טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78791
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5380 פעמים

שליחה #4161 

ה-Y החדשה ממש מוזרה מאחור.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73255
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #4162 

oferlaor כתב: סוף תקופה. ה-X זה הרכב הכי יפה שלהם
...
בהחלט חבל. אני אישית מאוד אהבתי את ה S, התקציב שלי קצת פחות :lol:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4163 

oferlaor כתב: ה-Y החדשה ממש מוזרה מאחור.
...
אני עוד לא החלטתי מה יותר מכוער, ה Y הישנה (שנראית בעיניי כמו צפרדע) או החדשה שפשוט נראית ג'נרית להפליא, בלי שום אופי או ייחוד.

אלי וילנאי
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
שם מלא: אלי וילנאי
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4164 

מישהו פה פעם כתב, מישהו שיש לו Y, שזה לא נוראה שהיא מכוערת כי רוב הזמן הוא נמצא בתוכה. לדעתי זה שיא בין גלקטי חדש בדיסוננס קוגניטיבי...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4165 

כל אחד בוחר רכב לפי פרמטרים שונים. למרות שלדעתי ה-Y החדשה נראת כמו מקרר סיני גנרי, ומאחור הרכב נראה מוזר (לא מכוער) אם הייתי צריך לבחור בינה לבין SUV אחר, הייתי בוחר בטסלה. כי לפי איך שאני מדרג חשיבות של מאפיינים שונים שיש ברכב, המראה שלו לא בהכרח בראש הרשימה.

אלי וילנאי
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4166 

אני דווקא חושב של Y אין מראה גנרי. היא משתמשת באותה שפת עיצוב שמשותפ לכל רכבי טסלה. לדעתי הכיעור שלה נובע מפרופורציות שאנחנו לא רגילים אליהן. היא צרה יחסית לגובה שלה וניראית לכן פכוסה. החלק הקדמי של הרכב נמוך יחסית ( לדעתי כיד להקטין גרר, ולהגדיל טווח, שכן בניגוד לרכב בנזין, אין מנוע שדורש מכסה גבוה) וכל אלה יחד יוצרים מראה, שלעין שרגילה שנים לפרופורציות מסויימות - ניראה מכוער.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46343
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #4167 

נכון כל אלו שיורדים על ה- Y, יש להם 3?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4168 

חחח, יש בזה משהו. אבל ה-3 פשוט יותר יפה מה-Y לטעמי...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4169 

גם ה-3 הישנה הייתה יפה יותר מה-Y הישנה. ולא משנה מה תגידו, לעין שלי החזית של ה-Y החדשה נראת כמו רכב גנרי לחלוטין. הפרונט שלה נראה כמו פרונט של כל SUV חדש אחר. יש XPENG וגם יונדאי שנראות כמעט אותו דבר מקדימה.
ה-3 החדשה, לדעתי, רכב מאד יפה גם מקדימה וגם ומאחורה. הרבה יותר יפה מה-3 הישנה.
ה-S, אחרי מתיחת הפנים שהם עשו לחזית ב-2016 נראת מעולה עד היום, לדעתי. למראה הקדמי של ה-S הישנות יותר אני פחות מתחבר.
ה-X לדעתי נראת קצת מוזר, כנראה בגלל הפרופורציות. הדלתות האחוריות זה ממש מגניב, אבל לא הייתי רוצה להיות בעלים של X כשהיא מחוץ לתקופת האחריות.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4170 

oferlaor כתב: חחח, יש בזה משהו. אבל ה-3 פשוט יותר יפה מה-Y לטעמי...
...
בהחלט. גם לטעמי. העיצוב המקורי עבד טוב יותר בסדאן. וכן, לדעתי ה 3 החדשה יפה יותר מהישנה.

אלי וילנאי
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4171 

ziv_r כתב: נכון כל אלו שיורדים על ה- Y, יש להם 3?
...
לי אישית אין 3. ואני חושב שיש זוויות שה 3 יפה, אבל יש זוויות - אדושם ישמור.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46343
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #4172 

יש לך טסלה?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4173 

https://driveteslacanada.ca/news/tesla- ... spwouoe%2C

מחקר אריכות ימים ועמידות נרחב שביצעה חברת iSeeCars (אשר ניתח מעל 174 מיליון כלי רכב), ובחן את הסיכוי של מותגי רכב שונים להגיע לנתון המרשים של 250,000 מייל (כ-402,000 קילומטרים) מציג תוצאות מעודדות.

התוצאות של טסלה במחקר זה הפתיעו לטובה והציגו נתונים חזקים מול מותגי יוקרה ומותגים ותיקים:

סיכוי הגעה ליעד: לפי הנתונים, לרכב מבית טסלה יש סיכוי של 4.6% להגיע לרף של 250,000 מייל.
השוואה לממוצע: נתון זה נמצא ממש קרוב לממוצע התעשייתי הכללי שעומד על 4.8% (המושפע ומורם משמעותית למעלה בזכות ענקיות אמינות יפניות כמו טויוטה עם 17.8% ולקסוס עם 12.8%).
עקיפת מותגים ותיקים: טסלה הגיעה למקום ה-6 הכללי (בתיקו עם GMC) ועקפה מותגים בעלי מוניטין עמידות ארוך שנים. לדוגמה, טסלה נמצאה כבעלת סיכוי כפול מטילדה לעומת סובארו (2.3%) ווולוו (2.2%). היא עקפה בפער ניכר גם מותגי יוקרה גרמניים כמו מרצדס (1.7%), פורשה (0.5%) וב.מ.וו (0.4%).
בסגמנט היוקרה: טסלה התברגה במקום ה-3 המרשים בקטגוריית מותגי היוקרה, כשרק לקסוס ואקורה מקדימות אותה.

מדוע רכבים חשמליים מציגים יתרון מכני כזה?

בכירי התעשייה (וחשבון ה X הרשמי של טסלה) הדגישו את הסיבה המכנית הברורה לתוצאות:
רכב חשמלי (EV) פשוט לא כולל קטגוריה שלמה של רכיבים מכניים מורכבים שנוטים להישחק ולהתקלקל ברכבי בעירה פנימית עם השנים. אין מנוע בנזין/דיזל מורכב, אין צורך בהחלפות שמן, אין רצועות או שרשראות תזמון (Timing chains), אין מזרקי דלק, ויש הרבה פחות חלקים נעים באופן כללי. הרכיבים שכן נשחקים (צמיגים, מתלים, בלמים) זהים לכל רכב, אך מערכת ההנעה עצמה פשוטה ואמינה בהרבה לאורך זמן.

המחקר מציין שני סייגים חשובים לגבי טסלה:

1. צי רכב צעיר: רוב צי הרכבים של טסלה על הכביש (ובעיקר הדגמים ההמוניים Model 3 ו Model Y) נמצא על הכביש פחות מעשור. לכן, כמות הרכבים שהספיקה לצבור פיזית 250,000 מייל קטנה יותר בהשוואה לחברות כמו טויוטה. הנתון של 4.6% הוא תחזית סטטיסטית מבוססת אלגוריתם עבור הרכבים שנעים כיום.
2. שאלת ירידת קיבולת הסוללה (Battery Degradation): המחקר בודק רק אם הרכב "שרד" והמשיך לנסוע, אך הוא לא משקלל את מצב בריאות הסוללה באותו שלב או האם היא הוחלפה. למרות שדיווחים מהשטח מראים על אובדן קיבולת מתון יחסית (סביב 10-15% אחרי קילומטראז' גבוה מאוד), עלות החלפת סוללה פוטנציאלית היא עדיין פקטור כלכלי משמעותי שהמדד היבש לא מציג.

אלי וילנאי
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4174 

הנתון של טויוטה מטורף! אחד מכל 6 רכבים מגיע ל400 אלף קילומטר!
אני לא מבין למה יצרנים אחרים לא אמינים באותה צורה. לטויוטה אין אבקת קסם. להערכתי מדובר על בחירה מודעת. בדומה למה שאנחנו מכירים ממדפסות, ומתרגילי הסוללה הנלוזים של אפל.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4175 

https://www.notateslaapp.com/news/4296/ ... rimspwouoe,

אינסטינקטים של AI - מערכת ה FSD של טסלה התחמקה ממכשול תוך 0.13 שניות בלבד.

סרטון ויראלי שמציג רכב טסלה בכביש מהיר שמתחמק מחפץ גדול שנפל פתאום על הנתיב.

המספרים מאחורי התמרון הזה פשוט הזויים:

זמן תגובה של ה-FSD: לקח למערכת 0.13 שניות בלבד (130 מילישניות) מרגע הופעת המכשול לזהות אותו, לתכנן נתיב מילוט ולבצע הסטה חלקה של ההגה.
לשם השוואה: זמן תגובה של נהג אנושי ערני במצב כזה נע בין 0.7 ל-1.5 שניות. המערכת הגיבה פי 5 עד פי 10 מהר יותר מבנאדם.

במהירויות של כביש מהיר, הפער הזה של חלקיקי השנייה הוא בדיוק ההבדל בין תאונה קשה לבין המשך נסיעה שגרתית. מה שמרשים במיוחד זה שהכל מבוסס על ראייה ממוחשבת נטו (Tesla Vision) דרך המצלמות בלבד, ללא רדאר או לידאר.

מרשים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4176 

לפני כמה שבועות התהפכה משאית בכביש 6 (לפחות שני צמיגים התפוצצו בו זמנית) כמה רכבים לפני. הרכב שלפני נלחץ ובלם מ 130 קמ״ש פול ברקס בלי לקחת בחשבון שיש עוד רכבים ושהמשאית לא נעצרת מיד.

בלמתי מיידית אבל הטסלה לקחה שליטה ממני. הרכב הפעיל ABS ומשך שמאלה (לא היה רכב שם). אני חושב שבסיכוי גבוה שזה היה טוטאל לוס אם הוא לא היה לוקח ממני שליטה. לא הייתי מספיק להגיב בדיוק ובמהירות כזו.

שניה אחרי זה עקף את הרכב ואת המשאית. מרגיש שאני חייב לרכב את החיים.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4177 

וואו, מדהים 8O

היית של AUTOPILOT אני מניח?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4178 

https://www.autoblog.com/news/tesla-all ... fsd-safety

האם בטסלה שיקרו לרגולטורים באירופה ?

תחקיר של סוכנות הידיעות רויטרס (יוני 2026) מאשים את טסלה בהצגת נתונים סטטיסטיים מטעים לרגולטורים באירופה, כדי ללחוץ על אישור מערכת ה-FSD (Full Self-Driving) ביבשת.

הטענה של טסלה - המערכת בטוחה פי 7 עד 10 מנהג אנושי ממוצע.

הביקורת של מומחי הבטיחות - טסלה ביצעה השוואות לא תקפות, היא השוותה תאונות קשות בלבד ברכביה (שבהן נפתחו כריות אוויר) מול נתוני תאונות כלליים מהארכיון (הכוללים גם שפשופי פח קלים), והניחה הנחות לא מציאותיות לפיהן כל כלי הרכב בכביש (כולל אופנועים ומשאיות) יוחלפו בטסלה.

תגובת הרגולטורים - הרשות ההולנדית (RDW), המובילה את הבדיקה עבור האיחוד האירופי, הבהירה כי אינה מסתמכת על נתוני השיווק של טסלה אלא על מבחנים עצמאיים בשטח.

למרות הביקורת, טסלה כבר השיגה אישורים זמניים במספר מדינות (כמו הולנד, דנמרק ובלגיה), אך הפיקוח לקראת האישור הכלל אירופי צפוי להחמיר בעקבות הממצאים.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4179 

מפרט ה Tesla Cybercab מתוך מסמכי הסמכה חדשים של ה-EPA (פורסם על ידי niccruzpatane@).

פרטים מרכזיים:

סוללה: מארז של 48 קו"ט/שעה (kWh)
משקל עצמי: 3,118 פאונד (כ 1,414 ק"ג — קל בכ 641 פאונד מ-Model 3 RWD)
מערכת הנעה: הנעה קדמית (FWD)
מנוע: מנוע AC תלת-פאזי עם מגנט קבוע (Permanent Magnet)
הספק: 219 כוחות סוס מוערכים (163 קילווואט)
משקל כולל מותר (GVWR): 3,730 פאונד (כ 1,692 ק"ג)

נתוני הסמכה ראשוניים עבור ה Cybercab (הרובוטקסי העתידי של טסלה). הסוללה הקטנה יחסית של 48 קו"ט/שעה והמשקל הקל מרמזים כי הרכב מותאם ליעילות ולעלות נמוכה יותר בתפקידו כחלק מצי רכבים אוטונומיים, ולא לנהיגה אישית לטווחים ארוכים. הנעה קדמית (FWD) היא בחירה מעניינת עבור רובוטקסי ייעודי — ככל הנראה היא מסייעת בניצול המקום (Packaging), בעלויות ובפשטות, מכיוון שהרכב לא יצטרך להתמודד עם דינמיקת נהיגה עם נטייה אחורית בעלת ביצועים גבוהים כמו מכוניות ספורט.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4180 

Huber כתב: וואו, מדהים תמונה
היית של AUTOPILOT אני מניח?
...
לא!
זה כל הקטע, תכננתי להפעיל כי זה היה ממש בהתחלה של כביש 6, אבל התאונה פתאום באה משום מקום. פתאום אני רואה כמו בהילוך איטי את המשאית עפה הצידה ומתהפכת והצמיגים עפים לכל מקום. המשאית היתה בהילוך איטי אבל זה שלפני ממש לא - הוא בלם פול סטופ.

נהגתי רגיל, שמתי ברקס, והתחלתי לסובב את ההגה תוך כדי שאני בודק שאני לא מתרסק על מישהו משמאל והרכב פשוט לקח שליטה מלאה.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”