טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10098
נתן תודות: 587 פעמים
קיבל תודות: 611 פעמים

שליחה #4141 

shiki כתב: אני קניתי בחודש שעבר למודל Y שלי 4 צמיגים מקוריים 19 אינץ' של הנקוק ב 1000 ש"ח לצמיג כולל מע"מ איזון והתקנה בחולון בפנצ'רייה בשם טיפ טופ. לא מכיר מחירים למודל 3 אבל לפי סקר שערכתי הם היו הזולים מכולם בפער. לדעתי שווה להרים טלפון לבדוק.
...
טי טופ מוכרים את המישלן 18" ב-975 לצמיג.
הנקוק יותר זולים מהמשלנים.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78925
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4142 

רק אל תיקח צמיג ספורט לרכב שאינו פרפורמנס

Aviv943
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 611
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #4143 

אחרי כמעט ארבע שנים עם המודל 3 לונג ריינג' יוני 2021 (אמריקאי) – שנתיים וחצי אצל אבא שלי ושנה וחצי אצלי – הגיע הזמן לשתף כמה רשמים.

הצד הטוב: הכוח של הרכב הזה פשוט אחר. כמעט 500 כ"ס שזמינים לך בכל רגע, בלחיצה אחת על הדוושה, זה משהו שקשה להסביר למי שלא חווה.
מעבר לזה, השקט בנסיעה, הנוחות, הנראות, המסך הגדול, האפליקציה, עדכוני התוכנה, מבחינה טכנולוגית ותכנונית זה רכב מרשים באמת.
גם התא המטען הקדמי אצלי אישית שימושי ממש, ואני מוצא את עצמי משתמש בו יותר מהאחורי.

הצד הפחות טוב, ויש כזה: איכות ההרכבה, לצערי, מאכזבת בגדול. רווחים לא אחידים בכל מקום, רעשי רוח במהירות של 100 שמרגישים כמו אופנוע, אפשר ממש לראות שהגומי של החלון לא יושב כמו שצריך אבל לא ניתן לסידור ללא מוסך.
הדשבורד מקרטש על אבנים משתלבות, והדלת עושה קליקים בכל פתיחה וסגירה (זה ידוע ומתועד גם ביוטיוב כפגם ייצור), אבל זה לא הופך אותו לפחות מעצבן.

מעבר לזה, הדבק של תא הכפפות נפל ולמעשה יש לי תא כפפות ללא הכיסוי עור עליו.
הפלסטיק ליד הגלגל האחורי נפל ואי אפשר לחבר בחזרה בלי להוציא את הגלגל, מה שגורם לרעשים בכל פעם שעוברים על משהו מעט גבוה כמו באמפר.
מיכל נוזל השמשות נסדק כתוצאה מהחום כנראה וללא החלפה אין מים בוישרים.
פילטר המזגן דורש החלפה תוך פחות מחצי שנה בגלל ריח. כל פרט כזה לבד הייתי מקבל אבל כולם יחד ככה? מרגיש כמו מוצר שמתפרק.

במשפחה יש לנו שלוש טסלות- 2024, 2025, והמודל 3 הזאת מ-2021 וההבדל באיכות ההרכבה מורגש לטובת הסינים.
אשמח לשמוע אם יש כאן עוד בעלי 2021 עם אותן תחושות, או שאני סתם בר מזל במיוחד 😅

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10098
נתן תודות: 587 פעמים
קיבל תודות: 611 פעמים

שליחה #4144 

אני עם משלוח מאי 21, שזה בדיוק המשלוח הראשון של הסינים.
יכול להבין על מה אתה מדבר בעניין הקרקושים, יש לי אחד כזה בדלת אחורית שאני גם יודע מאיפה זה מגיע וכל הזמן מתעצל לתקן.
גם לגבי פילטר מזגן אני יודע על מה אתה מדבר ולכן אני רוכש אותם באופן עצמאי באתרים שונים ומחליף לבד.

השבוע החלפתי 4 חיישני לחץ אוויר באופן פרטי וחסכתי מאות שקלים אל מול המחיר בטסלה, אם להיות ספציפים, חסכתי 75%.
והיו עוד כל מיני דברים שהוחלפו במסגרת האחריות בלי וויכוחים מצידם.

ולמרות כל זאת, הרכב הבא שלי יהיה גם טסלה.
האיכות שיש היום בהיילנד או בגוניפר הרבה יותר טובה ממה שהיה בדור הקודם.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73359
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #4145 

אני די בטוח שהם הלכו והשתפרו משנה לשנה באיכות ההרכבה. שלי משנת 23, אוטוט סוגר 3 שנים ולא נתקלתי באף אחת מהתופעות הללו למזלי. וכן, גם אצלי סביר מאוד להניח שגם הרכב הבא יהיה טסלה, אבל זה יקרה רק שהחברה הזו תסגור סופית את המפרט ל FSD מלא (HW4? HW5? כשנדע אשקול שדרוג כנראה).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46404
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #4146 

אם עובדים עם המזגן כאשר לחוץ הכפתור של איוורור פנימי (כלומר ללא הכנסה של אויר מבחוץ), התדירות של החלפת פילטר המזגן יורדת. אני עם הרכב 3 שנים ועוד לא החלפתי את הפילטר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20184
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4147 

אני עם SR+ מאוגוסט 21, אז סיני. אמנם קילומטרז' ממש נמוך והרכב 99% חונה בחניון תת קרקעי (גם בבית וגם בעבודה)
התא כפפות אצלי הוחלף באחריות כי לא היה מיושר ולא נסגר כמו שצריך - הגיע מכונאי הביתה.
עוד לא היה לי שום דבר שהתפרק, ואני גם לא שם לב לרעשי רוח חזקים מהמצופה.
פילטר מזגן הוחלף פעם אחת במסגרת של משהו שהרכב היה במוסך בשבילו (נראה לי לחזק את ברגים בפורט הטעינה עבור DC)
מה שכן, יש רעשים מהחלק האחורי אצלי, אני מעריך שזה בא מהעור הסינטטי של המושבים האחוריים שמתחכך במשהו. ברכב שקט זה דיי מציק, בעיקר קיים בנסיעה בכביש לא חלק. בתחילת הדרך הגעתי עד למוסך בטסלה, אבל כמובן שלא הצליחו לאבחן.
במצבים מסויימים אפשר לשמוע רעשים מהגומיות של החלונות, אבל זה לא כל כך מפריע לי.
אני חושב שגם מצב המרווחים (panel gaps) באוטו שלי דיי טוב.
בסה"כ אני מרוצה, אבל זה ידוע שהרכבים החדשים הרבה יותר טובים מכל הבחינות, גם איכות החומרים וגם איכות ההרכבה.

זיו, אני תמיד על אוטו בכל מה שנוגע למיזוג האוויר ברכב. בד"כ פשוט מכוון על 21 מעלות גם בקיץ וגם בחורף וזה סבבה ב-95% מהשימוש, לפעמים מוריד\מעלה טמפ' במידת הצורך. במצב אוטו הסירקולציה לרוב פנימית, אבל לפעמים הוא פותח אותה כדי לאוורר את חלל הרכב. מסתבר שרמת ה-CO2 ברכב סגור עם סירקולציה פנימית עולה דיי מהר בנסיעה, ויכול להגיע לרמות לא נעימות, לכן כיוון אוטומט פשרה קבילה מבחינתי.

Aviv943
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 611
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #4148 

פרסום ראשון: טסלה מוכנה להשקת FSD בישראל
בזמן שכנס התחבורה החכמה נפתח באיחור ובכירי החברה מתכוננים להכרזה הרשמית בעלי המכוניות כבר מזהים את השינויים במסכים.

https://theverifier.co.il/79190/tesla-f ... nch-israel

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4149 

Aviv943 כתב: פרסום ראשון: טסלה מוכנה להשקת FSD בישראל
בזמן שכנס התחבורה החכמה נפתח באיחור ובכירי החברה מתכוננים להכרזה הרשמית בעלי המכוניות כבר מזהים את השינויים במסכים.
https://theverifier.co.il/79190/tesla-f ... nch-israel
...
השמועות אומרות שרק בעלי HW4 יוכלו להשתמש בשירות, מה שאומר שחלק ניכר מהרכבים הקיימים בארץ (אני רוצה להגיד הרב?) לא יוכלו.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #4150 

אני מניח שגרסה 12 לא כל כך בנויה לנהיגה בארץ.
אולי נקבל את V14-LITE אחרי שהיא תצא בארה"ב.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #4151 

TL;DW: הוא אמר שאמור להיות אישור או שהאישור ל-FSD יגיע בקרוב.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4152 

אין סיבה שלא יהיה אישור, הניסוי כבר רץ בארה"ב כחצי שנה וכבר עברו בחלק מהמקומות לנהיגה אוטונומית מלאה, ובלא מעט מדינות אירופאיות הם קיבלו אישור להתחיל ניסוי, אז למה לא בישראל (למעט אולי תשתית הכבישים המזעזעת שלנו)?

הכל כרגע תלוי כנראה בשרת התחבורה שלנו לצערנו.

עריכה - הוא אומר ש"אני לא בטוח אם כבר יש לנו אישור לזה בישראל, אני חושב שאולי יש לנו או שנקבל אותו בקרוב בתקווה, ואז תוכלו לחוות את זה בעצמכם." (דקה 01:50), בקיצור הוא לא אישר כלום. מדהים שריאיינו אותו לגבי זה בלי לפני כן לאשר את זה סופית או לפחות לאשר שזה קיבל אישור אצלנו. מירי רגב אמרנו?

"I'm not sure if we have approval for this in Israel. I think we may have, or we'll get it soon hopefully and you'll be able to experience it for yourself."
ד"א, הוא לא היה אמר להגיע לארץ? כי הראיון התבצע כשהוא בארה"ב.

אלי וילנאי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
שם מלא: אלי וילנאי
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4153 

עיתונאי הרכב היחידי שאני מאמין לו בישראל כותב את זה:

https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... hytidut1zx

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4154 

"הכתבה מבקרת את השרה על כך שהיא משמשת כמעט כ"פרזנטורית" של חברה מסחרית אחת ספציפית, ומקדמת אותה בפומבי מבלי שטסלה התחייבה להשקעות כלשהן בישראל (כמו הקמת מרכזי פיתוח או מפעלים, בניגוד ליצרניות כמו ג'נרל מוטורס או מרצדס)."

מה הקשר בין מחט ל ת ח ת? ממתי הבאה של טכנולוגיה חדשה שמשרתת את האזרחים אמורה להיות מותנית באי אלו מהתנאים הללו? נו באמת...

לגבי כל השאר, אם איך שמשרדי ממשלה והשרים בה מתנהלים, אני די בטוח שעוד לא הסדירו כלום לפני שהיא פתחה את הפה שלה והרימה הצהרות באוויר בלי כיסוי. מדהים שמנהלים את המדינה אנשים כ"כ מוגבלים.

אלי וילנאי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4155 

עדיין לא הגענו למצב שבו לתת לAI לסכם כתבה יכולה להחליף את הכתבה עצמה. ממליץ לקרוא ואז יהיה ברור למה הטמעת FSD בישראל לא תיקרה מחר.
למשל (והלמשל הזה *לא* מחליף קריאת כתבה) - לא הוסדר נושא המיסוי. כדי להפעיל FSD צריך להבין אם משלמים על זה מיסים או לא. דוגמה מוכרת.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4156 

הרעיון של מאסק הוא מנוי חודשי. אני מניח שזה חלק מהדיונים עם משרד התחבורה שצריכים לוודא שרשויות המס לא יקחו על זה 80% מס...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #4157 

אגב, גם אצלי הופיע בתחתית התפריט הראשי של הרכב "Upgrades" שבינתיים ריק.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46404
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #4158 

טסלה שחררה סרטון חגיגי שמסמן את סיום הייצור והמסירות האחרונות בהחלט של דגמי ה-Model S וה-Model X. החברה מפנה את המשאבים וקווי הייצור במפעל בפרימונט לטובת עתיד האוטונומיה והרובוטיקה: ה-Cybercab & רובוט ה-Optimus.

טסלה ייצרה סדרה סופית ומוגבלת של ה-S וה-X בצבע האדום המקורי עם פנים עור לבן. מאסק והמעצב הראשי, מסרו את המפתחות אישית ללקוחות האחרונים על הבמה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4159 

סוף תקופה. ה-X זה הרכב הכי יפה שלהם

אלי וילנאי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4160 

איזה מוזר זה. בעיני רק ה Y מכוערת יותר מה X. כנראה עניין של טעם.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”