אחרי כמעט ארבע שנים עם המודל 3 לונג ריינג' יוני 2021 (אמריקאי) – שנתיים וחצי אצל אבא שלי ושנה וחצי אצלי – הגיע הזמן לשתף כמה רשמים.
הצד הטוב: הכוח של הרכב הזה פשוט אחר. כמעט 500 כ"ס שזמינים לך בכל רגע, בלחיצה אחת על הדוושה, זה משהו שקשה להסביר למי שלא חווה.
מעבר לזה, השקט בנסיעה, הנוחות, הנראות, המסך הגדול, האפליקציה, עדכוני התוכנה, מבחינה טכנולוגית ותכנונית זה רכב מרשים באמת.
גם התא המטען הקדמי אצלי אישית שימושי ממש, ואני מוצא את עצמי משתמש בו יותר מהאחורי.
הצד הפחות טוב, ויש כזה: איכות ההרכבה, לצערי, מאכזבת בגדול. רווחים לא אחידים בכל מקום, רעשי רוח במהירות של 100 שמרגישים כמו אופנוע, אפשר ממש לראות שהגומי של החלון לא יושב כמו שצריך אבל לא ניתן לסידור ללא מוסך.
הדשבורד מקרטש על אבנים משתלבות, והדלת עושה קליקים בכל פתיחה וסגירה (זה ידוע ומתועד גם ביוטיוב כפגם ייצור), אבל זה לא הופך אותו לפחות מעצבן.
מעבר לזה, הדבק של תא הכפפות נפל ולמעשה יש לי תא כפפות ללא הכיסוי עור עליו.
הפלסטיק ליד הגלגל האחורי נפל ואי אפשר לחבר בחזרה בלי להוציא את הגלגל, מה שגורם לרעשים בכל פעם שעוברים על משהו מעט גבוה כמו באמפר.
מיכל נוזל השמשות נסדק כתוצאה מהחום כנראה וללא החלפה אין מים בוישרים.
פילטר המזגן דורש החלפה תוך פחות מחצי שנה בגלל ריח. כל פרט כזה לבד הייתי מקבל אבל כולם יחד ככה? מרגיש כמו מוצר שמתפרק.
במשפחה יש לנו שלוש טסלות- 2024, 2025, והמודל 3 הזאת מ-2021 וההבדל באיכות ההרכבה מורגש לטובת הסינים.
אשמח לשמוע אם יש כאן עוד בעלי 2021 עם אותן תחושות, או שאני סתם בר מזל במיוחד