מגבר משולב הייבריד....?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
satantin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #41 

אני חושב שחוסר ידע והסתמכות על האוזן נותנים לא פעם אפשרת לאשליה עצמית.
...
מה?? אז למה בכלל אנו עוסקים ב-"אודיו" אשר הינו תלוי בלבד בכושר השמיעה? הרי זה שאני צופה בדיאגרמות של מעגלים לא עושה את השמיעה יותר מוצלחת. דווקא, ההיפך, ההסתכלות על הסכימה טרם שמיעה עלולה לגרום לאשליות בשמיעה.

ידידי, אינך צודק...

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

יוסי, הטון שלי נמוך, אולי נחרץ, אבל נמוך.

שליחה #42 

האם שומאכר מכונאי?
האם כדי להיות שף טוב צריך להיות כימאי?
האם כדי להבין ביין אני צריך להיות יינן?

הדברים שאנו עוסקים בהם הם תחביב הפונקציה והמטרה שלו היא לגרום לנו תענוג והנאה.
איני מותח ביקורת על התאוריות שלך, אני מותח ביקורת עליך.

טול קורה מבין עיניך כאשר אתה מדבר על אמונותי. - לי אין שום אמונות, אלא האמונה במה שגורם לי הנאה.

מילא אם היית כותב להדיוטים, שלא שמעו דבר מעבר למערכת מהדיוטי פרי, ומסביר להם את התאוריות שלך.
אבל התאוריות שלך מועברות לאנשים ששמעו אין ספור מכשירים, והמסקנה של כולם (אני מקווה) שאין מתאם
מלא בין הנתונים הטכנים של הפריט לבין כמות ההנאה שהוא הסב לשומע.

אני בכלל לא בכיוון של ללמוד או להבין אלקטרוניקה, כמו שאיני מתכוון ללמוד מכונאות אעפ"י שאני מאוד אוהב לנהוג (במכונית ספורט).

אני בהחלט מוכן להמשיך לקרוא, ולא להבין את כל הודעותיך. אך אנא אל תן קצת ריספקט לאילו שלא מבינים במעגלים אלקטרוניים,
שהם לפחות יודעים מה נשמע להם טוב.

בכבוד

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

לשני החברים בהודעות שלפני זו

שליחה #43 

ההודעה עם האלקטרוניקה הבלתי מובנת היתה בעיקרה מיועדת לאייל, שאני לא ידוע מה השכלתו הפורמלית אבל הוא מגלה ידע נרחב.

תנסו חברים להתיחס לגופו של ענין (ITZO ) ולא לגופו של אדם. ITZO התנפל עלי ומרוב להיטות סתר את עצמו, אז אני קצת ניצלתי זאת בתשובה. אבל אני באמת מנסה לא להמתוח ביקורת על אף אחד, ומותר לי להביע עמדה שלא מקובלת על כולם. תנסו להתמודד עם העמדה. זה שתמתחו ביקורת עלי זו התנצחות לשם הניצוח ולא בכדי להחליף דיעות, ומותר לא להסכים.

אני מכיר יפה את הטיעונים שהעיקר זה האוזן. אני מאוד ספקן נגד הטיעון הזה, כי אנשים רבים נכשלים בשיטה הזו, לבחור לעצמם ציוד.
תחשבו כיצד מצליחים להכנס בתחום השמע - מכל הנושאים שבעולם, כל מיני דברים מוזרים, ומוצאים אנשים שבטוחים שהם שמעו שיפור. אני מצטער להגיד שכמות הרמאים הקיימת - (לא מזמן הביאו איזה ישראלי שמוכר שמן למריחה על דיסקים) היא בלשון המעטה לא קטנה. יש שעון TICE, יש קוונטום אודיו.
לא רוצה לפתוח בויכוח אינסופי על נושאים אלה אם הם קבילים או לא. תבינו את עמדתי אם תחשבו על כך:
בהסתמכות רק על בחינה עם האוזן - ראו מה מרטין כתב על כך בחינה סוביקטיבית, אם במקרה הביאו רמאות, שלא עושה כלום, מה הסיכוי שנטעה ונשלה את עצמנו.

ואם אתם חושבים שאין שום דבר כזה, כי בהאזנה סוביקטיבית ניתן בקלות לסנן רמאויות, מה אומר, זכותכם הלגיטימית. תרשו לי לחלוק על כך.

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים

איפה ובמה סתררתי את עצמי?

שליחה #44 

אני מבין את עמדתך, אך לא נראה לי שאתה מכבד את עמדתי.

אני מכבד את ידיעותיך באלקטרוניקה, אבל מצטער - שאר הדברים שאתה כותב מציירים אותך בעיני כאדם השומע מוסיקה
דרך החור של הצ'יפ.

גם נימוסי הכתיבה המעודנים שלך אינם מסתירים את ביטולך ביכולת של החובבן לקבל החלטה מושכלת לגבי אייכות המכשיר וערכו.

אם תתעקש, ויהיה לי כוח - אוכל להביא לך מספר דוגמאות.

ד"א, לך אחורה בהודעותיך גם בפורום זה וגם בשכן, ותימצא, שהם מלאות מונחים טכנים שאני מסופק באם מרבית הקוראים מבינים.

בזה סיימתי את הויכוח איתך.

תהנה.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #45 

יוסי,

אם ננסה להתייחס לגופו של עניין:

לעניין הרכיב, עפ"י התשובות שרשמו לך (גם בפורום השכן), התרשמתי שהוא אכן נחשב איכותי, האם זו גם התרשמותך?

מעבר לכך, לא ראיתי בנמצא נתוני מדידות של המגבר, האם ניתן לחזות את איכותו ללא הנתונים האלו?
ליאור

satantin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #46 

יוסי....

אינך כעת מדבר עם חובבנים ב"שמיעה"... יש כאן אנשים (נראה לי רובינו) שמנסים לעתים למצוא שיפורים למערכת שלהם מבחינת הצליל. הם (אנחנו) מסתובבים בין חנויות ותערוכות ולא נחים. חיפושים אלה נועדים כדי לשמוע את הציוד הכי טוב (שמאפשר הכיס) ולהביא אותו לבית כדי להנות מהצליל ובמה בביתנו הפרטי. לרמאות, ידידי, לפחות איך שאתה מציג אותה, אין כאן מקום.

אני מעריך שאתה לא משייך את עצמך לאנשים שקונים רק על פי המלצות, סקירות ומפרטים. אז איך... איך הנך שופט מגבר של חברה AUDIO ANALOGUE רק על פי תכנון המעגל שמוצג לך בתמונה.

תעשה לעצמך טובה. תשמע את המגבר המדובר עם הציוד המתאים לו. אני מניח שאז יהיה לנו בסיס להמשך חוות דעת.

arama-audio
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 232

מר הרי הניכבד

שליחה #47 

תיסלח לי אבל אתה כטכנוקראט לא יכול להחליט לאנשים מה הם שומעים ,ושמה שמצא חן בעיניהם ( מאחר והם אינם מבינים
בסכמות ובסקופ) הוא תרמית והם קנו חתול בשק! או לא יודעים לישמוע (כך זה מתפרש מדברייך).
אתה פשוט מזכיר לי חבר מהפורום השכן שמדבר בדיאגרמות ובנתונים יבשים ומנסה להוכיח תאורתית שכולם אידיוטים .
בלי להשתחצן יש לי מעט נסיון בענף הזה והניסיון הגיע אליי בצורה מרה לפעמים כאשר רכשתי "על הנייר" מוצרים שהפליאו
בנתונים הטכנים שלהם כאשר אלה שהיו נחותים נשמעו הרבה יותר טוב והמציאות טפחה על פניי.
קח בחשבון , ואני מדבר באופן כללי (הבריד,טרנזיסטורי,מנורות) שחוץ מהנתונים היבשים על הנייר ,איכות הרכיבים וגאונות
הבניה תעשה חסד עם מכשיר ,ברמה הרבה יותר גבוהה ממכשיר ירוד ברמת איכות רכיביו אך על הנייר תיכנונו מושלם!
מאחר והנני מוגדר כעוסק בתחום אנני יכול לתת לך כמה דוגמאות איך מגבר X נישמע יותר טוב ממגבר Y כשהאחרון נחשב
תיכנונית יותר נכון ובתאוריה אמור לתת נוק-אאוט למגבר X .
וכמו שכתב החבר itzo תנסה לכבד את עמדתו כמו שהוא מכבד את עמדתך.
אני הפסקתי לפני 10 שנים להתעסק בתאוריות לאחר שאלה חזרו אליי כבומרנג לפרצוף והתבדתי לא מעט מתאוריות ונתונים.
לדעתי , אודיופיל ששמע מגברים שונים במערכת שלו הוא "המבין" מבחינתי נקודה!
עד היום וכל הזמן אטען כי מערכת וצליל הוא עניין סוביקטיבי.
דוגמא:
שלשום שוחחתי עם לקוח בטלפון שחיפש מגבר לרמקולים שאני מכיר טוב כבהירים מידי ומציקים לי באופן אישית באוזן, אתה יודע
מה אמר לי הלקוח? אמר ,כי זה הגוון של הצליל שהוא אוהב ורמקול יותר עגול לא עושה לו את זה!
אז מה אגיד לו, שהוא טועה? שבתאוריה הטוויטר שלו עולה יותר מידי? שהאיזון הטונאלי ברמקול שלו גרוע? ובקיצור שהוא לא מבין
איזה טעות הוא עשה מאחר והוא לא מבין איך בתאוריה צריך להשמע הרמקול?...
מה שאני מנסה לומר כאן זה שכל אחד וטעמו והעיקר שהוא מרוצה ולאף אחד אין את הזכות לומר לו שהוא לא מבין ושאתה סולח
לו מאחר והוא אננו מהנדס אלקטרוניקה מומחה בסכמות ובסקופים ......
מצטער (ותסלח לי מראש)אם הגזמתי בתגובה אך לא מצאתי את המילים לומר זאת אחרת.
אמיר ארמה
אמיר ארמה יבואן "ארמה אודיו" www.arama-audio.com

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #48 

חברה',

אנא, תחזרו להודעה שלי למעלה על האובייקטיביסטים והסובייקטיביסטים.
הויכוח עקר.

satantin, אתה מנסה לשכנע את yosihari שמגבר בעל עיוותים יכול להישמע טוב.
תבין, מבחינתו, אין מה לשמוע את המגבר הזה. מבחינתו הוא פסול מראש ואין הוא יכול להישמע טוב כי הוא פשוט "לא נאמן למקור".
וההיפך
yosihari, אתה מנסה לשכנע אנשים, שמה שחשוב להם מה שעושה להם כיף מה "נכון".
זה לא עובד ככה. החברה' הסובייקטיביסטים מתייחסים למערכת כאל ארוחה, כאל יין, כאל בחורה.
אין "נכון" אלא יש "נכון לי".
כמו שאני לא יכול להגיד לך מה "טעים" לך, ככה אתה לא יכול להגיד איזו ארוחה מורכבת מהיחס הנכון של המרכיבים, אם בסופו של יום, זה בכלל לא טעים להם...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

חברים יקרים

שליחה #49 

אם הגעתם למסקנה שאני מנסה להכריח מישהו למשהו על סמך ידיעותי, אז הסליחה עם כולם. לא זו כוונתי.
אני מסתמך על הדברים שאני יודע למדתי במשך שנות חיי רק בשביל להסביר מדוע אני מגיע למשקנות אחרות. ההחלטה אם להסכים או לא היא של כל אחד מכם.

אני כמו שבהסבר האחרון מציע לאנשים להתייחס בספקנות למה שאנו חושבים ששומעים, ונותן דוגמאות כמה רמאים לדעתי חדרו לתחום הזה, לדעתי בגלל חולשה אינהרנטית בהסתמכות רק על האוזן.
אני מצטער שבתור תשובה אני מקבל עלבונות איך אני שומע.

ביקרות לגיטימית (ארמה) היתה כיצד אתה שופט בלי לשמוע. אם תקראו טוב לא שפטתי ונתתי הערכה שלדעתי (על סמך מה שאני מבין) אני צופה כך וכך. כמובן שיכול להיות שטעיתי ו

אבל עלבונות איך אני שומע מוסיקה - מה זה ענינכם ומה אתם מוכיחים בזה?

audiofreak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 321
יצירת קשר:

יוסי, אני חושב שלא לענין לכתוב על מגבר -"בלוף" במי

שליחה #50 

שמעת אותו, מפה מתחיל ונגמר כל הויכוח הזה.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

לגבי משהוא שכתב מרטין

שליחה #51 

ואני מתייחס לכך במיוחד כי הרבה אנשים חושבים כמוהו:
קיימת דעה שאומרת שלמגברי מנורות יש יותר עיוותים, שעקב עיוותים אלה הצליל של מגברי מנורות חם ונעים ושאנשים שאוהבים מגברי מנורות אוהבים אותם בגלל שיש להם את העיוות הזה.
ובכן, לדעתי זה ממש לא כך.
1) העיוותים של מגברי מנורות אכן גדולים מאלו של מגברים טרנזיסטוריים, ובאופן משמעותי, אבל הם עדיין זניחים כשאתם מסתכלים על העיוותים של הרמקול. אי לכך, להגיד "למגבר מנורות יש הרבה עיוותים לכן הוא נשמע לא נכון" זה לדעתי לא משפט עם הרבה משמעות, גם מבחינה מדעית.
2) עיוותים נמדדים כממוצע על כל התדירויות. הם נמדדים על ידי מכשיר מדידה אלקטרוני. האוזן היא לא מכשיר אלקטרוני, והרגישות שלה ושל המוח שלנו שונות לחלוטין. אי לכך, יכול להיות מכשיר שמוציא מעט עיוותים, אבל, נגיד, גורם לטרבל לצרוח ולעשות לנו "חור" בראש, ולכן להיות מאוד לא נעים לשמיעה. לכן, שוב, להתייחס לעיוותים כמספר, ולהגיד שמגבר שמעוות יותר הוא בהכרח טוב פחות, זה לא נכון מבחינת השמיעה האנושית.
3) יש הרבה מאוד מגברי מנורות שנשמעים בהיר מאוד, והאנשים שאוהבים וקונים אותם בפירוש לא קונים מגבר כזה בגלל שהוא "חם". הצליל המנורתי ה"חם" קיים במגברים מסוימים, אבל היום לכל מגבר מנורות הגוון שלו.
איל פור

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים

Re: על אותו משקל של קודמי:

שליחה #52 

audiofreak כתב:במגבר טרנזיסטורי משולב עם שפורפרות אתה סובל משני דברים...
1-הסאונד של הטרנזיסטור.
2- הצליל המוגבל של פרה מנורות פשוט במגבר

<הודעה מבעל אינטרס - מרטין>
...
ערן, לא יאה לך ולא למשרתך. :tongue:

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים

Re: לגבי משהוא שכתב מרטין

שליחה #53 

אילפור כתב:ואני מתייחס לכך במיוחד כי הרבה אנשים חושבים כמוהו:
קיימת דעה שאומרת שלמגברי מנורות יש יותר עיוותים, שעקב עיוותים אלה הצליל של מגברי מנורות חם ונעים ושאנשים שאוהבים מגברי מנורות אוהבים אותם בגלל שיש להם את העיוות הזה.
ובכן, לדעתי זה ממש לא כך.
1) העיוותים של מגברי מנורות אכן גדולים מאלו של מגברים טרנזיסטוריים, ובאופן משמעותי, אבל הם עדיין זניחים כשאתם מסתכלים על העיוותים של הרמקול. אי לכך, להגיד "למגבר מנורות יש הרבה עיוותים לכן הוא נשמע לא נכון" זה לדעתי לא משפט עם הרבה משמעות, גם מבחינה מדעית.
2) עיוותים נמדדים כממוצע על כל התדירויות. הם נמדדים על ידי מכשיר מדידה אלקטרוני. האוזן היא לא מכשיר אלקטרוני, והרגישות שלה ושל המוח שלנו שונות לחלוטין. אי לכך, יכול להיות מכשיר שמוציא מעט עיוותים, אבל, נגיד, גורם לטרבל לצרוח ולעשות לנו "חור" בראש, ולכן להיות מאוד לא נעים לשמיעה. לכן, שוב, להתייחס לעיוותים כמספר, ולהגיד שמגבר שמעוות יותר הוא בהכרח טוב פחות, זה לא נכון מבחינת השמיעה האנושית.
3) יש הרבה מאוד מגברי מנורות שנשמעים בהיר מאוד, והאנשים שאוהבים וקונים אותם בפירוש לא קונים מגבר כזה בגלל שהוא "חם". הצליל המנורתי ה"חם" קיים במגברים מסוימים, אבל היום לכל מגבר מנורות הגוון שלו.
...
מסכים עם סעפים 1 ו-2.
לא מסכים עם המשפט "יש הרבה מאוד מגברי מנורות שנשמעים בהיר מאוד, והאנשים שאוהבים וקונים אותם בפירוש לא קונים מגבר כזה בגלל שהוא "חם". רוב מגברי המנורות שהיו ברשותי ושהאזנתי להם במשך השנים בארץ ובחו"ל לא היו בהירים מאוד.

תומר

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

Re: חברים יקרים

שליחה #54 

yosihary כתב:אני כמו שבהסבר האחרון מציע לאנשים להתייחס בספקנות למה שאנו חושבים ששומעים, ונותן דוגמאות כמה רמאים לדעתי חדרו לתחום הזה, לדעתי בגלל חולשה אינהרנטית בהסתמכות רק על האוזן.
...

קצת פרופורציות
חברה המערכת עם כל הכבוד ויש כבוד הינה אמצעי להעברת תדרים או בלשון העם מוסיקה.
יוסי
אתה סובל כמו כולם מאותה חולשה אינהרנטית בהסתמכות רק על האוזן וכי אני מקווה שברור לך שמערכת שעולה 1M$ יכולה להשמע פחות טובה ממערכת ב 10K$ אפילו שיש לה את הרכיבים היקרים ביותר .
שוב ניראה לי שאדם קונה מערכת כדי לשימוע מוסיקה ולא כדי שהיא תעמוד עם הכיסוי פתוח שכולם יראו את הרכיבים .

ממליץ לך לאמץ את ההנאה שבמוסיקה ובאמת להנות מבלי לחשוב דרך איזה דיודה זורם ומתי היא מגיע לרוויה.

אני רוכש כבוד לטכנולוגיה ולחשיבות תאמין לי זה המקצוע שלי אבל באמת קצת פרופורציות

לגבי הכלל עדיין לא הצלחתם לשכנע אותי למה טכנולוגית כדאי לקנות מגברי הכלאה אני לא רואה בהם יתרון.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

Re: חברים יקרים

שליחה #55 

Metheny כתב:ממליץ לך לאמץ את ההנאה שבמוסיקה ובאמת להנות מבלי לחשוב דרך איזה דיודה זורם ומתי היא מגיע לרוויה.

לגבי הכלל עדיין לא הצלחתם לשכנע אותי למה טכנולוגית כדאי לקנות מגברי הכלאה אני לא רואה בהם יתרון.
...
התשובה בגוף ההודעה שכתבת.
מגברי Hybrid הינם ניסיון המשתמש בדרך טכנולוגית משולבת על מנת להגיע לתוצאה מסויימת.
אם לקוח פוטנציאלי מקשיב למגבר שכזה ומרוצה, אזי היצרן הצליח והדרך הטכנולוגית בה בחר להגיע לכך איננה רלוונטית.

satantin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #56 

...
יתרון במקרה הזה הנו מושג מאוד בעיתי... מה הכוונה?

רוב המגברים היהברידים ששמעתי - נשמעו יותר טוב מטרנזיסטוריים נטו באותה רמת מחיר (הנ"ל כמובן סוביקטיבי).
בנוסף, מגברי שפורפרות ברמת מחיר קצת יותר גבוהה לא נשמעו לי מספיק מהודק בצלילים נמוכים...

אין ספק, כי אינני יכול להסיק שמבחינת תכנון מעגלים, בחירת החלקים ומבחינה טכנולוגית בכלל מגברים היברידים מהווים יתרון.
אמנם, רוב המגברים ההיברידיים התאימו לי יותר מבחינת הצליל. אני יכול לאפיין את הצליל שלהם בצורה הבאה: קצת "שפורפרתי" אך מהודק ו"פאנצ'". לי זה היה ממש טוב, כי אני שומע מגוון של ז'אנרים עם דינמיקת צלילה שונה. עם מגוון דיי רחב, מגברים אלה עשו עבודה לא רעה בכלל.

:wink:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #57 

...
אנחנו מדברים על הבדלים בין הגברות על אותו רמקול, ככה שההשוואה לעיוותים של רמקול לא רלוונטית.
באותה מידה אני יכול לדבר על כך שההבדלים בין כבל זול ליקר הם בכלל קטנים ביחס לעיוותי הרמקול ולכן הם לא רלוונטיים לפי ההגדרה שלך.
זה שמגבר שפופרות הוא בעל עיוותים הרמוניים גדולים יותר מטרנזיסטורי, זו עובדה מדעית.
האם אתה אוהב את זה או לא, האם זה בכלל שמיע או לא, זה כבר סיפור אחר.

...
- נכון, האוזן היא הרבה פחות רגישה מכל מכשיר מדידה ולכן אם זה נשמע, זה לבטח גם מדיד. הפוך לא בהכרח.
- אתה כותב דבר והיפוכו - אם מגבר או רכיב הוא "בהיר" בצורה קיצונית אזי זה לבטח ניתן למדידה.
"בהירות", כפי שאני מבין אותה - דגש על תדרים גבוהים, לא קשור בהכרח לעיוותים גרידא. יכול להיות שהיענות המגבר הוא כמסנן מעביר גבוהים למשל.
...
לא מתנגד למה שכתבת, למרות שלא יצא לי לשמוע מגבר שפופרות שהיה "בהיר".
אם אתה אומר שיש כאלו, אז אני מאמין לך.
שוב, אין לי שום בעיה עם למה אנשים קונים מגבר זה או אחר (כי הוא נמדד טוב או כי הוא "לטעמם").
About.me

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

תלמדו אותי ואחרים

שליחה #58 

פורום נכבד,תמתנו בבקשה את ההתקפות על יוסי,בכל זאת המאמרים שלו מיוחדים במינם,מהמעט שאני מצליח להבין ממה שהוא כותב אני מבין הרבה,הרי כולנו ואפילו בעלי האזניים קוראים את הנתונים הטכניים,רק חסר לי שיוסי יבהל ויברח. בקשר למעט שאני יכול לתרום מידע המועט שלי אז ככה,אמרו פה שלפי הנייר מגברי מנורות מעוותים קצת יותר ,אך ידוע שאת הגוון העשיר של תזמורת וגם פסנתר נותנים חוסר האפשרות לכיוון אבסולוטי של כל אחד מהמיתרים בהשוואה לכלי השני,מה קורה בדגימות הדיגיטליות שמסודרות באופן אבסולוטי,כשזה מגיע לאוזן יש שם בעיה,מה שכן גם בדיגיטלי העניין משתפר כל הזמן,אולי קיימת הקבלה בין שתיי המדיות והמנורות אמורות להעביר יותר נכון את האינפורמציה דוקא בגלל העיוותים שעל הנייר
אמן מייסר

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

הבהרות, לגבי ההערות של מרטין

שליחה #59 

1) העיוותים של רמקולים נמדדים בעשרות אחוזים על פי מה שידיעתי מגעת. לכן עיוות של מגבר - אפילו אם הוא מגיע לעשיריות אחוזים, הוא זניח תיאורטית.
כנ"ל, כמובן, העיוותים של כבלים. הסיבה שכבלים נשמעים שונה זה לא העיוותים שלהם, לפחות לא אלו המוגדרים כסטנדרט THD.
2) האוזן לדעתי היא דווקא רגישה הרבה יותר מכל מכשיר מדידה, היכולת שלה להבחין, למשל, בהבדלי עוצמה (דלתא A) מול טווח העוצמה שהיא יכולה לשמוע (A, שהוא נגיד בין 0 ובין 100 דיבי) טוב הרבה יותר מכח מכשיר מדידה.

וכדי להדגיש את מה שכתבתי בהודעה הראשונה לגבי החוסר רלוונטיות של כל מושג ה - THDולגבי השמיעה שלנו:
תחשבו על מגבר עם THD של 1%, כאשר העיוותים מפוזרים באופן מסודר על פני כל תחום התדירויות.
תחשבו על מגבר עם THD של 0.1% שבו כל העיוותים מרוכזים כפיק בין 10-15 KHZ. באזור זה המגביר יתן צליל עם דיסטורשן נוראי מכיון שכל העיוותים יהיו מרוכזים בתחום קטן.
ברור שלמרות ה- THD הקטן יותר, המגבר השני יהיה בלתי שמיע.
איל פור

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #60 

1. אין שום קשר לרמקול.
אני מדבר על הבדלים שמיעים בין מגברים על אותם רמקולים. (במידה כמבון, ויש הבדלים שמיעים).

2. לא נכון. זה שיש לנו תחום דינמי רחב, לא אומר שאנחנו לא יכולים להבחין באמצעות מכשירי מדידה את כל אותם הפרמטרים שעליהם אנחנו מדברים.

3. תן דוגמא למגבר בעל עיוות בתחום תדרים צר.
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”