדי לסגור מעגל ביקשתי ממנו תזכורת מבוססת מיקום: "תזכיר לי כשאגיע הביתה". שכחתי מזה לחלוטין, אבל כשהחניתי בערב בבית – התזכורת קפצה ישר על המסך. משנה חיים? ממש לא. חיוני? בטח שלא. אבל שימושי, נוח, ועובד חלק? לגמרי כן.
ziv_r
עורך ראשי HTmag
שליחה
ברור, טסלה עושה מה שמאסק רוצה ולא מה שרדיט מבקשים - על זה אין ויכוח. הטיעון הוא לא שמגיע לנו פיצוי או שהם ״חייבים״ לנו משהו, אלא שקורע מצחוק לראות איך הם משקיעים משאבים אדירים ב-AI, בזמן שהדברים הכי בסיסיים ויויומיים (כמו לגרום למגב לא לעבוד כשזורחת השמש) נשארים מאחור.
הסרטון מערוץ Enhance - S3XY Buttons בודק כיצד מהירות הנסיעה בכביש מהיר משפיעה על צריכת האנרגיה ועל טווח הנסיעה האמיתי של טסלה .
הרכב הנבדק: "Tesla Model Y Juniper" (שנת דגם 2025), גרסת AWD עם סוללה של כ 80 קוט"ש שמיש (טווח WLTP מוצהר של 620 ק"מ) .
גלגלים ומזג אוויר: חישוקי 20 אינץ' עם צמיגי Michelin Pilot Sport EV, טמפרטורה חיצונית של כ 30°C עם מזגן (AC) דולק לכל אורך הניסוי .
מסלול הבדיקה: מסלול זהה של 102 ק"מ (כ 90% כביש מהיר), שבוצע הלוך-חזור (כ 50 ק"מ לכל כיוון) כדי לבטל השפעות של שיפועי דרך ורוח . כל מקצה החל במדויק ב 60% סוללה .
תוצאות המבחן לפי מהירויות:
מהירות 110 קמ"ש:
זמן נסיעה: שעה ו 9 דקות .
ירידה בסוללה: 20% (נצרכו 14.6 קוט"ש) .
צריכה ממוצעת: 142.6Wh לק"מ .
טווח תיאורטי מחושב לסוללה מלאה (100% עד 0%): כ-554 ק"מ .
מהירות 120 קמ"ש:
זמן נסיעה: שעה ו 6 דקות (חיסכון של 3 דקות בלבד לעומת 110 קמ"ש) .
צריכה: נצרכו 16.0 קוט"ש .
צריכה ממוצעת: 156.8Wh לק"מ .
טווח תיאורטי מחושב לסוללה מלאה: כ 504 ק"מ (ירידה של כ -9% בטווח עבור תוספת של 10 קמ"ש) .
מהירות 130 קמ"ש:
זמן נסיעה: שעה בדיוק (חיסכון כולל של 9 דקות ביחס ל 110 קמ"ש) .
ירידה בסוללה: 24% (נצרכו 17.2 קוט"ש) .
צריכה ממוצעת: 168.4Wh לק"מ .
טווח תיאורטי מחושב לסוללה מלאה: כ 469 ק"מ (ירידה של מעל 15% בטווח לעומת נסיעה ב 110 קמ"ש) .
השורה התחתונה: העלאת מהירות השיוט מ 110 ל 130 קמ"ש חסכה 9 דקות בלבד במסלול של 100 ק"מ, אך עלתה באובדן פוטנציאלי של כ 85 ק"מ של טווח כולל .
ההסבר הפיזיקלי המרכזי לכך הוא הגרר האווירודינמי (Drag), שעולה בריבוע ביחס למהירות (הכפלת המהירות מגדילה את כוח הגרר פי ארבעה בקירוב) . במהירויות כביש מהיר התנגדות האוויר הופכת לפקטור הדומיננטי ביותר בצריכת הסוללה, הרבה מעבר להתנגדות הגלגול או למערכות הרכב הפנימיות .
Shasoosh
חבר ותיק
תגובות: 1863
שליחה
סוף סוף אפשר להגיד בקול ״תשמיע שירים של*זמר ישראלי כלשהו* והוא יבין מה אני רוצה. זה לא עבד לי לפני גרוק ומשנה לי את כל חווית הנהיגה.
istarmini
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939
שליחה
ziv_r כתב: קל לקרוא לזה "חינם" עד שאתה מבין שמשלמים עליו בעצבים של לנסות להבין למה הוא קיים בכלל.
עשו כבר 100 סקרים ברדיט איזה פיצ"ר חסר בטסלה. AI לא היה באף אחד מהם.
אני מאמין שכל אחד מאיתנו היה מוותר על ה- AI לטובת דברים אלמנטריים שקיימים בכל רכב מודרני ממוצע כמו: HUD נורמלי, תצוגת 360, Apple CarPlay / Android Auto, Reverse Cross Traffic Alert או למען השם - שהמגבים לא יעבדו ב-40 מעלות ביולי-אוגוסט כשאין אף ענן. קודם שילמדו לזהות גשם בצורה אמינה. אולי ה- AI שלהם יעזור להם בזה.
אני חושב, לא בטוח עדיין, שבעיית המגבים שנדלקים רנדומלית יכולה להיות גם בגלל זכוכית מלוכלכת (מבחוץ ואפילו מבפנים)
כשאור נופל על החלון בצורה מסויימת זה גורם למחשב "לחשוב" שיורד גשם.
עם כל זאת, אני גם חושב שלחסוך חיישן גשם היה רעיון מפגר, אלא אם כן הייתה סיבה טכנית למה הם רצו להוריד אותו (לא חושב).
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן
שליחה
טסלה משיקה Emergency Drive Away
istarmini
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939
שליחה
TheCoolest כתב: אני חושב, לא בטוח עדיין, שבעיית המגבים שנדלקים רנדומלית יכולה להיות גם בגלל זכוכית מלוכלכת (מבחוץ ואפילו מבפנים)
כשאור נופל על החלון בצורה מסויימת זה גורם למחשב "לחשוב" שיורד גשם.
עם כל זאת, אני גם חושב שלחסוך חיישן גשם היה רעיון מפגר, אלא אם כן הייתה סיבה טכנית למה הם רצו להוריד אותו (לא חושב).
...
תתנחמו בזה שהרכב לא מפעיל עם המגבים חימום במקום קירור
נכון. אירוע דיי מצער, אבל זמן תגובה דיי מהיר עם פתרון סביר התחשב בתשתיות ורכבים קיימים.
יש חברה שמוכרת EVJect, מתאם שמתחבר בין הרכב למטען ובמקרה חירום מאפשר להפסיק את הטעינה מהמסך ולהתחיל בנהיגה, המתאם "נקרע" ל-2. חצי אחד נשאר ברכב והחצי השני על המטען, עם סיכויי נזק יחסית נמוכים לשני הצדדים. עולה כמה מאות דולרים...
במקרה של שימוש במערכת החירום הזאת של טסלה, יש נזק גדול למטען וגם לרכב. והטסלה משדרת סרטון קצר לשרתי חברה ע"מ לוודא שלא משתמשים בעזיבת חירום שלא לצורך אמיתי.